Отговори
# 30
  • Разград
И аз пак да питам нещо - бяхме на гости, домакинята беше направила ориз с гъби в микровълновата, много хубав беше, като я попитах как го прави - в смисъл пропорции ориз-вода, на колко минути , отговори, че на око ги прави и проверява, като спира микровелето.Ако някой е правил ориз в микровълнова , нека сподели , по-лесно и по-бързо ще е отколкото във фурната.
Благодаря предварително Hug!

Аз съм правила,пропорциите са ми били същите като при готвене на фурна 1:3.

# 31
И аз пак да питам нещо - бяхме на гости, домакинята беше направила ориз с гъби в микровълновата, много хубав беше, като я попитах как го прави - в смисъл пропорции ориз-вода, на колко минути , отговори, че на око ги прави и проверява, като спира микровелето.Ако някой е правил ориз в микровълнова , нека сподели , по-лесно и по-бързо ще е отколкото във фурната.
Благодаря предварително Hug!

Аз съм правила,пропорциите са ми били същите като при готвене на фурна 1:3.

Да, само да допълня нещо, което на мен ми е направило впечатление.....Имам чувството,че солта в МВ се поема много по-пълноценно...Аз си сложих както обикновено, но ни бе солено. По принцип ние не ядем солено обаче. Намалих солта другия път и ни бе точно по вкуса. Иначе вода, други неща са си както обикновено, но имам забележка само към солта. На мен така ми допада дори повече ориза.....

# 32
  • България
Моля, кажете ми къде в София мога да намеря гъши дроб?
   В Пикадили всеки път търся при замразените меса, но няма и няма. Confused

В Метро.

# 33
Моля, кажете ми къде в София мога да намеря гъши дроб?
   В Пикадили всеки път търся при замразените меса, но няма и няма. Confused

В Метро.
И в Пикадили има....

# 34
  • София
Може ли да ми кажете какви видове запръжки има? Освен пържене на лук в олио. Rolling Eyes Как задушавате лук за манджи?
Пробвала съм да слагам лука директно към другите продукти, ама не става така вкусно. Whistling

Аз никога не пържа лук, а задушавам - лук,сол,олио и водаоколо 50мл..
Когато се изпари водата проверявам дали лукът е омекнал и ако не е сипвам още малко вода - така докато омекне.

# 35
И аз така със запръжките Laughing И аз добавям водичка.По-полезно е за стомаха...

Иначе се нарязва 1/2 глава лук наситно слага се в заграто олио,като се карамелизира се добавя 1 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер и се прибавя веднага(за да не изгори червеният пипер) към ястието.Така освен,че го запържва го и сгъстява....Ако не искаш да се сгъстява - същата процедура,но без брашното...

# 36
Здравейте момичета
Искам да попитам от къде си купувате хартиените формички за мъфини.

# 37
Здравейте момичета
Искам да попитам от къде си купувате хартиените формички за мъфини.

Казват Кауфланд, ТСМ, но лично аз в нашия Кауфланд до сега не съм намирала......Магазините по 1лв. също някой бе казал....

# 38
Здравейте моми4ета!
Нека ви попитам и аз. Отдавна имам въпроси относно сметаните. Нищо не разбирам, коя е растителна, за квасена, обезмаслена?
При нас има single cream, double cream, wipe cream. Предварително се извинявам за невежеството си и благодаря ако някой ми помогне.

# 39
  • София
оп грешка  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 13:02 от Дудинка

# 40
Здравейте , момичета.

Миналата седмица замразих едно мляко купешко (единственото мляко в кутия , което вкисва и има срок на годност 1 седмица) беше ми в повече и го сложих в камерата един ден преди срока му на годност да изтече.

Тази сутрин го изкарах да се размразява , но не насилствено в МВ , или нещо такова.

Та сега го видях , че е станало на парцали , като пресечено , не мирише , ще си го сложа в макаронките де , няма да го хвърлям.

Въпроса ми е нормално ли е така да изглежда след замразяване и дали наистина това е добър начин за съхранение , дали пък не се е развалило все пак  newsm78

# 41
Аз не бих го консумирала...За мен млякото трябва да си е с равна консистенция....Щом е на парцали-КЪШ! Laughing Laughing Laughing

# 42
Аз не бих го консумирала...За мен млякото трябва да си е с равна консистенция....Щом е на парцали-КЪШ! Laughing Laughing Laughing

Мастерче, как така Къш, мари девойко хубава? Ами с разваленото мляко може една питка да се спретне, чувала съм и за катми......

Аз не бих рискувала да замразявам мляко, независимо дали е в срок или не...На мен в срок ми се пресичат, какво остава извън срока......Но пък благодарение на съвета на Марулка, от пресеченото мляко вече правя питки, че и хляб......

# 43
Имам около 2 кг банани, които малко са омекнали, и никой не ги яде, някакви идеи ?

# 44
Здравейте , момичета.

Миналата седмица замразих едно мляко купешко (единственото мляко в кутия , което вкисва и има срок на годност 1 седмица) беше ми в повече и го сложих в камерата един ден преди срока му на годност да изтече.

Тази сутрин го изкарах да се размразява , но не насилствено в МВ , или нещо такова.

Та сега го видях , че е станало на парцали , като пресечено , не мирише , ще си го сложа в макаронките де , няма да го хвърлям.

Въпроса ми е нормално ли е така да изглежда след замразяване и дали наистина това е добър начин за съхранение , дали пък не се е развалило все пак  newsm78

И аз съм замразявала мляко - само че цедено мляко. И при мен  се получи  по същият начин.
И аз бих те посъветвала да го хвърлиш/но ти си решаваш/

Общи условия

Активация на акаунт