Отговори
# 180
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Tайна, нали знаеш, че при замразяване
консистенция на някои храни се скапва...

замразен домат после става на пихтия, но доматен сок спокойно се замразява...
вярно, че авокадото е мазно и няма толкова вода като домата...
ама аз не бих рискувала цяло да го замразявам Peace

# 181
  • София
  • Мнения: 15 833
Ако не опитам, как ще разбера дали може.Та ще го прежаля и ще видя какво ще стане. Peace

# 182
  • Мнения: 2 047
   Момичета, имам един въпрос за силиконовите форми за печене - пише, че издържат до 230 градуса. Добре, но моята фурна е доста силна пък и в един момент топлината в нея може и да мине тези градуси. Напр. един кекс по рецепта се пече на 180 градуса 1 час, но в моята фурна на тези градуси ще изгори на двайстата минута. Та много ми се иска да пробвам тези силикони, но какво ще им се случи е въпроса. Представям си някакви стопени форми  Grinning

# 183
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Я и аз да питам:Купих няколко узрели, та чак презрели авокадчета, но няма да мога да ги изям веднага всичките,а другите в къщи не го харесват. Мога ли да ги замразя или се развалят при замразяване?Дали някой е правил такъв експеримент? newsm78
Месестата част на авокадото смесена с лимонов сок, издържа замразена 1 година.
http://uchilishte-mechta.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=83571& … 82dba3db226b82909
Отваряйки линка се пуска някаква странна чалга-музика...имай го в предвид. Crazy

# 184
  • Мнения: 804
Дайте ми съвет-подариха ми така желаният от мен грил-тиган.Искам да изпържа в него тиквички,но незная дали ще станат и дали трябва да го намазня малко,след като ще го ползвам за "сефте"?В него мога ли да панирам и любимите ни пил.крилца?Благодаря Ви!!!

# 185
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Дайте ми съвет-подариха ми така желаният от мен грил-тиган.Искам да изпържа в него тиквички,но незная дали ще станат и дали трябва да го намазня малко,след като ще го ползвам за "сефте"?В него мога ли да панирам и любимите ни пил.крилца?Благодаря Ви!!!
Ще станат, аз лично не слагам мазнина (заради диетата), но е  по-добре леко да го намазжеш с олио/зехтин. При мен просто първоначално леко залепват, но не така че да не се отлепят. После обръщам няколко пъти и залеит с кис.мляко стават чудни.
 Да панираш няма да можеш според мен, но крилцата , разделени на 2-3части можеш да изпечеш, стават много вкусни.

# 186
  • Мнения: 2 382
Въпросът ми не е много за тук, но не мога да измисля къде да попитам.
Някои фирми предлагат сладолед за диабетици, но са по-неизвестни поне за мен като имена.Дали може да им се вярва, че е без захар?

# 187
  • Мнения: 804
Ала-Бала благодаря ти,за крилцата -аз ги пържа набрашнени в олио нарязани на 3части,значи в грил-тигана без набрашняване ще станат,така ли?

# 188
  • Мнения: 1 505
Уни,след като си знаеш,4е фурната ти е силна тогава на позмалко градуси 6те ги пе4еш,по принцип не се и пекът на силни градуси,около 180º-200º.Аз исползвам силиконови форми и до сега не съм имала проблем с тях,но и не пека на пове4е от 200º примерно.

# 189
  • Мнения: 2 193
Момичета,дали мога да пека козунаци в голяма дуралексова купа newsm78

# 190
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,дали мога да пека козунаци в голяма дуралексова купа newsm78


Можеш Peace.Аз съм пекла,но покрита с хартия.

# 191
  • Мнения: 2 193
Момичета,дали мога да пека козунаци в голяма дуралексова купа newsm78


Можеш Peace.Аз съм пекла,но покрита с хартия.
А хартията да е намазнена ли?Благодаря ти  bouquet

# 192
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Момичета,дали мога да пека козунаци в голяма дуралексова купа newsm78


Можеш Peace.Аз съм пекла,но покрита с хартия.
А хартията да е намазнена ли?Благодаря ти  bouquet

Не.Само я слагаш,напасваш я по стените на съда,мяташ вътре тестото и това е.

# 193
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Ала-Бала благодаря ти,за крилцата -аз ги пържа набрашнени в олио нарязани на 3части,значи в грил-тигана без набрашняване ще станат,така ли?
Без брашно, аз поне съм правила и стават...е малко по-бавничко, но вкусни.

# 194
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Как да разбера кога маята е втасала?
Вече удвои обема си, дали е готова?

Общи условия

Активация на акаунт