Дванадесета Магребска тема тук все задружни дами е събрала(12)

• 26 618
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Привет   bouquet

Алби-те са били и в моя град...свиряха на главната улица...и се чудя откъде са ми познати.Хем познати,хем-не!
Хубава музика-различна Hug

Шеки- сега и моя девер се е Юрнал за жена от Източна Европа да търси да се жени...и по предпочитание-българка!И аз ,като съм ходела  там-да съм му търсела...това му е за втори път!-хем иска,хем не му стиска...И българката да говорела френски  Joy ,да била с руса коса и сини очи ....и аз питам-да!и да е мюсюлманка,нали?-а той...ами и да не е -ще стане!Бреййййййййййй...живот по картинка си има в главата човека-Модел!Аз навремето се бях юрнала да му търся....добре че се отказах от ролята на сватовница!

Делтичка-тая Лазарка ми хареса..просто така-заради зеленото в картината и водата Hug

Лина и Фима спряха да пишат!Какво стана със  съпруга на Фаима-с казармата
А Линчето дано е по-добре сред родата вече....
А Жълтурчето- липсва-знам че е в отпуска...ама дано да е пъноценна и зареждаща! Hug

Дидонче-ако ти се пише...аз кус-кус не мога да направя...ама ми се ще-просто за мое настроение да направя нещо на Великден-като  сладка питка или козуначе-да замирише на съседите-та да усетят и те моя Веикден.Тука бяха едни миризми на печено,едни ухания,чаши с розе .....абе,Празник!Беше казала че въртиш козунаци-драсни нещо лесно за правене-най-лесния козунак  Hug  chef

# 91
Добър ден момичета  Hug

Ралка ,там съм следващият път   Hug

БЕлла туй ,че си попаднала на хора ,които не знаят Що е това тест за бременност ,незначи ,че всички незнаят ,по-селата в БГ съЩо незнаят и не са толкова осведомени ,но на тях не се подиграваме нали?Не са толкова залюпени ,на каквито се правят ,направел се е на ударен и ти веднага -незнаелииииии ,айде ,не са чак такива индианци  Peace

Шакира ,незнам къде видя подигравка във въпроса ми ,попитах от любопитство и със сигурност не изхождам само от това че един или двама които съм питала са казали че не знаят,поне за 10 различни се сещам от различни градове в момента които идея си нямаха дали има по аптеките а не само "той" че се е направил на ударен .А тука колко знаят по селата идея си нямаш  Peace

Далка ,нали те всички като твоя девер искат ,еххх руса ,сини очи ,мюсюлманка и Европа ,мечта и става Рая на земята  Joy

# 92
Алооооооо  магрибките  в  Мароко

Да  казвате   как  е  със  стачката      по  тронспорта    Sick Sick Sick

тук   в  провинцията  е  вече  зле  #2gunfire #2gunfire  днес  е  9 ден   #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Муцка  ,Наржис    пишете  как  е  ако  не  пишете  тук   давайте  на  лични   ще  решават  ли   какво  се  туткат  още  Утре  имаме  анализи  на  Аминчо  и  не  знам  как  е  казват  че  имало  и  хулиганства  в  кесариите  по  Каза   Crazy

уффффф   запасите  по  аптеките  привършват   цените  на  зеленчуците     са   от  3  на  15 дх #Crazy #Crazy #Crazy

хайде  ако  някой   знае  нещо  да  пише     bouquet

на  всички    bouquet  bouquet  bouquet

# 93
  • по пътеката
привет,дами! много ви 4ета, ама не знам разписах ли се в4ера! то малко на тагадък сме с линда като е на градина! а в4ера беше  толкова студено както и неделя,дъжд, 4е я направихме по ескимос от зимата, с две грейки и три пуловера!това от мързел на даскалиците ,аз донесох една по дебела грейка,4е пролетното яке беше ве4е като воал на фона на ураганният вятър и дъжд! а те я  облекли, като ме видели и давай другото отгоре, да не се минат! днес за 4удо е много готино времето цели 16 градуса и слънце на прибежки, но си е суперско след гадната седмица на  мрак и студ!
то към бг отива лошото, гответе се!
нашата  дребка, прописа с химикал най-после, след голям страх, но неволята верно у4и! така си беше загубила молива в4ера, а другите са в гори тилилейски и я домързя да ги търси, нали си има заприходено ку4е прибира4 и търса4! ама не позна този път и хайде с химикал, 4е даже перфектно се справи и сега като обра  овациите на  околния народ , се амбицира и продължава да пише ,4е и веднага след като си метна  маратонките! да не  го повярваш! ама добре ,4е аз съм си търпеливо рогато, с този скорпи има да се въргаляме!
за тестовете, мъжете не са наясно ,споко! жените ,колко са наясно е друг въпрос, но се развиват в тази насока заради вакума и възможността от ранен аборт!
те презервативи не ползват,само 2 вида има, екстрите ги забравете, но не ги долюбват определено! вие за  секси игра4ки не сте ли ги питали или за някои техники! ей, ще умрете от смях!а  кулминацията беше един момък с жена бременна за сефте, ме моли да  му кажа как да убеди жена си да пие прясно мляко(имат мания за прясното и хи4 за киселото)? аз питам защо! той доктора каза,4е е хубаво за нея и бебето! викам, ако не иска да яде други мле4ни, а той у4удено ми коментира-а как като не пие мляко, бебето ще има бяла кожа? ина4е уж интелиген4е се пишеше! висше, тем си готина професия! а имам страхотни бисери, жалко ,4е не ги помня!
доста са си паднали от небето в сексоматиката, ама се обу4ават по туристи4еските центрове!
свеар4е, дай боже да няма  брожения, 4е това е ужасно, самонавиват се и по4ват да се разправят с всеки нормален! при вас и оръжията са разрешени, пазете се! дано се даде някакво решение на кризата!то има, ама някой не иска да знае какво става с дребния народ!
ало ,алжирките, бутефлика ли е по подразбиране и подбутване президент пак? как са настроенията по въпроса?
айде да го храня пуй4ето и да  бягаме пак на детска! Hug Peace

# 94
Привет мами!!!     bouquet
Минавам скорострелно,че нямам много време.
Ще ви чета подробно по-късно. Wink
Прегръщам ви всички!!!! Hug
Шаки,дай Боже ,дано си права!!! Praynig  Wink
Оправихте ли се? Praynig Дано,че от болести ,аман! Whistling
Далка,ще ти пусна рецептите за козунак и кус-кус.  Grinning
Много лесно се готви и ще е добра изненада от твоя страна.  Wink
Марси,тук вече днес е топличко. Sunglasses
Алби,Делта,Ра,Бела и всички др.  Hug
Приятен ден!!!   bouquet

# 95
  Далка, я кажи на девер ти, че има подходяща кандидатка, покриваща изискванията, но иска да знае той какво ''предлага''.   Naughty
Много ми е интересно какво се ''дава'' насреща.  Thinking Защото всички (примерно  Heart Eyes) искаме Раул Бова да ни е половинка, но Rolling Eyes.....огледалото ни отдалечава (поне външно, че нали такива са само изискванията  Wink) от това ни желание.  Laughing
Пак излиза наяве противоречието- да ни е хубава жената, но да не я гледат други  ooooh!.....то нали едното провокира другото  Whistling.
Има в Бг една група мъже или момчета, които държат много на външният вид на половинката си и след известно време започват да 'реват', че била такава, 'онакава'....външният критерий е покрит, Peace но вътрешният го няма никакъв.
Разбира се, че комбинацията от двете е най-добра, но предвид предлагането на пазара....явно трябва да се преосмислят определени показатели на търсенето (дано не ви звучи много икономически, но все пак сме на пазара, нали така?!)  bowuu
 Значи ако не е- ще стане.... ooooh!
По презумция се тръгва с ''рамката'', в която трябва ''да влезе'' булката и понеже не е нашенка и не е наясно с местните истории  Whistling....докато ги научи... ще я обработим по калъпThinking Ако ли не- да си ходи по живо по здраво, пък ние....ще си вземем нашенка  Crossing Arms (колкото и да не ни е изгодна).....важното е ''дупката'' от липсващата булка да е запълнена.  Peace

# 96

е

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 00:23 от Shakira26

# 97
Оооооооооооо...до сега писах рецептата за козунака и тъкмо да я завърша и щракнах без да искам върху екрана и ми изчезна всичкоооооо!!!! #Cussing outЩе почвам на ново. Whistling

# 98
Далка,ето и рецептата за козунака :
1кг.брашно
5яйца
1 1/2ч.ч.прясно мляко
1ч.ч.захар
1ч.л.сол
1ч.ч.разтопено масло
1пакетче мая
2ванилии
кората на 1 настърган лимон или 1/2шишенце
лим.есенция
стафиди или бадеми
1жълтък

Начин на приготвяне:
Млякото се затопля и в него се р-ря маята.Добавят се 1ч.л.захар и 2с.л.брашно.Оставя се да втаса за около 5мин.на топло.Яйцата се разбиват с останалата захар.Прибавя се 3/4ч.ч.от маслото и настърганата кора от лимон.Брашното се пресява и него се прави кладенче,в което се изсипват втасалата мая,солта и яйчената смес.Замесва се тестото и ,за да не полепва по ръцете,се намазват с масло.
Оставя се да втасва на топло.Стаята в която се меси е хубаво да е топла.Когато тестото стане двойно,намазва се пак с разтопеното масло,в което предварително е разтворена ванилията.Разделя се на 3-4 топки.Прибавят се стафидите или бадемите.Оформят се ленти,които се сплитат на плитка и се поставят в кръгла форма с дупка,по средата,предварително намазана с мазнина.Тестото втасва втори път.Преди да се постави във фурната,козунака се намазва с жълтъка и се поръсва със захар.Фурната предварително е загрята до 150-160°.След като се изпече,се оставя за около 10мин.да постои във фурната.В дупката на козунака,може да се подредят боядисани яйца. Wink
Да ви е сладко!Като ги замеся в събота ще пусна снимки да ги видите.Дано не се изложа. Laughing
После ще ти пусна и за кус-кус.
Излизам.   bouquet

# 99
Дидонка-много благодаря.  bouquetИ аз ще се пробвам да направя...за да видиш че съм сериозна-ще пусна и аз снимка..ама да не ми се смеете,ако не се е получило.Ще ми е за  първи път...И мама даже запалих-прочете те и тя и се надъха да прави  chefМисля да опитам в четвъртък- дано да ми стане Peace Направо моя Другар ще бъде шашнат и за дълго ще е хвърлен в размисъл Joy - аз самата ще се пръсна от радост
Кус-куса -аз дори и кускусиера си купих...ама много сложно ми се струва.Опитах веднъж,ама нещо не стана-присмяха  мисе,а на мен това ми е лошото,че се обиждам и Край!-спирам със всякакви опити

И аз тази вечер ще гладам Клонинг-някои епизоди
Багодаря   bouquet

Шеки-върнаха малката Елиза-от Русия!И Франция за да се защити реши да въведе разрешително за пътуване и от двамата родители.
На майката на Елиза-като русиня многократно е била отказвана виза да дойде и да си види детето....Е,и това ако е нормално!Сега пък тя ще откаже разрешителното за път на башата и така.....

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 21:07 от Dala Ruadi

# 100
Сега обещания кус-кус. Wink   chef
Ти знаеш,че за Магреба,това е манджа,която в някои семейства се яде всеки ден.
Предполагам,че ще го готвиш с месо. newsm78
Имаш ли подходящите тенджери за кус-кус?
Нуждаеш се от месо-агнешко,телешко или пиле,може и риба,а и постно става. Laughing
Взимаш една голяма глава лук,която нарязваш на по-едри парчета.
Запържваш лука с месото,колкото да му изчезне кръвта и лука да омекне.
Добавяш 2с.пълни лъжици доматено пюре и го запържваш съвсем малко.
Доливаш вода 4 пръста под под височината на тенджерата.
Слагаш сол на вкус,чер.пипер,червен пипер и, ако имаш тебел(кориандър).
Ако го правиш с телешко,ще ти трябва малко повече време,за да уври.
Кус-куса,предварително го смесваш с малко мазнина,
да се омазни добре и после слагаш и малко вода,
напръскваш го да се измокри,но не много.
Не трябва да е слепнат!Трябва да се отделят зрънцата едно от друго!
Поставяш го в горната решетъчна тенджера,за да се готви на пара.
Когато месото е полуготово,добавяш зеленчуците.
Слагаш моркови-нарязани на едри парчета,ако не са толкова дълги на 2,
лук,нарязан на 4,чесън на скилидки,картофи-цели,може и зеле,придава страхотен вкус и
нахут,ако няма,се замества с грах.Всичко трябва да е на едри парчета!
На среден огън да ври,като 1 или 2 пъти,кус-куса,го сваляш и го разбъркваш,за да не се слепи.
След,като всичко е готово ,в един голям съд изсипваш кус-куса и пак го разбъркваш,след,което
сипваш от салцата,но не всичката и започваш да я смесваш с кус-куса.Не трябва да е много мокър!!!
Ако го направиш,по-мокър го оставяш на страна,да поеме и чак после пак го бъркаш.
После във всяка чиния слагаш кус-кус и месо и зеленчуци.
Ако искаш да е лют,можеш в началото да сложиш хриса или лют червен пипер.
Да ви е сладко!!!  bouquet

# 101
Здравейте ,Ще мина по-късно да се разпиша ,че ме напече слънцето Whistling 
Шаки,да не си слънчасала?  newsm78  Hug
Майтапя се! Wink Това е хубаво,че имате вече слънчице!  Sunglasses
Ние днес също бяхме огряни,:D след толкова мрачни дни. Confused
Дано се оправи времето!Имаме една група българи,които ще
идват по празниците май месец и всеки ден ме питат дали е топло.
Бански са си приготвили и летни дрехи.Дано до 01.05.да става за плаж.
Днес минах по крайбрежната улица и по плажа се мяркаха изгорели туристи. Mr. Green
Далке,с този кус-кус,сега ми се прияде и отивам да сложа да готвя. Twisted Evil  Laughing

# 102
Момичета-не съм ви ,чела отдавна-но ,честно казано нямам врем да си седна на д-то ,та след малко ще наваксам

дидона ще си копна рецептата за козунака   chef,имам едно предложение -защо не пусанш рецептата за кус куса тук

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=193235.msg4050143

При нас вече е лято-дребната е по къс ръкав и сандали Grinning

# 103
  • по пътеката
далке, да добавя само! можеш да комбинираш с тикви4ки,пипер, зеле, моркови, картофи и алабаш(наве), нахут и лук, цели глави(средни)! друг вариант- тиква,пипер, зеле, моркови, нахут, картоф, лук, и стафиди! ние не запържваме лук, а с едно 4ерпа4е зехтин слагаме месото, салцата((доматено пюре от консерва), големи две лъжици) и подправките- 1 с.л хариса, 4ервен сладък пипер, табел-керуия, някои слагат и канела, както ние за телешкото и ангешкото!
мое мнение: пиперът го харесваме запържен в зехтин и добавен ,както и рибата, ако не  бяла и без кости! нахут се приготвя предварително, после се добавя в соса!вие имате в консерви готов!
 ина4е за кускуса добре е обяснила дидонка,само е забравила солта при омесването на кускуса! ако нямаш тяхното смен , сложи малко краве масло в кускуса за аромат! меси добре кускуса,претривай го през пръстите за да не се слепят зрънцата! това е и да пуснеш снимки!

дидонке, мерси за кузунака, щ? го правя да видим какво ще го докарам, с кое брашно го правиш? за баклава или за сладкиши?

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 22:39 от marsy

# 104
  • Varna
Мале, малееее тука едни манджи едни чудеса на чудесиитееее Hug
Момичетаааа огладнях бееееееееееееееееееееее rotfImao
Шакирче, вече съм пИрФеКТнУ- днеска бях на две тренировки Wink
Далчееее, все такива красиви картинки да пускаш и такава чудесна музикаааа Hug
Оченцеее Hug
Ти направи направо във десятката със поздрава за лека нощ. Аз винаги съм била третата жабка, тъй да знаеш- много си приличам със нея Joy
Марсииии Hug
Много се разсмях на оня убавец дето искал жена му да пие прясно мляко за бяло бебе Joy Той поне голям човек бееее. Аз бях 5,6 годишна като реших, че прясното мляко ще ме направи Снажанка Joy И до сега си го обичаам ама не го пия за побеляване. Любима напикта ми е въпреки, че казват, че за дърти хора като мене не било полезно newsm78
Дидонче Hug
Направо съм разтроена от всякъде- бате все още се мотка по моретата и изтървахме срока за Тунис newsm45 smile3511 smile3512 Незнам за къде по чужбинско да хващаме пътя. Не ми се ходи никаде другаде, исках си моя Ориент Weary. Няма да мога да ви видя със Марселинка Sad
Бейчето обаждали се мои Фарашки?
Хайде убавици Кака ви Делта така и лютят очичките, че едва гледа.
Лека нощ Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт