ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 786
  • 809
  •   1
Отговори
# 495
Тук някъде бях чела за съотношение на ЛХ към ФХ, нещо 1:2 ми се върти...
1:1 Peace
Като е нормално да е даже с лек (съвсем лек) превес на FSH.
Ти това го имаш(превеса на FSH), но съотношението не е идеално заради ниското LH.

# 496
  • Countryside
Благодаря ти за бързия отговор, като гледам кое време е, чак ме е срам  Blush
Но 1:1, но при какви реф.стойности? Какви са последиците от нисък LH?

# 497
Благодаря ти за бързия отговор, като гледам кое време е, чак ме е срам  Blush
Но 1:1, но при какви реф.стойности? Какви са последиците от нисък LH?
Ами аз поне лично не съм срещала 1:1 при какви референтни стойности.
По принцип всяка лаборатория работи с различни такива, та е възможно да има разлики, е не големи, но има такива.
LH е лутеинизиращия хормон, който влияе на спукването на фоликула , a FSH е фоликулостимулиращия.
По тази логика ниско LH Може да значи по затруднено пукане или непукане.
Обаче според мен при теб не е толкова нисък, все пак си в референтни граници, а не излязла извън тях.
Доктора ще ти каже най-добре.
Аз не съм лекар и мнението ми е абсолютно лаишко. Предупреждавам.

# 498
Предполагам, че въпроса ми не е затук newsm78, но се чудех- какво ознчава когато втората фаза на цикъла е повече от 15 дена примерно 17, това с хормонален дисбаланс ли се обяснява. Имам овулация усещам я някъде около 10-12 ден.
Благодаря ви предварително за отговора   bouquet  bouquet  bouquet

# 499
Тук някъде бях чела за съотношение на ЛХ към ФХ, нещо 1:2 ми се върти, но не помня,ще го потърся. Какво значи нисък ЛХ? Какви последици има върху цикъла?
При тези стойности на репродуктивните хормони дали ще се наложи да пускам на надбъбречна и щитовидна жлези?  Thinking

При мен стойностите на LH и FSH също бяха ниски, и проблемът се оказа в щитовидната жлеза.

# 500
  • Countryside
Надявам се, че док ще ме прати при ендокринолог, за всеки случай. Понеже всичко е в граници може да не обърне внимание  Thinking

# 501
  • София
Предполагам, че въпроса ми не е затук newsm78, но се чудех- какво ознчава когато втората фаза на цикъла е повече от 15 дена примерно 17, това с хормонален дисбаланс ли се обяснява. Имам овулация усещам я някъде около 10-12 ден.
Благодаря ви предварително за отговора   bouquet  bouquet  bouquet
С усещания не се определя овулация.

# 502
Знам, но усещанията ми са прекалено силни, боли ме корема, гърдите, понякога даже пия лекарство за болката. Wink не мога да сбъркам този момент  Naughty

# 503
Надявам се, че док ще ме прати при ендокринолог, за всеки случай. Понеже всичко е в граници може да не обърне внимание  Thinking

Моята лекарка ми каза, че стойностите на хормоните не са нормални, че най-вероятно нямам овулация, но не потърси причината никъде другаде. Даже започна да ме подготвя за стимулация. Добре че попрочетох малко тук във форума и се ориентирах към ендокринолог.

# 504
  • Countryside

Моята лекарка ми каза, че стойностите на хормоните не са нормални, че най-вероятно нямам овулация, но не потърси причината никъде другаде. Даже започна да ме подготвя за стимулация. Добре че попрочетох малко тук във форума и се ориентирах към ендокринолог.
Благодаря ти за инфото, утре съм на док, да видим какво ще каже. За всеки случай ще се консултирам с ендокринолог. Отивам в библиотеката да търся препоръчан.

# 505
Момичета, някои може ли да ми обясни какво значи нисък ЛХ в комбинация с нисък естрадиол ?  Confused

# 506
Момичета, някои може ли да ми обясни какво значи нисък ЛХ в комбинация с нисък естрадиол ?  Confused

Дай изследванията да погледнем .

# 507
ЛХ - 10.19  [14.0 - 95.6]

Естрадиол - 53.45 [85.8 - 498]

Правени са на 14 ден от цикъла, ако изобщо тази схема е правилна тъй като имам съмнения, но лекарката беше категорична, че е така.

# 508
ЛХ - 10.19  [14.0 - 95.6]

Естрадиол - 53.45 [85.8 - 498]

Правени са на 14 ден от цикъла, ако изобщо тази схема е правилна тъй като имам съмнения, но лекарката беше категорична, че е така.

Аз поне доколкото знам LH, ФСХ и Estradiol се правят на 3-ти ден от цикъла.
На 14-ти ден явно е предполагала, че си в овулаторна фаза.
Преди това пускала ли си ги във фоликулярна фаза?
Това пускане на 14-ти ден уж би трябвало да е за сравнение с резултати от 3-ти ден.
Обаче пък ние не знаем колко ти е дълъг цикъла, кога ти е овулацията и такива неща.
А по принцип стойностите на естрадиола мисля, че показваха дали има яйцеклетка и колко годна би била тя.

За LH вече съм казала малко по-нагоре в темата.

# 509
Бенджи, на 3-ти ден не сме пускали нищо, чак на 7-ми. Пускани са:

FSH - 8.61  [3.5 - 12.5]

Естрадиол - 90.77 [12.5 - 166]

Тестостерон - 1.39 [0.22 - 2.9]

DHEA-s - 9.22  [4.29 - 11. 2]

Цикълът ми е адки нередовен и общо взето си идва когато си поиска. Случвало се е да не ми идва повече от 40 дни. А според лекарите всичко е нормално, просто нередовен цикъл и толкова. А според мен нещата никак не са толкова прости.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт