Дванадесета Магребска тема тук все задружни дами е събрала(12)

• 26 633
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • Varna
Христос возкресе

Светъл празник на празнуващите Hug Hug Hug

# 166
                                    Христос Воскресе!
                                 Живи и здрави да сте, момичета.
                   Любов и благоденствие на вас и семействата ви.

# 167
  • по пътеката
Христос Воскресе, момичета!!
живот пълен с късмет и здраве! да не забравяме да си прощаваме и да знаем,4е каквото правим го вписваме в наш?то генети4но бъдеще! добрите дела са тези ,които ни дават усмивката,а вярата ни прави силни духом и по-леко да приемаме трудностите в живота! защото се надяваме някой горе да ни пази и закриля! някой да ни оби4а просто заради самите нас!
аз имам и една допълнителна  молитва днес към бог- да пази бог децата ни от зли посегателства!  Praynig

# 168
Цвете,Делта,Алби,Шеки,Белла,Рали,Марси,Жълтурче,Дидонче,Фаима,Близначета,Белбейче,ЛИНКА
Миг Незябравим,Муфида

В Истина Возскресе!

Великден: Възкресение ХристовоВъзкресение Христово - Великден (Пасха) е църковен и официален празник у нас - той е и най-големият празник за вярващите християни. Чества се всяка пролет в продължение на 3 дни от неделята след Цветница. Датата му е подвижна, тъй като зависи от първото пролетно пълнолуние за съответната година. Подготовката за празника започва 10 седмици преди Възкресение, в които църквата подготвя вярващия християнин за тържеството на духа над плътта - победата на Исус Христос над смъртта.

Седмицата от Цветница до Великден има особено значение в православния празничен цикъл и се нарича "страстна неделя", означаваща страдание. Нарича се още и "велика седмица". Това са последните дни от земния живот на Исус.
Седмицата след Великия ден се казва Светла седмица, защото възкресението на Христос донася просветление за всички. По традиция през празничните дни се посещават родители и кумове, като се носят великденски козунаци и боядисани яйца, за да се засвидетелства обич и почитание. Червените яйца са символ на христовата мъченическа кръв, а козунакът е символ на агнеца божий - Христос.
За официален празник (неделя и понеделник) Възкресение Христово е утвърден с решение на Великото народно събрание от 2 април 1991 г.

Момичета-по-късно ще изчета и назад в темата... Hug
Честит Празник
ХРИСТОС ВОЗСКРЕСЕ

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 19:05 от Dala Ruadi

# 169
Христос Воскресе момичета  [/b]

Весело изкарване на празника   bouquet

# 170

Светъл Празник и от мен мили момичета !
Много здраве, щастие, топлина и уют в домовете Ви , светлина в душите Ви !

Рали, Марси, Алба, Делта, Дидонка, Жълтурче, Дала, Белбейче, Другарче, Цеци, Шакира, Файма, Белла - Воистина Возкресе !

Марси и вчера и днес запалих свещичка и за твоето семейство , за здраве,  Hug да знаеш  Peace
Дидонка- Браво! Страшни козунаци, майсторка си ти   bouquet  аз не правих вчера козунак , че ни се събраха много купени, една приятелка ми беше на гости , тя е от моето градче, и ми донесе от там 5 бр  Simple Smile аз си умирам за тях, в цяла София няма такива  Heart Eyes но не съм се отказала да правя  Wink като ги хапнем, ще се пробвам по твоята рецепта  Party

Ето и моите яйчица :
http://media.snimka.bg/2719/011692936.jpg
http://media.snimka.bg/2719/011692938.jpg
http://media.snimka.bg/2719/011692939.jpg
http://media.snimka.bg/2719/011692943.jpg

Приятна вечер на всички   bouquet

# 171
Христос Воскресе!!!
Во истина Воскресе!!!

Мили момичета,
желая ви много здраве,мир и благоденствие на вас и вашите семейства!!!
Бог да бди над всички нас!!!

# 172
Момичета,   bouquet
Kак протича празника?  Hug
Друго е човек да е със семейството си и всички любими на този хубав ден.  Rolling Eyes
Когато всички около теб празнуват е по-лесно като че ли.... Praynig
Марси, както винаги... докосващо, точно в целта и с подбрани подходящи думи е пожеланието ти.  Hug  Peace   bouquet
Близнаците,   bouquet чудесни яйчица сте боядисали  Peace....кое от кое по-интересно и красиво.  Hug
Забелязах една снимка  Thinking... май в чест на една суфорумка е сложена  newsm78... или бъркам?!  Wink
Дидонче... как ти даде сърце да сложиш тези козунаци в албума  ooooh!....Не ни мислиш изобщо  Crossing Arms...чак мислено ''видях'' как се късат на конци...  Whistling
  chef   bouquet  Hug

# 173
Алби-да се отчта как протече ...
Опитах се да оида по обед до Руската Църква тук,но по път срещнах едни познати-оттдълго не се бяхме виждали.Седнахме да обядваме,от дума на  дума....докархме до 5часа.Обаче на мен ми стана криво че навръх прзника не отидох до църквата и като се прибрах оставих Раян на баща му и драпах нагоре по стълбите на Монмартър до Църквата.
Като си запалвах свещите там-в краката на статуята на Богородица имаше поставени боядисани яйца Hug  bouquet Бутнах си и моето Simple Smile
После преживях празниха отразстояние със семейството в България.Те са били на Манастир и ми изпратиха снимки.Ще кача някои за празнично настроение.

Сега-гледам Бутефлика как се кълне върху Корана -встъпва в президентша длъжност

Близначета-много красиво оформени панери с яйчица  bouquet

Дидонче-моя козунак не беше за показ на Разрез Joy ама пък бе вкусен...ама твоите са си Точно козунаците от спомените ми-баба правеше навремето...така-такива! Hug  bouquet

Лина-къде си?!Не си писала оттдавна,чак сутринта те пропуснах в честитката-извини ме!
Какво стана с теб?Със семейството...може би покрай празника нещата са потръгнали към по-добро?

Цвете-значи броени дни са останали до повторното пътуване?Браво за проявената човечност от страна на консула   bouquet
Момченце се оказало значи-пак Добре! Алжирките ще си направим един бг-алже футболен отбор... Joy Добре че е на Шекито принцеската та да има малко нежна красота в мъжката армия...Да ти е живо и здраво бебочето-да се роди лесно и здраво да разсте

Беелче-сърдечно благодаря за компютърната помощ...Сега ,като гледам Клонинг доста неща си обяснявам...за размислите на някои мои познати.Някак много шармантно е представено всичко...арабски чар в изобиле.Ама ми харесва де!Мохамед и Латифа  Joy Joy Joy

Рали- Hug много интересно е това инфо за Египет и празника
И клипчето много ми допадна.Хм,като гръцко ми зазвуча в началото newsm78

Шеки- напълно те разбирам...и аз съм  така!А да знаеш на Раян новата страст каква е  Rolling Eyes каквото докопа,ако е отворен прозореца го хвърля долу.Прозореца има железни решетки-не може той да падне,ама  си провре ръката и да хвърли-Става идеално и в същото време Крещи...ама яко Joy

Жълтурче - и ти  къде си?Толкова жълти пиленце....

Делтичка-ти как прекара празника?

Марси- наистина ,както казва Албито-много точни думи си намерила.  Hug

Алби-така се радвам че се намерихме точно днес ,пък макар и за малко  Hug  bouquet

Фаима-а ти как прекара празника? Предполагам че с малката  принцеса

Лека Вечер Мили Магребинки  bouquet

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 22:50 от Dala Ruadi

# 174
  • Egypt
Христос Возкресе!
Ние бяхме на село, голямо ядене беше. Козунаците ми станаха вкусни, ама не се деляха на конци newsm78. По обяд отидохме със Софчето на църква, запалих и за вас свещ, да знаете, и една голяяяяма за моето момче.
Албич, тая работа с казармата е много неприятна и неясна. Задължително трябва да се ходи, в нашия случай той получи повиквателна година и половина след последния си изпит в Университета. Мислех, че бракът с мен ще го отърве, ама на, не стана. Офицерите ходят 3 години, обикновените войници- 1 година.
Сега се сетих, някой беше питал тука за ваксината против рак на шийката на матката. И аз се бях интересувала, ама днес пак ще разпитам мъжо и ще кажа.
Прекрасен ден ви пожелавам, момичета  Hug  Hug  Hug

# 175
Здравейте момичета !
Не съм ви забравила , но на последък не ми остава много време за писане .
Честит празник със закъснение на празнувалите , аз не съм от тях , но имам прекрасни спомени за това как празнувах на времето с фамилията си .
Желая ви много здраве !

# 176
Привет   bouquet

Я да ви събудя с музика
Не е ажирско,ама кадрото е от Магреба е жизненко

http://www.youtube.com/watch?v=OLPUwiPVw7U
Grace - Imagine one day

Навелче-видях те,че си тук.как са принцескитге?Здравички ли  сте?Нещо  много сърдита го раздава Пролетта таз година по нашите геаграфски ширини Crossing Arms

Фаима-благодаря че ще питаш   bouquet Аз сятам да е закупя и като си отида лятоо да е поставя на моята девойка-тя е на 12

Весел и много слънчев ден   bouquet

# 177
  • In a surreal moment!
Честит празник на всички , които празнуват !
Нямам много време да пиша и съм непозната на новите момичета - с две думи - почитателка на арабската култура , любопитна за тази непозната , за много хора, част от света , за нравите , обичаите и прочие. Някой може да ме знае с по-сарите ми никови -  Пепи Чачева, Другарче и Кълбовидна Мълния ...много съм непостоянна , страшно обичам промените, а те са според настроението , което ме завладява.
Сложих мой албум и разгледах вашите - приятна компания сте и ви обещавам честичко да ви навестявам , макар да съм много заета и не винаги да имам време да пиша . Живеем на село , аз съм учителка и работя с деца и ученици с ментални проблеми. Момичето , което ще видите не ми е дъщеря физически , но в живота сме си като нещо такова и най-вече приятелки. През есента ще е булка , момчето до нея е бъдещия съпруг.
Живи и здрави да сте всички и семействата ви и всички , които обичате !  Heart Eyes Hug

Марси - има специална снимка за твоя човек - поздрав е и покана за дъъъълго гостуване с пълна промяна  Laughing

Последна редакция: пн, 20 апр 2009, 12:44 от Миг незабравим

# 178
Дала , добре сме мила . Госпожиците разстът с минути , Самира започна много да си върти трътката , та татко и ако я види ще е голяма борба . Фатима си е все такава затворена и предполагам от ревност спрямо сестрите си , но винаги гледам да и обръщам повече внимание на нея . Ясмин вече е с дълга коса , но е цялата на букли и единствено когато я къпя виждам разликата .
Аз от около 10 дни вече работя на една жена в къщата и чакам да ме викнат да подпиша договор за друга работа , но още не бил готов . Съпруга ми както винаги е на работа , а вечер се възползвам от зълва ми и излизаме да карам . Даже и по магистралата вече се пробвах , но си ме е шубе от тия тирове .
От три дни съм с възпалени очи и антибиотик си купих даже два , но никакъв ефект не виждам .
Сутрин се будя с отоци и май ще се наложи да ходя на лекар .

Обадиха ми се току що от четвъртък започвам и на второто място работа . Няма да ми е лесно , но съм доволна , че започвам .

# 179
  • In a surreal moment!
Дани - браво ! Много се радвам , дано да си доволна и щастлива !  Целувам те и да са ви живи и здрави момиченцата !

Общи условия

Активация на акаунт