Декупаж - 28

• 41 564
  • 303
  •   1
Отговори
# 165
Елина, имам сватбена салфетка с една голяма кремава роза, почте бял й е цвета и до нея две халки!В момента няма как да ти я покажа, но ако я искаш пиши на лични-ще я трампим! Heart EyesКратунката е страхатна-и аз имам тази салфетка-много е универсална!!! Peace

GenovevaG ,ще си позволя да ти отговоря, а Валари после ще поясни! BlushПлата е обикновено хасе, сиреч чаршаф!Аз лично слагам на предмета С-200 отгоре плата и набръчквам!След което още два пласта от лепилото като оставям всеки да изсъхне добре!Става твърдо като камък накрая-след това остава само да работи фантазията ти!Можеш да правиш всичко! Stop

Някой от момичетата топят направо плата в С-200, ама на мен не ми се цапа чак толкова!!! Crazy

dyffi , пак ми скри шапката с тези кутии!Страхотни са!!!  bouquet

zdravkova и kkaatt ,   bouquetза инфото!!!

# 166
GenovevaG ,всички икони са на принтирани картинки от нета. Последния св. Георги доста си поиграх с него но пък си заслужаваше защото излязах само коня и св. георги , а всичко останало го донарисувах  - стана наистина мн. красива.
Да знаете как ме закрастихте с този 3Dдекупаж- довечера почвам  първи опит със самосъхнеща глина ако стане сполучлив хич няма и да опитвам с фимо.

# 167
  • Русе
GenovevaG ,всички икони са на принтирани картинки от нета. Последния св. Георги доста си поиграх с него но пък си заслужаваше защото излязах само коня и св. георги , а всичко останало го донарисувах  - стана наистина мн. красива.
Да знаете как ме закрастихте с този 3Dдекупаж- довечера почвам  първи опит със самосъхнеща глина ако стане сполучлив хич няма и да опитвам с фимо.
Кат,страхотни работи Hug
  Да споделя моя опит с глината.Разточвам пласт,изчаквам леко да "уветря",залепям мотив,без да е изрязан по контура,още малко чакам да засъхне,след което с ножица изрязвам на 2-3мм от контура.Леко пристискам за да скося крайщата и да оформя някакъв обем,като трябва да се внимава за да не се разкъса салфетката при огъването.Оставям да съхне само на проветриво,без пряка топлина(слънце,сушоар).След като е напълно изсъхнало,зашкурвам краищата,по които неминуемо са се появили леки пукнатини,неравности.Лепя и довършвам с бои и контур.Времеемко е,но резултата е страхотен.
Елина,Дуфи,поздравления и за вас-и кратункатаи кутиите са много готини  bouquet
Аплодисменти и за останалите майсторици  bouquet

И аз имам нови неща,едни шишета с икони и други работи,но снимка.бг ми прави проблем от седмица и не мога да ги кача в албума.

# 168
GenovevaG, благодаря ти, беше страхотно!  GrinningИ Италия, и Франция са много красиви. Пътуването беше малко досадно, но си струваше!При теб как беше? И ти ли не ми виждаш албума? Ужас, какво става с него? Нищо не съм пипала Embarassed

goguna, ще съм ти благодарна да ми изпратиш. Пускам ти адреса на лични Grinning

# 169
Момичета благодаря , но като новак май питам повечко ,обаче бихте ли ми помогнали - как точно лепите принтираната картинка на керемидката или на друга повърхност - с трансферен медиум ли .От старите теми видях че може да се намаже с лепило картинката,да се обели долния слой и тогава да се залепи,обаче няма ли много да личат краищата защото всъщност картинката ще стане по дебеличка и ще лъщи от лепилото .Извинете ме че май съм смешна но не мога да си го изясня ,а много искам да пробвам вече с картинка а не само със салфетки.

# 170
  • Пазарджик-Панагюрище
Момичета, от няколко дни не съм влизала и виждам, че обсъждате 3Д декупажа.
Аз мислех на сайта да допълня още неща за тази техника. Освен, че може да лепите върху глини,фимо и др, много добре става върху пластмасово фолио( прозрачно от бутилка или кутия бонбони. След като залепите отделнита части, ги лакирате. После може върху запалена свеш от топлината да ги огънете( за цветя и пеперуди, става супер) Накрая ги лепите едно върху друго с топъл силикон и целия мотъв върху предмета.
Може да лепите също и върху по-дебел картон т.нар бирен картон. След като изрежете частите с двойно залепващо тиксо и малки парченца, нарязани на кубчета от тарелки за сладки, ги наслагвате едих върху друг.
Пускам ви постинг към моя албум в Пикаса. Там съм събрала албуми с хартии и снимки за принтиране, точно за декупаж( има и за 3Д)
http://picasaweb.google.com/valary4
Дано съм ви била полезна, обещавам скоро време да обновя страницата си за декупаж.

# 171
Ето първи несполучлив  опит за 3D http://www.kkaatt.snimka.bg/album.php?album_id=318912&pid=12234568
Глината трябва да е малко по дебело разточена  според мен за да могат по добре да се откроят фигурките при мен е около 2-3 мм. Обаче на живо повече ми харесва. Снимана е преди да изсъхне боята и преди да е лакирано.
Тази ръченица на мърквичка страшно много  ми харесва  и от доста време  се чудех къде да сия издекупажирам.
Абе то на снимката наистина не си личи чеса по напред танцьорите!

# 172
                    kkaatt , много е добър първият ти опит и си личи ,че танцьорите са напред! Laughing Peace

# 173
  • София
zdravkova благодаря ти за хубавите пожелания  Hug трогна ме много че не си ни забравила  Crazy
покрай рождения ден не ми остана много време за декупаж, ето тези четири чинийки съм спретнала като последната е само рисуване, но понеже повечето от момичетата тук се занимават с доста хобита си позволявам да я пусна и нея - отгоре има прашец в преливащи цветове но на снимката не си личи особено, както и върху тичинките на слънчогледите също
http://www.kukupipikate.snimka.bg/album.php?album_id=331479&pid=12258677
от тук до края

поздрави на всички и стари и нови и ви поздравявам и прегръщам силно  bouquet Hug Heart Eyes
не ми се сърдете че не ви изброявам но напоследък не пиша редовно и ако почна две страници няма спиране  Laughing
момичета от къде взимате тези картунки за да ги направите толкоз прекрасни
скоро незнам дали ще пиша тук тъй като имам поръчка за рисуване на 4 платна  за детска стая и трябва да ги довършвам
до нови срещи и да знаете че ви гледам почти всяка сутрин в работата ако имам време докато си пия кафенцето - благодаря ви  bouquet

# 174
marinap, току-що разгледах албума ти и, да ти кажа, възхитена съм от усета ти за комбиниране на детайли.
Хареса ми дооформянето с канап, мидички, картичка и т.н.
Браво  newsm10

# 175
marinap, кратунки има по селата. Аз ходя и питам. Плащам на бабите по лев, два за кратунка, според големината и качеството.. Иначе по пазара също изнасят, но са по-скъпи - по пет-шест лева. Laughing
Чинийките са твоята запазена марка Grinning Тази със слънчогледите ми достави най-голямо удоволствие. И останалите са "6"smile3501

# 176
Здравейте момичета.Страшни сте и ме запалихте.
И аз имам въпросчета като всеки новак.
- Акрилните бои,които ползвате за стени и тавани ли са или специални за стъкло,дърво и т.н.?
Тези в Бриколаж и Практикер са само за стени, а в спец.магазини са много малко като количество и излизат по-скъпи.
- Акрилен и лазурен лак едно и също ли е?
Благодаря ви предварително.

# 177
маринар,вси4ко е страхотно,но ангел4етата направо ме грабнаха

# 178
Здравейте талантливи дами!
Тези дни и аз се развихрих, и снимки имам, но няма да ги кача, че ме е срам - пред вашите творения мойте са като направени от 3 годишно дете  hahaha Joy hahaha.
kkaatt - картината е невероятна, отдавна не съм виждала по-красиво нещо поздравления  bouquet
marinap - твоята колекция е забележителна, в доста творения ми останаха очите   bouquet
dyffi - кутиите ти няма да коментирам, знаеш, че съм пристрасна  Hug! Само ще кажа, че са страхотни   bouquet. Аааа,  да те подсетя да не ме забравяш, не си писала повече от седмица, ако имаш време драсни 2,3 реда на лични.

# 179
Здравейте дами!
Страхотни майсторки сте- стари /класичките, вие се знаете/ и нови /но със замах и много вдъхновение/ !!!
 Grinning Grinning Grinning

Отдавна не съм писала, но редовно влизам и се любувам на невероятните ви творения!  Всъщност, от есенния конкурс. Тогава приготвих една дъска, но не можах да я снимам, поради проблеми с фотоапарата.  Май си свикнах само да разглеждам вашите неща  и да се каня да направя и аз нещо по въпроса... та до днес.
Ето я есенната ми дъска ...

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275485

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275486

А това е моят първи опит върху керемида, с една от най-популярните салфетки...

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275492
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275708

И един поднос, който се премяташе вкъщи - всъщност представляваше един празен, месингов обръч, мъж ми изряза парче шпертплат и аз се "развихрих"- пак с любимата ми салфетка...

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275469

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248802&pid=12275468

Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 20:31 от Toskana

Общи условия

Активация на акаунт