Отговори
# 15
  • Мнения: 1 461
Момичета , кажете нещо бързо и вкусно с печени чушки?Нещо като миш-маш във фурна, ама подробно обяснено, че аз и елементарни неща понякога забравям Joy.

днес приготвях тази рецепта много  вкусно  Peace

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2391.msg56031.html#msg56031

# 16
  • Мнения: 9 109
За миризливите меса, освен алкохол добавям и две три зърна кардамом.
Колко горе долу алкохол се слага?

на 1кг месо ок 80-100мл  Peace

# 17
  • Мнения: 1 777
За миризливите меса, освен алкохол добавям и две три зърна кардамом.
Колко горе долу алкохол се слага?

на 1кг месо ок 80-100мл  Peace
Пепи мерси. Heart Eyes

# 18
  • Мнения: 49
Някой знае ли колко горе долу е годността на свинската мас? Имам в хладилника 2 буркана, миришат си на мас, не на развалено, но виждам че са се появили гранулки, не е гладка  Rolling Eyes

P.S. Маста е домашна, безсолна.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 341







Щом не мирише на гранясало (остаряла мазнина) - нямаш проблем!

# 20
  • Мнения: 49
Щом не мирише на гранясало (остаряла мазнина) - нямаш проблем!


Ами тези гранулки на какво се дължат  newsm78 Нормално ли е да се появяват?

# 21
  • София
  • Мнения: 1 341






Mисля, че при домашната мас гранулките са малко по-големи.
За месене на козунак маста се разстопява.
Тествай с 1 лъжица - разстопи я и виж дали има някакъв дъх.

# 22
  • Мнения: 49
Утре ще изпробвам. Благодаря ти   bouquet

# 23
  • София
  • Мнения: 1 341






Няма защо!
Пиши утре какво с станало.

# 24
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
рени55, направих Бързите чушки, за които даде линк - много хубави станаха, заливката обаче ми дойде малко, следващият път смятам вместо 3 да сложа 4-5 яйца.
Благодаря ти много за рецептата  bouquet!

# 25
  • София
  • Мнения: 1 341






Аелис, радвам се че ти е допаднала рецептата.
Аз вече само така правя миш маш - само че чушките ги режа, а не цели.

# 26
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Моля, кажете ми къде в София мога да намеря гъши дроб?
   В Пикадили всеки път търся при замразените меса, но няма и няма. Confused

# 27
  • Мнения: 6 713
Може ли да ми кажете какви видове запръжки има? Освен пържене на лук в олио. Rolling Eyes Как задушавате лук за манджи?
Пробвала съм да слагам лука директно към другите продукти, ама не става така вкусно. Whistling

# 28
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
И аз пак да питам нещо - бяхме на гости, домакинята беше направила ориз с гъби в микровълновата, много хубав беше, като я попитах как го прави - в смисъл пропорции ориз-вода, на колко минути , отговори, че на око ги прави и проверява, като спира микровелето.Ако някой е правил ориз в микровълнова , нека сподели , по-лесно и по-бързо ще е отколкото във фурната.
Благодаря предварително Hug!

# 29
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз ще питом нещо - как да си направя домашна свинска мас от сланина, която съм купила от месарския?

Общи условия

Активация на акаунт