За влиянието на телевизията върху зрителя

• 3 542
  • 63
  •   1
Отговори
# 60
Телевизията е стока, която се продава на рекламодателите, за да могат те от своя страна пък да продават на зрителите своята стока.

Телевизията е чудно изобретение, опорочено досущ като почти всяко нещо, до което се докосва человека. Каквото и да се измисли от уж висшия ни разум, рано или късно се превръща в оръжие за масово поразяване. Та и с нея тъй.... Докато гледаш Animal Planet и особено последните филмчета на ВВС, заснети с нечовешка камера, си мислиш, колко е хубаво, че я има телевизията - как иначе би могъл да видиш риба-кутия, албатрос и мравояд в един и същи ден? После си пускаш Discovery и пак си във възторг, че я мост са построили пред теб, я мумия намерили... Цъкнеш на Нова обаче или на който и да е новинарски канал, и магията изчезва - остава само долна манипулация, лигава слуз и телевизионна печал.
Много точно сте го казали. Това, което пуснах не е мое съчинение, видях го в мрежата и го харесах. Телевизията може да направи от човека маймуна. Зависи какво се гледа. "Изаура" върви в момента по румънската телевизия. Чудя се как може да харесват такива цинични, арогантни и нагли като Карбовски? Дори и Кеворкян се беше изложил и провалил в последните години на "Вс.неделя". Добре си личеше, че обслужва МАФИЯТА. Неслучайно взе Корбовски при себе си. Такива като тях, като плевенския хулиган неуморно обслужват МАФИЯТА и имат СЕРИОЗЕН ПРИНОС за МАСОВОТО ОГЛУПЯВАНЕ и даже ВИДИОТЯВАНЕ!
А съм от хората, които гледат телевизорите повече отвътре. Оправям ги, такава ми е работата. Напoследък често  казвам:"Какъв технически напредък през последните 30години, а най-важното-качественият телевизионен продукт-програмата просто изчезна!" И тогава каква полза, че сме така модерно обзаведени?

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 13:42 от vl

# 61
...
Вдъхновявал ли ви е някой образ да направите нещо?

Да, миналата събота по Дискавъри чанел май беше, предаването за 100 най-богати хора на планетата, та един богат украйнец ме вдъхнови...още повече че бил, моля ви се, работник в стоманолеярен завеод в Украйна и произлиза от изключително бедно семейство. Някакъв му обещал да правят бизнес заедно и той с риск да остане на улицата напуснал работа, оня му дал някъв капитал той го завъртял, въртял, въртяяял и сега е един от 100 най богатои хора на планетата и живее щастливо и безгрижно. Край на приказката.
Та вдъхнови ме де, ся чакам някой да ми даде да му въртя капитала Flutter
И ме озвери, ся ще отделям от закуската Mr. Green

# 62
Чудя се как може да харесват такива цинични, арогантни и нагли като Карбовски? Дори и Кеворкян се беше изложил и провалил в последните години на "Вс.неделя". Добре си личеше, че обслужва МАФИЯТА. Неслучайно взе Корбовски при себе си. Такива като тях, като плевенския хулиган неуморно обслужват МАФИЯТА и имат СЕРИОЗЕН ПРИНОС за МАСОВОТО ОГЛУПЯВАНЕ и даже ВИДИОТЯВАНЕ!
А съм от хората, които гледат телевизорите повече отвътре. Оправям ги, такава ми е работата. Напаследък често  казвам:"Какъв технически напредък през последните 30години, а най-важното-качественият телевизионен продукт-програмата просто изчезна!" И тогава каква полза, че сме така модерно обзаведени?
Частично съм съгласна с теб. Да, Кеворкян е почти доказано ченге, лукав за четирима. И, да през последните и години наистина нямаше толкова интерес към "Всяка неделя", но то донякъде се дължеше вече и на променения вкус на хората - искат да гледат "певачки", шоу. Слави Трифонов (плевенският хулиган предполагам е той) е натрапчив - пекалено много години искаше да е ежедневно на екран. Е, омръзна на хората и той. Виж за Карбовски не споделям мнението ти. Но допускам и че може да греша. Обаче за мен лично телевизията трябва да принадлежи на умеещите да говорят. Било то ченгета или хулигани. Иначе този продукт, за който ти смяташ, че най-доброто - програмата - с какви люде да се запълва според теб? С такива като Ники Кънчев? Гала? На мен ми се струва, че техните "програмки" повече видиотяват

# 63
Аз не следих какъв е интересът към Кеворк през последните години. Това е мое собствено мнение, независещо от зрителския интерес. Нито Гала харесвам, нито Ники Кънчев. Харесвах Явор Дачков, Иво Инджев, Коритаров, Петко Бочаров, Боряна Димитрова и съпругът и Бойко Станкушев, Шани-дъщерята на Жоржета Чакърова, Нери Терзиева и Асен Агов, Валя Ахчиева, Маргарита Михнева, Никола Филипов, Таня Сотирова, Тома Томов, Димитри, Веселин Дремжиев, Милен Цветков но преди, сега не....Не мога да понасям водещата на "Пиано бар" и тъгувам за джазовото предаване, което беше изместено именно от "Пиано бар". А помните ли, че Шани водеше едно доста прилично предаване, но я измести наркоманчето Део? Какво да кажем на това?
Спомням си, че Даниела Кузманова и Тома Спространов бяха водещи на музикални предавания в телевизията.
Забелязвам, че сега дори тези, които четат някои новини зад кадър не могат да говорят.
Най-голямото ми учудване е, че "Шоуто на канала" запълва цялата съботна вечер! Може би за да оправи настроението на всички за цялата нова седмица. Чудя се как националната телевизия може да падне толкова ниско и то при положение че има за шеф Иван Пръмовата снаха.
Помните ли мюзикхолите, "Събота вечер, неделя обед"?

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 14:11 от vl

Общи условия

Активация на акаунт