Юнски бебета! Тема №51

• 15 637
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Аз съм от августовските майки, но реших да пиша тук , тъй като вече сте преминали през моите седмици. Миналата седмица 21г.с. отидох на фетална морфология. Като цяко нещата са добре, но доктора видя разширени бъбречни легенчета на бебчето. Каза че няма нищо страшно още повече че е момченце и най-вероятно ще го израсте, но аз много се притесних. Някоя от вас срещала ли се е с нещо подобно?

# 256
За Persil: и аз смятам да минем всички на течен Persil сензитивен. Иначе в момента пера със течен Persil, и според мен няма смисъл да се трупат само препарати! Както и ще миням на сезетивен Ленор! Само белите ни дрехи(а аз имам много такива) ще си пера както до сега със Tide за бяло!Мисля, че и преди бях ви споменавала, че марки като Ariel, Persi и Tide нямат специални бебешки прахове, защото навън всички използват сензетивните! Иначе на мен специално Тео бебе ми миреше неприятно и ми идва доста силна миризмата му! А аз имам проблем със силните миризми! Няма да забравя като се прибирах след 6 месечен престой в чужбина и на вратата ме посреща сестра ми и отдалече ми замириса на Тео Бебе, та от тогава стоя по-далеч от този прах! Иначе до колкото знам изпирал много добре!  Та това е от мен! Сега тръгвам до GP-то за болничния! Успях да я уговоря да ми даде два пъти по 5 дни! Та официално от днес и аз съм в болнични, а иначе от 2-ри май заповчат мойте 45 дена!
P.S. natsim, не се сещам някоя от нас да е чувала подобно нещо, но не се притеснявай, щом док ти е казал, че е няма нищо страшно! Не се "филмирай" да не си докараш по-голяма беля на главата! Спокойно!!! Ако много се притесниш отиди на преглед при друг лекар и сравни мненията! Това е май най-доброто за теб, така ще се успокоиш! Горе главата и без лоши мисли!

# 257
Ох колко работа ме чака, а така ме мързииииииииии ooooh!
трябва да пренаредя един 8-крилен гардероб smile3555,имам да пресаждам 3 саксий и да пусна една прахосмукачка. Направо незнам откъде да я почна и само си намирам други занимания.

за праха за пране и аз мисля, че ще ориентирам към някакъв, който лесно се намира и го има навсякъде по магазините. И наче и аз бях си набелязала Сано-то, но ако така ще се търси всеки път няма да стане Naughty

# 258
natsim,  при кой доктор стана това? Защото и на мен ми изкараха акъла за други неща, а се оказа след месец и половина, че наистина няма страшно... Но те разбирам прекрасно и за твое успокоение вероятно ще трябва да минеш през всичките допълнителни прегледи, на които те карат да ходиш. (Което са си  и още средства и понякога си мисля, че е доста агресивен бизнес...Но за децата ни не се замисляме много) Вслушай се във вътрешния си глас, той вероятно ти казва,  че бебчо е добре и нищо не го заплашва!

# 259
Първоначално ползвах Тео бебе, докато бебето е още на кърма и АМ не се цапа и няма нужда от кой знае колко силен препарат.
След като се захрани обаче, започват петната и съответно по-трудното изпиране на дрехите. Тогава минах на Персил сензитив.

natsim, лично аз не съм имала подобен проблем, на съм чела за това във форума. Наистина се надраства, но трябва просто по-стриктно следене на плода.

# 260
Здравейте бъдещи майчета!!! Продавам комбинирана количка пег перего Pliko P3 Modular System On Track light blue. Ако някой се интересува да пише на лични.

# 261
Поспах си два часа, добре ми дойде,  а сега да попиша малко!!

gmarinova, не само това, ами по някой път самите лекарки, които са дежурни и ако примерно беба е спокойна , леко ми бутваха корема, да я събудят понеже спяла и пак апарата започваше да отчита по-силен пулс! тогава дори се променяше веднага и чувствителността на матката, нали на апарата има две цифрички и тази горната отчита пулса на бебето, пък долната контракциите! Лекарите ми казаха, че за контракции се говори когато долната цифра надхвърли 80, моята беше или на 0 или на максимум 15, като се размърдвах!

Иначе за праха за пране, май ще ползвам Тео, че като ви слушам за другите прахове, трудно се намирали, но ако трябва да съм честна още не съм търсила прах, пък  и първоначално Андрей всичко ще изпере на ръка със сапун, така ни казаха, пък  и приятелките ми с дечица, родители всички ни казват първоначално всичко да перем на ръка със сапун и така  и ще правим!!

Да кажа още нещо  за Токуда за изписването, за бебето не трябва да се носи абсолютно нищо, слагат си техни памперси, техни мазила , техни дрехи, само в деня на изписването таткото носи изпраните дрехи за бебчо и го преобличат преди да го изпишат, не дават предварително да се внасят тези дрешки за бебетата, явно заради зарази, знам ли! За болницата  само за майката нощница, чехли и превръзки ако иска, въпреки,че и това давали, нощница също дават тяхна ако нямат, чехли също !

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 15:27 от somebody

# 262
Здравейте от мен днес. Един ден не съм ви чела и сте изписали 4 страници .....браво на вас Grinning Аз от петък пия магнезий и се чувтвам малко по-добре. Надявам се че и вие сте по-добре!!!! Сега отивам да ви изчета.
Ние щяхме да ходим в Казанлък при мама обаче колата се счупи и сега дано поне другатаседмица можем да отидем че после става по-сложно

# 263
Здравейте момичета.Днес бях в болницата за изледвания,тонове и доплер,и ми казаха на доплера че имало лек пазъм на пъпната връв.И че искат утре да постъпя да ме налеят малко с магнезии.Иначе бебе е добре около 2100-2200кг.
Нямам разкритие,което е важно.Само пустия му доплер.Лекарката каза че е сигурно заради контракциите,пречет на общия тонус на матката.Някой да има с подобни проблеми?

# 264
  • На високо
Здравейте и от мен!
Радвам се за завърналите се от болницата момичета, дано следващият път бъде за самото раждане.
За праха за пране - аз и досега за малката използвам Тео бебе. Изпира добре (е, с някои изключения) и се намира лесно по магазините. По едно време опитахме с Персил сензитив, но детенцето точно тогава беше с някакъв обрив и педиатърката настоя да ползваме Тео бебе, макар че едва ли точно в този случай прахът беше причина за пъпчиците, но така и досега си перем с него.
Относно киселините и аз едва ги издържам. Confused Взех да спя полулседнала, подпряна на три възглавници, че иначе... Sick. Пия от време на време Стопацид, който един гениколог ми препоръча, но е много гаден за дъвкане и не помага особено. Пък и не съм много сигурна, че е безвреден. Правя си и една "лимонадка" от 1/2 ч.л. сода + 1 ч.л. захар+1/2ч.л. лимонена киселина+100-150мл вода. Става поносимо на вкус и поне временно ми помага, въпреки че само сода и вода е по-ефикасно, но ми е неприятно на вкус. А Талцид да не би да се появи по аптеките, че го споменавате?
И мойта бебка доста се въртя вчера и от време на време така силно ми разпъваше корема, че щеше да го пробие с някой крайник. А пък когато е с крачетата надолу и заритка... Вече ви се жалвах и за това. И въпреки всичко е 1000 пъти по добре да ме "тормози" с ритничета, отколкото да се спотаи и да помръдва едва-едва. Веднага ще ме хване параноята.
natsim, попадала съм на подобни теми някъде във форума, но не помня къде newsm78. Можеш да потърсиш с Google, но щом лекарят ти е казал да не се тревожиш - недей. Многото информация може да те вкара в излишни филми, но пък от друга страна ако ще ти е по-спокойно потърси и друго мнение, както са те посъветвали момичетата.
Накрая да ви пожелая приятен ден, бързо оздравяване на болните, а на мен ми стискайте палци за утре, че ще ходя да търся лекаря си от предното секцио да го ангажирам и за това раждане, ако се съгласи.

# 265
lili_to,
По въпроса за специализиран магазин на Чико:
В магазин 9 + в Лозенец има магазин, в които има най голямо разнообразие на Чико, но специализиран магазин само с продкти на Чико в София не съм видяла. А съм обиколила почти всички магазини. В магазин 9+ има колички главно на чико, шишенца, стерилизатори, дрешки,. Виж в БГ Мапс точното му разположение, ако ти е нужна друга информация съм на разположение.

# 266
Има фирмен магазин на Чико на бул. Мария Луиза, точно до Централна автогара.

# 267
Здравейте от мен и днес.
Ние все още си лежим,но вече поразредяха контракциите,което си е добра новина.
За праха за пране съм се спряла на Бамбино мио.

# 268
PoLy_PoLy, аз не съм от София и така като ми обясняваш нищичко не разбирам кое къде се намира. Но момичето,което ще ми е навигатор е живяла в София и на нея трябва да й кажа до къде трябва да стигнем. Затова по възможно най-лесния начин трябва и на мен да се каже Blush
Иначе ми казаха някакъв магазин на автогарата,както казва Франческа и някакъв срещу входа на Южния парк /дано да не греша нещо/.

Влязох в сайта на 9+ и видях че имат магазин в Пловдив,което ме радва,защото там ще ходя след 2 седмици.

# 269
lili_to, магазина за който Франческа спомена е точно до автогарата като тръгнеш в посока лъвов мост, този на входа на южния парк е от скъпичките.

Общи условия

Активация на акаунт