Дванадесета Магребска тема тук все задружни дами е събрала(12)

• 26 631
  • 288
  •   1
Отговори
# 150

Оченце, това е линк към новината за катастрофата: http://209.85.129.132/search?q=cache:jqxUqj-b7pYJ:dariknews.bg/v … ct=clnk&gl=uk

Файма
, сигурна ли си, че това е точния линк, или аз пак грешно съм разбрала?? Понеже аз разбрах, че мъжа ти ВЧЕРА е изпуснах автобуса, и че става дума за катастрофа ВЧЕРА!!! А на статията от линка датата е 14 декември 08. И ти спомена 30 жертви само, в статията пише 54, може би това е друга катастрофа. Както и да е, важното е, че за вас е минало без тежки последствия. Мир на праха на жертвите!! Praynig
Иначе момчето се обади вечерта, успокоих се и си редактирах поста, че първия му вариант... бая се стреснах.

хехе, Цеци, да не стане накрая да се роди момиченце  Joy ту така, ту онака, горкото дете  Crazy  Много хубава новина за визите  Hug

Делта, още сутринта я видях баницата ти, и да ти кажа май ще трябва да си затварям очите на твоите постове hahaha Аз съм битер пощелива и битер бременна, та, не е добра идея да гледам аз тия вкусотии. Щото фурнетките, дето си взех СЛЕД КАТО ВИДЯХ БАНИЦАТА!! не ми утолиха пощеливия апетит. Mr. Green  А трябва да сваляяяяяяям пусти килограмииииии Sick

# 151
  • Varna
Гутен Вечерен Фарашкитеее Hug
Много съм виновна момичета- никакви баници повече. Баниците само като ми дойдете на гости
Със голям кеф ще готвя тогава и всичко ще е много вкусно защото като готва за хора които са ми на сърце става много вкусно и красиво
Още веднъж да ми простят бременните булчици, че наистина съм грешна спрямо тях smile3525

# 152
Здравейте мили мами и бъдещи такива!   bouquet
Дидонче видях ,че си качила нови снимки ;ама тоз Алекс голмя принц беее ,направо му отива титлата шейх ,много сладък и на тебе прилича ,а и толкова си пасвате с мъжа ти ,много хубава двойка сте ,хубо че съм с кафяви очи да не ви урочасам  Joy hahaha...
Шакирче,  Blush мерси за хубавите думи!То наше лошо нема! hahaha
Колко щеше да бъде хубаво да е истински шейх... Laughing
И със сини да беше,то от добри хора не хваща.  Wink
Какво прави малката принцеса? Heart EyesСигурно те е побъркала днес,щом сте си в къщи? Rolling Eyes
Ние цял ден бяхме на вън,аз де. Grinning То детето на училище беше. Grinning
Изморих се от  ходене. ooooh!
Делтичке,имаш късмет,че имам български кори и всяка седмица спретвам по една баница,
та хич не ми се дояде от твоята!  Laughing
Марси,с тукашни не съм пробвала и не знам,какво ще се получи. newsm78
Ако нямам български си дърпам.Вярно е разправия,но си заслужава.
Как е Линдичка?  Heart Eyes Оправя ли се вече?
Близнаците  Hug ще чакаме снимки от козунаците и яйцата.  Wink
Как са двамата умници? Heart Eyes
Файма,важното,че има снимки детето,като лазарка и не е било самичко  Heart Eyes!
Ще видиш колко лесно ще се омъжи. hahaha Щом от малка лазарува.  Wink
За казармата,не му мисли,може пък и да прескочи. Praynig
Албичке,Далка,къде сте? newsm78
Цеци,добре дошла в отбора на мъжките майки!  bouquet
Имах една колежка,(вече възрастна) в аптеката,та тя ми разказваше,
като родила сина си,доктора,който минавал на визитация,след като
ги прегледал (мъжките майки),понеже били отделно от женските,викал,
че те били майки без деца,та сега да идел да види и майките с деца,т.е.
с момиченца.Та и аз сега се надявам да е момиченце. Grinning
Ра,добре изглеждаш на снимките!Какво ще сваляш? newsm78
Хайде до утре!   bouquet Успешно месене!!!

# 153
добро утро мили дами Hug
ДИДОНКА-момченце или момиченце каквото и да е да е живо и здравичко само се моля.да така е момиченцата те гледат и помагат ама другия път ще се постараем  повече Joyтой моя още от както се разбра че съм бременна си го кръсти човека като чели е знаел че ще е момче-и то и така стана  newsm78,а на теб ти пожелавам едно хубаво и сладко момиченце,че май бая снахички ни трябват тук........ Joy
аз ще се заредя с кори и сиренце ,че виж ДЕЛТИчКА пак сложи от хубавите банички какво ще правя в алжирско затова ще се заредя и без това няма да имам много багаж ,а пък с пустите му и килограми ще се боря после
ДАЛА добре изглежда козунака,браво bowuu
хайде лек ден от мен  bouquet

# 154
  • Egypt
Добро утро:)
Цеци, момче или момиче- за майката е все дете Heart Eyes Ние толкова много искахме момче, че започнах да се подготвям година преди забремемняването. Що книги изчетох, що теории, що неща спазвах, една диета също трябваше да пазя, да ям бял хляб и шоколад, заради киселиността, а бе страшна работа, надебелях с 8 кила тогава, мерене всеки ден на температурата за овулацията, че момчето ставало в най-близкия до нея момент и куп други неща, и накрая- Софито Mr. Green
Да, Оченце, сега отворих линка, това е старо, няма да рискувам пак с линк, ама като напишеш в Гугъла "катастрофа Египет" или "Кайро" има там, на 15.04. 2009 която е станала.
 Яйцата са боядисани, захващам се с козунака, ама за всеки случай съм купила 2 готови Mr. Green

# 155
Добър ден и от мен,  bowuu

Как сте, момичета? Надявам се да ви намирам в добро здраве.   bouquet
Виждам, че алманаха започва да расте, за което се радвам.  Laughing
Далка, поздравления за козуначеният резултат.  Peace Много добре изглежда....следващият път и разрез да сложиш.  Heart Eyes Марси правилно ти е казала за добавянето на брашно, ако има нужда. Линда оправи ли се?  Praynig
Близнетата, снима ли го сладкиша или не остана време да вземеш апарата?!  Heart Eyes
Делта, за бой си с тези баници, да знаеш. Naughty  Whistling
''Гутен Вечерен Фарашкитее''  Joy  Hug
Цецифло, честити визи, а малчо в корема май до последно ще чакаме да видим какво ще излезе.  Laughing
Файма, пак ужасии около хабибито  ooooh! ....наистина човек като губи нещо незнае какво печели.... Praynig
Може ли да ми разясните историята около казармата?  newsm78
Нито на Файма, нито на Цецифло мъжете ми изглеждат в 'казармена възраст'. Как става тая работа, че ги викат едва ли не по всяко време? Питах моето момче и ми каза, че онези, които не са ходили наваксват в по-зряла възраст. Но доколкото знам вашите мъже са си стояли в държавите си...  Thinking
Забравих....малката Лазарка е голям бонбон.....на майка си  Wink
Дидонка, я си кажи тука Naughty....къде обикаляш ти по цял ден???  Thinking
За Шеки знаем, че е заета с малката, обаче ти нещо си ми мътна... newsm78  Laughing
Аз вчера прекарах цял ден в разходка, заредих се много, въпреки умората от....8 часовото обикаляне.
Смъкнала съм част от снимките и сложих в албума няколко да се насладите на красота (или поне моята представа за такава).  Peace
Обичам го този град.   coolcool

# 156
Здравейте и от мен!!!   bouquet
Давам само бърз отчет. Mr. Green
Козунаците ми станаха страхотни!!!  Blush
Ще пусна малко снимки после.  Wink
Хубава вечер на всички!!!  bouquet

# 157
Готово,качих снимки. Grinning
Утре ще ви кажа как са на вкус. Laughing
Едвам опазвам всичко! Sick
Отивам да се приготвям,че ще излизаме на вечеря. Mr. Green
  bouquet  bouquet  bouquet

# 158
  • по пътеката
привет, великденско настроение се усеща!  chef  chef Hugпри мене каръшки ден, но .. минава ве4е иншала! да кажа, козунаците  ги подцених в надигането и потекоха ,ама като ги сложих в малка тава, трябваше пак в голямата!с дадох 2/3 на свеки, да си по4ерпи гостите  и да си хапнат! другото утре ще се хапва уж! яйцата бледи4ки, с куркум жълтото, 4ервеното и зеленото с хранителни бои, но не хващат нещо! лепнахме по два стикера и карай! да сме живи и здрави! то кое да мъкнеш по-напред от бг! Whistling
дано при другите са хубави приготвените неща! да палнете по една свещ, които сте по църкви и манастири! за наше здраве, дето сме забити из пуштошта! Crossing Arms

# 159
  • Varna
Дадено Марселинче,
Няма да те забравя тази вечер като хукна на черква Hug
Другите да не се сърдите и за вас ще има. Аз винаги се моля за всички хора- да има мир и разбирателство. Не само по празниците ами и ей така като почуствам, без причинно отивам да отправя благодарността си. Но да си призная аз вечер преди да заспя го правя докато се унасям. Може да бъда чута и тоз луд свят да е малко по кротък.....

# 160
Запис и от мен за днес

Цял ден вали,а аз боядиствах-от яйца-до врати
Яйата станаха -ама са само червени.Само червеното хвана и аз всички такива ги направих.Боядисах 10
Вратите също станаха-кремави обаче дано да изсъхнат бързо
Уморих се яко! Утре го дават пак валежи-мислих да готвя нещо..но ще се отдам на почивка и тялом,и духом!
Купих един готов козунак.

Дидонче-прекрасни козунаци   chef  bouquet
Марси-ще ида утре на Сакрето... Hug  bouquet
Прегръдка за Всички  Hug

# 161
Запис от мен ,добре съм все оЩе не ме е подлудила буля ви Лина ,много инатааа ейййй и като надуе гайдата и да я нося ,краййй трябва и да се изпълнява на момента ,мивката ми преливаше от съдове и шишета ,няма кой да ги измие ,принцесата мън ,мън ,точно в него момент реши ,че трябва да е на ръце .Правех на компютъра едни работи (имах и проблем с една програма)еййй не мога да се съсредоточа ,за да помисля малко за решение на проблема  ,то вика дере ,страшна работа ,направо ме разтрепера  ooooh!,отивам да изпия едно апче  Crazy

Направо ви се чудя как месите козунаци и боядисвате яйца с малки деца ,при нас това е мисията невъзможна ,ето я на оЩе не спииии  седи и дремиииии и не мога да свърша ниЩо ,трябва да съм до нея и да е в ръцете ми

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 23:49 от Shakira26

# 162
Христос Воскресе, момичета!!

"Ако... Христос не е възкръснал, суетна е вярата ви: вие сте си още в греховете; тогава и ония, които са умрели в Христа, са загинали. И ако само през този живот се надяваме на Христа, ние сме най-окаяни от всички човеци. Но ето, Христос възкръсна от мъртви и за умрелите стана начатък... Както в Адама всички умират, тъй и в Христа всички ще оживеят" (1Кор. 15:17-22).
http://www.pravoslavieto.com/calendar/feasts/podvizhni/Velikden/ … Vazkresenieto.htm

В Египет изряилтяните са използвали агнешка кръв, за да спасят първородния. Причината е, че Христос е бил наричан "Божият агнец", и неговата саможертва опрощава греховете на хората.
Великденският пост в Египет трае 55 дена, което включва и една седмица, за привикване към него. По време на Великия пост не се яде месо, риба, яйца, мляко - те са абсолютно забранени. По време на страстната седмица поста става още по - строг - тогава хората ядат главно зеленчуци и плодове.
На Цветница църквата е окрасена с цветя и палмови клонки. Децата се поръсват със светена вода и им се раздават палмови клонки, с които те закичват главите си, а след това си ги занасят у дома и ги пазят цяла година.
По време на Страстната седмица коптските християни ходят на църква всеки ден. Там се извършват служби, подготвящи главната служба в събота вечерта, която продължава до 3-4ч. в неделя. Камбаните бият, за да провъзгласят Възкресението Христово, и се извършва шествие с осветени свещи.
Великден се прекарва в посещение на приятели, като има специална Великденска вечеря след това.
Понеделник след Великден е празник, като тогава се провежда специален древен пролетен фестивал. Хората прекарват деня на открито в паркове и градини, като си разменят боядисани яйца.

Coptic Easter Procession
http://www.youtube.com/watch?v=Uv3pXYrjEs4

Много здраве, любов и хармония пожелавам на всяка от вас.
Христос воскресе из мертвих,
смертию смерт поправ
и сущим во гробех живот даровав.

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 05:20 от Eye of Ra

# 163
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 10:00 от ceciflo

# 164
весели празници на празнуващите

Общи условия

Активация на акаунт