Египет - трета тема

• 51 665
  • 705
  •   1
Отговори
# 30
  • Стара Загора
Сега като ви чета и се присетих за едно забравено питане.
Какво се случва с турситите, които по една или друга причина откажат да се въползват от екскурзията в Кайро?
Те пътуват ли с групата или ги оставят някъде?

# 31
Не, продължават за Хургада - самолетът нали лети София-Кайро-Хургада-София.

Цве_те, стискам ти палци за септември  Peace

# 32
  • Beyond the Frontiers
Тук се вписвам и аз  Grinning
 Адаш  Hug

Прави ми впечатление, че всички пристигат първо в Кайро, а след това продължават към Хургада  Thinking При нас пък беше обратното, първо си починахме в Хургада, предпоследния ден пътувахме до Кайро, а последния препускахме из Кайро, пирамиди, музеи, обяд в р-нт до Нил, после парфюмерийната презентация, магазините за папируси и бижута и накрая утрепани се прибрахме в София  Crazy Защо ни беше такава програмата, незнам...

През седмица се обръща програмата - едната се лети първо до Кайро, а на следващата до Хургада - най-грубо казано. И тъй като всички агенции ползват един чартър програмата на всички е такава.
Между другото и Алма тур пуснаха чартър за лятото.

# 33
Т.е. лятото ще има два чартъра, така ли? И в кои дни? newsm78

# 34
  • Beyond the Frontiers
Не, един чартър, полет - но се предлага по програмата на Тез тур и Алма тур.

# 35
  • Стара Загора

Цве_те, стискам ти палци за септември  Peace

Със самолета ли?
Нали след полета имаш платена една нощувка в Кайро? Т си е към стандартната цена...

# 36
Аз мисля, че една седмица се лети София-Кайро-София (самолета оставя една група, която обикаля Кайро на следващия ден и взима предишната, която първо е била Хургада и после е разглеждала Кайро), следващата седмица обратно София-Хургада - София (оставя нова група, която ще завърши почивката в Кайро и прибира тези, които първо са били в Кайро).
Предполагам, че почти всички туристи искат да разгледат Кайро, тоест са за първи път. Ако някой не иска вероятно на следващия ден лети със самолет до Кайро или се мота в Кайро и тръгва с автобуса с останалите.

# 37
  • София
Сега като ви чета и се присетих за едно забравено питане.
Какво се случва с турситите, които по една или друга причина откажат да се въползват от екскурзията в Кайро?
Те пътуват ли с групата или ги оставят някъде?

Ние бяхме в Кайро накрая. Имаше една жена, която не искаше да ходи на екскурзия в Кайро и си остана в хотела, но трябвало да освободи стаята до обяд и да стои по кафенетата или на басейна, а багажа - на рецепцията. Автобуса я взе малко преди да вземе нас от последното посещение на забележителности/при нас беше музея/. Сигурно и при обратния вариант е така, но автобуса ще тръгне за Хургада, а не за летището.

# 38
  • Стара Загора
Мерси, Таня!
Това отговори навъпроса ми Simple Smile

# 39
  • Beyond the Frontiers
Имам една клиентка, която пък въобще не искаше нощувка в Кайро. Съответно при кацането в Кайро директно я качиха на полета за Хургада /вътрешния/.

# 40
Jade Зависи как се разбереш с тур оператора. Ние не искахме да спим в Кайро. Дори не искахме и обиколката из Кайро, но не ни се размина. Пристигнахме сутринта, взеха ни от летището, разгледахме пирамидите, сфинкса, фабриката за парфюми, за папируси след това музея и накрая прословутия пазар. Вечерта летяхме за Шарм.
Old Sport какви са тези не лицензирани тур оператори в Египет, които те зарязват насред пустинята  ooooh! . В курортите не биха допуснали подобно нещо. Там си има два-три големи тур оператора, които за си разпределили хотелите. Нпр. в Хилтън Шаркс Бей бяха Синай Дайвърс, които ни искаха 55 щд. Ние обаче се гмуркахме с фирмата от съседния хотел, защото ни дадоха по-добра оферта. Друг пример - последния път като ходихме - разходката с лодка+обяд беше на същата цена и тук и в Египет, но пък се спазарихме и там на място ни направиха отстъпка. Също така можеш да си вземеш на място и пакетна оферта, която пак е по-добра отколкото ако си предплатиш от тук. И пак казвам в курортите няма случайни тур оператори!

# 41
Ninia, ако ти кажа,че познавам лично баш гидове без лиценз...Има малки групички, които си предлагат услугите, печатат си брошурки и си зарибяват хора...Не съм казала,че е масово и че не познават пустинята и морето като петте си пръстта.Но има и недобросъвестни такива. В Египет с подкуп всичко се постига  Money
Джейд, когато аз ползвах чартър, самолетът спря в Кайро, болшинството, но не всички, туристи слязоха,а останалите продължихме към Хургада. След две седмици се качихме в Хургада и летяхме направо за София. Имам приятели, които бяха там миналата година и разгледаха Кайро, сега отиват пак,но не искат да разглеждат Кайро и ще летят направо за Хургада (трябва да питам дали с чартъра или с вътрешен полет, но ние тогава летяхме с чартъра) Peace

# 42
Old Sport да те раздават брошурки, но после отиваш в офиса им, където  плащаш и където виждаш кои са. И пак ми е трудно да повярвам, че охраната могат да допуснат на територията на хотела или на плажа сулю и пулю, които да те ментосват.

# 43
  • Beyond the Frontiers
Old Sport, абсолютно си права.  Peace Като това важи не само за Египет.

# 44
  • Стара Загора
Джейд, когато аз ползвах чартър, самолетът спря в Кайро, болшинството, но не всички, туристи слязоха,а останалите продължихме към Хургада. След две седмици се качихме в Хургада и летяхме направо за София. Имам приятели, които бяха там миналата година и разгледаха Кайро, сега отиват пак,но не искат да разглеждат Кайро и ще летят направо за Хургада (трябва да питам дали с чартъра или с вътрешен полет, но ние тогава летяхме с чартъра) Peace
А налага ли се да доплащате нещо за този полет?
Защото трансфера с автобус Кайо-Хургада си е включен в цената, но самолетен билет за същата дестинация вероятно е по-скъп...

Общи условия

Активация на акаунт