1001 нощи - сърцето ти си отвори и в приказка се потопи - 54

• 31 819
  • 437
  •   1
Отговори
# 330
ketri , не е с превод на български. Може би момичетата, които превеждат още не са готови. Ще изчакаме Hug
преди 43 мин.  профил на yagmur_yurekli_damlacik  yagmur_yurekli_damlacik каза:
има проблем с качването на суб на тази част.вече за 4 път ги качвам ..но не се получава.ще се пробваме да ги качим чрез др.потребител , така че моля ви проявете търпение

Peace

Приемате ли нови?
Е нови-само в писането, не и в гледането!!!
Исках да попитам за гласуването - има ли ограничения?
добре дошла
няма ограничения за гласуването

Оооох,, къде са тези мъже които рецитират такива стихове на жените си? ....
Във филмите, мила, във филмите. Затова ги гледаме в захлас.
значи трябва някаква терапия да проведем - или да им бутаме книгата в ръцете или вечер докато спят знам ли нещо като хипноза да им пускаме да ги слушат. много е напреднала науката може и други някакви сполучливи методи да има. Крайната цел е после да ни рецитират
хайде отидох в зоната на здрача

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 17:59 от castanea

# 331
Момичета,преди малко отново гредах клипове  към филма .Имам един,тоест два въпроса.Кой ги е правил?Защо няма клипове за последните  серии?

# 332
  • София-Банкя
Здравейте момичета! Честит празник на всички, които празнуват днес. Много радост и любов да има около вас, да прекарате една прекрасна вечер.

# 333

значи трябва някаква терапия да проведем - или да им бутаме книгата в ръцете или вечер докато спят знам ли нещо като хипноза да им пускаме да ги слушат. много е напреднала науката може и други някакви сполучливи методи да има. Крайната цел е после да ни рецитират
[/quote]
А дали пък ние винаги сме омайните Шехерезади? Аз понякога приличам на Бену в лошия й период. Embarassed

# 334
  • на морето
Отново здравейте !
Много ви благодаря за милите думи и пожелания  и поздрави / музикални / ... на всички/ няма да изреждам , че да не пропусна някой/ !
 Да сте живи и здрави!
 Нали жените са като цветята - днес всички имаме празник !
 Маги - специално за тебе   bouquet
Олинце , това издание , от което постваш стиховете последното ли е ? Извинявай , не съм чела предните една -две теми , може да си писала  ама .... Embarassed
Венетат , понеже видях твои въпроси относно структурата на книгата  ще си позволя да постна един  много бърз  и твърде  общ  преразказ на общата сюжента линия .  Дано не ви отегчи . Предварително се извинявам ако е така .

# 335
Момичета,преди малко отново гредах клипове  към филма .Имам един,тоест два въпроса.Кой ги е правил?Защо няма клипове за последните  серии?

Ами те са толкова гадни последните серии че само са за клипове .За тях само в трейлерите и те са зловещи .

# 336
Снощи изгледах пак 75 еп. И пак ми стана мъчно за Онур. Самотен, тъжен, на всичкото отгтре и финансовата криза му се стовари на главата.
А Севал е страхотна хитруша. Като не можа да въздейства на Бурак и Керем, след като и Бену отказа да я подкрепя, тя се обърна към Сезен. Как само с няколко изречения успя да я обърка и разколебае. И въпреки, че ми стана мъчно за момичето, си мисля дали Севал все пак няма право. Бурак и Сезан наистина са от два различни свята и между тях зее пропаст. Не толкова в социално отношение, колкото като светоусещане и мироглед. Възгледите и начина им на живот са различни. Та си мисля може ли любовта, колкото и да е силна да победи всичко? Има ли бъдеще тяхната любов?
И друго, вие като майки бихте ли се намесили така в живота на децата си? Аз за себе си все още нямам отговор на въпроса трябва ли винаги да бъда до децата си и всячески да им помагам, дори и в момента да не разбират, че го правя за тяхно добро или трябва да ги оставя да грешат и да страдат.

Аз чак днес изгледах 75 епизод. И същите мисли се завъртяха из главата ми. Да, много са сладки младите, ноооо ... ще имат ли сили да се справят с различията между тях. И вижте пак тия сценаристи.   bouquet Севал не се възпротиви изцяло на връзката, остави една вратичка ... "може пък и това да е голямата ви любов" (цитирам приблизително). Ако беше категорична в оценката си, щеше да си навлече гнева на доста зрители, но тя внимателно намекна, че може и да не е права. И ... даде повод за размисъл на поне половината зрители.   newsm78 newsm78 newsm78

Аз, естествено, също съм си задавала не един и два пъти този въпрос. От личния си опит досега мога да кажа, че, първо, не ми се е налагало много да се намесвам в решенията на децата ми, и , второ, в единствената ситуация, в която нещата бяха сериозни (но не ставаше въпрос за любовни трепети), синът ми постъпи мъдро и днес дори съм доволна, че не се намесих.

Но предполагам, че изходът е в търсенето на баланс. Хем да дадеш съвет, хем да не се месиш. То си е цяло изкуство да си тактичен, и в същото време да си полезен.

# 337
Аша, мила, хиляди усмивки и  bouquet  bouquet  bouquet

# 338
  • Между гори и планини
Asha, стиховете ги пиша рабъркано. Преди пак бях писала, но не помня в тази или предната тема. Ако искаш прегледай последните ми публикации, там ще прочетеш всичко. Книгата е последно, пълно издание и превод от арабски през 2004г. на издателство "Труд"

# 339
  • на морето
Имало едно време двама братя -шах Шахриар и шах Шахзаман - всеки си царувал в царството . Било навсякъде мир и любов ,а те много се обичали , много се имали . Веднъж Шехриар поканил брат си на гости .Шахзаман се натъкмил , тръгнал с керваните , но на средата на пътя се сетил , че забравил нещо , върнал се посред нощ в замъка си и сварил жена си в леглото с един роб.  Притъмняло му пред очите  и им  клъцнал  главите. Отишъл на гости на брат си - Шахриар , ама ни жив -ни умрял - бледен мълчалив... Единият мълчи , другият не смее да пита ...Домакинът се пробвал някък да го развесели , организирал  в негова чест лов , но Шахзаман отказал и останал в двореца. Там ,обаче станал таен свидетел на вакханалия  от страна на жената на брат си , роби и робини ... След като установил , че има и по- за окайване от него , Шахзаман  се успокоил , усмихнал се и му се върнало доброто настроение . Това не останало незабелязано и се наложело двамата братя да си поприказват сериозно за това , което е станало. Естествено , след разкритията "отлетели" още дузина глави  , а двамата братя отчаяни и разочаровани от жените , решили ,че повече власт не им трябва и избягали тайно от двореца .
След ден -два спрели да си починат под едно дърво . Нещеш ли , извил се вятър ; те се уплашили , скрили се в клоните на дървото , а в това време се появил огромен и страшен демон. Той от извадил един съндък една хубавица и легнал да спи , като сложил глава в скута й. Мацката ,обаче ги видяла , направила им знак да слязят и ги заплашела , че или и двамата ще .... / ясно какво ../ с нея или ще събуди демона . Те , от няма и къде се съгласили , и като приключили тя им поискала царските пръстени , извадила от пазвата си една кисия с наниз от много такива пръстени , прибавила техните и обяснила , че този демон я е отвлякъл от първата й брачна нощ и я е затворил да е само негова . Обаче тя така му доказва , че една жена ако иска да постигне нещо няма нищо да я спре....
Двамата братя , като разбрали , че има и по -тежък случай от техния , се върнали обратно по царствата си .
Тогава шах Шахриар започнал всяка нощ да вика при себе си девойка и на сутринта я обезглавявал. И така три години .... Накрая Шехрезада , по-голямата дъщеря на везира , казала на баща си да заведе нея. Предварително се уговорили с по-малката си сестра какво ще правят.
Като отешла при Шахриар , Шехрезада си разплакала , искала да се сбогува със сестра си / женски хитрости !/  и така се наложило да я повикат. Като правили , там каквото правили  и понеже още било нощ , по-малката сестра /съгласно уговорката / предложила Шехрезад да разкаже приказка за да запълни времето ... И така се почнало ... 1001 нощи ... Като прекъсвала на най-интересното , умелата разказвачка поддържала интереса  и пазила живота си ....

Всъщност приказките преливат една в друга , малко като принципа на матрьошките са , и  в един момент така ти се забърква всичко , че не знаеш за коя точно история става въпрос. В контекста на една има "мушнати" поне още две -три . А стиховете са ползвани един вид като цитати на принципа .." както е казал поета...: .../стих/..." и служат за описание на външността на даден герой, пейзаж, чувство , душевно състояние ... Един вид като "прилагателно" обогатяващо разказа ....
В "кюпа" са както известни приказки, като тези за Аладин , Синдбад, Али Баба ....... , така и още много други / някои съм ги чувала , някои ги четох за първи път.. /

Та така , след 1001 нощи , Шехрезад свършила приказката на сутринта . Поискала да доведат децата й , защото междувременно им се родили 3 момчета .Целунала ги и помолила Шахриар заради тях да я пощади . Той , междевременно обикнал я , естествено я помилвал и ...така ....заживели щастливо дълги години ....
КРАЙ

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 19:28 от asha

# 340
Честит Имен Ден на всички празнуващи, да сте живи,здрави и много щастливи    newsm51
Весел празник  smile3525

# 341

А дали пък ние винаги сме омайните Шехерезади? Аз понякога приличам на Бену в лошия й период. Embarassed
[/quote]
и аз съм такава естествено, но това е една друга тема  Joy
когато съм в такъв период не възразявам някакъв вид хипноза да ми приложат за по бързо отминаване, че и аз самата не се търпя  Peace

# 342
Още веднъж честит празник на Asha, magi и всички цветя. Желая ви океан от щастие, късмет и приказна любов.

# 343
  • на морето
Олинце , непременно ще прегледам постовете ти!  bouquet
 Във вторник ще имам да си наваксвам с едно сериозно четене на последните няколко теми . Както и гледане на серии. А за "черешка на сладоледа " - вечерта ще дойде поредния нов епизод....

# 344
честит празник мили цветенца - да си носите имената с гордост дълги години

Общи условия

Активация на акаунт