ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 748
  • 809
  •   1
Отговори
# 585
  • гр.Раковски
Здравейте момичета!Бихте ли коментирали моите резултати?Правим неуспешни опити от година.Изследванията са правени на 16,22 ден и на 4 ден от новия МЦ.Знам че трябва да се изследват в един цикъл но така ми ги пусна док.

Прогест.-средна л. ф.-36 ng/ml (5.25-38.63)

FSH-ф.ф. - 8.8 mlu/ml (2-10 ) на 4 ден от МЦ
FSH-о.ф.  - 6.3 mlu/ml (6-24 ) на 16 ден от МЦ

LH - ф.ф.- 2.8 mlu/ml (1.5-8 ) на 4 ден от МЦ
LH - о.ф. - 4.7 mlu/ml ( 5-24 ) на 16 ден от МЦ

Тестостерон - 0.5 ng/ml ( 0.2-1.0 )

Естрадиол - ф.ф.-123 pg/ml ( 30-100) на 4 ден
Естрадиол - о.ф. - 330 pg/ml ( 130-350 ) на 16 ден

Пролактин - 19.2 ng/ml (1.2-22)

# 586
Café con leche , правилно си чела, че съотношението LH:FSH трябва да е 1:1, малко ти е по-високо FSH(даже леко извън референтните), може да е нещо инцидентно, може и от възрастта да е. На колко си години?
На 29 съм.

Да тичам ли утре в друга лаборатория само за този хормон?

Мисля, че няма смисъл, то важното е съотношението между двата. Твоя не е много над границата не се притеснявай, може би е нещо инцидентно.
Знам какво си прочела, но там според мен става въпрос за стойности много над референтните, а ти си кажи-речи в тях.

# 587
Ох, и личната лекарка не си вдига телефона  Sad

Бих направила изследването още веднъж утре, в друга лаборатория, стига да знам, че има смисъл. Чета за FSH, че се прави изрично на 3-и ден.

При тези резултати има ли смисъл от консултация с гинеколога, или да бягам директно на ендокринолог? Да повторя ли изследванията утре на 4-и ден от МЦ? Ако да, всичките 5 хормона ли?

Моля ви, дайте акъл, че направо се сринах  Sad

# 588
Мило Кафенце, не се сривай.
Виж по горе.
Няма нужда да ги правиш сега отново.
По добре за твое успокоение ги направи на следващия цикъл (естествено ако не те пропусне, че може и да стане бебенцето още сега)
Защото тези хормони са цикъл за цикъл и това може да  е нещо инцидентно, пък и ти не си много над границата, а съвсем мъничко.

# 589
Кафенце, чувала съм че малки отклонения се считат за нормални. изчакай да видиш какво ще каже гинеколога. Спокойно!  Hug

Аз правих моите изследвания в цибалаб след като имах една неуспешна бременност. Доволна съм от тях. Оказа се че прогестерона (така ли се пише  Embarassed ) ми е много нисък и сега ще пия хапчета 3 месеца т.е. пак трябва да отложим бебеправенето за след 3 месеца.  Sad Но пък се радвам че е нещо поправимо и лесно се третира.
Прегръщам всички!  Hug  Hug  Hug

# 590
Днес бях на преглед при гинеколога, каза, че хормоните ми са на нормално овулираща жена. Каза резултата за FSH изобщо да не си го слагам на сърцето  Rolling Eyes Съотношението ми LH:FSH е 0.69, не било притеснително. Много ми се иска да му вярвам  Embarassed

Да, БТ и тестовете могат да показват, че овулирам нормално и редовно, но откъде може да се разбере дали яйцеклетката е качествена...  Rolling Eyes (това са си мои мисли)

На 12-и ден от МЦ ме вика на преглед да видим О. докъде ще е.

# 591

Да, БТ и тестовете могат да показват, че овулирам нормално и редовно, но откъде може да се разбере дали яйцеклетката е качествена...  Rolling Eyes (това са си мои мисли)

От естрадиола се разбира това  Wink

# 592
Café con leche, пусни си и ТСХ и ФТ4, МАТ и ТАТ.
При мен хормоните, които си пускала бяха "като по книга", но ТСХ-то се оказа много над рефернтните стойности. Забременяването става по-трудно и има опасност от изгубване на бебето при забременяване. 

# 593

От естрадиола се разбира това  Wink
Мхм, ясно, значи средна хубост с моя естрадиол  Blush
Много благодаря!   bouquet

@Ripple - чудя се защо трябва пациентите да проявяме самоинициатива в това отношение, вместо лекарите да ни назначават изследванията  Crossing Arms Честно казано ще ме е страх да ги пусна след вчерашната изненада  Embarassed На кой ден се пускат?

# 594
Café con leche, моите изследвания бяха назначени от лекар. Самоинициативи не съм проявявала, като изключим приемането на витамини, които предписах на мъжа ми:))
Всичко тествах между 3 и 5 ден от цикъла.
Освен Пролактин, ЛХ, Естрадиол и ФСХ, ТСХ и ФТ4, МАТ, ТАТ имах назначени и Анти-кадиолипинови ат.  както и Анти Бета2 Гликопротеин.
Аз също мисля, че лекарят ти трябва да ти каже какво да изследваш.
Виж, тестостерон не са ме карали да пускам.

# 595
Рипълче, не вкарвай толкова в дълбоки дебри Кафенцето от сега.

Та те правят опити от едва 4 месеца, при това каза, че са несериозни и на два пъти са изтървали евентуалната овулация.

# 596
Рипълче, не вкарвай толкова в дълбоки дебри Кафенцето от сега.

Та те правят опити от едва 4 месеца, при това каза, че са несериозни и на два пъти са изтървали евентуалната овулация.

А, може.
Аз видях тема от 40 страници и се хванах за последните две, не съм навлизала в подробностите.Simple Smile)
Но в крайна сметка след като самоинициира хормонални изследвания, поне да са всички нужни.
 Hug

# 597
  • София
Хайде сега аз видна вече Хашимотка да се намеся:
 1. ТСХ НЕ се изследва по време на започнала менструация,трябва ни ЧИСТ ден без кръвотечение.
2. Високото ТСХ НЕ предполга загуба на бебето!!!! Високото ТСХ БИ могло да е причина за незабременяване!-и това не винаги

Ripple,който ти ги е наговорил тия дивотии и те кара за изследваш ТСХ по време на мензис му кажи да се застреля!

а по въпроса какво може да се пусне като изследване,ехееееее...не виждам DHEA-S  да сте споменали има и още една купчина все важни,например Прогестерон след доказана овулация,освен и щитовидните де...не само хормонални...но за Кафенце това е рано,та те едва от 4 месеца....

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 17:20 от magnet_for_happiness

# 598
Хайде сега аз видна вече Хашимотка да се намеся:
 1. ТСХ НЕ се изследва по време на започнала менструация,трябва ни ЧИСТ ден без кръвотечение.
2. Високото ТСХ НЕ предполга загуба на бебето!!!! Високото ТСХ БИ могло да е причина за незабременяване!-и това не винаги

Ripple,който ти ги е наговорил тия дивотии и те кара за изследваш ТСХ по време на мензис му кажи да се застреля!

а по въпроса какво може да се пусне като изследване,ехееееее...не виждам DHEA-S  да сте споменали има и още една купчина все важни,например Прогестерон след доказана овулация,освен и щитовидните де...не само хормонални...но за Кафенце това е рано,та те едва от 4 месеца....

Не знаех, че ТСХ се пуска в чист ден. Между 3ти и 5ти ден от цикъла ми казаха да го изследвам в клиника "Щерев", където ходя. Доколкото знам, няма значение на кой ден от цикъл се пуска ТСХ. Може и да бъркам, защото не съм специалист, но за сега не се опитвам да проверявам и тези лекари, които избрах в момента.
За възможни трудности при забременяването и възможна загуба на бебето при високо ТСХ ми го каза д-р Начев, защото се опитвах да се ориентирам кога може да е възникнал проблема при мен преди или след първата ми бременност.

Естествено, че има още много неща, които могат да се изследват. Опитах се да помогна, като дам инфо за първоначално назначението изследвания при мен.

# 599
  • София
Рипълче аз не към тебе упреци бре,а към лекарите.

И странно,аз също ходя при Начев, и дума не е обелвал за това че може да се абортира от ТСХ-то, даже ми каза дано само хашимото да ми е проблема и преди месец го смъкнах на 2.96 продължавам да пия тироксин доза 75 , правиме опити вече даже.
А имам 3 аборта зад гърба си-2 спонтанни и 1 кухо яйце.

Има тема за Хашимото тук във форума,там има много информация. И наистина ТСХ не се изследва по време на мензис и ТСХ не води до аборт,просто може да доведе до незабременяване.

Общи условия

Активация на акаунт