Юнски бебета! Тема №51

• 15 642
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро и от мен Hug
И аз нещо не мога да спя добре все се будя че ми е изтръпнала едната страна,
после другата а обръщането направо е ужасно Sad ноо ще потърпим още малко Peace

anyto на мен лично талцид не ми помага изобщо,то като се замисля маи нищо не помага вече
даже ставам и през ноща да пия сода че не се издържат тези киселини

# 226
  • София
О, на мен отдавна и Ранитидин не ми помага  Cry Пия по малко сода, за да мога изобщо да спя. Но по малко, не слагам повече от две трети кафена лъжичка в сто грама вода.
От няколко дни насам спя много неспокойно. Коремът много ми тежи вече, а като се сетя, че те първа ще нараства драстично..... направо ми се плаче.  За последните две седмици обиколката ми е нарастнала видимо. Когато се обръщам в леглото си премятам корема с ръце, щото ми увисва като тежък камък и чак кожата по гърба ми опъва  Mr. Green
Тазът ме боли. Имам чувството, че костите се раздалечават и вече имам патешка походка  Laughing

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 10:19 от viper

# 227
Момичета пак ви предлагам един лек против киселини, който ми препоръча професор гастроентеролог: по две чаши на ден вода, в която е варено жито.

# 228
Мони, така се радвам, че всичко с детенцето ти е наред Hug
 Много е гадно да гледаш собственото си дете как страда и да неможеш да му помогнеш по никакъв начин Sad

Франчи, така ми се преяде жито. Още днес ще си сваря, че много го обичам

И аз да попитам - къде има специализиран магазин на Чико в София? Имам едно идване до там средата на май и искам да разгледам количките, че съм се спряла на една Чико

# 229
  • София
Здравейте и от мене днес  Hug
Мрачно време е и не ми се излиза навън хич, но ще трябва, че ми свърши Магнерота   Confused
Искам да попитам някой виждал ли е някъде количка Rock'n'Roll на Bertoni. Бяхме се отказали от нея, но за 2009 я има в много хубави разцветки и сега искаме такава, но не мога да я видя на живо никъде. Иозбщо някой знае ли къде има колички н а бертони?

# 230
  • София
Сега си разпечатах допълненията за кърменето, които Гъди написа преди няколко дни.
Гъди, ти диктофон ли си използвала Shocked ? Събра се на две страници А4. Много, ама много полезна информация. Чета я за трети път, естествено нищо не запомних, главата ми е куха като хралупка  Embarassed

# 231
На всички мами с болежки пожелавам да няма повече болници до края на бременноста!

Гъди искренно ти съчувствам заради настинката.Знам какво е защото аз тая зима три пъти се разболявах и в момента съм със запушен нос и каквото и да слагам не се отпушва и вечер направо не се спи.
Отделно си останах с една хронична кашлица и вече се съмнявам че заради нея получих пъпната херния.Само се моля да не се усложня точно накрая вече ,а живот и здраве като родя ще преценят лекарите дали ще ме оперират за хернията и колко месеца след раждането.

Аз пиша рядко но ви чета от време на време.Лошото е че като седя на компа бебка много ме притиска ,много ниско я усещам и киселините и те не се траят та гледам да си полежавам подпряна на повечко възглавници. Извинявам се че стана дълго и пожелавам на всички спокойна и слънчева да е седмицата преди Великден, да дочакат леко идването на малките бебоци.

# 232
Geraldine , обади се в м-н Пинокио
http://pinokio.big.bg/magazini.htm

# 233
Здравейте и от мен. Днес ме е хванала готварската муза съм се разготвила от рано. То и без друго нямаше нищо готвено за ядене вече, а към обед вече доста ме домързява.
Какви са тези приказки за ягодите? Аз почти не минава ден без да си мечтая как другия месец ще хапвам промишлени количества ягоди и череши, че вече бананите ми омръзнаха, а останалите цитруси в последно време хич не мога да ги улуча хубави.
Друго - нали от една седмица не пия витамини, както и всякакви други лекарства, взех да се чудя дали да не ги почвам отново. Нямам от четири дена грам апетит, ям колкото да не е без хич, минус два килограма съм вече и корема ми се е смалил. Иначе бебо продължава да си ритка силно. Иначе се чувствам много добре и ми е много леко, че нали последните два месеца качих страшно много (този месец 4 кг., предишния 4,5  Embarassed, а общо до тогава бях +5,8.) и определено много ми тежаха килограмите вече. Май ще изчакам до другата седмица, когато се каня да ходя при доктора който ще ме изражда за да чуя и неговото мнение по въпроса  Thinking
Много се радвам на добрите новини, които чета днес в темата ни Grinning

# 234
И аз снощи не можах да се наспя добре. Като се събудих да ходя до тоалетна, едва ходех - и от двете страни ме боляха "ябълките" - хем като изтръпнали, хем болки. Въртях се час-два из леглото, докато си намеря "безболезнена" поза и успея пак да заспя, и то стана ред за ставане за работа.  Sad
И на мен вече не ми е много удобно да пиша в къщи - преди любимата ми поза беше да си сложа лаптопа на корема и  да си чета и пиша в полу-легнало положение. Е, вече не става на корема, а като го сложа на масичката, съм седнала и се сгъвам повечко и не ми е особено удобно. Мрън-мрън-мрън  Mr. Green

Мони, радвам се, че Боби е по-добре!
Анито, стискам палци и на твоята приятелка, дано скоро да има добри новини!
Гъди, пази се, бе, човек! Внимателно с това обличане и тия настинки! Сега топли леглото, пий си Осцило ..., наливай се с чайове, повечко мед, чесън, лимони и т.н. и бързо да се оправяш!!! За хремата - изпробван лек - памук, напоен с прясно изцеден лук, в двете ноздри (не е толкова гадно, колкото звучи)  Hug

# 235
Amorevole, ще пробвам с памука с лук. Колко време трябва да го държа в ноздрите? Имам и Стеримар, чудя се дали да не си впръсквам и от него. Знам, че се дава на бебето, препдолагам, че и за бременни може. А иначе се пазя, ама пустите му хормони - нали все ми е горещо и все на отворенко гледам да стоя, пък гледай как я втасах  Crazy

Ох, точно в момента съм в серия с кихане - около 10-на пъти един след друг  ooooh!   мислите ли, че мога да навредя на бебето с тези кихания? Нали се опъва коремът...Ужас, не мога да спра  Sad

Момичета, vanny_76 не е писала от онзи ден, нали? Дано и тя скоро се върне с добри новини  Praynig

mrk_79, благодаря, ще се възползвам първо от него, а ако не помогне, тогава ще прибегна до лука  Hug

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 11:49 от Gydelichkova

# 236
Гъди, Стеримара е на основата на морска вода и е безопасен за бременни .Аз от доста време поддържам носната лигавица с него, защото не мога да ползвам какви да е капки за нос.Така че можеш да си впръскваш по няколко пъти на ден

# 237
Здравейте и от мен  Simple Smile
Мъжа ми си беше в къщи тия дни и не съм сядала на компютъра, че от него няма ред. Иначе ме бъзика, че съм пристрастена към форума и по цял ден тук вися  Grinning

Първо никакви болници повече моля  Naughty

Гъди я пробвай с инхалации с лайка или какъвто чай имаш в къщи. Мен много ме облекчават.

Някой писа за сенна хрема, че го хваща  - и аз имам но от липата и чакам скоро включване. Тази година нали нищо няма да мога да ползвам и не знам как ще е. Пиенето на вит- С ме облекчава донякъде. Но наскоро ме казаха една рецепта, която може и да пробвам - чай от коприва, много помагал. Не се учудвам всъщност, той пречиства организма като цяло, но си е гадничък на вкус.

Щях и аз да се включа за лекцията за кърменето, ама изпуснах момента и забравих какво щях да пиша. Само щях да казвам, че в Майчин дом има консултативен кабинет по кърмене и който има проблеми може да го посети после. Момичетата, които ще раждат в МД може даже още докато са там, ако имат проблеми. Иначе аз чакам да обявят ето тези лекции
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383740.0
дано ги дочакам  Wink

# 238
Гъди, ако можеш да издържиш - десетина минутки поне да стоят тампоните с "луков сок". Ако ти е гадно, по-добре със Стеримар.

Момичета, ако ви е интересно, да ви споделя най-общо как стоят нещата в Китай около бременността и майчинството. Днес уведомявах още една китайка, с която работим, че съм до края на месеца на работа и и давах контактите на новата колежка. Като разбра причината за „оттеглянето” ми, ми писа, че тя също чака бебе, през август и словоохоливо ми разказа за ситуацията при тях. Такааа, не им казват какъв ще е полът на бебето по време на бременността (мотивът – понеже „имат право” само на едно бебе, ако узнаят предварително пола, да не започнат да си „избират”  Thinking ). Излизат в болничен преди раждане 1 месец преди термина, а след раждането са 3 месеца в майчинство, т.е. им се полагат всичко на всичко 4 месеца общо. През тези 4 месеца получават 100% от заплатата си и след това трябва да се върнат на работа. Може и да си останат в къщи, ако искат, но след 3тия мес. не получават нищо (нито заплата, нито други помощти) и са изцяло на издръжка на мъжете си. Правителството им позволява да раждат само по 1 дете (с изключение на това, ако са близнаци, разбира се) – със закон от 1979г. Като попитах какво се случва, ако жена с детенце забременее втори път, отговорът беше: „Аборт”  Sad . Можело и да задържат детето, но „трябва да платят много за това”. Това е накратичко, надявам се да не съм ви досадила – за мен беше интересно.  Wink

# 239
greenlife, и аз съм за тези лекции. Чакаме дата!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт