Отговори
# 60
  • Мнения: 9 455
да, в брашно или галета.

Понякога обаче оставям сместа малко по-рядка и с намаслена лъжица пускам в олиото да се пържат. Тези са пухкави и меки, напоследък децата ми предпочитат тях.
 

# 61
  • Мнения: 4 496
Как я оставяш по-мека сместа? Не слагаш хляб/галета ли? Или слагаш по-малко? Thinking  bouquet

# 62
  • Мнения: 1 777
Защо много рядко ми се получават картофените кюфтета? Слагам и яйце,и брашно Sad,но като се пържат в мазнината ми се разслояват и накрая стават на каша...а толково ги обичаме newsm78
Аз правя на фурна,не стават на каша и не са мазни. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88192.html#msg88192

# 63
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Чукваш ли яйце в сместта, за да спои? Моите никога не се разпадат. Оформям ги с ръка. Топя в брашно, а след това в яйце, но отново с ръка, макар да звучи малко гадно...  Twisted Evil

# 64
  • Мнения: 804
В сместа за картофени кюфтета аз слагам едно яйце/то придава хомогенност/ на около 1кг картофи.Сместта трябва да стане по твърда и оставям за 15мин. в хладилник.Панирам в яйце и галета-никога до сега не са се разпадали,пържа в силно загрята мазнина.

# 65
  • Мнения: 9 455
Как я оставяш по-мека сместа? Не слагаш хляб/галета ли? Или слагаш по-малко? Thinking  bouquet

слагам но по-малко.
Иначе и яйца си слагам в сместа, на кило картофи - 2-3 яйца.

# 66
  • Мнения: 759
Мисля, че не е подходящо да пускам нова тема... Каква марка песто ползвате и за колко пари долу-горе го купувате?

# 67
  • Мнения: 118
Търся рецепта за баница ли беше, питка ли беше......., която се приготвя в Ботевградския край. Не мога да се сетя за името, беше нещо специфично. Помогнете, ако знаете.

# 68
  • Мнения: 4 496
Как я оставяш по-мека сместа? Не слагаш хляб/галета ли? Или слагаш по-малко? Thinking  bouquet

слагам но по-малко.
Иначе и яйца си слагам в сместа, на кило картофи - 2-3 яйца.

Хаха, постът ти беше точно след въпрос за пържени кюфтета от кайма и аз реших, че за тях става въпрос, че оставяш сместа по-рядка. А ти си имала предвид картофени...Благодаря и извинявай!  bouquet

# 69
  • Мнения: 222
аз ги овалвам и в брашно и в галета... и стават хубаво,но много си завиши от каймата.всъщност аз слагам галета на почти всичко

# 70
  • Мнения: 9 455
Как я оставяш по-мека сместа? Не слагаш хляб/галета ли? Или слагаш по-малко? Thinking  bouquet

слагам но по-малко.
Иначе и яйца си слагам в сместа, на кило картофи - 2-3 яйца.

Хаха, постът ти беше точно след въпрос за пържени кюфтета от кайма и аз реших, че за тях става въпрос, че оставяш сместа по-рядка. А ти си имала предвид картофени...Благодаря и извинявай!  bouquet

важно е диалога да върви  Hug

Мисля, че не е подходящо да пускам нова тема... Каква марка песто ползвате и за колко пари долу-горе го купувате?

аз предпочитам всичкото да си правя. Рецепти и възможности - дал бог/пардон нет  Laughing

# 71
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Преди ехехееее време купувах тесто от една фурна. Там поне го забъркват хубаво, НОооо вече и аз си го меся сама. Обикновено като правя пица за вечеря, така остава и за мекици или го ръгвам в камерата.

# 72
  • Мнения: 804
И аз така правя с останалото тесто,слагам го вечер в хладилника,а на сутринта, след като леко се отпусне, стават страшно хрупкави мекички.

# 73
  • Мнения: 113
Мили дами за картофените кюфтета панирайте в пшеничен грис и яйца.Не поемат толкова много олио.

# 74
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 580
Момичета, какви хитринки прилагате, за да не се пукат яйцата, докато ги варите?И още два актуални въпроса/ че Великден наближава/.Първо - лесна рецепта за приготвяне на агнешко бутче, че за първи път ще правя такова чудо и второ - рецепта за великденски сладки .За козунак няма да питам - миналата година правих този на Наталина, тази май ще повторя Wink.

Общи условия

Активация на акаунт