СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 80 460
  • 1 563
  •   1
Отговори
# 840
Аз имах предвид, че е добре да се сложат на 1 стр, така че основно дискусията да се върти около тях и реализирането им.

# 841
  • София
Мда, тъкмо щях да пиша, че имаме искания , и то доста разумни според мен!
Освен това имаше доста темички с критериите още преди година! Ами да се бяхте включвали навреме, а не сега- след дъжд качулка! Ами аман вече- хем някой друг да свърши работата, хем пък и да ви устройва идеално...
Ако имаше места за децата, нямаше д аима значение какви критерии са приети!

sorry за спама , но само да вметна , че и миналата година и тази активно следя( до колкото мога) темата и съм се включвала винаги против тези критерии ( да не ги изброявам пак) ,но бях "глас в пустиня" - примирих се , но... някои да ме определя като "злобарка" , за това , че споделям мнение , че са абсолютно дискриминиращи - а'ре ... моля и аз да си мълча - е няма да се получи - то съвсем ми е ясно , че( писах и по долу) връщане на зад няма и тази година това е положението , но поне да не хвърлят в раните ми сол, защото с тези критерии и надеждата ми си отиде - лично нашият шанс е нулев - е... като всеки родител и аз ще се постарая за детето си - нормално е . Hug

# 842
  • София
Кикимора1, не мога да те разбера, наистина. Какво имаш предвид с всичко написано? Ако си следила темата от месец, би трябвало да си много наясно всяка от нас какво мнение има по доста въпроси и какво ни обединява.
Имаме писмо с искания, имаме и отговор. Всичко е качено на 100места в интернет, вкл и в официалният сайт ИСОДГ.
В момента подготвяме отговор на отговора и писмо до Станишев.
Имахме си и тема, но я закриха, тъй като протеста мина.

Мисля, че точно това, че сме много различни, с много различни възгледи и въпреки това сме обединени, работим заедно, чуваме с е по телефона, срещаме се  и т.н ни прави уникални, сплотени, силни и будим доверие.
Самите ние не можем да се разделим, защото сме обединени около една цел и всички си знаем личните възгледи.
Запознатите участници няма как да се отблъснат и обезсърчат, защото точно това е нашият огромен плюс и показва колко силно ни обединиха нашите различия  Peace

Още в денят, в който получих отговорът на Фандъкова имах много въпроси и забележки. Е, спестих ги на срещата на открито за да ги запазя за отговорът.
Ще седна да ги опиша.
Чудя се, дали да включваме тези пропуски в системата---празните редове и имената присъстващи на няколко места в списъка.
Да включим един абзац и да приложим снимките, като приложения? Какво ще кажете?

Литъл, ще напиша всичко по писмото, а ти ще събереш и останалите отговори в едно, разбрах ли правилно? И после ще го пускаме поетапно на всяка за корекции?

А за писмото до Станишев се изнервям леко. Rolling Eyes То е готово от маса време, минаха две седмици от писмото до ББ и Ф, а ние още не сме излъчили до С. Несериозно е. Ако трябва да пуснем писмото от наше име, пък по-натам ще напишем второ, обединено с варненки. За да има ефект трябва да сме бързи и последователни.
Ако не- поне да пуснем подписката да тече, като така ще подкрепим нашите искания. Те да пуснат варненска подписка или нещо такова....трябва да бъдем активни без дълги паузи.

Никой ли няма да отиде днес?  Confused

# 843
  • гр.София
 AndyB се движи стремително към Оборище 44 Simple Smile

# 844
  • София
Ренирис, никой не ти хвърля сол в раните  Crazy
Моля те, спри.Говорехме за предимството на инвалидите, ОК, не си разбрала, но никой не ти хвърля сол в раните.
Всички имаме рани и затова сме се обединили, не го забравяй

Браво на Анди  Hug Hug Hug Тъмо си мислех, че няма да отиде никой и ...малко увисваме. Браво на нея!

# 845
Добре, а какви критерии според теб са правилни, такива дето на теб ти изнасят ли? Не се заяждам, обаче нека да сме конструктивни...

# 846
  • София
Добре, а какви критерии според теб са правилни, такива дето на теб ти изнасят ли? Не се заяждам, обаче нека да сме конструктивни...
справедливи!
каквито са за едно дете , такива да са и за две ... 
еднакви да  са за всички деца независимо къде работят бабите им и ... прочие ...
справедливи критерии ( ДА! Съгласна съм деца със социални критерии дори да не кандидатстват , а направо да се приемат)
спирам да коментирам - надявам се този път да съм разбрана  Hug

# 847
Ами щом мислиш че е по- справедливо да има 2 критерия и 2000 деца със специален прием...

# 848
  • София

спирам да коментирам - надявам се този път да съм разбрана  Hug

bowuu

# 849
  • София
Ето моите размисли и страсти по отговора от Ф newsm78

"Мерките, посочени в Програмата за увеличаване на местата в детските градини са съобразени и с конкретните данни за родените деца в София по данни на ЕСГРАОН, като през 2006 година родените в София деца са 12 996, 2007 г. – 14 792, 2008 г. – 15 661."

По какъв начин програмата е съобразена с тези данни. След като се отчита разликата в раждаемостта между тези 3 години, то отчита ли се разликата между 2006 и 2005 и 2004 година. Точно колко още свободни места, освен обявените до момента се планират за набор 2006 и в какви срокове? Колко точно са планираните свободни места (съобразено с плановете за ново строителство и ремонти) за учебна година 2010/2011 за да посрещнат следващата вълна от деца, навършващи възраст за детска градина?

Ще бъде ли обявена криза? По какъв начин и дали е искано съдействие от държавата? Какви мерки ще се вземат през следващите 3 години, за да се помогне на семействата, останали без доход? Дали следващите 3 години ще бъдат достатъчни за преодоляване на кризата?

След като предучилищното образование на 6 години е задължително - Има ли готовност Столична Община да осигури повече от 12 996 места в предучилищни групи през учебната 2012/2013 година? А има ли готовност да бъдат осигурени също толкова места в средните общообразователни училища през 2013/2014 година? Какви мерки се вземат в тази посока?

Имам и няколко лични разсъждения, които не мога да вкарам някак в официален въпрос, някой ако може да помогне. Това е причината да намеся статистиката от ЕСГРАОН за 2005 и 2004г. След като толкова усилено се говори за повишен интерес от страна на родителите, което е нещо различно от повишаване на раждаемостта, въпроса ми изглежда долу-горе така: Означава ли това, че по официални данни, в процентово отношение, по-малко родители от столична община са заявявали желание децата им (навършващи 3 години) да посещават детски заведения, отколкото през миналата и настоящата учебна година?

Не знам доколко ми схващате логиката, но засега това е от мен, ако се сетя още нещо ще пиша

# 850
Момичета, убих се да чета постове тази сутрин, а имах да наваксвам, много сте писали. Снощи побеснях от глупостите на Джонев и компания и няма да ги оставя на мира. Изобщо, по принцип. Днес ще напиша ЖАЛБА/СИГНАЛ до общината за измамите и машинациите на ИСОДГ.

Извинявам се, но явно съм пропуснала. Моля да ми обясните какво е станало или поне да ми кажете къде да го прочета.  Praynig
Предварително благодаря!!!   bouquet Hug

# 851
А всъщност къде е срещата днес - на Московска ли?

А и не се знае колко време ще продължат да изплащат помощите...(за справка - "Програмата за подкрепа на майчинството" Wink)

Каква среща?

Леле, няколко дни да отсъствам и съм изпуснала толкова много!  ooooh!

# 852
Когато има недостиг на места - именно справедливите критерии са от особено значение  Peace
Писано е доста по повод изказването ми за критериите, всеки го е тълкувал по-своему, аз само искам да кажа, че за мен повечето критерии не са справедливи. И е нормално всеки да гледа нещата от своя гледна точка, особено когато става въпрос за детето му.
Както и да е, стана ясно, че времето за обсъждане на критерии е минало  Wink
Искам да вметна нещо - предстоящите избори може би са ни в помощ - защото тогава с цел събиране на гласове партиите обикновено се мобилизират и поемат малко повече ангажименти. Вярно е също, че болшинството от тия поети ангажименти по време на предизборните кампании не се изпълняват, но пък може нашия да попадне в графата "Обещано" и "Изпълнено". Защото в крайна сметка общинарите са партийни.

# 853
  • нейде там, където ....
за идеята с медиите трябват 2 неща - масовост и драматичност!
........
Каква по-голяма драматичност от това, че липсата на места в градините и непредвидимостта кога майката може да се върне на работа, може да доведе до нераждане на още хиляди братчета и сестричета на неприетите деца. Без значение дали имат или нямат такива и сега. Жени, без здравословни проблеми, не смеят да имат деца, защото не могат дори с +- 12 месеца да планират приходите в семейството. Абсолютно същото е и за тези, които вече ходят в оДЗ.

Искаш. Знаеш, че можеш. И въпреки това ... не можеш.

# 854
Вярно е, и ние искаме второ детенце, но липсата на средства и по-точно сигурност в тия средства - че ще ги имаме и занапред, както и несигурността децата ни как ще растат и при какви условия - ни спира  Confused

Общи условия

Активация на акаунт