ДЕКЕМВРИ ние ще родим, хайде да се преброим!

• 13 425
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
mimi_p радвам се,че всичко е наред мила Hug  bouquetАз все си знаех,че някой ми се губи.Потайна по едно време беше поизчезнала за ден-два и аз се изплаших,ама после като писа,се сетих,че още някой го няма.Дано вече да не отсъстваш през следващите 9 месеца по такива причини.
Аз забравих да докладвам - и на нас ни чуха сърчицата вчера,ама едното беше по силничко от другото.Наистина е невероятно изживяване,а и е доста забавно CrazyПожелавам ви всяка една от вас да го чуе Praynig

# 226
  • Велико Търново
mimi_p едно голямо браво на за силно биещото сърчице. Сигурно чувството е невероятно. Hug Ще дойде и моя ред Simple Smile
Аз съм на преглед чак на 19.05, когато вече ще съм в 4 месец, та вероятно чак тогава ще го чуя.

# 227
За ФК аз пия от 4 дена - откакто видяхме първата мноооого бледа чертичка - по 1 на ден. Не съм пила предварително, защото не очаквахме че ще стане толкова бързо... но мисля че не е проблем...

Някой беше казал че преди е пиел и в 8-мия месец... тя не се ли пие само до 3-тия  newsm78

# 228
  • София

За ФК: Аз я пия, откакто видях 2те чертички...

Момичета утре сутринта съм на преглед... ще ми стискате ли палци Hug Ужасно много се притеснявам...   Embarassed

# 229
нора13 , според мен е време за тест , защо ще чакаш толкова ?

Да, знам, че е време, но съм си определила да мине Великден. Защото миналата година по това време пак имах симптоми на бременна, но ми дойде.
И затова сега съм си определила по-дълъг период.
Нека всичко да е наред, теста и лекаря лесна работа.
Най -важното , Бог да е решил, че този път ще имам успешна бременност. Praynig

Днес много ме мъчи този задух. Това е един от симптомите, които го чувствам много. И хич не ми се яде. Ако хапна малко повече- започва да ми става недобро, а като не ям- ми става кофти на стомаха.
С две думи - няма угода. Но ще стискаме зъби- в името на един бъдещ живот.
Днес съм в къщи и успях да подремна 1 час, но вчера, когато бях на работа се скъсах да се прозявам.

Друго си е като си почива жената.

А за ФК - аз я пия от 2 месеца - по 1. И сега продължавам. От предната бременност зная, че е хубаво да се приема поне първите 3 месеца.

# 230
 Hugпочвам още отсега със стискането rainy.

# 231
mimi_p и Cheryl честито момичета за сърчицата сигурно е много голяма радост да чуеш как топтят тези мънички сърчица, надявам се и аз в петък да се похваля с това.....
 Hug Hug Hug

# 232
Значи моя прогестерон, който сега изследвах е нисък 7,86ng/ml - нормата е 1-20 при небременни в лутеална фаза, а бременни е още повече. май минимума е 9. Така че е нисък...  Sad и сега ще слагам вагинално 2х2 утрогестан. Дано се нормализират нещата и да не значи нещо лошо... Свито ми е.

Иначе питах за консултациите  в Т.Киркова - ако е с направление е безплатно при трима определени доктори Шишенкова , Илиев? и още някой. Включва 2 узи за цялата бременност и определени изследвания.
Ако се плати 400 лв, може да се избере от определен списък доктор - включва същото май. За избор на раждане отделно се плаща. Снимах тарифите, ще ги пусна вечерта.

За зацапванията - ламборджинка, що не си пуснеш един прогестерон - във всяка лаборатория може да ти го изследват - става за 1 ден - да видиш да не е нисък. Това може да е причина за зацапванията.
При мен беше еднократно червено прокървяване - при избърсване се видя - не течеше само - бистро, в деня на цикъла, когато трябваше да дойде. После премина в ръждиво зацапване, слабо, пак при избърсване се вижда. Накрая изчезна.
Мисля, че е добре да отидеш възможно по-скоро при добър доктор! ако трябва частно, някой на който имаш доверие и да ти каже какво става и какво да предприемеш. Зацапването е причина за осторожност! Може и нищо да не значи, но трябва доктор да каже.
А разликата между дуфастон и утрогестан - ами трябва да поровя - има из нета - пусни в гугъл. Знам че и двете може да се приемат от бременни, но сякаш повече изписват утрогестан при бременност. И двете набавят недостига на прогестерон - протектора на бременността. Ако по някаква причина жълтото тяло не произвежда прогестерон, това може да се замести с тези лекарства, за да се избегне аборт. До трети месец, когато плацентата започва сама да се справя с това.
Намерих интересни сайтове, но на английски за прогестероновата недостатъчност - наблюдения и графики, при жени при които са взети мерки и е износена успешно бременността със здрави бебета.
Ето ще ги пусна, ако някой, се интересува, да се задълбае:

http://www.naprotechnology.com/progesterone.htm
http://www.americanpregnancy.org/pregnancycomplications/earlyfetaldevelopment.htm

Progesterone levels also can have quite a variance at this stage of pregnancy. They can range from 9-47ng/ml in the first trimester, with an average of 12-20ng/ml in the first 5-6 weeks of pregnancy.

With both hCG levels and progesterone levels, it is not the single value that can predict a healthy pregnancy outcome. It is more important to evaluate two different values to see if the numbers are increasing. Levels of hCG should be increasing by at least 60 % every 2-3 days, but ideally doubling every 48-72 hours. Progesterone levels rise much differently than hCG levels, with an average of 1-3ng/ml every couple days until they reach their peak for that trimester. In situations when there is a concern of an ectopic pregnancy or miscarriage, hCG levels will often start out normal, but will not show a significant increase or will stop rising all together, and progesterone levels will be low from the beginning.

# 233
rainy и от мен имаш стиснати палци, но ще видиш че всичко ще е наред

# 234
Забравих, да честитя на всички щастливите радостни вести! За бременност, 2 чертички, сърчицата /Cheryl Heart Eyes Heart Eyes/ и да пожелая на всички, на които предстои съвсем скоро среща с доктора, да са спокойни, ако могат да развличат мислите си с друго, за да мине времето и да се похвалят с добри новини!! Стискам/е/ палци на всички!   Grinning Grinning Grinning Peace

# 235
Разликата между дуфастон и утрогестан е, че първият е синтетичен прогестерон, а вторият не. Най-доброто в момента е Прегнил, но понеже не се внася, изписват дуфастон или утрогестан.

# 236
  • Варна
За ФК аз пия от 4 дена - откакто видяхме първата мноооого бледа чертичка - по 1 на ден. Не съм пила предварително, защото не очаквахме че ще стане толкова бързо... но мисля че не е проблем...

Някой беше казал че преди е пиел и в 8-мия месец... тя не се ли пие само до 3-тия  newsm78

Да, аз казах, не беше чиста ФК, а някакви хапчета, в които тя присъстваше също Peace

# 237
  • София

Момичета, като абсолютен лаик да си питам- утре ще ми вземат ли кръв за нещо? Т.е. Васерман, некви други неща,
които чета, че вие следите... уникално съм стресирана... едно, че ме е страх с бебка всичко да е наред, 2 умирам
от страх от игли... тая нощ май няма много да се спи, аз така ги виждам нещата ....  Embarassed
Моля споделете на вас какво ви правеха на 1вия преглед? Кръвни изследвания кога и за какво пускахте.. олееее
наистина се побърках днес..

# 238
  • Велико Търново
rainy след прегледа лекаря ми каза, че трябва да си пусна изследвания - едното беше за васерман, а другите за куп неща, които не помня честно казано. Ходих дадох кръв (естесвено на гладно и без да е пито кафе) и урина. И това беше. Поне при мен кръв давах на друго място, а не при наблюдаващия гинеколог.

# 239
Честито на cheryl и  mimi_p за сърчицата, хайде да повлечете крак на цялата декемврийска група и скоро и ние да чуем тази музика за ушите. rainy стискам палци здраво, всичко ще е наред. Ламборджини при мен зацапването беше по-скоро тъмно кафеникаво, появяваше се и изчезваше, като понякога беше като капка-две, друг път потичаше все едно ми е дошло, но никога не си промени цвета, все беше тъмно. Чувала съм че може и да е бледо розово на цвят, лошо е само ако е ярко червено.

Общи условия

Активация на акаунт