Момичета и момчета, молим за подкрепа!

• 69 326
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Качена ли е наредбата ва сайта на МЗ?
Аз не я виждам нито като "наредба", нито като "проект на нормативен документ"

# 886
ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК, БР. 63, ОТ ДАТА 07.08. 2009 Г.

Министерство на здравеопазването
Наредба № 37 от 21 юли 2009 г. за здравословно хранене на учениците
  стр. 31

Айде, вече съвсем официални поздравления дами! Да ни е честита новата Наредба, със здраве да си я ползваме!    bouquet Hug  bouquet Grinning

# 887
  • София
Айде да ни е честита!

НЯкой може ли да я осигури във вид за редактиране?

# 888
Айде да ни е честита!

В смисъл, текста го имам, то го има и на сайта на МЗ. newsm78

# 889

Министерство на здравеопазването
Наредба № 37 от 21 юли 2009 г. за здравословно хранене на учениците
  стр. 31

Айде, вече съвсем официални поздравления дами! Да ни е честита новата Наредба, със здраве да си я ползваме!    bouquet Hug  bouquet Grinning

newsm51 newsm10 newsm53

За книжките здравословно хранене, за които стана дума по- горе, да споделя, че има големи небивалици вътре, въпреки, че като цяло идеята е добра. Написани са някак- си угоднически, сакън да не обидят някого. Поне такова беше моето впечатление. Надявам се, за разработване на подобни от МЗ/ ако въобще стане/, да бъдат използвани по- стабилни материали и да се направят по- читаво.
Убедена съм, че даже ние бихме ги написали по- добре от. Дано не ми се разсърдят от "Фют". Joy

# 890
  • София
Айде да ни е честита!

В смисъл, текста го имам, то го има и на сайта на МЗ. newsm78

Тео, в сайта на МЗ е в проект, може някоя буква да е променена, нали беше в сто комисии след това публикуване... Иначе, да , там е в Word.

# 891
Не, мисля, че е същото, за този кратък срок смятам, че няма как да са вкарвали промени. Това е, което и ние имаме, и което е в сайта на МЗ.

# 892
Цитат на: Спиролина на орто-галакси- коня Simple Smile
[sub
За книжките здравословно хранене, за които стана дума по- горе, да споделя, че има големи небивалици вътре, въпреки, че като цяло идеята е добра. Написани са някак- си угоднически, сакън да не обидят някого. Поне такова беше моето впечатление. Надявам се, за разработване на подобни от МЗ/ ако въобще стане/, да бъдат използвани по- стабилни материали и да се направят по- читаво.
Убедена съм, че даже ние бихме ги написали по- добре от. Дано не ми се разсърдят от "Фют". Joy[/sub]

Аз се зачетох вчера, попрочетох доста, небивалици чак не видях, единствената ми забележка беше, че ми бяха скучни малко, та се налагаше да импровизирам творчество, че да й е интересно на дъщеря ми. В смисъл езика не е достатъчно подходящ за деца, сухо и фактологично малко. Става въпрос за "Защо трябва да се храня здравословно". Не може директно учителката да я вземе и да започне да чете от нея, децата ще си гризат моливите и ще заспят по чиновете от скука. Тя от 1 до 5 клас, може да са имали предвид по-големите, че имат повече акъл, ама по мои впечатления, и 1 и 5 клас са на един вагабонтски акъл, с много малка разлика. Laughing За мен лично трябва да се преработва в този смисъл, да стане интересна и забавна информацията, маскимално предизвикателно поднесена, включвайки и децата по всякакъв начин. Абе шоу и забавления трябва да има, за да ги грабнеш, да ги стимулираш, да ги спечелиш. Да ги заинтригуваш, иначе къде ти да му влезе в главата.

# 893
  • София
Късно е и трябва да тръгвам от работа, та не съм прочела наредбата още - силно се надявам да измислена добре...
Но какво искам да споделя:
Реших, че детето (на есен е в първи клас) ще има по 50 ст. джобни на ден, та да може да си купи само закуска, ако е гладен, или ако иска да ги профука, да не може да се натъпче с боклуци, пък и още една добра страна намирам - ако попадне на тормозители, бързо да се усетят, че от него пари не могат да измъкнат!

Какво ще кажете?

# 894
  • София
За 50 ст. може да се купи само някой боклук. Най-добре разгледай лавката, виж цените и прецени сама колко пари ще му трябват за нещо прилично. Например при нас печените сандвичи с кашкавал са 1,50 лв, малка пица (само тесто, гадни кремвирши и малко кашкавал) - 70 ст, хамбургер (най-често с един сантимер намазана майонеза) - поне 1,30 лв. Останалото са боклуци, независимо от цената (не че и въпросните хамбургери и пици не са боклуци, но поне малко засищат). Като цяло от тази година се надявам изборът да е по-голям и по-ядлив  Sunglasses

# 895
Честито, момичета!
За парите за лавката... на нашата родителска среща учителката посъветва да не ги насърчаваме да пазаруват оттам, при положение, че са само от осем и трийсет до дванайсет и трийсет на училище. А и тя въобще не е свикнала да има свои пари, татко й беше дал десет лева, като ходи при баба и дядо, обаче тя не беше измислила какво да ги прави.

А ето какво направил дядо ми едно време, като видял, че баща ми си скатава стотинките за закуска - направил му "абонамент" при лавкаджийката - тя да му дава сутрин по една кифла, а той да й ги плаща накуп веднъж месечно. Явно й е имал доверие, де.
Е, татко не направи така, тъй че аз едно време си пестях парите за закуска, за да му купя кола.

# 896
  • под шипковия храст
Peace ей, страхотна новина, как ме зарадвахте в обичайно труднопоносимия понеделник!
ами сега вече, даже всеки тук да понатисне в училището на детето си пак е нещо..

# 897
Прочетох внимателно наредбата. Направо не мога да повярвам на очите си! Честито на всички, които ги е грижа какво ядат децата ни!  Peace

# 898
  • София
Коя ли мандра произвежда айран без добавка на сол  Rolling Eyes . За столовете съм убедена, че наредбата няма да се спазва. За 1.5лв или там не помня точно за колко пари са длъжни да направят меню с 1во, 2ро и 3то, което е абсурдно, ако се спазват правилата за избора на мазнини и ежедневната им подмяна. Но моята надежда е, че поне по лавките положението ще е по-добро. Хайде да изхвърчат тези полезни чипсове и питателни зрънчовци, че и желираните бонбони след тях(за желетата нищо не се споменава  Thinking )
 И какво значи "мляко с плодов компонент"? Ако има единствено натурално идентичен плодов аромат ще е позволено ли това мляко? А кроасаните и наполеонките(ония с млечния крем) забранени  ли са според наредбата? Пишеше за торти и пасти, но дали имат предвид и тези?

# 899
Браво! Фантастична работа!

За съжаление моята борба с кафето не води за сега до никъде - нямам никакви отговори от последните ми жалби. За съжаление то не е включено  в тази наредба като забранено.

Тази разпоредба е само за лафките в училищата, нали? Имаше някъде забрани за малките магазини, които са в близост до училища. Тя важи ли и  за тях?

Общи условия

Активация на акаунт