ДЕКЕМВРИйските си слънчица гледаме ги като писани яйца

• 12 731
  • 278
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро момичета
Почерпката е от нас тази сутрин че днес ставаме на цели ПЕТ МЕСЕЦА

# 91
Спокойно момичета, спорове винаги ще има! Peace Ноемврийки ли , октомврийки ли бяха, са се изпокарали, явно не само в тази тема има разногласия Joy Смешно е, защото това е като общуването на живо - ще има хора, които да си паснат, други, които да не се харесат от пръв поглед, някои ще се изявяват като тартори, други ще са обидчиви, веселбата си е пълна и най-нормална! Не сте ли забелязали, че ако напишеш нещо, някои майки ти отговарят пламенно, други понякога ти обелват дума, а трети те игнорират , все едно им заплашваш правото да са център на интернет пространството? Wink И с гледането на децата ще е така - някои кърмят, други хранят бебчетата си с АМ, трети ако могат сега и пържоли да им дадат ще са най-щастливи. Някои си имат подкрепата на баба и дядо, други са самички и направо лично аз шапка им свалям /е, ако са финансово стабилни са си на далавера/, трети ще са после с детегледачки. А в градинката какво става послеееее, мислете му! Laughing Това е палаво и мята пясък, тая майка е сдрусана и дебела, пък друга е фризирана и опъната, трета лигави детето си, четвърта изобщо не иска да говори с другите....
Важното е да приемаме мнението на другите като тяхна гледна точка - аз отдавна осъзнах, че истината е някъде там и никой не я е открил на 100%, но някои се изказваме по-категорично, с повече настояване - не ни обръщайте внимание и няма нужда от коментари /някои много обичат на лични да ги правят - "чете ли тая какво каза?Глупости, не е така, много се дразня...."и т.н./ От това никой не печели, но ние сме си все пак жени - ако не се разделим с времето на лагери няма да сме ние Joy

Дидо все още кашля, вече 7 дни АБ Зинат Sad Не знам, няма Т, от вчера му я следя изкъсо, но не е качвал и не качва. Решила съм ако днес доки не ми вдъхне доверие да го водя на пулмолог /за дробчетата/ да видя специалист какво ще каже.
Някой ми отговори за сироп за кашлица Синекод, но той се дава много рядко и внимателно - подтиска кашлицата и казва, че така ако преценката не е добра и има секрети може да стане голяма беля...

Оооо, Камелия, честита месечинка! Да трупкате много месеци още, все здрави и красиви!

# 92
Добро утро момичета
Ние се губим,ама в това хубаво време...какво да правим вкъщи...
Аз да почерпя за моето Кати...днес тава на 4 месеца...

Ето и една снимка да ни видите вече колко сме големи..хахаха

Честита месечинка на Галина,на Преслава,Ирена.Да са послушни и здрави дечица....
По въпроса със заспиването,винаги къпим Катерина по едно и също време между 21.00-21.30 ч,следва хранене и заспива докато сучи(до сега де).След като спре да сучи,незнам как ще заспива....
Хайде,отивам да ви чета,че много сте изписали...Хубав ден!

# 93
Ание забелязахме, че Дидо не спи добре след като е къпан. Къпането му действа тонизиращо.
Случва се да пропускаме къпане, но се успокоявам, че лятото ще го къпем по-често, тъй като ще е топло, а и в Западна Европа не пропагандират всекидневната баня. Embarassed

# 94
  • София
Добро утро!
Чаено момиче, трябва да кажа, че последните ти постове ми пълнят душата!   bouquet Аз също пропускам къпане - ако ми заспи точно тогава (къпем се преди последното хранене), въобще не го будя. Ако е кисел или нервен също. Като беше по-малък го къпех през деня иначе вечер беше голям рев.
Миленче, голяма е сладурана! Да ти е жива и здрава!
Ками честита ви месечинка! Лелееее времето летииии...
Диди щях да ти отговоря за нещо, ама нали съм си патка забравих си отговора...ще се върна да чета пак  newsm78 А, да - за полулегналото положение - според педи след 4-я месец може. Питала съм я заради баткото, защото той след 4-я месец категорично отказваше да се вози легнал (свалях облегалката чак когато заспи) и го возех в междинното положение.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 09:10 от .svetlanka.

# 95
Добро утро майчета!
 Докато ви изчета и Алекс ме привиква все за нещо  Laughing

Честити месечинки на всички бебоци! Да са живи и здрави! Ками, кога минаха 5 месеца...

По този повод преди месеци една мама питаше дали може кръстникът да е католик. Моята баба (православна християнка) е кръстница на дете от католическо семейство (лично присъствах на кръщенето) и не виждам причина обратното да не е възможно. Питайте в църквата. Ама някоя друга пък мама така се беше изцепила (ще ме извини, ама .... тук ще спестя определения), че не било възможно кръстникът да е от друга религия!!!! Никой не реагира на това невежество, ама кое по-точно - католицизмът или православието (ортодоксалната църква) са различни от християнство, моля?! Казвам го не, за да се заяждам, а за да го прочете този, на когото ще бъде полезно, че не помня вече кой попита, ама възмущението от навиращото се в очите незнание още ме държи!!!
Хайде спокойна нощ на всички майки  smile3524и бебоци   sleepuu!

Писана, тази мама бях аз. През Ноември кръщавах една моя приятелка и така ми бяха казали в храма, където беше кръщането, но сега като чета, явно аз не съм разбрала. Тогава все още бях бременна в осми месец и е възможно и за това да не съм доразбрала. Спомням си, че ме питаха дали съм кръстена аз, та сигурно за това съм си помислила че не може да е католик. Не е от невежество, а просто така си мислех, за което се извинявам, ако съм подвела някой или съм подразнила друг с поста си както теб в случая. Не е било нарочно  Hug

Бубе, още вчера мислех да ти пиша, но не ми оставиха тази възможност вкъщи. Много мъчно ми стана! Дано повече не ви се случва!

# 96
Добро утро

За кръщенето аз имам един въпрос, като нямаме църковен брак с таткото има ли някакъв проблем бебо да бъде кръстен  newsm78

Чаена аз съм давала Проспан за кашлица, за два дни по 3 пъти на ден и всичко изчезна. Педи ми го предписа  Peace

Честити месечинки на всички бебчета, да бъдат здрави и да растат щастливи!   bouquet

Зина
благодаря ти за отговора   bouquet

# 97
Чаено момиче ние бяхме закъсали с хрема и кашлица, още на на 2 месеца и половина. Десет дни страда човечето и за кашлицата педи ми препоръча Мукоплан, въпреки че пише че е за деца над 6 месеца. Давах по половин кафена лъжичка три пъти в денонощието и незнам дали помогна нещо, но за 10 дни отшумя всичко.  На сополите цаката им е ваденето, да не тръгнат да възпаляват гърлото и по-надолу бронхите.  Аз се избарах един инквизитор, но се научих с помпата, и ги дърпам редовно, щото иначе няма спокойствие. Дори и сега ако има някое сополче в нослето, няма спане, няма папкане.

По въпроса за споровете мисля, че са ми доста полезни, признавам си, че не съм убедена в повечето неща които правим. Гледам да я слушам малката писана, защото така май е най-добре и за нея и за мен. Режима тя си го определя, храната също. Е усещам вече, че ми се налага и проявява капризи, ама така ще е. Laughing

Днес ще бъде мокър, студен и потъжен ден.... Голям рев ще падне, разходки няма да има #Crazy

Айде лека

# 98
  • София
Добро утро и честито на порастналите бебоци. Да са здравички и да радват много своите майчета   bouquet

Чаено момиче,  newsm10

Petya, видях, че живееш в USA, затова се обръщам към теб с молба за малко инфо  Simple Smile Тъй като нас много ни мъчат колики разни роднини само се надпреварват да ни изпращат всякакви илачи, та последните ни придобивки са Happi Tummi - коланче и хомеопатични капки на SafeCare - Colic Relief. Били най-добрите при вас Thinking Ако си ползвала или знаеш повече за тях, моля те да ми пишеш, че още им се чудя. За колана специално четох много добри отзиви в нета, ама знам ли .......  newsm78  

Искахте повече подробности за Вис Виталис-а, ама бебо се размрънка снощи и не можах да допиша Flutter  На първия етаж има дрехи ( цени започващи от около 2 лв. Гледах и не вярвах на очите си  Laughing ), спално бельо, храни, всякакви аксесоари за хранене ...... На втория са колички, кошари, столчета, проходилки, играчки ..... ( може и да пропускам нещо ). Лошото е, че няма асансьор и горе, ако си с детенце, трябва да се носите на ръце.

Хубав ден на всички мами  Hug

# 99
По този повод преди месеци една мама питаше дали може кръстникът да е католик. Моята баба (православна християнка) е кръстница на дете от католическо семейство (лично присъствах на кръщенето) и не виждам причина обратното да не е възможно. Питайте в църквата. Ама някоя друга пък мама така се беше изцепила (ще ме извини, ама .... тук ще спестя определения), че не било възможно кръстникът да е от друга религия!!!! Никой не реагира на това невежество, ама кое по-точно - католицизмът или православието (ортодоксалната църква) са различни от християнство, моля?! Казвам го не, за да се заяждам, а за да го прочете този, на когото ще бъде полезно, че не помня вече кой попита, ама възмущението от навиращото се в очите незнание още ме държи!!!
Хайде спокойна нощ на всички майки  smile3524и бебоци   sleepuu!

Писана, тази мама бях аз. През Ноември кръщавах една моя приятелка и така ми бяха казали в храма, където беше кръщането, но сега като чета, явно аз не съм разбрала. Тогава все още бях бременна в осми месец и е възможно и за това да не съм доразбрала. Спомням си, че ме питаха дали съм кръстена аз, та сигурно за това съм си помислила че не може да е католик. Не е от невежество, а просто така си мислех, за което се извинявам, ако съм подвела някой или съм подразнила друг с поста си както теб в случая. Не е било нарочно  Hug

Тук ще се включа и аз. Кръстник на Адела искахме да бъде наш приятел - католик, и обиколихме всички храмове във Варна, но ни обясниха, че за да я кръсти трябва първо той да приеме християнската вяра...

Честити месечинки на всики сладки бебчета! Да са здрави и щастливи, ящни и игриви!

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 10:38 от yoyoana

# 100
ами и аз да ви почерпя,днес Мартин има имен ден,както и да честитя и на Марти на maiski,Марти на TaniaV,Марти на beborina,Марти на stasi_76,Марти на maigto,Mарти на bg_desi.....еееееее,ама то наистина много Мартинчовци.незнам дали празнуват именниците,но видях в църковния календар че днес са именници smile3525

# 101
Милена, какъв ден е днес?
Да сте живи и здрави   bouquet

# 102
  • Враца
Добър ден и от нас. Честити месечинки на всички бебоци, да са здрави и усмихнати. На нас вчера ни биха и третия Пентаксим и Васко спа много неспокойно тази нощ, въпреки че в 8 вечерта изяде почти 200мл в 12 се събуди с рев все едно не е ял цял ден, а обикновенно не се буди нощем. Сия дежурно се събуди в 4 сутринта все едно е гладна, изяде 50мл и заспа - вече изобщо не я вдигам от леглото, само давам шишето, после бибката и тя спи докато яде.
Да ви питам, мамите които дават каша - взела съм оризова на Милупа, но нещо не мога да уцеля гъстотата спазвайки указанията, все ми се струва много гъста. Вие как се справяте с лъжичката, моите докато почнат, докато привикнат да си отварят устата и то манджата свършила и за другия ден са забравили кое как беше. Голямо мазане настава.
Еми, аз вчера ги гледах тези бишкоти на Плазмон,мислех да взема, но видях че имат захар, а и съм чела отзиви че са много сладки и мазни. Твоите впечатления какви са? Иначе Крис много е пораснал - да ти е жив и здрав, помниш ли какви мишки бяха като се родиха, а кога станаха по 7 кила.
За сополите да споделя - ние ползваме помпа която се включва към прахосмукачка, споко много е щадяща, но въпреки това дърпа яко, а бебето нищо не усеща, даже Васил някой път се и смее - http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=74_80&products_id=1960.

# 103
  • София
Привет и от мен мамчета.
Аз влизам набързо да ви почерпя, че днес имам рожден ден.

Честити месечинки на всички сладки бебоци.
Честит имен ден и на нашите декемврийски Мартинчовци. Да са здрави и много да радват родителите си.    bouquet

Сега ви оставям, че ще излизам и после ще правя торта за довечера.
Лек ден на всички.  Hug

# 104
Честит Имен Ден на Мартинчовците! Да растат умни и щастливи за радост на мама и тати! Да е живо и здраво името!
Честити месечинки на порасналите бебоци!Скоро време няма да са вече бебоци, а пораснали дечица!
Днес времето е кофти и пак ще се друсаме в къщи.Много зле ни влияе лошото време. Sad
Мира,Честит Рожден Ден!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт