ЮЛЧЕ Цветница посрещна вече, чака и Великден милото човече (тема 92)

• 10 503
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Миленка, снощи му го сглобихме. Трепери от щастие като го види. Тази сутрин доста си игра с него.
Ая  Laughing, бивам. Ще събирам багаж  Confused, баш на Великден.
Дуци, поне не изоставам с четене и пак ми се сърдят вкъщи.

Тук е много студено. Прибрахме се скорострелно.

Забравих да кажа за анкетата, много ми харесва. Защо спряхте да коментирате гласуването си?

# 76
Къде ги видяхте тези лазарки на ДеЩо, пропуснала съм ги нещо.

Сега като казахте лазарки се сетих в събота като бяхме на онова село минаваха лазарки. Някакви момичета бяха на 15-16 години. И влизат в двора, а момчето, на което бяхме на гости 23 годишно ергенче. И го питат: "за какво да пеем: за момче, за момиче или за здраве?" И той бая се почуди какво означава за момче или за момиче. Е, побъзикахме го след това Simple Smile

Жалко, че не ги снимахме, беше интересен обичая. Но като бях малка и лазарувахме, малко по-различно беше, явно всеки край има свой обичай.

# 77
  • Добрич
Ако си купиш и няколко тениски за долно бельо можеш да си ползваш гащите като опасваш тениските в тях. Аз с баткото изобщо не съм ползвала бодита. То тогава май нямаше. newsm78  Наскоро купих две бодита размер 30. Продавачката каза, че най голямо от тези било 32№. Незнам от другите номерации на кой размер отговаря. newsm56

# 78
NBM, аз планувам лятото, като станат големите жеги да държа Маги само по гащички (без памперс) тогава бодитата не са практични, защото по трудно се сменят когато се напишат. Каката ни на 9-10 месеца (в разгара на лятото) през деня си играеше без памперс и се научи да си ползва гърне (или по-скоро аз успях да се науча да я слагам на време).

Пърли, лазарките на ДеЩо са в предишната тема, на 19-та стр. Simple Smile

П.П. Забравих да похваля Маги, че вчера каза първите си думички. Казва отчетливо заедно и поотделно "кака Али". И да ви кажа, че най-забавната играчка за Маги е кака й. Simple Smile Направо вече ми е по-лесно да си ги гледам двете, и вече не ми се дава Али на нашите през уикендите.

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 16:20 от Sa

# 79
като казахте лазаруване вчера бяхме у майка и се звъни на вратата и 2 "лазарки" в носии от малцинствата  tooth й викат :"На лазарка идваме" демек дайте некой лев, а майка: "Ми то днес е Цветница" и затвори вратата  Joy
Мер-ан за номерацията на бодитата човек много трудно може да се ориентира, преди време бях купила бодита които отговарят уж за ръст 74 (нашия беше 69) и не му станаха  Naughty да се чуди човек какво да купува, сега сме на 30-ти и 32-ри размер бодита.....

# 80
  • Добрич
Деница, тези памперс гащи с отвори на крачетата кръгли като дупки ли са? Ние имаме няколко чифта, но аз не съм ги ползвала. Ако му стават на лято ще му ги обувам, защото и аз смятам на тогава да махаме памперса.
   Инка все забравям да питам откъде купихте килимчето-пъзел? Отдавна търся, но не мога да намеря тук. В сряда ще идваме до Варна и мисля да обиколя магазините.

# 81
Бяхме навън ....Бобо поспа, а аз се намръзнах и намокрих  Confused щото нали съм много умна  ooooh! не си взех чадър  Laughing

# 82
Момичета, искам да ви питам за пюретата и кашите.  Praynig В близката аптека продават една част от марките, които купувам, та пазарувам си някои неща от там, някои от Била (само някакви остатъци намирам в повечето време), други от Хит, 9+, Пикадили, абе от където каквото намеря, направо ми писва.

Няма място наблизо където да има целия асортимент от марки, че да си купувам каквото трябва. Примерно на Bebivita имам 2-3 пюрета, които купувам, тях намирам само в Хит, обаче в Хит няма Sunval, та Sunval от другаде трябва да търся и т.н. За да направя някакво седмично меню егати сглобките стават, ходене на няколко места.

Някъде по към Младост има ли магазини, в които да има всичко, да му се не види? И на добри цени, разбира се... щото и това ме дразни, не ми се купуват едни и същи пюрета с 30-40-50 стотинки разлика, да не съм Рокфелер.

А за кашите... писна ми това четене на етикети, вчера откарах 40 мин. в Хит, за да науча, че точно там няма каша, която мога да дам в момента. Помощ  Praynig

# 83
Пърли, много навременен въпрос. Сега ако някой ми каже къде мога да намеря и магазин за детски храни в центъра, няма да е лошо.
Свърши ми овесената каша и не мога да намеря готова, а от утре съм на практика и майка ми ще храни детето, та трябва да й приготвя полуфабрикати.

Дуци, аз бях навън няколко часа. Току-що заваля силно. Допреди това беше приятно, ръмеше леко и се разходих чудесно.

Инка, Бобо изглежда много доволен на новите снимки! Ти пиши по често и се включвай във варненската дискусия - чакаме те!

ДеЩо - много са ти красиви момичетата! А във всичките ви снимки има една толкова лежерна арт атмосфера, че всеки път им се радвам.

НБМ, гащичките са удобни, ако детето е с памперс гащи отдолу. Те не се свличат и няма нужда от боди. Чела съм в темата за ЕБХ, че хубави бебешки гащички има в Кауфланд.
А забелязахте ли, че новите памперс гащи 5 на Либеро са нови и доста по-малки... Да им се чудиш на тия производители.  Rolling Eyes

Сега да ви питам още нещо. Намерих си ваксина Пентаксим и искам другата седмица да я бият на Боян. Личната ми каза, че със здравната книжка имал право на два безплатни прегледа или нещо подобно.
Не знам къде да отида да му я бият, в голяма чуденка съм. Ако някой има предложения, да ми ги прати на лични.
А ако купя ваксината, колко време мога да я съхранявам в хладилника?

# 84
И аз излизах днес, по неволя...Но наистина не е чак толкова зле, поне не беше, преди да завали по-силният дъжд.

Та бяхме до поликлиниката. Никола от една седмица не може да се оправи, а по-лошото е, че не се разбира какво му е. Досега сме посещавали 3 (три) пъти конвенционален лекар и 1 път хомеопат. И май в крайна сметка детето ще се излекува от само себе си. Почна със сополи и лека кашлица, след 3 дни вдигна Т, почна да повръща и да има разстройство. След още ден и половина Т отмина, но повръщането и разстройството останаха.

Само на кърма е от четвъртък, но повръща почти след всяко хранене. Ужас просто! Сега последно му изписаха Натриев цитрат, има глюкоза в него. Още не съм му дала.

Дони, за магазин в центъра, Ине беше писала преди за едно магазинче на ъгъла на Патриарха и Цар Асен, много близо до бившата Аптека на НДК.

# 85
  • Sofia
Все забравям да похваля един продукт на Сънвал - каша Финни круши и Финни ябълки. Чудесни са ми при следобедните разходки, вместо да бъркам каши навън това е плодово пюре с ориз, точно като кашичка. Ето потърсих в Па-Па да ви постна какво съдържа:

Финни круши над 4 мес., 190 гр. (разхлабващо)
Състав: круши 58%, вода, пълнозърнесто оризово брашно 6%, концентрат от сок от круши.
Не съдържа глутен, млечни протеини и захар.
Ориентировъчна цена - 1.85лв.

Същото има и с ябълка. Не е много ориза, но на Дени му идва добре като следобедно хапване, а аз вместо да мъкна шишета и съдове просто взимам едно пюре и лъжичка. Доволна съм.

Евридика, нещо вирусно ли?

# 86
Мер Ан, да, тези гащи са с кройка, която позволява носенето на памперс. Но имам и с по-широки отвори за крачетата, не е задължително да са обшити дупки.
А такива пъзели има във всеки магазин за играчки. Аз за баткото го използвам на стената - закрепила съм 4 парчета и там си забожда всякаквип рисунки, задачи, бележки, стихчета-домашни. Но установих, че за бебо е много подходящо за пълзене на земята. Достатъчно меки и дебели са.

# 87
Евридика, дано бързо оздравее Никола Hug

Пърли, можеш да погледнеш едно магазинче за детски храни и памперси на пазарчето Мания в Младост 3 Peace. Магазинът е малък, но добре зареден. Има: Бебивита, Хип, Сънвал, Семпер, Хаме, Нестле, Ганчев, Ам-Ам, Алете и още някакви нови български пюрета. Има и разнообразие на каши и сокове. Цените са нормални.

Бухти, много е хубаво новото ви возило Simple Smile. Със здраве да си го ползвате Peace.

Аелия, аватарът ти е страхотен Heart Eyes.

Гледам, че обсъждате времето. Аз онези дни ви завиждах за слънчевите разходки, но днес май при нас е по-хубаво Mr. Green. Макар че е мрачно, е много топло, дори задушно и си направихме чудесна и дълга разходка. Аз се старая да обикалям по много, защото Алекс има нужда от отслабване на дупето, та гледам нон стоп да го юркам hahaha.

На Илия се мъчи да му излезе четвъртия долен резец + кътника от същата страна. Няма такъв рев и такива нерви ooooh!. Още само един ден така и ще се гръмна. По цял ден не му омръзва да реве и да пищи, спи само по 10 минути, дори и навън не спира да ръмжи, нощем се буди през 15 минути. Само се моля да излизат вече, че не се търпи Praynig. И двата стоят като сини дупки във венеца, та се надявам да е скоро.

# 88
  • Sofia
Ако говорите за меките пъзели с букви и цифри, продават в Джъмбо. Ето такива:

# 89
точно с букви и цифри още не бих препоръчала, защото бебетата само ги вадят и ги дъвчат. И вие постоянно ще събирате малки части/особено точките и минуса/.
Тук има огромни парчета пъзел, едноцветни, примерно метър на метър, но въпреки че сглобявам четири такива, Ясен пак гледа да изпълзи на плочките.

кърменето и при нас е - сутрин, вечер, нощем поне веднъж, през деня веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт