Дванадесета Магребска тема тук все задружни дами е събрала(12)

• 26 570
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Дидонка, то ясно за комшиите, Laughing нали за това си говорим за сгради само.  Wink
Навсякъде има по някой да ти къса нервите, няма как.  Whistling
Ние, че не сме в блок (в Бг), а в къща и пак си имаме една  'доброжелателна комшийка' (поне тя се опитва с изпълненията си да привлича внимание Laughing), но... няма как.  Crossing Arms
Като няма публика и най-добрият artist се измаря и спира... пък макар и за малко.  Peace
А интелигентността newsm78... спорна работа.  Thinking
И в Бг като видят простак (извинявам се, но друга дума не се сещам в момента) го обвиняват, но с подчертаване на: ''...а пък вишист!''- което няма нищо общо.  Naughty
Далка, известни или не - все хора са, нали знаеш  Peace...така, че няма начин да няма издънки, още повече ако си в постоянен контакт с тях.  Wink
На мен много ми харесва отношението на тукашните (болшинството, разбира се Heart Eyes), държанието им е все едно до сега сте пили кафе заедно- винаги на разположение, винаги в добро настроение, готови да задоволят  желанието ти я за снимка, я за автограф... По интервюта също се държат страхотно.  bowuu
Чудя се как издържат на темпото.  Thinking Рискове на професията са, но все пак е страшно уморително да си перфектен постоянно.  Rolling Eyes
Жълтурче, хайде, Hug стига почива вече.   bouquet

# 226
Привет отново  wavey  на обяд писах...писах .. и тъкмо да публикувам и хоп..спря тока  Crazy сменяха ни електромерите ... #Cussing out

Другарче мило  Hug радвам се, че пишеш и тук  Heart Eyes
Дидонка разгледах ти снимките , много ви е хубав блока, а 10 -тата снимка на Алекс ми е любима , страхотен е  Heart Eyes
Алба мерси и на теб за красивата Римска разходка   bouquet а ти взе ли си билет от папагалчетата  Simple Smile ?
Рали много забавно сватбено клипче  Joy  успех в търсенето на работа  fingerscrossed
Белбейче много целувки на малкия Тамир, и аз чакам снимките му с нетърпение  Party
Деси от къде ги измисляш тези никове ... hahaha
Белла - да, на пакета си пише cous cous  Peace казаха ми , че имало и в магазините Т-маркет .., а ти имаш ли специална кускусиера ? ако не , виж тази темичка , една съфорумка е правила без кускусиера , тук е обяснила и Марси   bouquet и други момичета от Арабската темичка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.120
ето и едно клипче за приготвяне на кус кус - http://www.youtube.com/watch?v=MEzlhvZFS3o&feature=related

Сега отивам да разгледам " известните " снимки  Simple Smile на нашата чаровница  Flutter Файма.
Далка   bouquet направи снимки и ти  photo

# 227
Алби,та като подхванахме темата за комшиите , да ви споделя,
какъв ни е проблема.То вече около 3мес.минаха,но все още не е решен съдебно.
Съдебно,защото се съдим.По-точно проблема ни е с един от комшиите,
който се води президент на синдиката на блока ни.
Та той еднолично решава всички проблеми в блока.Имам предвид,че
на всеки 3мес.се събират 140 динара(около70?),които се разпределят за нуждите на блока.
Охрана,чистачка,поддръжка и т.н.Този господин реши,че с тези пари,ще оправи тротоара пред блока,
няма лошо в това макар ,че е задължение на общината,която така или иначе ще прави пътя пред блока,
тъй като точно до  нашия блок,построиха друг и пътя е развален все още.
Оправяйки тротоара,не знам от къде реши,че ще сложи почти бял(ще ви го снимам)
гранитогрес,наподобяващ фаянс. newsm78 Някак хич не е естетично на тротоар да има фаянсови плочки.
Освен това гранита в градинката е тъмен.Аз и мъжа ми изказахме мнение,че когато се върши такава работа,
най-малко е редно да сме уведомени,нищо ,че не сме членове на синдиката.Ние сме собственици на апартамента,а не наематели.
Щом плащаме пари,ще имаме и претенции,къде отиват те.
Точно това отключи спора.И от тук се започна.
Купихме си от България преди 3год. приемник на ИТВ-партнер.Съответно сме платили абонамента за една година.
В договора,който сключихме за покупката на апартамента,пише,че нямаме право на сателитни чинии,
нито по терасите,нито на покрива на блока.Горе на покрива има една чиния,която има 4 отвода.
Два са заети и два са свободни.Това е безплатно,не е кабелна срещу заплащане.
Мъжа ми извика техник,който ни инсталира БГ.каналите и използва единият от свободните отводи.
Това стана,когато все още нямаше синдикат,в началото,когато се нанесохме.
Каналите не пречат на никой от живущите в блока.Господина е наясно,че имаме такъв кабел и решава
да извика техник,който да го махне.Просто да ни направи мръсно.То по-скоро на мен. Crossing Arms
Мъжа ми не е от този тип хора ,които да се разправят грубо и невъзпитано.
Без да подозираме,че той е махнал кабела,го помолихме да даде ключа,
за да се качи мъжа ми на покрива и да види,какъв е проблема.
При което,той заявява,че този кабел е незаконно поставен горе и Синдиката,решава ,че ще го махне. Shocked
Освен всичко това вече е заведено дело срещу мъжа ми,за поставяне на климатик,т.е.външното тяло на климатика,
което загрозява фасадата на блока. Joy
Аз бях сама в къщи и ми звъни някой на интерфона.Гледам на екрана ,непознат човек и реших,че е объркал звънците.
След малко вече се звъни на вратата и гледам през шпионката,същия човек. newsm78
Отварям вратата,а той ми се представя и казва,че търси Г-н....,мъжа ми и аз му казвах,че е в Джерба,не съм излъгала,
при което той ми поисква личната карта и ми подава някакви листа,написани на арабски да ги подпиша. hahaha hahaha hahaha
Той всъщност е някакво юридическо лице.Аз най-учтиво му се извиних,че не съм тунизийка,
не мога да чета на арабски,пък личната карта даже и на полицаи не си я показвам. Crossing Arms
Казах му довиждане и приятен ден и затворих вратата.
Обаждам се на мъжа ми и му разказвам какво е станало,а той ми каза,че просто не знаят каква грешка са направили.
Най-добрата адвокатка в Суса е жена на мн.добър приятел на мъжа ми.Веднага я наехме и тя категорично
каза да не махаме климатика,както е упоменато в документите.В крайна сметка загубиха делото.Климатика си седи.
Обаче ние подадохме жалба за Бг.каналите.Междувременно стояхме около 2сед.изцяло без телевизия,защото
гадняра(да той е такъв)сменил честотите на каналите.Тогава вече подадохме втора жалба,води се дело,
което спечелихме също и ни ги пуснаха,но др,БГ,когато е било делото адвокатката ни не присъствала,
бил е някой др.вместо нея и го изгубихме.   Sad
Случая е бил представен по др.начин.Съдията е разбрал,че искаме да си сложим самостоятелна чиния.
Сега има обжалване и дано скоро да ги пуснат.Междувременно спряхме да плащаме пари на синдиката,
по нареждане на адвокатката,защото делото,което се водеше срещу мъжа ми,беше с парите от таксите за блока.
Ох мн.дълго стана. Crazy Дано не съм ви отегчила!!!  Sad

# 228
 Не знаеш колко ми е позната картинката, с разликата, че не се отнася до комшия, а за държавен служител. Crossing Arms
Не ми се изпада в подробности точно тук, но от година и два месеца вече чакаме един господин да си свърши работата и... не става и не става.  #2gunfire
Къде ли не звънях, с кого ли не говорих  ooooh! (все компетентни хора) и съвети не взимах- навсякъде отговорът е един и същ- жалба срещу него и да го съдя.  Stop
Ако е нещо незначително- как да е, но... като започне да ти се меси в живота по друг начин гледаш вече.Crossing Arms

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 10:19 от Alba76

# 229
Здравейте! Клипчето за правене на кускус ми допадна много Simple Smile Веднъж се пробвах да правя, обаче кускуса ми се слепва, така както на жената от клипчето, а знам че оригиналния марокански кускус не лепка така Simple Smile
Каква е тайната, постоянно трябва да се бърка и разделя ли?  newsm78

Лек ден на всички!

# 230
InDreams - привет  wavey Как си ти ?
На въпроса ти за тайната  Wink на кус куса  Wink предполагам че ще ти отговорят майсторките- Марси, Свеар и Дидона    chef  Simple Smile
Аз съм правила само веднъж и при мен така се слепна  Rolling Eyes

Забелязала съм, че винаги когато пишем за кус кус се появява Свеар  Simple Smile   bouquet  Hug

# 231
  • по пътеката
не мога да отворя ютуба ,кажете в какво го готви жената? за да не се слепне хубаво се омесва с вода и зехтин, докато  е още сух и малко сол! трябва да се готви на пара ,ина4е непрекъснато трябва да се бърка!най -добре в тефлонов съд и да се добавя по малко вода,като поеме- пак!! аз в бг като не успях да си взема тенджерата правих на тиган, но доста си внимавах да стане както го искам! стана,иска се хитринка!
4ета ви, но малко на педали съм днес-нали спря дъджът!

# 232
Близначе,   bouquet точно така - ще изчакаме майсторките да се включат със съвети.   chef  bowuu
Дано Svear се разпише, наистина.  Praynig
Пропуснала съм да ти отговоря за папагалчетата- само ги снимах, че бяха трички  Wink и ми стана мило като ги видях.  Peace
В началото на престоя ми тук имах фиш за тотото, избрано от такова папагалче, но беше самичко.
Така се бях отплеснала и чак след месец се сетих, че не съм проверявала фиша.  Joy
Но аз в лотарии никога не съм имала късмет.  Rolling Eyes
Дребосъците какво правят?  Hug

Ето, Марси вече се е изказала.   bouquet
Линда оправи ли се?  Hug  Praynig

# 233
bliznacite2004 ,  Peace  добре съм Simple Smile Благодаря ти, че попита. Почна ми семестъра сега и съм малко под стрес. Толкова лекции, станах  #Crazy
Ти как си....
Вие как сте?   bouquet

marsy, ние като нямахме съд и моя приятел го прави в микровълновата, в един пластмасов съд, отгоре го покри с фолио прозрачно и направи дупчици да излиза парата, поля отгоре малко вода, и го пусна 10тина минути на ниска степен, след това много бъркаше и с ръцете разтриваше, за да няма бучици. И после пак в микровълновата....Пак стана хубаво, но е голяма играчка.  Blush

# 234
Веднъж се пробвах да правя, обаче кускуса ми се слепва, така както на жената от клипчето, а знам че оригиналния марокански кускус не лепка така Simple Smile
Каква е тайната, постоянно трябва да се бърка и разделя ли?  newsm78
Здравей InDreams!   bouquetСега ще ти издам тайната. Grinning
Надявам се,че кус-куса,който си готвила е такъв,какъвто се готви тук в Магреба.
Ако е от българският със сигурност ще се слепи,той няма нищо общо с другия.
Преди да почнеш да го готвиш,първо го омесваш добре с мазнина,2-3с.л.,след това с малко
вода,не много само го напръскваш!Задължително се готви на пара!!!
Преди да го сложиш,над соса трябва вече той да ври.Не е задължително да се бърка непрекъснато!
2-3пъти са достатъчни.Също много важно е да не е готвен много дълго време,тогава също се слепва!
Преди да го свалиш,трябва да е леко твърдичък!После той си поема от соса и омеква.
Също не трябва да е много воднист!Когато го заливаш със соса,
сипва се по малко и се разбърква,оставя се да поеме и ако е нужно пак се залива.Аз днес готвих   chef
със зеленчуци,постен,стана мммммм,вкусен.Сега си купих един диетичен,с фибри,поне да не дебелеем. Sick
Алби,не мисля,че нашият проблем е голям. Naughty
Не е фатално и да останем без БГ.телевизия,но въпроса е ,че тук се прави умишлено мръсно,
пък това хич не се нрави на мъжа ми. Naughty
Относно услугите тук,също не е евтино,но на фона на вашите е доста по-евтино.

# 235
  • по пътеката
индрим, зехтин4ето спасява слепването, Naughty не е ли много 10 мин на  микрото?  newsm78ние около 10 мин го правим над парата, на два/ три пъти го прехвърляме в тавата или направо в кискесата и  го  месим с ръце, както и приятеля ти, и разбиваме буците ,ако ги има!добре се  е ориентирал момъкът! но може би заради липсата на омазняване предварително на зърната се е слепнал! вижте времето ми се струва много за този тип пе4ки! Thinking

# 236
Честно казано нямам никаква идея за микровълновата.
Никога не съм правила там и даже сега за първи път чувам.  Thinking
Марси,много малко са 10мин!
Когато е суров ,после се появяват мн.газове.  Sick
Поне 30мин.,но на бавен огън.

# 237
Didona007, не съм взимала от България кускус, само от тука (Германия) от арабските магазини. А какъв е този кускус с фибри? Още като си бях в България и майка ми ми показваше бисквити с фибри, но за кускус не знаех, нещо по-различно ли е?

marsy, то беше на най-ниската степен, и беше няколко пъти, 10 мин, после пак така...пък и аз гледам да не му се бъркам като готви Simple Smile понеже мен не ме бива много много в тази област. Аз само следя и попивам  Thinking а той е в свои води като готви, доставя му удоволствие...   chef

Съжалявам, че така нахлух и отклоних малко темата.  Blush

# 238
  • по пътеката
ами 10 мин е на всяко слагане,май не се разбра! пак толкова идва!аз съм боса по микрото, само за топлене съм ползвала в бг , та не съм добър съветник! но той мисля,4е е бил на прав път, само може  би зехтинът е липсвал!пробвайте малка доза и пак кажете как се е полу4ило!

# 239
Най-големи източници на фибри са зърнените храни, житните растения,
сушените плодове и кореноплодните растения.
Тук се продават много видове хляб с фибри и кус-кус,който е от овес и ръж.

Общи условия

Активация на акаунт