Египет - трета тема

• 51 566
  • 705
  •   1
Отговори
# 570
Олди  Hug, благодаря за инфото за децата, защото много ми се ходи в Египет, но без тях не тръгвам. Сега ще търся оферти за януари. Как е времето тогава?

# 571
Нисти, ами добре е през деня, вечер захладнява. За плаж става - преди 2-3 страници писахме за температурите. Гледай да е по-към края на януари. Peace

# 572
  • София
В кои месеци,температурата на водата в морето е подходяща за къпане,в смисъл е по- висока от 23-24 градуса(за мен тази температура е подходяща за къпане  Crazy)

# 573
Летните и началото на есента.

# 574
В кои месеци,температурата на водата в морето е подходяща за къпане,в смисъл е по- висока от 23-24 градуса(за мен тази температура е подходяща за къпане  Crazy)

Понеже и аз съм така, втората половина на септември беше идеална водата, само един ден сутринта беше леко студена по моите стандарти (но тогава имаше и някакво подводно течение...)

Ето тук ги има средните температури на водата по месеци, както и продължителността на деня:
http://www.hurghada-tourism.com/index-en.php?menu=1&page=6

# 575
  • с/у ОколоМръсТното
Сега ще търся оферти за януари. Как е времето тогава?

като ги намериш, свирни да ви придружим  Laughing

# 576
  • София
Ето тук ги има средните температури на водата по месеци, както и продължителността на деня:
http://www.hurghada-tourism.com/index-en.php?menu=1&page=6

Old Sport - Благодаря ти.

Линкчето според мен е доста полезно и може би е добре да го прибавим към времето в първия пост.

# 577
Олди  Hug, благодаря за инфото за децата, защото много ми се ходи в Египет, но без тях не тръгвам. Сега ще търся оферти за януари. Как е времето тогава?

Бяхме този януари, от 10-ти.
Времето беше чудно, за плаж от 10-16 часа, след това - хладно.
Морската вода беше с добра температура за шнорхелинг, на гмуркането бях с летен неопрен.
Басейните в нашия хотел нямаха подгряване и съответно нямаше ентусиасти там Grinning

Кажете сега за Марса Алам как да се организираме, кои хотели препоръчвате?

# 578
Misleto, ще го сложа линка, като пускам следващат тема. Сега не мога повече да редактирам заглавния пост (прави се през първите 24 часа от пускане на темата, а те отдавна минаха).
Скорпи, то в Марса няма кой знае колко хотели, така че който и да избереш, все ще си ок. За полети - можеш да лети до Кайро и оттам с вътрешен, или до някое от европейските летища и оттам с чартър или лоу кост (има добри от Лондон, от Дортмунд, Франкфурт, естествено  Mr. Green). Въпрос на време, желание и организация  Peace

# 579
  • Beyond the Frontiers
Нисти, оферти има за януари, дори текат ранни записвания - Тез тур.
Напомням, че вече може да си вземете и само билет за чартъра и сами да си организирате престоя. Не е по-евтино, но пък поне полета е директен. Мисля, че беше към 200 евро. Peace

# 580
Нисти, оферти има за януари, дори текат ранни записвания - Тез тур.
Напомням, че вече може да си вземете и само билет за чартъра и сами да си организирате престоя. Не е по-евтино, но пък поне полета е директен. Мисля, че беше към 200 евро. Peace
Hug - Благодаря ти. Сега ще гледам за оферти.

# 581
Галактик (честит ти ник!), това цената за едноседмичен престой ли и е (питам за чартъра). Колко е добавката, ако говорим за 2 и 3 седмици? Аз съм го правила това упражнение и май ни взеха по още 100-200 евро за 2-та седмица...Иначе за нас лично това е оптимален вариант, защото си организираме сами нещата, но пък директният полет е хубаво нещо  Peace

# 582
  • Beyond the Frontiers
Мерси, беше време да излезна от бебешкия си период.
Говоря по спомен, но мисля, че това е двупосочния билет. Не би трябвало да има проблем да е за две седмици. Все пак трябва да се направи запитване. Но и Тез тур и Алма и Аква, директно пускат на моменти билетите за самолета. По-изгодно им е поне този разход да си покрият. За да не е просто чесане на езици, нека да проверя в понеделник, каква цена ще дадат колегите.

# 583
Да, питай и за по-дълъг период, защото там проблемът идва от това, че реално не могат да продадат за следващата си екскурзия две места, за да пазят за нас (дано ме разбра - нали по за една седмица ходят всички, така че ако ти си за две, реално им заемаш местата в самолета за две екскурзии)  Peace

# 584
  • Beyond the Frontiers
Не и за 2 седмици няма проблем. По принцип си права, ако става въпрос за пиков момент, като сега за празниците, ама иначе места за Египет винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт