Със стъпки първи и зъбки нови, СЕПТЕМВРИЙЧЕ в парка броди

• 11 780
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Там имаше иzредени фиzиологични причини, поради които на една майка може да недостига кърма. Една от тях беше ПКЯ(поликоистоzни яйчници). А аz съм с тая диагноzа, общо вzето от как се помня, е от както имам цикъл, айде. Та мислите ли, че може да е причина наистина? Питам просто, ако някой е компетентен и има идея...

От това ще да е!!!  Wink Я прати линк, ако можеш, да видим и другите причини, да се поуспокоим и ние  Laughing И тия дундьовци верно....да ги изядеш!!  Heart Eyes

# 211
  • жителство на место
Здравейте от редовно четящата и рядко пишеща!!! Включвам се гласно да изразя подкрепата си и стиснати палци за малката Джи!!! Тази вечер да си поспинка спокойно и утре да зарадва мама с усмивки и отпушено носленце!!! А на Т КЪШШШШШ!!!

Деси и аз като си пуснах тема в Кърмаческия с моите си грижи, се включи Хедра и от дума на дума, от ЛС на ЛС тя стигна до извода, че точно в тези пусти яйчници се крие разковничето. И така по неин съвет продължих да дохранвам и да се радвам и на малкото, което осигурявам на Ива. За жалост ПКЯ са генетично заболяване и ..................... А така ми се искаше да имам сууууууууууупер много кърма- да се къпем, ама не!!!
Все се каня да ви благодаря за нещо, което чак сега със захранването оцених истински. Още като бременувахме една мама ни посъветва /или Ирина или Суит кидс мама/  да си купим обикновени пеленички- от тези бархетните. Ееееее, сега като храня Ива й правя пелеринка от тези пеленки /все едно е на фризьор/ и така спасих доста дрешки от оранжеви петна. Та благодаря за този съвет- наистина беше полезен
При нас всичко е ОК. Всеки ден джъткаме в парка с мама Нели на Владчи и с мама Полинаколева на Крум. Децата се забавляват като ги водим "на барче" и са супер възмутени ако пропуснем. Вече се познават и са много сладки!

Шейли изглеждаш супер- показвахте на цялата фамилия и най- вече на сестра ми. Обича да й разказвам за теб но ти все по- рядко се включваш?

# 212
Преди да се отправя към леглото дойдох да видя как е малката Джи!Ирини,надявам се утре да ни зарадваш с хубави новини! Praynig
Мона,ужасна случка-съвсем те разбирам,нали и ние се метнахме от масата Sad
Жулико,милото Ясе!!Сега нали е добре?Ама и това си е вярно,когато си сам и се случи нещо се панираш още повече..
Деси ,Яна съм я записала в другата тема-за "Нашите непухкави кърмачета" LaughingАми кво да я правя тая мойта фина мадама,не ще да папа и качва и това е!Уж я тъпча всеки ден с каша(педиатъра ми каза 2 пъти седмично),ама пак не придобива пухкав вид мойто бебе Mr. Green
Пак пропускам много ,обаче утре ще наваксвам,че дреба спи от 10ч и след около час и е времето за хранене,та да дремна поне малко!
Спокойна нощ желая,особено на Ирини и Джи Hug

# 213
Мона, вярно ли искаш да прочетеш, или се шегуваш? Ето копирах го, не е в блога на Бу, сбъркала съм, а от темета "Опасни съвети zа кърменето" , zакована е в кърмаческия. Първия пост. Та ето:
- Майката няма достатъчно кърма. Да, има и такива, това го знаем всички. Разбира се, по-често става дума за неправилна организация на кърменето, но има реални ситуации, в които майката действително няма достатъчно производство на кърма. Какви могат да бъдат някои от тези ситуации?
-   хипофункция на щитовидната жлеза
-   претърпяна операция на гърдите, без значение пластична или не
-   различни генетични заболявания, свързани с хормоналния фон
-   ако майката се е лекувала от хормонални нарушения преди бременността
-   въобще лечение със силни хормонални средства (например за безплодие или друго)
-   поликистозни яйчници (ПКЯ)
-   лечение с радиооблъчване на гръдния кош и каквато и да е онкология в историята на майката
-   вродена недоразвитост на гръдната жлеза – млечната жлеза е във форма на ‘бутилка от кока-кола’.
-   анорексия или булимия, особено в юношеска възраст, преди гръдта да се е развила напълно, или анорексия/булимия с изостряне в даден момент (а изостряне вероятно ще има, всички имат излишни килограми след раждането)
-   силна клинична депресия
-   прекомерно затлъстяване
-   необичайно силно кръвотечение по време на раждането или голяма загуба на кръв скоро след раждането, която налага преливане на кръв
-   остатъци от плацентата в матката!

Hug

# 214
  • София
Според мен няма значение това за ПКЯ  newsm78 или по-скоро всичко е индивидуално. Приятелка е с тази диагноза, даже и бяха казали, че не може да има деца - толкова зле е положението. Цедеше по 3 литра кърма на денонощие и като бебче стана на годинка нямаше хапчета които да и помогнат да я спре  Naughty аз съм с две операции на гърдата  Rolling Eyes
Монаааа   smile3518 опитвам се да си представя какво сте преживели ... браво, че се оправя и е бил малкият дявол...

# 215
Привет и от една не спяща майка с малка калпазанка  Heart Eyes , поредна нощ ни мъчат зъби и сме на ръце и рев малко съм ве4е  #Crazy но се свиква  Laughing
Мона , важното е че на зетко му няма нищо, гушкам те !!! Представям си какво си изпитала... и ние падах ме ... много е кофти !  Hug
Иринни Надявам се утрешния ден  да е по добър, стискам палци !!!  Heart Eyes
Плачеммм  Sad

# 216
Деси, тези причини са възможните, но не непременно задължителни. Могат да повлияят лактацията при тежки форми и определени случаи, но всъщност много рядко.

Специално за последните две -
- необичайно силно кръвотечение по време на раждането или голяма загуба на кръв скоро след раждането, която налага преливане на кръв
-  остатъци от плацентата в матката

гарантирам, че не пречат на кърменето, въпреки че могат да бъдат бая опасни за живота на майката.

Добро утро на всички! Дано лошото време все пак донесе хубав ден! Дано Джи е по-добре!

# 217
Ирини, а да сте слагали ваксина наскоро? Ще те пратя на хомеопат най-накрая Hug Хайде днес да се показва каквото има да се покаже и да спре да мъчи детенце Peace Бъбреците ... сетих се - не сте взели урина Thinking Освен от там да е нещо... Thinking
Деси, ПКЯ-то има отражение. Разбираемо е, че щом за производството на кърмата участват хормони, то при какъвто и да е хормонален дисбаланс количеството може да страда Peace Жените с проблем обикновено трудно произвеждат над 30-тина грама на хранене, при това от двете гърди Peace Но пък може да се получи и много сериозно колебание в количествата, което трудно да се повлиява от стандартните методи за увеличение. Принципно всичко е възможно. При ПКЯ, особено диагностицирани доста преди бременността обикновено има проблем със самата жлеза. Тя не се развива правилно; това личи по формата на гърдите, по пълнотата им в последствие... Ако те видя ще ти кажа дали точно там ти е проблемът Peace
Но приеми един съвет от мен - не търси оправдание Hug Приеми нещата такива, каквито са Hug Независимо от начина на хранене на децата ни ние сме абсолютно доказано и неоспоримо МАЙКИ Heart Eyes И това състояние е доживотно и се отличава основно с безгранична любов. Другите симптоми не са важни. Любовта е основата - и за да ги има децата, и за да израстнат щастливи Hug

Параход, пречат, че и още как Peace Плацентарните остатъци пречат на задействането на хормоналната вълна, която стартира след цялостното отлепяне и падане на плацентата и която дава старта на кърмоотделянето. И повярвай случва се организмът да ги калцира, вместо да се възпалят Peace И при видимо прекрасно състояние на майката организмът просто да не може и да не може да произведе достатъчно кърма.
Кръвозагубата е свързана с тежка физическа отпадналост, а и предполагам (тук не съм съвсем сигурна) при кръвопреливане има ред други опасности Peace Иначе състоянията на преумора изключително много влияят количеството на кърмата Peace

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 08:32 от Асенцето :)

# 218
  • София/Търново
Иринии, просто се бах притеснила да не те пратят и теб някъде... където нямаш работа /в преносен смисъл/  Hug

А за хомеопати-звънях на трима. Чак след 2-4 месеца записват...  ShockedнТа си е мисията невъзможна.  Sad

# 219
Добро утро!
Радвам се да прочета, че Джи е посвалила Т! Ох, милото бебче... Иринии, много гушки от мен и стиснати палци!   Praynig

Деси, за СПКЯ имам една статия, която съм превеждала преди около година (помагах на едни момичета от Проблемното)... Сега я прегледах пак, няма посочена връзка м/у кърменето и СПКЯ, но пък тя повече разглежда самото СПКЯ, отколкото как повлиява другите процеси... Иначе за пролактина е посочено, че обикновено е нормален до леко завишен. Но както и Асето казва, аз също мисля, че хормоналните процеси са променени, и това повлиява нивата му... Просто пролактинът е хормон, който е много чувствителен - аз лично съм виждала в практиката високи резултати на жени, които са абсолютно здрави - просто са били много нервни, притеснени, преди убождането и стресът вдига нивата на пролактина...
Това са само размисли... Недей тъгува за кърменето, направила си каквото си могла, че и повече!  Hug

Любовта е основата - и за да ги има децата, и за да израстнат щастливи Hug

Асе, чудесна си  Heart Eyes   Heart Eyes

# 220
Добро утро!
Джулс, да не би Ясен да го тормозят зъбките и затова да е повърнал? Оги по принцип не повръща, но и на него му се случи 3 пъти тази седмица да повърне огрооомно количество храна. Чак ми е чудно, къде в стомаха му е било събрано това количество  Thinking Аз го отдавам на зъбките. Просто през последната седмица отделя такова количество слюнки.  ooooh! Една част постоянно му изтича от устата, друга се опитва да преглътне. Всичко това в съчетание с ръката му, която почти постоянно е завряна в устата, доведе според мен до тези изригвания.

# 221
Изпуснах ви. Таткото си беше няколко дни вкъщи и се реехме  5 дни римата насам-натам безметежно- по пикници, разходки и т.н.
Днес ще си наваксам. Само да прегърна силно Ирини и да пожелая всичко да минава бъъързо и безпроблемно.

# 222
Добро утро момичета!
Иринии, браво на малкото героинче. Дано следващия пост вече е изцяло положителен! Praynig
Иринка, и аз тогава го сложих за първи път Тино. Много се кефи да го въртя и да го забъзиквам. Крещи от кеф  Mr. Green
И аз съм фен на Сънвал! Преди дни купих Овко с пуйка. Ама те едни парчетии - Тино не изяде нищо. А пък в плодовите имат захар и тях ще ги сменям.
Тая нощ Тино се събуди в 4 и почна речите  Tired. Взехме го при нас, но сума време дудна докато заспи и се събуди в 5:45! ooooh!
Е нямаше как - отидох да правя ядене.
Нашето педи ме "уби"! Аз не съм захранила с глутен още, а тя ми вика прави му попара за закуска.  Shocked И изрично в нея да слагам масло и сирене  Shocked Rolling Eyes
Какво мислите за това? Аз лично искам да захраня глутена с овесена каша и после чак попарата. Във връзка с това започнах да чета в темата за захранване на 1ва стр. и ми направи впечатление, че не се препоръчва замяна на цяло хранене с пюре. Аз пък на обяд давам на Тино едно бурканче 190гр. пюре.
Някой от вас заменил ли е цяло хранене вече?

# 223
Асе, аз от личен опит знам - загубих 1.4 литра кръв... Началото беше трудно да...(но днес мисля, че беше по-скоро заради мнооого късното слагане на гърда.) Да чукна на дърво, все още работи мандрата на Мартичка  Grinning

И още две момичета имам предвид, на които са чистили плацентарни остатъци след раждането (при мен кръвоизливът беше почти веднага в родилна зала, при тях впоследствие, по-малки количества) - и двете са кърмещи.
Това като вметка де, иначе съм сигурна, че си права. И че, разбира се, всяко хормонално отклонение разбъзиква секрецията.

Деси, ти пък не се коркай за необратимото... Разбира се, че си направила най-доброто за Ана-Мари!  Hug

Мона,
леле ужас  Rolling Eyes Вашите деца нали са малко по-големички и съответно по-напред с движенията, отсега треперя мойто диване какво го чака...

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 09:40 от Параход

# 224
ДУ  Hug
Иринии, дано тази сутрин е по-добро положението  Heart Eyes Hug
Мона  Hug разбирам как си се изплашила. дано нямате повече такива страшни истории, но нали знаеш Юнак как се става  Heart Eyes Hug /това за разведряване го казвам Wink/
Деси, аз имам три от изложените ситуации  Crazy тъпо ми е, но си налагам да мисля, че правя каквото е най-добро за Лина според ситуацията. Стараем се, купуваме уж най-доброто за нея мляко и се надявам да не усеща чувството за вина, което изпитвам първо за секциото и после за кърменето. ама, ... Асето много хубаво го е казала пак  Heart Eyes
Юлка, как е Яската?  Hug
Забравих да кажа за хубавите снимки на сладките ни момиченца, които показахте тези дни  Mr. Green Hug много сърца ще разбиват нашите Септемврийки  hahaha
Люси, Линка дори /аз на срещите надух на всички главите за това, че се бях притеснила/ си замени 2 хранения - в 11 и в 17ч. Абсолютно сама си го направи  Whistling и избра. Когато сме в къщи гледам да комбинирам каша с нейното млекце, примерно 60г и 120-130г зеленчуци, за да е на млечна основа. Често се случва и направо едно бурканче от 190г зеленчуци да си изяжда. Следобеда действаме по същия начин, но с плодове.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт