Бебешка близнашка тема ХІV

• 19 350
  • 344
  •   1
Отговори
# 90
 И ние бяхме така, недей много с термометъра. На мен една педиатърка ми каза малко съпунче, ние ползвахме ТЕО бебе, от крайчеца леко с водичка и го слагаш в ануса, на следващото хранене ще се изака. Моята едната беше така и 5 дни не беше акала и даже термометъра не помогна и накрая два пъти със сапунчето и съм нямала повече проблеми.

# 91
Аз смятам, че не трябва да се оставят децата да се мъчат, като може да им се помогне.
Дуфалакът действа безотказно, но не прекалявай с употребата му. 2-3 пъти в седмицата мисля, че няма да имаш проблеми.
Пробвала ли си да смениш манджата?
Като започнете сокчета и пюренца, ще се нормализират нещата

# 92
  • София
Чай на блевит питав детските магазини,не ползвах термометър а пък дуфалак въобще

# 93
Искам да кажа относно запека при бебета,едното ми близначе доста често е с запек.При нас добра роля играе цветето Сардела.Къса се листото и дръжката се мушка в дупето.Опитаи,може само да помогне,не и да навреди Hug

# 94
  • София
Това с термометъра не е решение на проблема, 1-2 пъти за да се облекчи бебето, но не трябва да се прекалява. Разбира се че не трябва да се мъчи бебето, но според мен трябва да се консултираш с педиатъра за евентуална смяна на млякото или пък някакъв препарат за регулиране. На нас много добре ни се отразява Биогая, това са капки, които регулират чревната флора, т.е. действат и при запек и разстройство. Но ние сме големи, за това задължително се консултирай с педиатър дали стават за толкова малко бебче.

# 95
и аз имах сащия проблем в началото давах сащото мляко и понякога ми се налагаше сащо да прибягвам до термометара,но една мама ме посаветва да им давам това прахче EUPEPTINA и педито каза 4е помага при мен имаш голям ефект дано и на теб помогне в последствие се оправиха и след една кутия и половина сами почнаха да си акат и то нормално УСПЕХ  Peace

п.п.БЛАГОДАРЯ НА ВСИчКИ ВИ ЗА ОТГОВОРИТЕ ОТНОСНО ПОЛЕТА СПРАЖИХ СЕ С ЩЕ ЛЕТЯ С BUL AIR САМА   bouquet

# 96
благодаря ви за отговорите, ще видим какво ще помогне за нашия запек
добре че живея във века на интернет, че както съм без баби щях да се побъркам
а пресния опит понякога е по-ценен от 100 баби   bouquet

# 97
О-о-о, те бабите повече щяха да те побъркат  ooooh!

Между другото опитвала ли си да им масажираш коремчетата (с длан по посока на час. стрелка) и да им вдигаш краченцата към коремчето, това също понякога помага.

Дружки, аз официално се записвам в клуба на изкукуригалите близнашки майки  #Crazy Тия деца нямат спиране, то затова човек трябва да ражда като е на 20  Mr. Green Добре че имаме двор и там мога да ги пусна да дивеят на воля.
Да ви се похваля, водихме ги на басейн и голямо забавление падна! Много им хареса водата и въобще не ги беше страх, а после ядоха като прасенца и спаха като порчета  Crazy Същност това май беше най-хубавия момент  Joy

# 98
Здравейте и от нас! Аз съм с пневмония, а татито е в командировка, та с децата се евакуирахме в дълбоката провинция при моите родители. Чувствам, че без помощ щяхме да сме за никъде. Аз се чувствам като парцал, все едно съм току що родила  Tired Но определено добре ми се отразява фактът, че като станат сутринта в 6 младежите, има кой да ги поеме, за да се донаспя аз. И после през деня също си е друго с помощ  Peace Само дето кашлицата не ще да спира, въпреки антибиотика  Close

Фата, ами ето, вече си им намерила хоби на твойте моми - плуване няколко пъти в седмицата  Peace Хем ще изразходват енергията, хем е много полезно и приятно за тях... Само не знам има ли класове за толкоз малки дребита - ама предполагам има  newsm78

Имам един важен въпрос: някой бил ли е на море с бебоците близнаци? Ние се каним да предприемем такава авантюра тази година. Та искам да знам какво да очаквам  Laughing Стига ли се изобщо до водата и пр.

# 99
Имам един важен въпрос: някой бил ли е на море с бебоците близнаци? Ние се каним да предприемем такава авантюра тази година. Та искам да знам какво да очаквам  Laughing Стига ли се изобщо до водата и пр.

Да, ние ходихме когато момчетата бяха на 10 месеца. Не съжалявам. Но имай предвид, че не отиваш на почивка, а просто разнообразяваш средата  Mr. Green. Хубавото на тази вързаст е че малките още не ходят, по пясъка няма как да ти избягат, вземете им едно надуваемо басейнче и така. А и на плажа не се стои кой знае колко време, защото са още малки. Сутрин към 9.30 и до 11.30, то си зависи и от времето. Даже на мен Хриси ми спеше предимно на плажа, но те тогава бяха на друг режим, сигурно и вие още ще спите по два пъти. А при вас ще е още по-лесно, защото вие като гледам сте и доста по-малки от нас.  Предимство е че все още ще са ти в количката, ние така се хранехме. Ние хапваме, те си играят, ядат, блеят. Даже вечер излизахме на ресторант, водехме ги с нас, изпиваха млякото и заспиваха в 20.30  Laughing.

Къде планирате да ходите? Планирайте пътуването също. Ние на отиване тръгнахме рано, и спаха два пъти поне, а на връщане решихме да тръгнем чак към 20.00 и след като пореваха 1 час, заспаха и така спаха до София.

# 100
  • София
Ей Каси свикнаха ли в яслта имат ли оплаквания лелките?
а на тази възраст на море с близнаци как ли ще е #Crazy

# 101
Ние сега се чудим дали да прекараме две седмици в Словения или да комбинираме една седмица море в Хърватия и една седмица Словения. Няма ли да им дойде в повече това местене и смяната в обстановката  newsm78
В момента не мога да ги приспя, не 3нам вече как да прекарвам времето у дома, прохождат, все мен търсят, дърпат се, реват. Има и весели моменти, гукат си от легълцата и ги чувам как се хилят  Flutter

# 102
  • София
Лале, наистина сега е най-трудния момент. Като проходят стабилно като че ли става все по-лесно. Сега седя и чакам Дани да се събуди и се чудя... мамите с по 1 детенце колко ли им е скучно  newsm78 Лора понеже е станала и си играе тихо и кротко, а аз спокойно си седя на компа и се чудя какво да правя. Ако и двамата са станали, това е мисия невъзможна. Все някой ще мрънка, ще ме дърпа, ще се катери по мен...  ooooh!

# 103
преварявам още вода на малките за пиене и от време на време изворна девин им давам. да спра ли да преварявам  newsm78
Вие колко време давах те преварена водичка?смених им вече милумил на нестле от снощи много го харесаха Simple Smile
Кисело мляко давам сутрин.Но за тая вода се чудя .много е варовита,но пък като преварявам не им ли изварявам там минералите

# 104
plampetq , аз никога не съм преварявала вода... Моите почнаха да пият някъде към 7 - 8 месеца, може би и винаги съм им давала съвсем обикновена чешмяна вода. Като си идвахме в БГ - минерална, даже не съм търсила специална, защото на село нямаше голям избор  Crazy

Дъмпер, ако надничаш в тази темичка, разкажи малко за вашето отказване от памперса. Спомням си, че направо им го бе махнала на годинка и половина. Понеже искам и аз да опитам ме интересуваше колко дни горе-долу бяха необходими (за да се организирам малко) и дали махна направо и нощния памперс? Те самички ли почнаха да си казват после? На гърне ли ги слагаше? Предварително ти благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт