ДЕКЕМВРИйските си слънчица гледаме ги като писани яйца

• 12 731
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Zina ако кажеш и какво е работното време на Вис Виталиса...  Grinning
Честито за столчето и с кеф да си го ползвате, нашия дунди мнго му се радва и супер смешно се оглежда като седи там - отвисоко си е друга работа Wink

# 76
Санчес аз вечерта реших проблема със събуждането с бишкоти Плазмон безглутенови НО се дават след като бебето е захранено, преди ставаше задължително по 1-2 пъти да яде въпреки че е на АМ и изяжда цялата доза вечер а сега си спи до 7 плътно  Peace а за приспиването при Крис действа белия шум или люляне с песни..но това си го пробвала незнам какво да те посъветвам. А с количката вътре заспива ли?

# 77
  • София
Забравих да ви попитам нещо - вечер винаги по едно и също време ли се храните? Защото при нас предпоследното хранене варира между 18 и 20 ч. в зависимост от това кога се е събудил, но ми се ще да го приуча да яде и заспива горе-долу по едно и също време.

# 78
Ехеее, момичета!
След време ще бъде много лесно да познаем кога е било дъждовно и мрачно - по това с каква скорост се изписват темите днес например и тези от миналата седмица   umbrella

Есес, все се чудя как успяваш ти и другите мами-студентки да съчетаете нещата smile3529. Успех!

Елмина, наистина има разлика след смяната на АМ със специално за проблемни стомахчета. Но на фона на твоите грижи нашите колики са бели кахъри (поне си ги знаем и сме им посвикнали вече).
Орлина, наистина съм доволна от Аптамил комфорт и се чудя защо чак сега го въведох (всъщност, заради разхлабващия ефект, който при нас е нежелан, ама сега така или иначе ще трябва да се примиря с течащите памперси и да ги сменям на често, стига да си заслужава).
Санчес, моят юнак в момента е наказан да се приспива сам, след като нищо не помага.... естествено резултат няма, ама и аз съм вече безпомощна.
Инвизибъл, и аз така за столчето, ама тя работата с доставката на Зен на Фишър се оказа сложна, както разбра, така че не е зле наистина да се огледаме за други варианти. Направи ми впечатление голямата разлика в допустимото максимално тегло на детето при различните фирми - варира от 10-15 до 23 кг. и тогава добрата визия не оправдава краткосрочната инвестиция.

Благодаря на всички за отговорите за приема на хомеопатичните лекарства. Това за ментата го знаех, ама изобщо съм изключила, че джодженът, който давам на чайче, е от същото семейство растения и ми "убива" ефекта на лечението. Добре, че сте вие!  Hug
Но все пак, за да не се налага да си даваме консултации по избора и приема на различните лекарства и да експериментираме с децата, не е ли по-добре майките, които доста вече похвалиха лекарите-хомеопати, които посещават да дадат координатите им в телефонния указател на първа страничка. Добри отзиви прочетох от Инвизибъл, Чаена, Лени, Бубето, Абел и може би други, разбира се само, ако считате, че е удобно. Същото важи и за другите детски специалисти.
Иначе то информация има на доста места:
http://www.lekar.bg/lek-114/info-113

За количките - ние сме с зимен кош и нямаме вариант за изправяне, но пък гледам, че вече ни е къс, а си мислех че ще ни изкара още месец-два. А уж не сме много дълги, ама знае ли човек какъв им е стандарта на производителите? А някак рано ми се вижда за летен кош.... Thinking

И за друго се присетих да ви попитам: Като пишете, че децата ви изяждат по 180-200 мл АМ на хранене - това как го смятате? Защото на упътването на АМ пише например за бебета 4-5 месеца или пък 6-7 кг - 180 мл вода + 6 мерителни лъжици сухо вещество и тогава се получава нещо приблизително около 200 мл, ама не точно. А децата ни са горе-долу в тези граници (възраст/тегло) в момента, та "вашите 180 мл" вода ли са или готова смес АМ за пиене?

Пак прекалих с писането.... извинете ме. Blush

# 79
Кади пощата ти е препълнена, изчисти си я, да ти изпратя телефоните!

# 80
  • София
Здравейте момичета.  Hug
Аз докато ви изчета и забравих какво щях да пиша.  Joy
Бубе, добре че всичко е приключило сполучливо.  Peace То да не се налага да ходиш на лекар вече ooooh!

San4es и моят юнак трудно заспива. То е носене на ръце, песни и танци и други подобни. В количката навън спи малко повече, но пак е буден въпреки че не плаче, което все пак е доста добре, защото вкъщи ако не е заспал пък все реве. На мен вече ръце не ми останаха да го разнасям Rolling Eyes

Есес, стискам палци за 6-ца на последния важен изпит.  Peace И при нас е така - цял ден реве и се тръшка и не мога да го успокоя, но види ли баща си вечер и такива усмивки му праска.... че ми иде да го изям  Wink

Дано да се оправи времето, че пак да излизаме на разходка.
Желая ви спокойни бебчета и много сладки усмивчици.  Hug

# 81
Писанке точно така 180 мл вода и 6 х 4,4 гр. сухо вещество /на нашето мляко конкретно Аптамил АР/ излиза 206 мл готова смес.....обачеее моя бандит нещо тия дни се мръщоли като свърши и незнам вече следващата доза е 210 вода с 7 лъжички което става към 240 мл. множко ми се вижда.

за коша нашата количка е с един кош с различни нива, и аз го повдигам когато е буден и иска да гледа то е на около 40 градуса, все едно е в шезлонга или в леглото си дори което е с повдигнат матрак.

ще дам допълнително координати на моята хомеопат/ка  Laughing че е малко особена личност. Иначе мога да препоръчам д-р Михайлов който често гледам в "Часът на Мама" и съм се консултирала с него онлайн, никога не е пропускал да отговори  Peace

за изпитите....направо ми става лошо като се замисля, ама няма начин цял ден вися над учебниците и пиша курсови работи /5 на брой  Sick/

# 82
Еми количката ми стои непрекъснато в колата, защото живеем на 5ти етаж без асансьор и абсурдно, да я качвам до вкъщи, за да успя принцесата. Освен да си купим още една за вкъщи Laughing

# 83
  • София
Вис Виталис е на "Симеоновско шосе"110. Това е до комплекс Макси. Работи и почивните дни, но до колко часа нямам представа  newsm78

Invisible, столчето го купих от Premaman. Има го във Вис Виталис, 9+ до семинарията и в Baby Mall. И аз бях харесала Дзен стола, но той е от 6 месеца, докато на Chicco си го ползваме и като шезлонг в момента.

Abel, и моята буба му се радва много на стола. Дърпаме висулките, ритаме ги с крака ......... купона е пълен  Hug

# 84
  • София
Нина, благодаря много за библиотеката!   bouquet Не съм я видяла ooooh! Извинявам се много!

Санчес, моя мъник и той до скоро не искаше да заспива сам в леглото. Откакто сме в Бургас спи в сгъваемо легло и първите дни го люлеех, докато заспи. Но от 4-5 дена заспива сам. Разбирам те напълно! Много е трудно, и аз без ръце и без кръст останах. Сега го приспивам само през деня, ако сме в къщи и ако не е заспал на активната гимнастика. Само да отбележа, че ако не е спокоен реве много и не иска да заспива.

Лека вечер!

# 85
# 86
лелее и нова тема има, на 6та страница.....

Много ми се спи вече, но утре ще прочета всичко и ще докладавам как сме с Владче.

Лека нощ!

# 87
Диди, помолих Нинка да вмъкне линк към Библиотеката на първа страничка за удобство на всички специално след твоя пост  Peace

Нинка   bouquet
и специални поздравления към Karacheviyska за заглавието на тази предпразнична темичка.

Инвизибъл, знам че има доста странни доктори, ще поместваме координатите само на тези, за които сме сигурни, че няма да имат нищо против. Нормално е и не е уместно да се публикуват публично телефоните, но пък от друга страна точно за лекарите е логично да са достъпни и да работят в услуга на хората.
Така че не се чуваствайте длъжни да попълвате указателя, само напомням, че ще е по-удобно и по-полезно за всички.

Споменахте за кръщенето. Сигурно е още рано за декемврийчетата, но ние сме си избрали да е на църковен празник, посветен на Св. Николай. Декември месец (06.12) някак не ми вижда подходящо време за разголване на бебче, та сме си избрали летния празник на светията - 09.05 (св. Николай Летни). Това е само идея към майките на момченцата с името Никола, които сред декемврийчетата не са никак малко. Разбира се кръщене може да се прави по всяко време, освен до колкото съм запозната по време на пости (4 или повече пъти в годината), но не съм много веща по тези въпроси. Тук има инфо за светиите: http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm#5
По този повод преди месеци една мама питаше дали може кръстникът да е католик. Моята баба (православна християнка) е кръстница на дете от католическо семейство (лично присъствах на кръщенето) и не виждам причина обратното да не е възможно. Питайте в църквата. Ама някоя друга пък мама така се беше изцепила (ще ме извини, ама .... тук ще спестя определения), че не било възможно кръстникът да е от друга религия!!!! Никой не реагира на това невежество, ама кое по-точно - католицизмът или православието (ортодоксалната църква) са различни от християнство, моля?! Казвам го не, за да се заяждам, а за да го прочете този, на когото ще бъде полезно, че не помня вече кой попита, ама възмущението от навиращото се в очите незнание още ме държи!!!
Хайде спокойна нощ на всички майки  smile3524и бебоци   sleepuu!

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 00:23 от nucaHa

# 88
писаНа, със сигурност кума на сестра ми е католик.. а те се венчаха в катедралата във Варна.. тоест католик може да стане кум на сватба на православни...
Maigto, създаването на режим на бебето зависи от мама, но най вече от бебето - в моят случай с Дарин съм нямала строг режим, а Иван в 7 вечерта реве и си иска банята... Тоест - някои деца го изискват, в други случаи го изискват майките Wink
За приспиването - моя смехурко последните 2 седмици спи чудесно по корем през деня - заспива лесно, а малко "шшшшшшшш"-ткане от моя страна, и спи по 2 часа, което е рекорд при нас.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 07:41 от Вени

# 89
  • София
Здравейте, мили мами !
Ние малко се позагубихме, но тати беше почивка 3 дена и не се спряхме от хайманосване...

Днес бяхме на лекар за втората ваксина.....Моят беб много плаче като го боцкат, та и аз с него....Тук бият три ваксини наведнъж (две в едното краче и една в другото) и сега милото ми като си мърда крачетата го болят  Sad

Ние от няколко дена сме изцяло на АМ....Днес се надявах педи да ни каже да захранваме вече, но тя каза, когато бебето започне да изяжда повече от 750 мл за 24 часа тогава е хубаво да захраним.....
Исках също да ми препоръча слънцезащитен крем, но преди 6 месеца не било хубаво да се маже бебето с такива кремове.....Каза личицето да се крие от слънцето като излизаме на разходка.....

За зъбките - лапаме си много ръцете и лигите ни текат яко, но все още няма изгледи да се показва нещо.....

Видях че се е заформил някакъв спор или поне така се е получило......
Аз мисля, че всеки сам си преценява как и какво да прави, а тук сме да си помагаме.....И най-важното е бебчетата ни да са живи и здрави и да се чувстват добре - те са най-важни   smile3541

лек ден и спокойни бебчета

Общи условия

Активация на акаунт