Гаденето отшумя, СЕПТЕМВРИйска мама разцъфтя

• 11 990
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, аз съм чела, че подготвителните контракции са нещо нормално. Дано да се почувствате по- добре с пиенето на Но-Шпа и Магнерот.  Hug

Дундито, знам че е лесно на думи, но се успокой. И да се притесняваш в момента, няма никаква файда. Само се тормозиш и това се отразява на бебо. Пожелавам ти скоро да излязат резултатите и те да са добри  Hug Чакаме с нетърпение да споделиш радостни новини  Hug

Kylie, честити добри резултати. Хич не се вкарвай в излишни филми с повече изследвания. Щом няма никакви отклонения или съмнения няма смисъл да си правиш амнио.

мимчето, аз в началото се задъхвах, ама това е нормално при бременните заради по- интензивното кръвообръщение и нуждата от по- голямо количество кислород за бебо.

# 241
  • София
Gorska_Kitka благодаря ти за подкрепата  Hug В петък ще се видя с лекарката която ме "посъветва" да направя една "амниоцентезка" за да съм сигурна и в зависимост от нейната реакция ще преценя дали ще остана при нея  Wink

# 242
Горска Китка , а ти при Тодорова ли си ходила на ФМ?
При Марков има часове чак за 06,06, а на мен ми е късно тогава...

# 243
Т.е. при Димитрова де  newsm78 newsm78 newsm78

# 244
Оф и аз Димитрова все я бъркам с Тодорова Simple Smile Ще трябва да й нося кърпа и сапун на тази жена, че редовно я прекръствам.
Янита, аз още не съм ходила при нея- на 8  Май ми е ФМ. Записах си час още на 1 април.
Мисля, че ако се обадиш и се примолиш, че си от далече, че късно са ти казали и че трябвало да видиш бебчето на ФМ, може да те вмъкнат някъде. Ако искаш се пробвай.
В противен случай имаш 2 варианта- или да се запишеш при друг специалист от Фемина( не толкова натоварен, като например д-р Цолова), или да се запишеш на ФМ в ДКЦ 14( някои момичета са ходили там и могат да дадат повече информация за координати и тн)

# 245
Благодаря ти, Горска Китка!

Аз си записах час при Марков, но чак за 09,06, но утре ми казаха да му се обадя директно на него преди обед.
Ох, дано да успея!

# 246
Кайли, и според мен не е необходимо да правиш амнио, на все пак не съм доктор... Скоро някой писа, че цената е 350 лв., дали не става дума само за пълнене на гуши  newsm78
Бубара, така се радвам за теб и двете ти момиченца!  Hug Много е хубаво да връзваш плитки... А за ЖК - какво да ти кажа, пак ми стана гузно, че аз те насочих там  Blush Аз също съм забелязала, че се чака дълго, но някакси това не ми прави голямо впечатление... Винаги си взимам книжка и ми е екстра. А за изследванията се плаща, защото ги карат в някаква друга лаборатория... май нещо такова беше. Дай да се видим някой ден след работа и да поклюкарстваме на воля.  Laughing
Ianita28, стискам палци всичко да е наред, ще видиш, че напразно ти вкарват филми...
Ох, не знама, наистина като има по-малко информация сме по-спокойни. И според мен всичко е божа работа, ако нямаш предпоставки и основания да се страхуваш от нещо - хич не го мисли... поне аз така разсъждавам.
А за болестите в ДГ - дъвкано и предъвкано е.. Миналата седмица от външен човек разбрах, че са имали варицела и карантина (която вече беше минала) в горните групи, но на нас никой не каза... Що ли... И това е само капка в морето... Ама няма начин, както казва Цвета, като нямаме баби и дядовци под ръка и избор нямаме. За частни гледачки въбще не мога и да си помисля... Давам витамини и се надявам да съм успяла за създам някакъв имунитет...
Това е засега, че пиша вече втори час - все пресъквам за нещо...
Довечера - повече.

# 247
  • София
Mirinda да ти кажа и на мен на това ми намириса, защото ме убедиха, че досега на жените които са правили амнио не е имало лош резултат  Crazy

# 248
Бубара,честити девойки!   bouquet

# 249
  • София
Здравейте мацки:))
Бубара честити ти моми:)))
Ianita28 като звъннеш във Фемина, кажи че е спешно...тази на рецепцията е много разбрана и обикновено дава час за Димитрова, но се настрой да чакаш....А ако няма за Димитрова, бих ти препоръчала др Врагалева...Цолова също...там всички са добри, а и апататурата си им е хубава.
Kylie все си мисля, че ако резултатите са добри и ФМ всичко е оки...амниото е излишно...само заради идеята също не си струва да го правиш...Аз съм рискова група 36 години съм, но въобще не става въпрос за амнио....
Bueno последния път къто ходих на ФМ, доки видя контракции които аз обаче не усещах и тя ми ги описа горе долу като това, което ти описваш....аз така и досега не съм имала контракции, щото първата ми бременност завърши със секцио. Изписа ми магнерот 3*1 и но шпа пак 3*1...каза, че може да имам нисък праг на болка...ама все ми се струва, че ще разбера, ако ме боли корема и ще усетя все нещо де....но си ги пия хапчетата. Знам, че при болезнените контракции матката се втвърдява....това били и най-лошите контракции, а за подготвителни контракции е  още доста рано.
За детските градини няма да повдигам темата....затова още си се гледаме, ама все някога ще тръгне...при нас децата дето ходят на ясла от септември до сега все се влачат със сополи и кашлица...имам чувството, че вече им е станало нещо като хронично заболяване....немисля, че е нормално. Незнам и дали в скоро време ще се оправят нещата, като няма кой да гледа детето, а родителите нямат избор и трябва да работя....не че ги оправдавам, ама при повече хора е така...я погасяват заем и им трябват пари, я нещо друго...доста от моите приятелки също си пускат недоизлекувани децата...защото няма на кои да ги оставят...и така един омагьосан кръг...
Дундито стискам палци...в сайта излизат по-рано резултатите...от датата която са ти казали...

# 250
При мен контракциите бяха освен с болка и с втвърдяване н а корема - баш клинично описано.Много неприятно.
За ФМ пак да питам-ти ли си избираш какво да ти правят-доплер......или правят,а после плащаш?

# 251
  • София
Atrakcia еми май доплера си е отделно...но не съм съвсем сигурна...сега като ходя винаги ми пуска и доплер, а с предишната бременност на ФМ не ми пуснаха доплер, беше си отделно изследване...така че най-добре си кажи в началото,  доки да си направи с/ка с времето..плащането става след прегледа, поне така е във Фемина.

# 252
mim4eto007 аз също съм с контракции. В началото пиех Магнерич, след това, тъй като контракциите не спряха ме вкараха в болница. Там ми изписаха Нутри Маг. Казаха ми че е по-силен от Магнерича и Магнерота, така че според мен, по-добре си пий каквото ти е изписано. В по-големите аптеки има опаковки Нутри Маг по 60 капсули, които стигат за един месец, мисля че към 50лв бяха.  Peace

# 253
a относно контракциите... какво се усеща?? как да ги различа.. какво разбирате под стягане на корема??

# 254
  • София
Ето ме отново...почаках отново половин час да влезна в ЖК, от там ми казаха, че резултатите още са в лабораторията и да дойда утре. На моята кисела физиономия акушерката отговори, че ако "бързам" мога да отида да ги взема от другя етаж и да ги донеса. Та се направих на куриерлПосле чаках още 30 минути за да ми ги разчете някой. Слава богу докторката се появи.. Хемоглубина ми е на долна граница и започвам да пия желязо. Скоро ще се присъединя към момичетата със запек и ще ям сини сливи Mr. Green
Миринда не се притеснявай мила...Лекарката не е лоша, но просто организацията е гола-вода. Както във почти всяко държавно учреждение и както са всички държавни служители - дават я яваш яваш. Аз съм малко бързачка и всичко това ме дразни, а и нали излизам от работа и не мога да се мотая по 2 часа #Cussing out А за кварталната среща О`К може би на 25,04 среща в северния парк на по цаца и бира??
Янита 0888597258 доц. Виолета Димитрова - обаждаш се и почваш да се тръшкаш амам -заман докторе трябва да ме видите...и т.н. и тя ще ти каже кога да отидеш и да се опита да те вмъкне. Вчера звех час за 28,05 т.е. нямаше часове, защото записват чак за юни, ама доцентката стоеше на главата на онази на рецепцията и я накара да ме вмъкне някъде и ако трябва ще чакам. Така че ако Димитрова ти каже да отидеш може и още утре да те приеме. Желая ти успех Peace
За Доплера - във Фемина ми го правят от при всеки преглед от 4 м нататък. Мисля че струва + 20 лева.
Кайли амино се прави само ако има показатели за това, а не на всяка цена. Аз съм по всички параграфи рискова, но след като според ФМ няма съмнения никой не ме праща да правя. Едно време е било поголовно...
Благодаря на всички момичета за поздравленията относно моите девойки и извинявайте че не се обръщам лично Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт