Със стъпки първи и зъбки нови, СЕПТЕМВРИЙЧЕ в парка броди

• 11 780
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте!
Първата ми работа днес бе да видя как е Джи,защото вчера много се тревожих за нея и я мислих много,но  радвам се ,че е малко по-добре и дано днес да спадне вече тази гадна Т. Hug Hug Hug Praynig Praynig Praynig
Мона и ти горката какъв ужас си преживяла сигорно сърцето е било в петите ти. Hug Hug Hug
При нас е пълна къща- май ще ни хваща кризата ooooh!-мъжът ми нещо без работа за сега...и си седи в къщи.
Деска не се обвинявай,че спря да кърмиш-нали опита и направи всичко възможно.И така се отглеждат деца. Hug

# 226
  • софия
добро утро Simple Smile

Lucicity ,
аз съм заменила 2 хранения вече и даже мисля и 3то да заменям... кухнята ни е след 1 месец и трябва да го действам по бързичко

искам да попитам дали мога да давам оризова вода и как действа...
смисъл, ще спре ли разтройството или като я спра пак ще почне..... хич не ми е ясно а малката нощем ака през 1 час и се буди и плаче докато не сменя пампа.... педи каза само лечебна хумана ама мисля, че мога и оризова вода да давам... а тя е водата в която се сварява ориз, нали???

# 227
Добро утро, милички!
Закуската е от мен:

Малката ме събуди в 7ч, яде и сега спи, а аз не мога така. Щом се събудя после няма мигване Sad Изгладих, сготвих, измих чиниите и сега я чакам да се събуди тази малка принцеса Simple Smile
Жулико, много добре те разбирам! Снощи и аз бях сама, понеже мъжо го командироваха за 2 дни и винаги си умирам от страх да не се случи нещо лошо, докато сме си само двете. Представям си как падам в банята и си удрям главата, изпадам в безсъзнание и малката остава съвсем сама да плаче цяла нощ и прочие ужасии....
Дес, значи при мен ето откъде е дошъл недостигът на кърма - булимията си е казала думата Simple Smile
Луси, мисля, че и Суити е заменила цяло хранене. А за попарата съм си запаметила един пост на Асето, която е твърдо против нея. Безглутенови заместители на сутрешната закуска са - просото, елдата и царевицата:
"И колкото по-малко бял хляб ядат децата до втората си годинка (времето, през което в организма се образуват мастните клетки, а те, както по последни проучвания знаем са константен брой за цял живот), толкова по-добре."
Честит имен ден, на малия Марти на Шмати! И на бебе Мартин на мама Съншайн!
Честити месечинки на красивата Ема на Галка и на малкия Йордан на Яни Кат!

# 228
Ирини миличка, дано се изяснят причините за тази температура и
най-вече Джинджи  да оздравее скоро. Голямо  Hug от нас.

# 229
Ох не съм ви изчела, но да напиша нещо по Температурата на Джи.
Ирини тя жизнена ли е, или отпаснала. Тук когата деца вдигнат температура и не могат да определят какво е му казват Тридневна температура. Аз съм нямала слава богу такава случка, но при една приятелка детенцето така беше 3 дена с 39, но си беше жизнен и си играеше и докторката им потвърди това. Тя го беше минала и с големия, та си предполагаше.
Надявам се и пир вас да е нещо такова и Джи днес да е здрава.

Иначе пир нас е супер време и съм само навън или се рова в темата за козунаците, да избера какво да направя, че да си напълня стомаха  Laughing
Иначе покрай Яна май няма кой, знае какво за отчитане. За сега сме добре  Praynig

# 230
  • София
Здравейте,  Hug
Няма новини от Джи, дано да е за добро.  Praynig Да са свалили темп. и да си отспиват с мама сладко-сладко.  Heart Eyes
Люска, казала ти е, защото това е класическата схема от 60-те години.  Joy

# 231
Дидишонче, ДА - оризова вода е онази, в която се вари ориз. Затова трябва да сложиш повечко водичка, за да остане. Става една белезникава и се точи като лиги (неприятно описание), но пък върши чудна работа. И понеже твоята госпожица е сериозно захранена, смятам, че спокойно можеш да й дадеш едно прахче ванилия, разтворено в малко водичка. Действа бързо запичащо Peace Просто не се препоръчва да се дава под 6-месечна възраст Peace
Това с разтройството е ужасно. Ако тези две бабешки рецепти не свършат работа до 24 часа, а разтройството продължи, искрено те съветвам да посегнеш към лечебната хумана. Първо опитай тези неща, но не забравяй да предлагаш и много вода. Бебоците много бързо се обезводняват Peace

# 232
А ето как и Оги си излумбурка главата преди няколко дни hahaha

# 233
  • жителство на место
Дидишонче запичащо действие има и чайче от шипки. Твойта малка красавица ти е одрала кожата. Четох отговорите ти по анкетата на Мирка. Писала си, че прилича на баща си. Него не си ни го показала, но тзаи малка госпожица е Малкото Дидишонче!

Мона юнак е твоето момче!!! Само майчиното сърце да е силно да издържи такива гледки!!!  А промени ли се цвета на оченцето на Данчо или още стои чаровното петънце?

Днес при нас е дъждовно, така че ще има целодневна игра с Ива. С тези дълги разходки не се ли затъжвате за децата? Аз понякога се надявам да чуя в прогнозата дъжд

# 234
  • София
Дидишонче-прахче Ентерол по 1 на ден също много помага плюс оризовата вода и чая от шипка.
Честити месечинки на празнуващите днес!

# 235
  • София
Луси, ние отдавна сме заместили обедното хранене.  Peace Сега вървим към заместване на следобедното, като 3-4 дни в седмицата давам кисел или каша, в останалите дни продължавам да давам АМ.
За попарата- ами не е подходяща за първоначално въвеждане на глутен, освен това сиренето се препоръчва да се дава от 8-я месец нататък. Аз лично смятам да давам попара по-нататък, но примерно 1-2 пъти в седмицата.

irinii, дано сте посрещнали сутринта с по-ниска температура и Джи да се чувства по-добре! Hug  Вчера направо ми се сви сърцето, като прочетох как е лежала отпаднала в ръцете ти.... Sad

Мона, гушки за Данчо! Hug Колко още има да падат, милите.... ooooh! дано да не стават по-сериозни бели! Praynig

ston, Оги много ме кефи! Laughing

Деси, нямаш нужда от оправдание за кърменето, мила!  Hug  Понякога мен пък ме е яд, че ако имах вярната информация, можех да си кърмя и двете по-големи деца, ама....минало-заминало.....Постъпила си така, както си сметнала, че ще е най-добре за детето. Peace Не си го слагай на душата! Hug

# 236
sweetkids_mama, по колко ти изяжда пюре на обед?
и да те питам как приготвяш кисела, аз вчера за първи път правих но нещо много рядък стана Thinking сложих 100мл вода 100 гр пюре ябълка и 2 чл царевично нишесте. Или по малко вода трябва или повече нешесте ама не мога д аразбера какво newsm78 то лошото е че аз през живота си не съм виждала кисел и нямам идея как трябва да изглежда.
В тази връзка да споделя нещо което  беше коментирано ама не можах да се включа глутен  и пъщарнак чух и аз за първи път въф форума,
Пъщарнак, реших че е някакво месе hahaha дивечово Joy
А глутена така и още незнам какво е  ooooh! а само, че се трябва да се винимава с него  hahaha
Аз ще забърквам пюре от сушени сини сливи че пак сме съз запек Sad
И май ни почнаха зъбите Tired вече 2-ри ден е ужасно неспокоен , мрънка постояно, дърпа си ушите търка зверски венците изпива огромни количества вода, 100 мл на пиене вчера  #Crazy  бузиет му зачервени текат едни лиги  ooooh! дадох хамомила ама не видях много файда от нея. по 1 час се друсаме да заспи. И през ноща проплаква в съня си/това откакто спряха коликите не се беше случвало/ Подозирам че ме очакват тежки дни понеже нищо не показва скоро да се появи зъб , венците са спокойни.

# 237
Здравейте и от нас в този мрачен  Sickден.
Иринии дано днес нещата са по-добре и Джи да няма температура Praynig
Мона и вие ли паднахте. #CrazyКато те четях и цялта настръхнах ShockedПредставям си какво ви е било.Моята девойка не е падала д чукна на дърво от толкова високо,но от леглото си пада най-редовно ooooh!Егати и каква съм майка Tired
Диде ентерол и дай миличка HugА може и оризова вода.А всъщност педи какво каза да даваш newsm78Ние имаме само едно заместено хранене-кашата вечер-ама и аз се цаня до месец да я опитаме кухнята.Как ще стане обаче не знам.Започнах на обяд пюре,ама и пюре и каша и още 3 млечни хранения #Crazy #Crazyами детето се наду.В момента е качила много от как давам пюре.А и свеки така я е угоявала...
Някой питше за ЗИРТЕК аз давам 5капки веднъж дневно.Ще ги приема 6 месеца Peace
А да попитам-квичат ли и вашите деца брееее??Моята се хили и плези и квичи.Ама буквално като прасенце.В първия момент се уплаших защото помислих,че е от болка.Но като я гледам колко е доволна Joy hahaha
Хайде,че ферманя пак стана дълъг Hug

# 238
Мире, аз питах за Зиртек-а. Ти за какво го даваш на Мони?
Ако знаете колко работа има в къщи, а как ме мързи....ама не мога да гледам от мързел и желание да спя  smile3507

# 239
  • София
беба, изяжда едно стандартно бурканче от 190 гр. Simple Smile

За кисела- на тези пропорции би трябвало двете ч.л. нишесте да са с връх. Вари ли го достатъчно? Защото има нужда малко да изври водата, за да се сгъсти сместа....

Глутенът е протеин, който се съдържа в житните култури, най-вече в пшеницата, ръжта, ечемика, овеса. Той е силен алерген и затова не се препоръчва да се дава до шестия месец. След шестия месец може да бъде въведен постепенно и в малки количества.

Общи условия

Активация на акаунт