Египет - трета тема

• 51 547
  • 705
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм тотален фен на египеткста кухня и доста добре я познавам. Също смятам, че е рядко да не се уцели хотел/ресторант с добра храна, все нещо ще му хареса на човек колкото и да е капризен.
Но е факт, че съм яла на няколко места, където храната не е била добра - стара, безвкусна и т.н. Единият е въпросният луксозен ресторант на Нил, за който споменах, другият е един хотел в Кайро - Трите Пирамиди и третият е хотел, в който живях няколко месеца - първата година храната беше супер, на следващата година - беше далеч от супер...Просто правеха икономии в хотела явно. Това е  Peace
В един ресторан т в Шарм се натрових, но пък бях се хранила там многократно и явно просто бях уцелила лош момент...
Форски, гладен няма да останеш, така че спокойно  Peace

# 661
Здравейте, египтянки   bouquet
Завърнахме се! Сега - нормално - ми трябва една седмица почивка от почивката  Laughing Не знам какво си въобразявах - ол инклузив, дремене по шезлонги, дъра-бъра - все едно не си знам къде отивам и че в Египет не се спи  Laughing
Беше си разкош отвсякъде, то е ясно, че пак ще се връщаме! Но вече се замисляме да си вземем апартамент, да не се занимаваме с хотели и да си откараме 2-3 седмици, възможно най-дългия период, за който можем да се измъкнем.
Сега - впечатленията:
Настанихме се в Palma de Mirette, след като първоначалният план за Пирамиза блу лагун с Он травел се провали. Никак не съжаляваме, хотелът си беше супер, единственият минус беше, че е някъде насред нищото, но таксито ни до зоната за разходки (около хотел Синбад, за тези, на които им говори нещо) беше около 4 долара, или 20 паунда (втпрос на пазарлък), а до новия град - 2 долара. Но ние си намерихме местните приятели от миналата година и те не ни оставяха много да се придвижваме с таксите  Wink С тях си пообиколихме околността, навряхме се и в стария град на Хургада и изобщо, запознахме се отблизо с истинския Египет.
Хотелът беше повече от приличен, имаше си и собствен коралов риф, макар и отдавна мъртъв от стъпките на туристите, но все пак беше приятно за разглеждане само с маска и плавници. Храната беше добра, персоналът -услужлив, запомниха ни от първия ден, защото бяхме единствените българи и определено им правихме шоу  Wink Хотелът имаше разкошна градина, но не ни остана особено много време да и се наслаждаваме. С една дума - доволни сме! Определено доста по-доволни от много хора, дали доста повече пари за почивката си. Но всичко опира до това как си го направиш, според мен. Дори и прекарването ти в самия хотел.
Тъй като не сме купували сувенири тази година, а и пазаренето ни се отдава, се вместихме в 400 долара за двамата като джобни, като в това число влиза абсолютно всичко - екскурзии, визи, билети за пирамидите и музея в Кайро, заплащане на екскурзовода, който си намерихме на място (не ги обичаме организираните групи), всякакви дребни покупки и бакшиши. Завърнахме се и с по комплект плавници и шнорхели  Simple Smile. Откъм разходна част сме особено доволни  Grinning
Какво още... накратко - беше страхотно, но прекалено кратко. Следващият път - две седмици!  Laughing
Ако мога да помогна на някой с непосредствени впечатления - питайте, но ми се струва, че май всичко си знаете  Wink

# 662
Охо, Рокси добре дошла! Много свежо вклюване в днешния сив ден  Peace
Ние вече сме стигнали фазата "ол инклузив, релакс на плажа", но сме с доста голям "египетски"стаж зад гърба си. Иначе идеята за апартамент е отлична, особено ако самолетните билети са на далавера. Апартамнети бол и на съвсем прилични цени. За Шарм следвашия път при всички положения така ще постъпим. Иначе за отвъд Синай сме си намерили перфектното хотелче и нищо не може да ни откаже от него.
Излишно е да казвам как одобрявам идеята за престой от 2-3 седмици  Wink
Цените на апартаментите в Хургада започват от 50 брит. лири на седмица за двама и вървят нагоре, като повечето места могат да съберат 4-6-8 човека, така че е още по-изгодно, ако се пътува с приятели. Има и малки къщички и вили под наем. Най-голям избор има в Шарм, но и в Хургада и Ел Гуна могат да се намерят сладки нови гнезденца  Twisted Evil

# 663
Олди, ние се запалихме за апартамента покрай нашия местен приятел, той още от миналата година ни увещава за този вариант. По негова информация (апартаментът, който той ползва, тъй като не е от Хургада) при дълъг престой му излиза 200 долара на месец. Става дума за апартамент с 2 спални. Ако си го вземем за месец, колко да е - 300 - 350 долара. Пак сме на далавера, и най-вече не се занимаваме с групи, гидове и всякакви наобикалящи те на плажа местни, които се опитват да ти продадат едно или друго. Дори се замислихме да убедим повече приятели, да го вземем за месец и да си делнем престоя за по 2 седмици. Ама ще видим де, има време до догодина  Peace

# 664
Така е, макар, че такива, които се опитват да ти продадат нещо, ще има където и да сте - от това няма измъкване  Twisted Evil

# 665
А идеи за изгодни билети до Шарм  Simple Smile
Допада ми идеята за апартамент, но остава само самолетни билети да уредим Peace

# 666
Еми чартърите са най-изгодни, когато ги има. Галактик точно това казваше наскоро  Peace
Иначе стандартното - полет до Кайро и вътрешен до Шарм. Или лоу кост до някое европейско летище и лоу кост или чартър оттам до Шарм  Peace

# 667
хаха, хора спрете се!  #2gunfire
направо вече нямам търпение за Египет с тези хубави разкази. Тук таме съм бил в Европа, но си ме влече Азия и Aфрика, и това e. Никога няма да забравя моментът, когато при последното ми пътуване екскурзоводът ни каза, "Напуснахме контитента Европа, добре дошли в Азия!". С такова нетърпение очаквах почивката си в Турция, че не знам... исках да мине поне половин година, докато се осъзная от преживяното, но сега определено ще ме връхлети нова вълна от хубави емоции.
С влизането си всеки ден тук чета и чета за Египет и все хубави неща и толкова ми се ходи. Хич не ме влече Европа, какво да направя. Нашите вкъщи все са коментирали, че със сестра ми фереджата и джамии са ни в главите, ама кво да се прави Simple Smile
Леле супер Египет  Joy Joy Joy Joy Joy ЕГИПЕТ Simple Smile Сигурен съм, че ще си изкарам дорбе. Толкова много ми се ходи, че нямам думи... йеааа пясък, жарко слънце, басейни и примитивизъм.. искам пазарчета, забулени жени и мустакати старци в дрипави дрехи..
всичко е толкова хубаво и като го видя на живо.. ще припадна от кеф  Joy Лелел и като казвате за времето.. да, толкова бързо минава времето докато си на почивка.. Една седмица ще ми е секунда. Искам в България такъв сняг да натрупа, че в Египет да изживея емоцията двойно и после чак до следващото лято - следващата ми почивка, да ме топли египетското слънце... аааааааааааааааааааа да идва 19 декември Simple Smile ИХУУУУУ  Laughing

# 668
forski, да не ти секвам ентусиазма, но не се настройвай за голяма жега  Peace
От студ няма да умрете, но аз определено забелязвам разликата - миналата година заминахме на 8 ноември, тази година - на 21 - ами, определено не беше толкова топло. А вечер си беше откровено хладно, беше си за яке. Мъжът ми се кефеше, но аз предпочитам да ми е горещо, следващия път ще се постарая да сме по-раничко там.
Предполагам, през деня ще има часове за плаж, но и ще духа. Нас единият следобед вятърът ни изгони от плажа  Cry (имам предвид всички от плажа, не само нас  Wink). Но със сигурност ще си прекарате страхотно, не се съмнявам, само искам да ти кажа моето мнение, за да не се разочароваш  Peace
Но като се прибрахме тук, само как си мечтаех за египетския студ...  Whistling

# 669
Ааа forski, щом пишем в тази тема - тука дружината сме от една порода  bowuu и да ти кажа, че той апетита с времето (ходенията) се обостря Wink .........и аз искам египетски студ  Crossing Arms че нещо тукашния хич не ми понася.

А за уличните търговци, ами на нас не ни досаждаха толкова, е вярно на Хан ел Халили не ходихме, но като цяло се бях подготвила за далеч по-агресивно отношение.

# 670
roxaanne Wink spox, не ми секваш мерака, споко. Смело мога да кажа, че не отивам в Египет за тен, както и в Турция не бях отишъл за тен. В Кушадасъ от 7 дни прекарах май едва 3 на плажа, иначе всеки ден на екскурзии насам натам, където имах възможност да отида Wink
И тена е хубаво нещо, но в Египет няма да ми е приоритет. Надявам се на слънце обаче! Simple Smile
А там вали ли въобще?

# 671
Ха, за дъжда имаше куриоз тука  Laughing не помня коя съфорумка, беше гледала някаква странна прогноза за Хургада, че цяла седмица ще вали и тръгнали с чадъри. На място - слънце, слънце и само слънце. Бяха питали екскурзовода и той им беше казал, че от 7 или 11 години, не помня, не било валяло....  Joy

# 672
Вали, но рядко. Оосбено в пустинята. Обаче завали ли, има опасност от наводнения из хотелите. Така или иначе се случва много рядко. На мен лично ми се случи веднъж да подуша дъдж - точно подушване си беше, защото пиех чай в едно бедуинско кафене на плажа и пропуснах няколкото капки, които бяха капнали...Но въздухът замириса на дъжд за малко.
В Кайро се случва по-често, там е и по-хладно целогодишно и край Пирамидите доста духа - така,че Форски, носи си шапка и очила - да те пазят и от слънцето, и от ситния пясък, който вятърът носи във въздуха  Peace
Пина, развеселих се с тези чадъри  Joy

# 673
не помня коя съфорумка, беше гледала някаква странна прогноза за Хургада, че цяла седмица ще вали и тръгнали с чадъри. На място - слънце, слънце и само слънце.

Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 674
Да, дори не беше ли в тази тема? Или аз съм ги оплела вече четивата из нета?  Бяха 4-ма души, а имали 3 чадъра, та се вайкали как един човек остава без чадър и го ожалвали какво ще прави, докато на място се оказало, че пече жарко слънце всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт