Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 69 242
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 300
Ама защо толкова малко гласове в петицията..?  Confused

# 301
Подкрепям абсолютно! Сега ще активирам и клуб " Пълна къща"!

# 302
Подписах, обаче... според мен има едно много просто разрешение - да се затворят с наредба всички тия лавки в училищата и да се научат родителите сами да приготвят кутии със закуска, която считат за подходяща за детето си за междучасията, както е например тук.
Много по-лесно е - хем ще се научат децата кое е здравословно, хем ще могат за друго по-целесъобразно да ползват джобните си пари.

# 303
  • Пазарджик
подкрепям Peace

# 304
Подписах, обаче... според мен има едно много просто разрешение - да се затворят с наредба всички тия лавки в училищата и да се научат родителите сами да приготвят кутии със закуска, която считат за подходяща за детето си за междучасията, както е например тук.
Много по-лесно е - хем ще се научат децата кое е здравословно, хем ще могат за друго по-целесъобразно да ползват джобните си пари.
И аз съм за по-радикални мерки, но нали ще възроптаят онези, дето си пият кафетата по цял ден и не им се приготвя нищо домашно.
Нашата държава хич не е социална, що и трябва да прави закони - толкова много усилия изсисква този сложен процес, а и кой ли толкова се е загрижил..   Laughing

# 305
То и аз пия кафета, ама 10 минути все ще намеря да сглобя един сандвич и да бутна една ябълка в раницата.
Друг е проблема обаче с тежките раници, няма място за кутия за храна никакво.

# 306
Така. Това,да изказваш собственно мнение,което не е по-вкуса на повечето тук,не означава,че е знак на несериозност. Няколко пъти писах,че не съм против храната,която се продава в момента в училищата,но не съм и против това,да се продават и плодове и зеленчуци,нали така?Аз съм за това да имат избор всички деца защото в училищата не ходят само деца,които предпочитат плодовете и зеленчуците,а и деца,които харесват и на които им се разрешава да се "тъпчат" с вредна за някои храна. Тези деца-за втория тип говоря,щом им се яде хамбургер,суха паста,сникерс или каквото и да е от този род,ще използват голямото междучасие за да притичат през улиците с ЛЕТЯЩИ КОЛИ и недай си боже да стане нещо и какво? Уважавам мнението ви,но и вие уважавайте мнението на другите,моля,а не се заяждайте с изцепки от рода "този аватар..........,онзи аватар.......-смешно е!" Питам ви аз,само плодове и зеленчуци ли трябва да нагъват децата,защото аз,а и много,много други българи,споделят мнението,че в България няма качественна храна-това е мляко,това е кашкавал,това е сирене,това са колбасите,саламите и друго от този род,това са маргарините и маслата (да,масло наистина вече има качественно,но от 5-6 лв опаковката,а колко хора могат да си позволят да купуват масло на тази цена,колкото и да е истинско и качествено?). Ами ще ме прощавате,но не може да ме убедите,че един кренвирш е много по-качествен от една вафла точно заради това българско качество. А да не говорим,че изобщо месото и месните произведения не са ни най-малко полезни за човешкия организъм,но аз съм си избрала този начин на хранене-никакво месо и други от този вид,и никога не съм си позволила да натрапвам мнението си,нито пък да обиждам и да се подигравам на месоядните. ТОВА Е МОЯТ ИЗБОР,КАКТО Е И ИЗБОР НА ВСЕКИ ЧОВЕК-ДОРИ И ДЕТЕ,ДА ЯДЕ КАКВОТО ИСКА (щом родителите позволяват).

# 307
То и аз пия кафета, ама 10 минути все ще намеря да сглобя един сандвич и да бутна една ябълка в раницата.
Друг е проблема обаче с тежките раници, няма място за кутия за храна никакво.

Няма, да. Но аз намирам - а мойто чаве е кожа и кости - не знам как успява да стигне до училище с този багаж... Sad
нали не се обиждаш за кафето - използвам литературни фигури..  Laughing

# 308
  • София
Поразпитах зълвето ми(3ти клас) в нейното училище как стоят нещата и тя каза, че има само едно дете, което си носи плод от вкъщи. На лавката не се продават. Много деца си носели закуски от вкъщи, но всички си купували допълнително чипсове, снаксове и шарени сокове, и бонбони.

Флайърке, ти старата песен си пееш. Има деца, които пушат и на които им се позволява да пушат, и притичват през улицата за да си купят цигари, и може кола да ги бутне, и закъсняват за часовете, ама пустите му управници са забранили цигарите в училищните лавки. Чудя се защо  Crossing Arms . Не знам защо не те искат майките в темата. На мен си ми много забавна и ме развеселяваш.

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 00:04 от skrech

# 309
Така. Това,да изказваш собственно мнение
Достатъчно, за да стане ясно колко е собствено.. Wink
Яжте си каквото там, не подписвайте нищо.. и спри да провокираш.
Желая ви здраве и достатъчно малко наднормено тегло, болести и пр.

Загубих интерес да водя диалог с теб, но може да има и други мераклии, знам ли. Simple Smile

# 310
Не се обиждам, разбира се Simple Smile
Явно раницата на твоето чаве е по-голяма. В тая на моето просто няма. Като набута един несесер, колкото книга голям + 20 учебника, тетрадки и сборници и едва закопчаваме циповете на раницата.
В 1ви клас им беше забранено да влизат в лавката, аз й правех сандвичи. Сега упорито отказва и това си е. Отказва, защото има избор - да си купи боклуци. Не смея да не й дам пари, 2 пъти е правила хипоглекимични кризи с припадъци, щото упорства и не иска да яде. От последния път, като много се тръшне, предпочитам чипс да е яла, вместо да припада, а аз да се побърквам.
За това ако няма лавка, просто няма да има избор и ще яде сандвич, който аз ще приготвя.

# 311
Ох, това е много гадно - ти направо ме уплаши.
Горкото дете, какво ли преживява?!  Confused
Ако може вярно да затворят лавките, за да няма изкушения..

Никакви пристрастия към храна ли няма? Аз се въртя в кръг между няколко любими - иначе не иска да яде. Но пак - като е в къщи, винаги можеш да угодиш..

# 312
Ми да ти кажа, аз се уплаших на 10 степен  Confused Особено втория път.
Има пристрастия - тия, дето ги пиша към здравословните са таратор, спанак с ориз, постно зеле, зелен фасул. Никакво месо в манджа не яде. Тия неща никак не може да ги носи в училище. Остават студени сандвичи - ама не си пада особено  Confused Ядеше за известно време в стола, ама и там не иска вече. Поне през ваканциите и почивните дни яде по-нормално.

Оспамих темата  Embarassed

# 313
Поразпитах зълвето ми(3ти клас) в нейното училище как стоят нещата и тя каза, че има само едно дете, което си носи плод от вкъщи. На лавката не се продават. Много деца си носели закуски от вкъщи, но всички си купували допълнително чипсове, снаксове и шарени сокове, и бонбони.

Флайърке, ти старата песен си пееш. Има деца, които пушат и на които им се позволява да пушат, и притичват през улицата за да си купят цигари, и може кола да ги бутне, и закъсняват за часовете, ама пустите му управници са забранили цигарите в училищните лавки. Чудя се защо  Crossing Arms . Не знам защо не те искат майките в темата. На мен си ми много забавна и ме развеселяваш.

Ооооо,не се притеснявай,нали за това съм тук-някой да се дразнят от моето присъствие,някои да ми се радват  Wink . Темата е за храната в училище,а не за цигарите-и там мога да изразя мнение и ще го направя когато му дойде времето.  Laughing

# 314
Споко, не си оспамила темата! Simple Smile Тя и без това е пълна с много противоречия. Това за детето ти е много жалко, но да си призная и аз съм от този тип хора, които предпочитат да ядат т.н. нездравословна храна...., но подкрепям инициативата с две ръце.

Общи условия

Активация на акаунт