Египет - трета тема

• 51 590
  • 705
  •   1
Отговори
# 15
  • София

tania tda67, позволих си да разгледам снимките и от другите албуми, благодаря.

Няма защо, те са сложени за това. Само дето от мързел не е качил и малко египетски снимки, но може в близките години и това да стане.... Joy Joy Joy

# 16
  • Beyond the Frontiers
При нас екскурзията до кораловите острови включваше разходка с полуподводница с прозрачно дъно и след това всеки, който искаше можеше да се гмурка за колкото време си иска. На всеки кръгъл час идваше корабче, което ако си приключил с гмуркането те натоварва за връщане.
Aquascope ги водят тези полуподводници. Мисля, че и екскурзията така се казваше. Цената е 30 долара.

Относно сафаритата, мисля че разликата в цената не идва от това дали си с джип или АТВ, а от къде го резервираш. Ако е към "Тез тур" цената беше 50 долара, а от Hurgada safari - 30.

Не е точно така - всъщност има няколко варианта на това сафари с различни имена и при ТЕЗ ТУР цената им е от 30 до 50 долара според зависи какво включва http://www.teztour.bg/program.php?pid=11 - вижте документа с екскурзийте.  Peace На място колегите ни обясниха, че има вариант, при който с джипове гостите се карат до началото на пустинята и после с бъгитата се движат до един от туристическите центрове с бедуините /а те са няколко, за това снимките са различни/. Има вариант с разглеждане на мини зоологическата им градина в едно от селищата, вариант с каране на различни видове превозни средства + яздене на камила. Струва ми се, че описанието там не е най-точното.

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 17:03 от elku - elena

# 17
  • Стара Загора
Elku-elena, нашата 30-доларова екскурзия включваше всичко описано в 55-доларовата програма на Тез Тур, като "Бялото Слънце на пустинята", без наблюдението с телескоп.

Превозиха ни с джипове до началото на Пустинята, след това ни направиха инструктаж за каране на АТВ, раздадоха ни като подаръци - шалове за тюрбани и след като сами се откарахме в колона по един до бедуинското селище (на 27 километра от началото на пустинята) ни предлагаха чай, наргиле, яздене на камили, посещение на терариум, различни демонстрации от бита на бедуините (печене на хляб, тъкане на пътеки), наблюдение на залязващото слънце над планините, вечеря под един сламен навес и накрая "бедуинска дискотека".

Описанията на Тез Тур за екскурзиите наистина са непълни и повече объркват хората, вместо да им дават ясна представа какво им предсто и за какво плащат.
Ние можехме да се разбираме свободно на английски с египтяните и ни беше много по-изгодно да се обърнем към външни организатори на екскурзиите. Другите българи ползваха услугите на Тез Тур и при сравненията установихме, че основната разлика е в цената, а не толкова в организацията.

# 18
  • Beyond the Frontiers
Не казвам, че Тез тур са най-евтини. А, че има различни варианти и всеки може да си прецени сам.

# 19
Според наблюденията ми най-добре е на място да си платиш за допълнителните екскурзии. След като ни взе гида от летището да ни вози до хотела по време на пътя най-подробно ни запозна с  допълнителните опции. В хотела също предлагат. На плажа има будки на различни фирми- с тях пък може да се пазариш и т.н

# 20
Не само в Египет, по всички дестинации, допълнителните екскурзии, предлагани от посрещащата агенция са на по- високи цени. Поне с 50% е по- висока цената, а има случаи на 300% по- висока цена за абсолютно същата екскурзия.
Понякога цените на местните агенции са директно по- ниски, а понякога това е резултат от пазарлък.

# 21
Привет и от мен! Радвам се много, че темичката е потръгнала    bouquet

Таня, мерси за дооформлението на първата страница - в ужасното бързане миналия ден, нямах време за доизкусоряване.  ooooh!

Само да вметна за екскурзиите на място - по принцип аз съм "за" да се ползват местни фирми и екскурзоводи, но винаги трябва да се има предвди, че ако е много по-евтина екскурзията, има може би нещо гнило - най-често става дума за фирма без лиценз. Знам за случай (рядкост е, но все пак да сме обективни), при който се случва нещо насред пустинята (някой се удраил лошо или нещо такова) и "гидовете" се изпаряват яко дим...Така, че не се подлъгвайте по съвсем евтини екскурзии. Аз лично, като искам сериозна фирма да ме води някъде, си избирам Некерман ( партньорите им в Египет са мног стабилни - Blue Sky). Иначе позлвам услугите на малки фирми или направо на приятели/приятели на приятели.. Peace

# 22
Доста неща научих от тази тема, за което ви благодаря  bouquet

Ние ще пътуваме в събота за Египет. Пристигаме в Кайро, разглеждаме пирамидите и след това в Хургада на море.  Grinning До колкото се ориентирах от прогнозите за времето максималните температури са 30-33 градуса. Интересно ми е вечер рязко ли падат температурите? Какви дрехи ще са ни необходими?

# 23
По това време вече няма рязко падане на температурите. Носете си връхна дреха и дълъг панталон за всеки случай. Peace

# 24
Благодаря за бързия отговор Simple Smile

# 25
Привет и от мен! Радвам се много, че темичката е потръгнала    bouquet

Таня, мерси за дооформлението на първата страница - в ужасното бързане миналия ден, нямах време за доизкусоряване.  ooooh!

Само да вметна за екскурзиите на място - по принцип аз съм "за" да се ползват местни фирми и екскурзоводи, но винаги трябва да се има предвди, че ако е много по-евтина екскурзията, има може би нещо гнило - най-често става дума за фирма без лиценз. Знам за случай (рядкост е, но все пак да сме обективни), при който се случва нещо насред пустинята (някой се удраил лошо или нещо такова) и "гидовете" се изпаряват яко дим...Така, че не се подлъгвайте по съвсем евтини екскурзии. Аз лично, като искам сериозна фирма да ме води някъде, си избирам Некерман ( партньорите им в Египет са мног стабилни - Blue Sky). Иначе позлвам услугите на малки фирми или направо на приятели/приятели на приятели.. Peace
Абсолютно съм съгласна с теб. Аз също знаех от форумите за местни агенции и по-евтините им цени, даже знаех точно къде - срещу нашия хотел се намира такава. Е, отидох, констатирах, че са по-евтини ексурзиите (не чак 200%, ама достатъчно по-евтини), но да ви кажа честно просто не посмях да ползвам техните услуги. Отидохме си и до Кайро и до Луксор с посрещащата агенция, за което не съжалих. Все пак това това е друг свят, не е Германия, Австрия и да се рискува за 100-200 долара да си вгорчиш изживяването дето го чакаш цяла година...., но всеки да прецени за себе си, де, просто може би аз не съм по авантюрите.
Арлина, вземете си връхна дреха все пак, но почти съм убедена, че почти няма да ви наложи да я ползвате. Чака ви жеееееега, жеееега, насладете й се.

# 26
  • София
 Тук се вписвам и аз  Grinning
 Адаш  Hug

Прави ми впечатление, че всички пристигат първо в Кайро, а след това продължават към Хургада  Thinking При нас пък беше обратното, първо си починахме в Хургада, предпоследния ден пътувахме до Кайро, а последния препускахме из Кайро, пирамиди, музеи, обяд в р-нт до Нил, после парфюмерийната презентация, магазините за папируси и бижута и накрая утрепани се прибрахме в София  Crazy Защо ни беше такава програмата, незнам...

# 27
Ох, адаш, много се радвам,че се разписа. Аз нямам време за играта и ме гризе съвестта  ooooh!
Програма с Кайро първо и после почивка е наистина доста по-удачна. Но то вашето си е било специално по всеки параграф  Money
Казабланка, Арлина  Peace

# 28
  • София
Ох, адаш, много се радвам,че се разписа. Аз нямам време за играта и ме гризе съвестта  ooooh!
Програма с Кайро първо и после почивка е наистина доста по-удачна. Но то вашето си е било специално по всеки параграф  Money
Казабланка, Арлина  Peace

Ти само ела, със Жеже сме ти измислили наказание  Whistling  Mr. Green

Точно това  е най-оптималния вариант, но както и да е, важното е че прекарахме страхотно  Party
 Такова изкарване пожелавам на всички тепърва заминаващи   bouquet

# 29
Аз все си мислих, че по-удачният вариант е първо почивка в Хургада и после Кайро. Хем сблъсъка с мръсотията и лошия хотел няма да е така тежко поносима, а ако е в началото ще ми се развали цялата почивка. А и мъжо ще е отпичанал и ще обикаля из забележителностите иначе ще ми подуе главта от мрънкане. Аз все още не съм се отказала от тази така мечтана почивка в Египет и се надявам поне до края на септември да я осъществим.

Общи условия

Активация на акаунт