Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо някои бебета се раждат по-рано от очакваното?
Как мога да се подготвя за втората си бременност, след като първата беше предизвикателна?
Какви са вероятностите за тежка бременност при второ дете след проблеми с първото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо някои бебета се раждат по-рано от очакваното?
-
Как мога да се подготвя за втората си бременност, след като първата беше предизвикателна?
-
Какви са вероятностите за тежка бременност при второ дете след проблеми с първото?
Вероятността за тежка бременност при второ дете след проблеми с първото е индивидуална и може да зависи от различни фактори като здравословното състояние на майката, предишни здравословни проблеми по време на бременността, генетични фактори и други. Важно е да се консултирате с лекар и да се подготвите внимателно за втората бременност.
-
Какви са причините за страха по време на бременност и как да се справим с тях?
-
Какви са шансовете за успешна бременност след трудна първа?
. Но тогава бях по млада, не се замислях много и не се тревожех, радвах се на бремеността и на всичко останало. Когато забременях втория път - пак се разболях и пак от пневмония, но вече и ЕГН- то си оказваше думата, а също и постоянните тревоги и тичането нагоре надолу, изобщо напрежението и бремеността приключи в 12 седмица
. При третата бременност нещата се развиха по възможно най трудния за мен начин. Пак болести в началото, рентгенови снимки, абе изобщо страх и притеснения, което естествено не се отрази на детето явно, а също и на мен. Въпреки че го извадиха в 38 с. - то си беше доста неденосено, отговаряше на 34с. - но и прееклампсията си е оказвала влияние. И въпреки всички проблеми и страхове не се отказах де - за което не съжалявам, сега се радваме на една прекрасна кукла. така, че не се отказвайте - наистина радостта е голяма. Аз бих отгледала още едно дете, но вече годинките си оказват влияние и със сигурност бременността ще е още по тежка. Организмът ми е доста изтощен и по добре е да не рискувам, защото детето е по вероятно да не е много здраво или изобщо да не издържи, но все пак ако се случи не бих се отказала пък каквото ГОспод реши
Успех!
Изцеждах се постоянно,детето храниха отначло по няколко грама със сонда, а после и с биберон-не ми го дадоха да пробвам да суче.Опитаха да го хранят с чашка/някакъв нов холандски или скандинавски метод според сестрите/,като едва не го удавиха пред очите ми,и когато стана 2кги ни изписаха по живо по здраво като го писаха 2200гр . Изцеждах се 6 месеца/детето така и не засука/,после кърмата ми спря и минахме на Ненантал и Нутрилон,после на кисело и прясно мляко ,пюрета и т.н.
. Ходя по лекари и прегледи като побъркана, мъж ме по-притеснен и от ме, но си заслужава щастието ..още дно дете.Моля се всичко да е наред, не мога истински да се зарадвам, все очаквам нещо лошо да се случи.Но се успокоявам ,ч е сега сме подготвени и ние и лекарите знаем , че може да има проблем и го дебнем

. И на финала-голямо ,здраво и красиво бебенце