Египет - трета тема

• 51 649
  • 705
  •   1
Отговори
# 450
По едно време някаква агенция (не помня коя) имаше програми за една седмица - Кайро и Александрия, само. Наши познати бяха ходили така, мисля че 2005 година. После пак я имаше тази оферта, ама не помня агенцията. Наскоро не съм срещала.

# 451
2mko - те правят едни от най-страхотните екскурзии за Египет. Ходила съм с тази фирма из Италия - нямам забележки. позната е ходила с тях в Египет и бяха много доволни. Пакетът включва абсолютно всичко, т.е. и музейните таски и разни билетчета за балаходи, затова и цените не са ниски.

# 452
Бастет, а какво е "балаход"  newsm78

# 453
ужас:))))))))))))). Параходчета съм имала предвид - но така е като си позволявам да пиша и без употребата на очила:))))))))).

# 454
 Joy Аз пък си викам - Така е, като не ходиш на организирани пътувания, и изпускаш разни важни неща  hahaha

# 455
Исках да приветствам mimidoni с добре дошла! Бих се радвала да видя нейни снимки от вълнуващото пътуване до Египет. Радвам се, че е останала очарована и силно впечатлена, каквато бях и аз, когато се завърнах от там. Тя не може да пише тук, защото няма 50 мнения, а не можах да и пратя лично съобщение, тъй като кутията и е препълнена.

# 456
Пина, споко - аз и пратих  Mr. Green Надявам се, че ще разкаже ( на лични и оттам-тук). Наистина е много впечатлена и доволна  Peace

# 457
  • софия
докато се опитваме да спретнем някаква екскурзия-почивка в тайланд и смятаме и събираме пари (да и се не види и гадната криза), решихме да отидем предколедно в египет Grinning. много сме щастливи, за първи път ще ни е. дано да уцелим приятно време и да се попечем малко, а да не е жега на екскурзиите. разгледах и старите теми и видях, че има ходили и декември и януари, пък и плажче правили по малко... тъкмо и ще разгледаме как е за морска почивка, че вече почна да ми писва в анталия Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 00:06 от eropampero

# 458
О, за морска почивка е супер и където и да сте (Шарм или Хургада) има какво да се посети и види и в културно отношение.
За плаж - при всички положения става, а за екскурзиите времето е приятно. Даже е добре да си имате връхни дрешки и дълги панталони  за автобусите, че понякога надуват климатика Peace Приятно изкарване Peace

# 459
О, за морска почивка е супер и където и да сте (Шарм или Хургада) има какво да се посети и види и в културно отношение.
За плаж - при всички положения става, а за екскурзиите времето е приятно. Даже е добре да си имате връхни дрешки и дълги панталони  за автобусите, че понякога надуват климатика Peace Приятно изкарване Peace
Да точно така е ! Аз съм била декември и януари и ходехме на плаж, обаче имай предвид че на плаж се ходи рано сутрин, слънцето напича рано, а още около 13ч. вече захладняваше.   bouquet

# 460
  • Beyond the Frontiers
Да вметна една чудна цена на ласт минит за Хургада за 31.10 - 99 евро на човек в хотел 3 звезди без летищни такси Peace

# 461
Тръгвам.... Mr. Green (сори,но не се сдържах; така застудя тук, че съм готова веднага да отлетя на юг  Tired)

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 17:16 от Old Sport

# 462
Здравейте, аз и мъжа ми сме кандидат-туристи за Египет. Смятаме да пътуваме през февруари или март догодина. Обаче напоследък мъжа ми чел разни материали, че не можело спокойно да излезеш от хотела и да се разходиш, да напазариш. Задължително било да се движиш навсякъде с т.нар. конвой, вярно ли е това?

# 463
Съвсем не! Разбрал, недоразбрал е твоя мъж!  Simple Smile
Конвоя е когато се пътува на разстояния стотици километри по магистралите. По улиците на градовете, курортите, пустинята (има екскурзии в пустинята  Wink ) може да се разхождате повече от спокойно.

# 464
  • Стара Загора
Задължително било да се движиш навсякъде с т.нар. конвой, вярно ли е това?
По принцип не е задължително, но всичко зависи от вас и буквално от това до колко ви е страх.
По време на престоя ни в Кайро например, след като ни настаниха в хотела ние с мъжа ми веднага тръгнахме на обиколка из квартала.
Освен нас изляоха само една групичка от 3-4 българи, но държаха охраната на хотела да ги съпроводи до магазина, до който искаха да отидат.
Спомням, си какъв ужас се изписа в очите на повечето от спътниците ни в автобуса, когато разбраха, че на следващия ден ние двамата ще тръгваме с влак до Александрия.
И после учудването им като се върнахме живи и здрави в Хургада Grinning

Общи условия

Активация на акаунт