КГБ = Клуб на Готините Баби - 69

• 31 103
  • 408
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Тук съм вече.
Диди, 2 опита имам с изкуствена става. При баща ми - тръгна да се движи веднага. Но беше като твоя - с висок дух. Още във Военна болница - изва рехабилитаторка да го вдигне от леглото и го намерила в банята да се бръсне. Не можел да ходи брадясал/на 80 г. беше/. Изписаха го и на другата сутрин с Ани го намираме да чисти с пархосмукачка. Изобщо от начало започна движение и докторите казаха, че така трябва. 2 г. след това никой не забелязваше, че я има стават. Пожелавам ти и при вас да е така възстановяването.
Аз купих днес 3 кутии х 6 яйца . За боядисването - утре вечер трябва да се справя. Колкото - толкова, нали ще са цветни за обичая. Ако Ани се прибере по-рано и помогне - добре, ако не - ще мацам сама.
Сега друг въпрос - ако може да помогнете. Купих задно агнешко бутче. Винаги си го пека с пресен лук, знам как и става хубаво. И комплект за дробсърма имам да сваря. Мисля си да го направя в петък вечер и да си хапнем и в събота. Щото Пламен тогава е почивка, а неделя и понеделник на работа. Много ли ще съгрешим? Ние не сме постили, не ходим в църква, а и не сме кръщавани с Ани. За Пламен - няма сведения.
За срещата - за сега мисля да дойда, ако не стане някакъв проблем.
Щом е далече Русе и за Мастерчето, и за Жаклин - ако искате братовчеда да пита за нещо в Тъново. То май е по в средата на България. Решавайте вие.

# 271
  • Varna
Здравейте Кагебейкитееееее Hug
Диди, успешно възтановяване на баща ти newsm10
Утре сутрен и аз мятам яйцата ама моите червени #Cussing out Каквото стане-ама те стават, че аз ги крася със памук и само за Богородичката е червеничко. Козунаците ще ги замеси съседната фурна, че освен със ядки ги правят и двуцветни Wink
Мастерче Hug де ви е вилата бе Wink

# 272

Мастерче Hug де ви е вилата бе Wink
Между Варна и Добрич в едно селце...

# 273
Диди, чувала съм за много хора, на които поставят такава става и се чувстват добре. Дано и баща ти да е от тях, че да не тегли човека, че и вие двете с майка ти! Желая му бързо възстановяване!
Янче, миналата година близнаците се шариха, един след друг, по една седмица, тя и лекарката по толкова дни дава- девет дена.

Хайде бързо да минава Баба Шарка!

# 274
             Ей,стигнах и аз до компа. Laughing
             Жабче,аз миналата година боядисвах яйцата със седефената боя.Само ,че яйцата бяха много ,а боята една опаковка и знаеш ли какво направих - първо ги боядисах в един основен цвят или с памука на петна и след като ги извадих и изсъхнаха ,разтворих боята както Зиче казва в чаша с вода топнах пакетчето и пробих една мааааалка дупчица и почнах да рисувам върху яйцата.Някои бяха със същия цвят,други с контрастен и с няколко цвята от седефената и станаха приказка.Най-хубави станаха "кристалните" с капчици седефена боя и пак боядисани и само тук таме капчици седефена.
              Яйцата за да не се изпукат трябва да са със стайна Т и да се сложи топла вода в тенджерата/не много топла/ слага се сол и аз слагам отдолу едно парче плат или кърпичка ,редя яйца след това пак плат за да не се опират едно в друго и така...нито едно изпукано от 80 яйца миналата година.В събота ще видя какви ще ги натворя тази година.Не мога утре,че още два дни съм по цял ден!
              Яне,пъпчиците с ментолов спирт и пудра,ако го сърби,да не ги разчопли.Само на разчоплените остава белег.И дано бързо и леко мине шарката.Ран имаше 3-4 пъпчици,а Мими имаше и върху склерата /бялата част/ на очите,та посред нощите сме търсили очен лекар.Дано вие сте като Ран от лека по лека шарка!

# 275
  • Varna
Хайде за здравето на таткото на Диди и за нашето също  newsm47
Наздраве със едно от любимите ми вина newsm10

# 276
Didi, как е татко ти сега? Дано да приеме новата става без усложнения..Мой вуйчо с изкуствена става копаеше лозето...Дано и татко ти бързо се възстанови Praynig Hug!~
Яйцата мислих в събота да боядисвам, че децата и кумовете им щяха да са при сватовете п о Великден. Ама за пореден път се убедих, че конят пред каруцата не се впряга и че предварително събитията не се оревават. Щото Емка е с конюнктивит, още едно дете в групата й е с варицела, та карантината е не до 16 -ти, а  до 30 април,  кумовете с бебето им няма да идват в Плевен на гости на сватовете, а децата - тричките, ще бъдат при нас, вкъщи.  Та за яйцаята - ще ги боядисвам в събота по всяка вероятност, не само съм на работа утре, но мисля да купя малко агнешко и да го заложа във фризера, че дъщеря ми го обожава по всяко време на годината, дори и на Коледа,  Емка никога не отказва супата от ангешки дреболийки, а зетят готви само чисто месо, без грам мазнинки. Няма лошо...!А пък и с агнешкия комплект ще ми е необходимо време...
Да си призная, много ми се иска на срещата да дойда със Стефан, но още не знаем как ще бъде на работа тогава,  за това се писах сама. Не че той е душата на компанията, но пък си е моята душичка и ако имаме възможност, ще сме двама.
Съжалямам, че Мастерчето няма да може да дойде...И Жаки ...
Около Плевен няма интересни местности, за да опитам да организирам среща тук. Иначе си мисля, че ще е удобно място за повечето от нас - като разстояние и транспорт за придвижване. Но ще разуча още и дано по-нататък...
Яйцата ги правя като Жаки - с памук. Понякога са едноцветни или със зелени листенца...По принцип са приоритет на Краси, тя ги шари, а Емка се страхува от цялата процедура, поне миналата година беше така. Сега е по-голяма и дано успеем да я приобщим към ритуала.
Отивам да си нагледам пълнените пиперки, че Стефан днес бръсне, подстригва, къпе и .т. н. таткото, а аз се прокраднах/ и забравих Sick/ при вас!
Лелееее, и аз разпънах чаршафа Embarassed !

# 277
  • София
Айде, вече забоядисвахте яйцата. Аз в събота ще се потя над тях. Взех седефена боя. Пред Народния театър направили една шатра като базар за великденски неща и то саморъчни. Та там боята беше 3,50, а в Халите-6лв. Е га ти печелбарите.
Танче, навремето и майка така припадаше . Като поседи на парата /така или иначе става така в банята/, а по-късно и в кревата като я дигнем след 15мин. от оросяването става така.
За срещата може и около Търново. Аз съм ЗА.
Диди, не се притеснявай щом вече е минала операцията. Наша близка преди години се оперира когато беше на 80г./аз давах кръв за нея, че съм В отрицателна и рядко се намирала/. И даже от бързане , барабар с торбата от пазара се беше изтърколила по стълбите, защото нещо се спънала. Въпреки че върху оперирания крак падна, слава богу всичко беше наред. Та после след 5 месеца тръгна да пътува до Италия .

# 278
  • София
За яйцата - и аз ги варя като Дидиа, само прибавям и оцет към солта.
Изкуствената става е улеснение за хората за да не куцукат, да живеят пълноценно.
Нали и на двамата правихме, та съм ги изучила ставите. Ще мине всичко и ще забравите притесненията.
Жабке, ако не се чуем после - приятно изкарване на село. То, чистенето не е много приятно, но няма как. Дано времето да е хубаво двата дни.

# 279
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Айша , мерси.  Hug
Кво ще да е времето , трябва да изчистя , то
не че е и мръсно , ма трябва да се пипне.  Peace
Вуйчо първия етаж обитава , а втория е като музеен експонат ,
но прах си има определено. Та там нема да е зора , на първия етаж ще е
по щателно чистенето , че трябва да се заврЪ навсякъде , ма тва да е проблема.
В петък вечер съм тук на линия и схванат предполагам.  Laughing

Аз яйцата ги оставям около 30мин. във вода и след това на много слаб котлон ги варя ,
за момента от 80 яйца , има - няма 4-5 счупени. Не е зле никак даже. Сол , мол и тем подобни не слагам. Peace

# 280
  • София
Аз пак да си попитам - да правя ли  агнешкото в събота, когато можем да си хапнем тримата. Пламен тогава е в почивка. Или на самия  Великден в неделя. Май клоня към събота, но да си попитам. то и няма да прегрешим - не сме постили, отделно с Ани не сме кръщавани.

# 281
                    Айша,аз си мисля,че спокойно може да си хапнете агнешкото и в събота.Ние сме кръстени /аз като малка/ , а мъжа ми не е и не постим.И според мен много от застаналите на първия ред в църквата по време на служба са се натъпкали до козирката , а иначе са свели примирено глава.Повечето от тях /особено тези дето ходят в АЛ.Невски/ крадат като за световно , а иначе са много "набожни".Просто "традициите не са това,което бяха".За мен повечето хора се подчиняват на "новата мода" църква и много малко са действително вярващи.Разбира се всеки вярва в нещо,но зависи в какво.Женят се в черква пък после по 10-пъти се развеждат и женят и нито един не е поискал разтрогване на църковния брак.Това вяра ли е ? При това "господ прощава на непросветените".Ние сме от тях / не се пишем специалисти/ и вярвам,че на нас ни прощават грешките!
                   Лелеее,някой сега ще ме сяде,но това е моето мнение. Laughing

# 282
  • София
Като не си постил мисля ,че можеш да си го приготвиш и да си хапнете. Вече всеки се съобразява със ситуацията в момента, не е както едно време е било. Просто животът го налага.Като е на работа Пламен когато другите ще си ядат агнешкото - той гладен ли да стои.  Абе , както си го направиш. Аз вече също с доста неща не се съобразявам. Нищо чудно и по празниците да пооправя някои работи из къщи, да подредя нещо, да си видя пролетните дрешки. Като се прибирам около 19ч и се тупвам на масата пред ТВ и после в леглото-просто нямам сили да оправям. Не мога както някои познати-до среднощ може да чистят и готвят, че и да гладят и да лягат след  12ч.

Дидиа, двете сме писали заедно, но май и мненията ни са еднакви

# 283
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
За протокола от 80 яйца , точно 6 са пукнати.  Peace

Айша , я си го сготви , па си хапнете , кво си се зачудила.  Hug
Едно време дъртите може да са спазвали , аз не спазвам пости,
както и повечето от нас. Времето е друго сега.  Crazy
Да ви е сладко агнешкото.  Grinning

# 284
  • Пловдив
АЙША в събота всичко е позволено да се чисти да се прави кой каквото иска тъй че си направи агнешкото и си го хапнете то си е все едно кога . Hug
В петък е тежкия празник и нищо не се прави тогава   утре също се прави всичко Peace

ЖАБЧЕ АЗ ЩЕ СЕ ПОСТАРАЯ ДА НАПРАВЯ ТЕМА ЗА ДА ТЕ ОТМЕНЯ АКО СВЪРШИ ТАЗИ ,ТЪЙ ЧЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ЗА ТОВА. Peace Hug Hug
Браво за яйцата ти че не са се изпопукали ,утре ще видим и моите какво ще ги направя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт