Курабийки за Великден

  • 61 373
  • 168
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 4 659
Лалка, благодаря ти за отговора! Явно в брашното е проблемът. В старанието си да не стана прекалено твърдо тестото (и това ми се е случвало) съм сложила по-малко. Нищо, ще знам занапред. Иначе към вкуса им нямам никакви забележки - разкошни са. Днес хапваме от тях. Animal Pig

# 121
  • Мнения: 937

Благодаря за чудесната рецепта днес сътворихме семейно по тази рецепта ето тези бисквитки. Уникално вкусни са хем меки, хем хрупкави не можем да им се наситим всички в къщи.



Накрая се сетихме да ги правим и двуцветни като тестото е едно върху друго.



# 122
  • Мнения: 100
Здравейте. Тази вечер и аз реших за първи път да правя курабийки  Wink Използвах рецептата на пеп-чо, спазих абсолютно всички пропорции и съвети  и курабийките станаха чудесни, но когато се разчупят миришат ужасно на амоняк. Тъй като за първи път използвам амонячна сода, така ли трябва да е? Ще се отмиришат ли до утре или нещо съм объркала и по-добре да не се ядат? Wink

# 123
  • Мнения: 9 455
като изстинат много добре не миришат. Разтворила си амонячната сода хубаво в млякото, нали?

# 124
  • Мнения: 8 242
Аз също само заради това се спирам да направя тези курабийки. 3 пъти съм правила подобни с амонячна сода .. и винаги са смърдяли ужасно  Sick
Не може ли да се замени с обикновена? Бакпулвер?

# 125
  • Мнения: 100
Разтворих я, дори се притесних, че ще й стане нещо, защото след като я сложих в млякото, трябваше да ходя до магазина за захар и минаха 15 минути  Wink Засега още понамирисват, но щом има надежда, ще ги чакам до утре  Wink

# 126
  • Мнения: 9 455
точно за тези не може с бакпулвер. Амонячната сода ги прави такива пръхкави, бакпулвера не може. Ще станат бисквити.  Потърсете си друга рецепта, може дори маста да се смени с масло.
Съгласна съм, че всяко печиво с амонячна сода смърди ужасно, защото като се нагрява содата се изпарява, но пък печивото бухва много добре с нея. И като изстинат не мирише и като се ядат. Нещо не правите както трябва. Оставяте ли да изстинат на кърпа, да не се овлажняват?

# 127
  • София
  • Мнения: 6 616
Аз не оставям да изстиват на кърпа, директно подреждам в кутии и като изстинат хубаво тогава затварям. Днес хапнахме от тях, не миришат изобщо на амоняк, страхотни са, всички много ги харесваме.

На мен ми риришат само при отварянето на фурната, тогава ако те лъхне директно миризната, е много гадно. Но след изстиване няма миризма.

# 128
  • Стара Загора
  • Мнения: 511
Великденските ми сладки

# 129
  • Мнения: 9 455
Аз не оставям да изстиват на кърпа, директно подреждам в кутии и като изстинат хубаво тогава затварям. Днес хапнахме от тях, не миришат изобщо на амоняк, страхотни са, всички много ги харесваме.

На мен ми риришат само при отварянето на фурната, тогава ако те лъхне директно миризната, е много гадно. Но след изстиване няма миризма.

 Peace няма начин като се пекат да не миирише. Цялата къща вони. Но амоняка така се изпарява.

# 130
  • София
  • Мнения: 938
пеп-4о, аз съм с молба за помощ. 7 тави ми идват много, как да намаля дозата? Механично ли да разделя на 2 продуктите, или има друга пропорция? Ще ми се да са не повече от 50-60 сладки, че сме само 3-ма вкъщи. Благодаря предварително

А, и второ питане, понеже досега не съм работила с мас, как я разтапям? Директно изсипвам кофичката мас в тенджера и на котлона, или има друга технология? Чувала съм нещо че се "премива", но какво значи това, нямам понятие  Embarassed

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 11:47 от mkp

# 131
  • Мнения: 9 455
ако я премиваш, означава да сложиш във вода и загрееш, после да охладиш, за да замръзне отгоре и обереш. Ако ти е хубава маста - не ти трябва. Ползвай направо.
Аз я разтапям в мв-то в чашата, 2 мин. на 2/3 от мощносттта и е готова.
Ако нямаш микровълнова , разтопи в купа на котлона, на много слаб огън, бързо става.

Раздели дозата на две, ще и стигнат  Peace

# 132
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз досега се заминавах с едни целувки пиленца, сега се сушат във фурната. От няколко години им се каня, цветовете на снимката излязоха по-бледи, отколкото са в действителност. Очичките ще направя от шоколад.

# 133
  • Мнения: 22 867

Джемма, разкошни са! Crazy На ръка ли ги издокара такива еднакви, все едно са от калъпче. Много ми харесаха, чудни са! Heart Eyes  bouquet  chef

# 134
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Да, на ръка. Благодаря, малко са криви и ръката ми трепери, но долу-горе станаха. Като има сложа и очички, съвсем ще са добре.  Simple Smile Малко се разпукаха сега при сушенето, но е нормално. Всъщност са жълти, ще се опитам да ги снимам със светкавица, може да излязат по-добре, но  нека се изпекат първо.
До Великден едва ли ще ги опазя, а и тук е много влажно и целувки на втори ден ми омекват, но ще видя  какво мога да направя по въпроса. Simple Smile

Първо шприцоваш елипса за тялото, после кръгче за главичка, след това крилцата и опашчицата и накрая човчици и гребенчета. лесно е, но малко неудобно, че ги наврях една в друга, трябваше по-раздалечено , за да мога да шприцовам по-добре. И гребенчетата трябваше къдравички да ги направя.

Общи условия

Активация на акаунт