Египет - трета тема

• 51 591
  • 705
  •   1
Отговори
# 45
Ninia, знаеш, че Египет е в сърцето ми и никак не обичам да говоря лоши неща за там. И все пак преди всичко държа на обективността. Не настоявам да ми вярваш, но пък имам право да споделям опита си. А той е и богат, и не само положителен.
Елку, така си е - обществото там е дълбоко корумпирано, за жалост..
Джейд, доплаща се разликата между автобусния и самолетния билет, предполагам. Но пак казвам - ние летяхме тогава директно (без прекачване на вътрешен полет), но може сега нещата да са различни. Специално полетът, който визирам беше през ноември 2006.

# 46
Здравейте, рядко се включвам, но пък ви чета редовно  Hug
Относно вътрешния полет от  Хургада до Кайро, пътувахме миналия май  с ТЕЗ ТУР и си доплатихме цената на самолетния билет. Тогава доплатихме на човек по 52 евро, а за детето тогава беше на 10 години 42 евро, а също и на тримата по 15 евро за индивидуалния трансфер. От всички туристи които бяха в Хургада, ние бяхме в Макади само ние бяхме с вътрешния полет, останалите с автобуса. Определено не съжалявам, защото ни взеха от хотела на време с кола, закараха ни на летището в Хургада и съответно ни посрещнаха в Кайро и ни заведоха до хотела, където вече бяха пристигнали другите БГ туристи. Спечелихме цял ден още в Макади, тъй като избрах вечерния полет до Кайро, а не сутрешния Peace.
Понеже пак съм настроена на Египетска вълна проверявах наскоро и ми направи впечатление, че ТЕЗ ТУР вече имат обявена цена на вътрешния полет и си пише - за желаещите да пътуват със самолет Кайро- Шарм се доплаща около 100 евро, за полета Кайро - Хургада  ако клиентите желаят да пътуват от Кайро до Хургада със самолет, доплащането е около 90 Euro на човек / цената е ориентировъчна и зависи от наличността по редовните полети на Egypt Air за съответната дата /.       
Не знам, но на мен ми се струва доста надута цената. Най вероятно ще искат и да се доплаща за трансфера, който вече ви споменах. Какво е вашето мнение по въпроса.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 16:07 от dolores

# 47
Доста е надута цената. И аз миналата година ги поверявах. Еднопосочен билет Кайро-Хургада ти е 83 долара с вкл.такси, а тук ти искат доплащане 70 евро.

# 48
  • Beyond the Frontiers
цитат: Заб. Ако клиентите желаят да пътуват от Кайро до Хургада със самолет, доплащането е около 90 Euro на човек / цената е ориентировъчна и зависи от наличността по редовните полети на Egypt Air за съответната дата.
Мисля, че тук пишещите са хора, които пътуват и знаят, че цената на самолетните билети варира доста във времето.
Проста проверка в резервационната ми система дава следната нетна цена 64 евро за самолетен билет Кайро - Хургада на дата 25 април, като се сложи и таксата за издаване 20 евро, ги докарваме. Малка подробност този билет не може да бъде издаден в България, значи го издават техните местни партньори и те като сложат нещо отгоре и ето ги 90 евр.

# 49
цитат: Заб. Ако клиентите желаят да пътуват от Кайро до Хургада със самолет, доплащането е около 90 Euro на човек / цената е ориентировъчна и зависи от наличността по редовните полети на Egypt Air за съответната дата.
Мисля, че тук пишещите са хора, които пътуват и знаят, че цената на самолетните билети варира доста във времето.
Не разбирам уточнението. Аз точно съм го копнала от фирмата, която го предлага и мисля, че мога да чета и ми е ясно. Въпросът и коментара беше относно цената. Peace

# 50
  • Beyond the Frontiers
Долорес и аз го копирам от страницата на Тез тур. Летищните такси да промърдат максимум с + - 1 / 2 евра не повече.

# 51
Въпросът е също защо не се приспадат трансфера с автобус, който така или иначе влиза в обявената цена по тази дестинация, а само се доплаща самолетния билет за вътрешния полет.

# 52
  • Beyond the Frontiers
Това си е друго нещо. Там не мога да кажа,по-всяка вероятност политика на фирмата или пък сумата е много малка, нямам идея.
Аз правя коментар по забележката, че цената е 100 евро, пък в същност било 83 долара.

# 53
Опa грешка направих - 83 долара еднопосочен Кайро-Хургада и 11.5 долара такси. Гледам цените на страницата на Egipt air.

# 54
  • Beyond the Frontiers
Да наистина на саита им я дават толкова
Ето една примерна резервация през централната система:
01 TESTOV/TEST *                                                               
NO REBOOKING REQUIRED FOR LOWEST AVAILABLE FARE                                 
LAST TKT DTE 25APR09 - DATE OF ORIGIN                                           
------------------------------------------------------------                   
     AL FLGT  BK T DATE  TIME  FARE BASIS      NVB  NVA   BG                   
 CAI                                                                           
 HRG MS  0343 Y  Y 25APR 0530  YDEG                       20                   

EGP   408.00      25APR09CAI MS HRG408.00EGP408.00END                           
EUR    55.00      XT EUR 0.75EQ EUR 2.26RH                                     
EUR     1.51YQ                                                                 
EUR     3.77YR                                                                 
EUR     3.01XT                                                                 
EUR    63.29                                                                   
RATE USED 1EGP=0.133546EUR                                                     

И на сайта на египетската авиокомпания - цената е една и съща, разликата е от курса на валутата.
travellers         airfare         taxes                 
1 adult(s)    x    (72.00    +    11.53)    =    83.53 USD         (62.91 EUR)
total for all travellers         83.53 USD         (62.91 EUR)

Ама и те като си сложат таксата издаване и ще стане същото.

Струва ми се, че спорът е излишен. В смисъл казавем едно и също. Peace

# 55
Не мисля, че има спор просто си обсъждаме нали за това е форума все пак. Hug
Просто се питаше за вътрешните полети и аз казах, както и споменах цените от миналата година които съм платила тогава.
Та моят извод беше, че става скъпичък до Шарм около 100 евро, а до Хургада около 90 евро според сайта на ТЕЗ ТУР.
Като сметна, че за тримата ни ще трябва да се плати около 300 евро грубо, това си е доста.  Whistling

# 56
Елку, така е - замислих се и аз - цената на автобуса е минимална, така че даже и да приспадат нещо е супер малко като сума  Peace За сравнение ще кажа, че автобусен билет, купен по редовен начин за туристи е 60-70 ег.лири, а за местни хора (каквито билети купувам аз) е 30-тина ег.лири.Когато става дума за група, цената естествено е още по-малка..

Забравила съм да си  публикувам отговора..  Mr. Green

Лек ъп-дейт: Приятели ми докладваха, че еднопосочен билет за вътрешния полет Хургада-Кайро (техният чартър на връщене лети от Кайро) им струва 75 евро на човек с всички такси. Приспаднали са им малко от автобусния трансфер, но само малко наистина.
Предишният им вътрешен полет беше Кайро-Хургада и тогава са повисяли на летището 3-4 часа,защото оттук не са им казали кога свършва програмата в Кайро и са си запазили билети чак за вечерния полет в 19.30. Та идеята е,че програмата в Кайро свършва към 15.30 следобед - това за тези, които искат да летят с вътрешен полет до Хургада (а не да се налсаждават на екстремно египетско каране ) да знаят за кой полет да си запазят билет. За всеки случай имайте чорапи и връхни дрехи под ръка, че на летището е доста хладничко.

Апропо, заработи вече и новият терминал на летището в Кайро (но малко се съмнявам,че нашите полети се обслужват на него).

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 22:57 от Old Sport

# 57
На мен от агенцията ми казаха, че няма подходящ полет Кайро - Хургада, ако искаме да разглеждаме пирамидите - или трябвало да си тръгнем от екскурзията по-рано за някакъв обеден полет или да висим доста на летището. Отказахме се. (по спомен доплащането беше около 70 евро).

# 58
Мен, ако питаш, не им се е занимавало. Полети има доста през целия ден и вечерта, така че малко ме съмнява да не е имало няколко свободни места...

# 59
  • Beyond the Frontiers
Мен, ако питаш, не им се е занимавало. Полети има доста през целия ден и вечерта, така че малко ме съмнява да не е имало няколко свободни места...
Абсолютно, поне 6-7 полета има през деня.
Агенцията или туроператора? С кой пътувате - Алма тур, Тез тур,  Он травел, Астрал...

Общи условия

Активация на акаунт