ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 778
  • 809
  •   1
Отговори
# 600
Рипълче аз не към тебе упреци бре,а към лекарите.

И странно,аз също ходя при Начев, и дума не е обелвал за това че може да се абортира от ТСХ-то, даже ми каза дано само хашимото да ми е проблема и преди месец го смъкнах на 2.96 продължавам да пия тироксин доза 75 , правиме опити вече даже.
Има тема за Хашимото тук във форума,там има много информация. И наистина ТСХ не се изследва по време на мензис и ТСХ не води до аборт,просто може да доведе до незабременяване.

За ТСХ-то ми беше казано, че няма никакво значение кога точно се излседва.
След седмица ми е време за контролна проверка, ще говоря с Начев отново, защото в момента му нямам телефона под ръка иначе бих му се обадила веднага.
п.с. порових в гугл на английски, и там пише, че денят няма значение, ТСХ варира различните часов на деня, но не много.

# 601
Мила magnet_for_happiness много искам да си имаш бебче да знаеш! Виждала съм те и в други теми и знам че си минала през толкова много,а си и много сладка. Наистина много ще се радвам за теб когато стане! Много искам да стане, честна дума! Heart Eyes
Прегръщам всички!  Hug  Hug  Hug   

# 602
  • Бургас
Мила magnet_for_happiness много искам да си имаш бебче да знаеш! Виждала съм те и в други теми и знам че си минала през толкова много,а си и много сладка. Наистина много ще се радвам за теб когато стане! Много искам да стане, честна дума! Heart Eyes
Прегръщам всички!  Hug  Hug  Hug   
Нуклиър си е сладурана,тя си знае!  bouquet
Пожелавам на всички скоро две чертички! Hug

# 603
Момичета, няма ли кой да даде едно рамо с изследванията на bglkrBlush
Позволих си да й преправя малко първоначалния начин, по който даде резултатите си, мисля, че с корекцията е по-структурирано  и по-лесно за мнениеизкАзване  bouquet

Благодаря ви  bouquet

Здравейте момичета!Бихте ли коментирали моите резултати?Правим неуспешни опити от година.Изследванията са правени на 16, 22 ден и на 4 ден от новия МЦ. Знам че трябва да се изследват в един цикъл но така ми ги пусна док.

4-и ден от МЦ
LH  2.8 mlu/ml (фол 1.5-8 )
FSH  8.8 mlu/ml (фол 2-10 )
Estradiol  123 pg/ml (фол 30-100)

16-и ден от МЦ
LH  4.7 mlu/ml (ов 5-24 )
FSH  6.3 mlu/ml (ов 6-24 )
Estradiol  330 pg/ml (ов 130-350)

Prolactin  19.2 ng/ml (1.2-22)
Testosteron  0.5 ng/ml (0.2-1.0)

22-и ден от МЦ
Progesteron  36 ng/ml (5.25-38.63)

# 604
  • София
Писка Лиска ,irina boneva Blush направо ...нямам думи   bouquet

На всички желая мечти в ръцете и много здраве  bouquet

За прословутото ТСХ да добавя искам,че съм чувала,подчертавам чувала че ако е над 50-60-100 тогава вече може да предизвика проблем и то не помятане ,а до нещо също много лошо...няма да го споменавам.

Не претендирам че знам 100%,не съм медицинско лице и всяко мое мнение се базира на обща куптура и аз, за себе си ТСХ изследвам в чист ден. Ако няма значение- както е писала Рипълче-ок,лошо няма,всеки сам решава как да действа.
А освен на чист ден на гладно,жадно и без дозата хормон.

Прегръщам ви  bouquet Hug

# 605
  • София
Момичета, няма ли кой да даде едно рамо с изследванията на bglkrBlush
Позволих си да й преправя малко първоначалния начин, по който даде резултатите си, мисля, че с корекцията е по-структурирано  и по-лесно за мнениеизкАзване  bouquet
Здравейте погледнах и и поста и да я питам фоликуметрия правила ли е  Rolling Eyes на кой ден и е била овулацията, защото стойностите на ЛХ на 16 ден са ниски за овулаторна фаза, но пък прогестерона е добър, като след ову е  Rolling Eyes  А за изследванията който са пуснати в новия цикъл съотношението ЛХ/ФСХ не е добро  Rolling Eyes и естрадиола в началото на цикъла трява да е на долна граница  Rolling Eyes та повече инфо трябва така само хормони нищо не значат  Rolling Eyes
А виждам че си говорите за ТСХ, моето упорито пада  Rolling Eyes вече е 0.7 при долна 0.4  Confused Дали е проблем пък падането  Rolling Eyes

# 606
  • София
Lailah все пак НЕ е под долна граница, аз на твое място... знам ли ,бих питала ендокринолог, по принцип знам,че нито високото ТСХ нито много ниското са ок......
...лесно се скача от хипо в хипер функция
ти пиеш ли нещо?

# 607
  • гр.Раковски
Lailah,Cofe con leche благодаря Ви момичета.Тепърва почвам с доктори и изследвания,фоликулометрия не съм правила.Изследванията на хормоните аз си ги изпросих от док.Тя просто ме прегледа с вагинален ехограф каза,че всичко ми било в ред и ако не станело след още известно време тогава да сме правели изследвания.Мисля,че повече от година вече не е малко и явно съм права да се притеснявям.Ако съдя по БТ и тестовете О. трябва да е била на 15,16 ден ако изобщо е имало.В малък град съм и нямам голям избор на доктори.Но няма да оставя нещата така.Желанието да имам още една рожба е по-силно от всичко.Вярвам,че всички ще успеем!

# 608
здравейте дами , малко по напред в темата бях пуснала резултатите от хорм. ми изследвания.. (на  38 стр. някъде )
Вчера бях при доки - заради малко по-високите стойности на пролактина ми изписаха Dostinex - за 3  седмици - по 1/2 хапче във вторник и 1/2 в петък - общо по 1 хапче на седмица...
Вчера ме прегледаха с вагинален видеозон - оказа се че имам дом. фоликул в левия яйчник с размери 12-13 мм на 12 ден от цикъла - при мен предполагаемото ову мин месец според  тестовете за ову беше на 20 я ден от цикъла - така че доки каза че може и да имаме нормална ову този месец ... на 29 ти съм пак при доки да видим дали е имало ову или не ... ще ви пиша пак като мина прегледа ...
Много се бях притеснила за завишените стойности на пролактина..но доки ми каза за сега да не се стряскам и да изчаме да видим какво ще покаже следващият преглед ....
в нета четох че доста хора след прием на Достинекс - са имали успех с регулирането на хормона и с  EFP

пожелавам го на всички от сърце...

# 609
  • Countryside
Незнам дали ме помните, има развитие и по моя казус. При мен отношението на е ФСХ:ЛХ=2:1. След консултация с моята АГ тя каза, че няма нужда от допълнително изследване на хормоните на щитовидната жлеза(не било проблем това съотношение), понеже имам доказана овулация с фоликуметрия. И да направим спермограма. Спермограмата е добра с изключение на подвижността, която е 30%, което май никак не е добре при минимум 50%  Confused

# 610
Здравейте, момичета! Бих искала да чуя мнението ви и за моите хормони - правени на 3-и ден от цикъла, за което благодаря предварително:

LH    5.250   uIU/ml   ф.ф2.12-10.89лут.ф1.2-12.86;постмено.-10.87-58. 64;м.2-8.6

FSH   10.370   uIU/ml   фол.ф.3.85-8.78 овул.ф.4.54-22.51 лут.ф.1.79-5.12 пост мено.16.74-113.59 м.

Prolactin   19.88   ng/ml   ж 1.34-24.20 м . 1.61-18.77

Еstradiol   43   pg/ml   ф.ф-39-189;лут.ф.-48-309;постмено.<20-40
Иначе историята накратко е 1г. и 2м. опити за бебе - аз съм на 30г., отхвърлено съмнение за поликистоза, последен преглед потвърди овулация на 14-15 ден от цикъла, което иначе засичам с тестчета за ову. Имам редовен цикъл и не спираме да опитваме до постигане на малко чудо Simple Smile . Започнах да ходя в клиника по стерилитет - предстои ми снимка за проходимост на тръбите  Praynig дано там всичко е наред.
Хубава петъчна вечер на всички ви.

# 611
  • София
Lailah все пак НЕ е под долна граница, аз на твое място... знам ли ,бих питала ендокринолог, по принцип знам,че нито високото ТСХ нито много ниското са ок......
...лесно се скача от хипо в хипер функция
ти пиеш ли нещо?
нищо не пия, то само си пада постоянно  Rolling Eyes като се замисля че и еутирокс при стойност 1,5 преди 2 години ми бяха изписали добре че не го пих  ooooh!
Започнах да ходя в клиника по стерилитет - предстои ми снимка за проходимост на тръбите  Praynig дано там всичко е наред.
Хубава петъчна вечер на всички ви.
Това е най-доброто решение с клиниката, а за хормоните, аз не съм лекар какво да кажа, ФСХ е височко, мен при малко по-ниско ФСХ (9,7) и малко по-високо ЛХ (7) в клиника по стерилитет ми казаха че са ми ок хормоните. Естрадиола и пролактина бяха с подобни на твойте стойност, успех ти желая дано скоро намерите причината  Hug

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 10:07 от Lailah

# 612
Lailah благодаря ти   bouquet
Ще видим какво ще кажат - края на следващата седмица ми е часа за снимката. Приятен почивен ден.

# 613
Mомичета, понеже стана спор преди време за ТСХ-то, днес бях на консултация при Начев и това е инфо от него:
1. Няма значение кога се тества ТСХ, в дни на цикъл или чисти дни
2. При високо ТСХ се забременява по-трудно
3. Има опасност от аборт
4. Има опасност от малформации на плода.

Хубавото е, че този хормон влиза в релси сравнително бързо от 2 до 3 месеца.
Успех ви пожелавам.

# 614
2. При високо ТСХ се забременява по-трудно
Извинявай, а какво се има впредвид под "високо", извън референтите граници които се дават от лабораторията или над някаква определена стойност. Защото съм чела различни мнения, че трябва да е под 1.5 на други места под 2.5 и се обърках. Моята стойност е 2.46 и ендо. ми каза че е ок, но...

Общи условия

Активация на акаунт