ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 809
  • 809
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, момичета! Днес пуснах хормоните на щитовидната жлеза, моля за мнението ви относно резултата:

anti-TPO под 10 IU/ml, референти стойности: до 35
TSH 2.46 uIU/ml, референти стойности 0.4-4.25

Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е за тази тема.  Blush

# 466
TSH е идеално!!! Мисля, че няма място за притеснение! Защо си пускала тези хормони?

# 467
  • София
Здравейте, момичета! Днес пуснах хормоните на щитовидната жлеза, моля за мнението ви относно резултата:

anti-TPO под 10 IU/ml, референти стойности: до 35
TSH 2.46 uIU/ml, референти стойности 0.4-4.25

Предварително се извинявам, ако въпроса ми не е за тази тема.  Blush
TSH  ти е високо, добре е да е под 1,5
Консултирай се с АГ-Ендокринолог

# 468
bebe26, denis_d, много ви благодаря за отговора.   bouquet
Пуснах тези хормони по свое желание, но след консултация с ендокринолог, всъщност той определи кои точно хормони да пусна. От една година се опитвам да забременея с един неуспешен опит.

# 469
Момичета, имам един въпрос, който се отнася до сутрешните ми изследвания, направени на гладно, на жадно, опитах се да съм будна 2 часа преди това , заради пролактина, трети ден от цикъла:

TSH   9.34     uIU/ml   0.27 - 4.2 

LH   6.5     U/l   2.4 - 12.6   

FSH   9     U/l   3.5 - 12.5   

Пролактин   2904     mIU/l   127 - 637   

Естрадиол   80.6     pmol/l   46 - 607 

Първо за пролактина- случвало ли се е на някоя от вас да й излезе такъв резултат на пролактина заради стрес и после като сте го повторили, да е бил в нормата(или поне по- малко извън нея  Sad) Питам защото на мен кръвните са ми огроомен проблем- първо тази нощ не спах от притеснение, второ ми стана лошо и припаднах в "Кандиларов"- едва ме свестиха лелките  Laughing При тези обстоятелства ми се струва, че на стойностите на пролактина трудно може да им се вярва. Другото , което е очевидно, е ужасно високата стойност на TSH, особено като се има предвид, че от 10 месеца правим опити за бебе- ами то нищо чудно, че не става, при положение, че пише, че млада жена в детеродна възраст трябва да има оптимално 1,5, максимум 2 TSH...
Имам редовен цикъл, 14дневна лутеална фаза, фоликулометрията показва нормално нарастване и пукане на фоликул. Знам, че трябва да отида незабавно на ендокринолог, което ще направя утре сутринта, но ми се искаше да чуя някакви съвети преди това, за което ви благодаря предварително  Hug

# 470
  • София
petience - за еднокринолог- с две ръце Peace доста е висок ТСХ, а ТАТ и МАТ изследва ли? Ако не си те съветвам да скокнеш да пуснеш едни още днес за да отидеш утре с резултата при ендото,кое ендо ще посетиш? препоръчвам ти Начев в МД,преглежда всеки ден от 8:30 май беше до към 13 часа.
ТСХ е добре да е около 2.5,но и с по-висок са забременявали момичета,но това е съвсем друга тема.

# 471
не, ТАТ и МАТ не съм изследвала, аз и TSH си го пуснах по моя преценка, просто да проверя какво е положението, а то какво се оказа... щях да си пусна и ТАТ и МАТ, обаче просто в последно време фалирах и исках да проверя TSH как е, преди да дам още 30 лв. за ТАТ и МАТ Sad а кой ендо ще посетя си нямам на идея. Д-р Ковачева, при която ходя, ми беше дала gsm-a на Д-р. Ралица Иванова преди време, та може да ида във въпросния център, който е до министерството на земеделието

# 472
  • София
Вече не е там центъра, преместен е в Поликлиниката на МД  Peace

# 473
  • София
Вече не е там центъра, преместен е в Поликлиниката на МД  Peace
Peaceа точно това пишех и аз,но го изтрих..точно така е,аз ходя при д-р Начев в МД

# 474
Оо, благодаря ви, момичета, това е доста полезна инфо  Embarassed
А можете ли да ми дадете координати на центъра?

# 475
  • София
Оо, благодаря ви, момичета, това е доста полезна инфо  Embarassed
А можете ли да ми дадете координати на центъра?
Нямам координати,ходя на крака директно...ако някой друг има...да дава....
ааа виж си ако имаш възможност и Фт3 и Фт4

# 476
  • София
Момичета, имам един въпрос, който се отнася до сутрешните ми изследвания, направени на гладно, на жадно, опитах се да съм будна 2 часа преди това , заради пролактина, трети ден от цикъла:

TSH   9.34     uIU/ml   0.27 - 4.2 

LH   6.5     U/l   2.4 - 12.6   

FSH   9     U/l   3.5 - 12.5   

Пролактин   2904     mIU/l   127 - 637   

Естрадиол   80.6     pmol/l   46 - 607 

Първо за пролактина- случвало ли се е на някоя от вас да й излезе такъв резултат на пролактина заради стрес и после като сте го повторили, да е бил в нормата(или поне по- малко извън нея  Sad) Питам защото на мен кръвните са ми огроомен проблем- първо тази нощ не спах от притеснение, второ ми стана лошо и припаднах в "Кандиларов"- едва ме свестиха лелките  Laughing При тези обстоятелства ми се струва, че на стойностите на пролактина трудно може да им се вярва. Другото , което е очевидно, е ужасно високата стойност на TSH, особено като се има предвид, че от 10 месеца правим опити за бебе- ами то нищо чудно, че не става, при положение, че пише, че млада жена в детеродна възраст трябва да има оптимално 1,5, максимум 2 TSH...
Имам редовен цикъл, 14дневна лутеална фаза, фоликулометрията показва нормално нарастване и пукане на фоликул. Знам, че трябва да отида незабавно на ендокринолог, което ще направя утре сутринта, но ми се искаше да чуя някакви съвети преди това, за което ви благодаря предварително  Hug
ТСХ ти е високо - може да си с хипофункция на ЩЖ.
Пролактина - може да е грешка /лабор./ колкото и да се притесниш и да не спиш - това не може да е причина за толкова висок пролактин.
За ФМ - една ФМ не ти гарантира че всеки МЦ има О. и че всичко е наред с МЦ

# 477
Ами да, очевидно има нещо, което не е наред  Sad
Важното е, че го разбрах, пък да се надяваме, че е поправимо  Praynig

# 478
  • София
Адреса мисля че ул Здраве 2, иначе като влезеш в поликлиниката на МД, това е ниската сграда отдясно на високата, тръгваш по стълбите надолу има навсякъде табели за ендокринологията няма начин да не я намериш там на рецепцията вече ще ти кажат къде е дофтора и дали може да те приеме  Peace

# 479
Благодаря!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт