Стъклен балкон, или остъкляване със сгъваемо стъкло

• 224 297
  • 531
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Да, именно тях!
Аутокоректа ме е поправил Rolling Eyes

# 391
  • Варна
Страхотно е. Аз не си сложих, защото нямам къде да събирам нагънатите пана, ако са с ширина над 35 см. А това щеше да изглежда като решетка от снадките. Ако имах място за 50-60 см веднага му скачах. Иначе сериозно проучвах.
Но това не е като дограма, а е единично стъкло с относително слабо уплътнение. Респективно не изолира добре, а ако пуснеш вътре топъл въздух, докато вън е студено, и конденз ще има. Това си е най-висок клас ветробран и пази от течение, запрашаване на терасата, влизане на дъжд и сняг, а и създава въздушна възглавница, която качва температурата вътре в помещението оттатък балкона. Но не е като дограма.

Може би няма да има проблем с конденза, не уплътнява добре и няма такава огромна разлика в температурите като помещения изолирани и с добра дограма.

За мен е предимство и това, че не се иска разрешение от община, проект...
Зная, че повечето стъкляват и дори вкарват терасите в жилищната площ без необходимите разрешителни, но винаги има шанс, някой съсед да не е доволен Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 яну 2021, 11:44 от Doris

# 392
Здравейте,някой може ли да препоръча фирма за безпрофилно остъкляване на тераса в Стара Загора,която да работи добре,в срок и да не е особено скъпарска?
Благодаря!
Във форума прочетох пост за Добричка такава,която /с такова убеждение останах/работи в цялата страна,моля за информация и контакти евентуално.

# 393
  • София
Катина?

# 394
  • Пловдив
Предполагам, че за Строй Дизайн става въпрос: https://www.facebook.com/StroyDesignBG/
Ние сме от доволните им клиенти Simple Smile

# 395
  • София
И ние ще им звъннем. Дано се съгласят за София, че е доста далече...

# 396
Предполагам, че за Строй Дизайн става въпрос: https://www.facebook.com/StroyDesignBG/
Ние сме от доволните им клиенти Simple Smile
Да,благодаря ви!

# 397
Здравейте. Малко по-рано писах за мнение за фирма, спряхме се на Дизайн Строй и останахме много доволни. Коректни и любезни, работят чисто и в дадените срокове. Препоръчвам ги. Доста време се чудехме на коя фирма да се доверим и мисля, че направихме правилен избор. Питахме на три места и те бяха с по-добра цена и отношение. Веднага дойдоха, взеха размери и след няколко дни ни изпратиха оферта. Хубав ден от мен!

# 398
За София ли става въпрос?
На този тип остъкляване възможно ли е да се сложат комарници?
И още едно питане - колко е най-малката и най-голямата възможна ширина на едното крило от конструкцията?

# 399
Ние сме от Варна. За комарници нямам информация. Нашите стъкла са 6 по 59см.

# 400
Здравейте!
Знам, че не е много по темата, но се надявам някой да отговори.

Питах и в друга тема, но виждам, че тук се дават експертните и адекватни мнения.

Та, моля за съвет за остъкляване на балкон, западно изложение:

Алуминий или ПВЦ?
Колко камерна дограма е необходима?
Какъв стъклопакет?
Балконът ще се използва като балкон - няма да се вкарва в стая. Само готварска печка вероятно ще има.
Не гледа към главна и шумна улица, на 4 етаж, панелен блок.

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 10:43 от monii

# 401
  • София
Здравейте! Има ли доволни от друга фирма в София или наблизо, освен от Строй дизайн?Звънях им, уж казаха, че ще дойдат за размери, но не се обадиха и аз не мога да се свържа с тях.
Глас Систем дали монтират в София?

Едит: Дойдоха Строй дизайн днес, взеха размерите, дано всичко е наред!

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 19:28 от denizara

# 402
Цитат
utro
И още едно питане - колко е най-малката и най-голямата възможна ширина на едното крило от конструкцията?

Най-тясното възможно стъкло е 35см, а най-широко може да бъде 65см в зависимост от височината.  Ширина от 60см е стандартна и лесна за движение.

Здравейте!

Питах и в друга тема, но виждам, че тук се дават експертните и адекватни мнения.

Алуминий или ПВЦ?
Какъв стъклопакет?
Балконът ще се използва като балкон - няма да се вкарва в стая. Само готварска печка вероятно ще има.

Здравейте!

Щом ще използвате терасата като тераса може да сложите и ПВЦ, и алуминиева и сгъваема система от стъкло. Колкото повече камерна ви е дограмата, толкова по-добри изолационни свойства ще имате. Стъклопакета също е с добри топлоизолационни и шумоизолационни свойства, а вие явно не търсите това. Единственият проблем ще ви бъде конденза от готварската печка. Винаги ще трябва да оставяте отворено достатъчно голямо място и дълго време, за да избегнете изпотяването. За външни условия или ПВЦ дограма или сгъваема система от стъкло.

Хубав ден!

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 13:56 от bp2009

# 403
Цитат
Здравейте!

Алуминий или ПВЦ?
Какъв стъклопакет?

Здравейте!

Щом ще използвате терасата като тераса може да сложите и ПВЦ, и алуминиева и сгъваема система от стъкло. Колкото повече камерна ви е дограмата, толкова по-добри изолационни свойства ще имате. Стъклопакета също е с добри топлоизолационни и шумоизолационни свойства, а вие явно не търсите това. Единственият проблем ще ви бъде конденза от готварската печка. Винаги ще трябва да оставяте отворено достатъчно голямо място и дълго време, за да избегнете изпотяването. За външни условия или ПВЦ дограма или сгъваема система от стъкло.

Хубав ден!

Благодаря много!

# 404
Някой има ли отзиви от Глас Системс?  Дадоха оферта за София, която е с 40% по-ниска от тази на Строй Дизайн, които са от Добрич?

Общи условия

Активация на акаунт