Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 21!

• 14 775
  • 294
  •   1
Отговори
# 90
Алекси ми значи абсолютно всичко което описваш в поста си е нормално, а относно сукането и храненето с друга храна на всички е проблем, по принцип аз отдавна не свързвам сукането с нахаранване а със задоволяване на съвсем други нужди, но щом си хапва и друга манджа радвай се и дано да откараш до след годинка, но щом си се решила сигурна съм че е така, успех  Peace

# 91
Нямам други оплаквания или проблеми освен повишаването на апетита,да съм бременна не вярвам,а искам,но без цикъл малко трудничко ще стане,а и не искам да спирам кърменето.Записах си вчера час при гинеколога ми,но чак за 19 май(нямаше по рано).Ще почакам още малко,две години минаха,та 3 седмици ли ще ме объркат?Благодаря на всички ви за отделеното внимание.  bouquet

# 92
  • на плажа
 Нямам време в момента да пиша, но искам да попитам някой дали е вземал Рицинус Комунис СН5 за повишаване на лактацията? На синковеца му излизат кучешки зъбки и съвсем нищо вече не иска да яде, а на мен ми се струва, че млякото не му достига. Вече ме понаболяват зърната от това висене по тях  Sad.

# 93
  • Бургас
Нямам време в момента да пиша, но искам да попитам някой дали е вземал Рицинус Комунис СН5 за повишаване на лактацията? На синковеца му излизат кучешки зъбки и съвсем нищо вече не иска да яде, а на мен ми се струва, че млякото не му достига. Вече ме понаболяват зърната от това висене по тях  Sad.

На мен ми действаше по-добре Уртика -9. На Коко сега му избива 5-ти къник и също много иска да суче, а суче само от дясната Mr. Green
Дали виси, защото е гладен, или защото така се успокоява

# 94
  • Карлово
но без цикъл малко трудничко ще стане,
Ааа, може, може и да стане. Когато кърмачката има по-голям стаж е възможно да има овулация преди цикъла и работата да стане без цикъл. Защо просто не си купиш едни тест за бременност преди 19, пък то гинеколога си е задължително.

# 95
Уважаеми дами!   bouquet
Имам запитване-откога официално мога да пиша в темата?  Embarassed
Демек откога ще се водя дългокърмеща?  Mr. Green

# 96
  • при палмите и алигаторите,FL
На това попаднах , страно ли или нормално не знам , но и ние май сме се запътили на там http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&feature=related

ако е коментирано вече се извинявам, но с търсачката не го видях.

# 97
На това попаднах , страно ли или нормално не знам , но и ние май сме се запътили на там http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&feature=related

ако е коментирано вече се извинявам, но с търсачката не го видях.

Eee, НЕ!!! Това вече не го приемам, просто ми е абсурдно - кърмаче на 8 години Shocked Shocked Shocked

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 22:56 от Bulechka™

# 98
  • Карлово
Цитат
Поздрав на всички дългокърмещи* майки (и на всички останали четящи тук, разбира се).

Мая е на 3г 2м и още суче - от много време само вечер преди сън (и преди обедния сън, ако сме заедно). Ходя на работа от една година и няколко месеца, тя - на ясла (и вече на градина).
Инволюцията на лактацията при мен започна отдавна, но кога ще приключи - не знам, решила съм да оставя детето само да се отбие (толкова време съм изчакала, няма сега да давам зор, я  ).

Как са нещата при вас?

*където 'дългокърмещи' са всички, кърмещи над годинката.

Това е от първия пост на първата тема за дългокърмещи. Естествено, и всички други са добре дошли!  Hug

# 99
Искам да ви питам нещо. Ако сте го обсъждали вече, моля да ме извините, не успях да го открия с търсачката. Наскоро някъде се споменаваше, че когато кърмачката е болна през този период кърмачето получава повече антитела и имунната система му е завишена. Вярно ли е това или нещо неправилно съм го разбрала? Аз в момента съм болна и ми стана интересно.

# 100
Искам да ви питам нещо. Ако сте го обсъждали вече, моля да ме извините, не успях да го открия с търсачката. Наскоро някъде се споменаваше, че когато кърмачката е болна през този период кърмачето получава повече антитела и имунната система му е завишена. Вярно ли е това или нещо неправилно съм го разбрала? Аз в момента съм болна и ми стана интересно.
Получава антитела за конкретното нещо, от което е болна майката Simple Smile Тъйкато организмът й се бори с лошите Simple Smile ..

# 101
  • София
Уважаеми дами!   bouquet
Имам запитване-откога официално мога да пиша в темата?  Embarassed
Демек откога ще се водя дългокърмеща?  Mr. Green

Когато синът ми беше на 6 месеца се записах с пост от рода на:"Колко трябва да чакам за тук?" и ми отговориха, че дългокърмеща е всяка майка, която се смята за такава  Simple Smile . Добре дошла!

# 102
Получава антитела за конкретното нещо, от което е болна майката Simple Smile Тъйкато организмът й се бори с лошите Simple Smile ..
Благодаря ти, Духи! Затова ли често кърмачетата, особено по-малките не се заразяват от майка си, когато е болна от заразна болест, което е странно, впредвид непрекъснатия контакт?

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 02:20 от desi_sunshine

# 103
  • До хладилника, който обичам
Затова ли често кърмачетата, особено по-малките не се заразяват от майка си, когато е болна от заразна болест, което е странно, впредвид непрекъснатия контакт?
Затова, а и защото по принцип имунната им система е укрепена - кърменето предава антитела и за минали неща, които майката е карала, борила и изградила собствени антитела. Не е панацея, разбира се, случва се да се разболее бебе, но е по-рядко и обичайно се кара по-леко.

# 104
Здравейте, майчета.   Hug
Имам въпрос към вас. Пиете ли някакви витамини или някакви други добавки? Защо питам:
Кърмих сина си 1,7 месеца т.е до преди месец и все не смеех да пия нищо за да не му навредя, но имам голям проблем със загуба на витамини и минерали от организма си. Някъде към 1-та година ноктите ми започнаха да се чупят, белят и цепят- много зле. И досега все е така. Имам също и проблем съсъ зъбите.
Ходих на лекар- уклончиви отговори получих, може да е от дългото кърмене, ама може и от бременността и общо взето нищо.
Наблегнах на храни с калций, но никакво подобрение.
Някой имал ли е такъв проблем? Как да се справя.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт