ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 904
  • 809
  •   1
Отговори
# 615
2. При високо ТСХ се забременява по-трудно
Извинявай, а какво се има впредвид под "високо", извън референтите граници които се дават от лабораторията или над някаква определена стойност. Защото съм чела различни мнения, че трябва да е под 1.5 на други места под 2.5 и се обърках. Моята стойност е 2.46 и ендо. ми каза че е ок, но...

В България референтните стойности за ТСХ са по-високи, като горна граница, от референтните стойности, които се приемат за нормални по света. (Знам, малко е дразнещо това "по света", но не помня къде го четох, дали ставаше въпрос за Световната Здравна Организация, Западна Европа или САЩ). На мен Цибалаб ми е сложила горна референта 5, Кандиларов 4.2. Аз бях с ТСХ 5.24, сега го смъкнах до 3.2. Според Начев ако не се планира бременност, такова ТСХ е ок, но ако се планира, трябва да е около 2.5, така че твоето ми се струва наред.

# 616
мога ли и аз да ви помоля за менение за моите хормони
правени са на 3 ден от цикъла

TSH   3,07mIU/ml   0.27-4.20

Prolactin   359,1mlU/ml   Жнебр.(102-496)
LH   17,51mlU/ml   Ж(фол 2.4-12.6
FSH    9,17 mlU/ml   Ж (фол.3,5-12,5
Estradiol56,32pg/ml   Ж(фол.12.5-166

# 617
darla87, TSH вече го коментирахме, така че преминавам към другите.

Притеснява ме и няма какво да се лъжем, много високото ти LH.
Особено пък и че е много важно съотношението между LH и FSH ( видях, че и това са ти казали).
Определено е много добре да е 1:1, но и да не е толкова в идеални граници, при всички случаи е по-добре FHS малкичко, съвсем малко да доминира над LH (т.е. стойността му да е по-висока), естествено и да е в референтни граници.
За мое огромно съжаление, ще кажа, че тези ти симптоми досега говорят за СПКЯ, но пък може и хормоните да са нещо инцидентно, защото те са си месец за месец.
Ако картинката се повтаря, тогава не е добре.

# 618
мерси много бенджи
аз имам ляв кистозен яйчник той ми проблемен още когато бях тинейджърка но десния е перфектен последния път като ходих на гинеколог левия беше леко оголемен но е в нормата.. незнам ще видя доки какво ще каже и извинявай ама се моля да не си права Simple Smile сигурно разбираш защо...  Hug Hug благодаря ти много...

# 619
Искам да попитам къде се правят изследванията на хормоните - в специализирана клиника, при обикновен гинеколог или от личния лекар в прозволна лаборатория?

# 620
В някоя лаборатория може да идеш.
По принцип би трябвало да ти дадат направление, но явно е много ограничен броят им и рядко дават, най-много за 1-2 хормона да минеш по ЗК.
Иначе приблизително е около 15 лв. на хормон, като някои са по 13, други 16 и затова усреднявам на 15.

darla87, разбирам те и знам защо се надяваш, да не съм права, но пък и да съм, нали знаеш, че е поправимо.
Пък и с поликистоза се забременява, има къде, къде, по-лоши неща.

# 621
Искам да попитам къде се правят изследванията на хормоните - в специализирана клиника, при обикновен гинеколог или от личния лекар в прозволна лаборатория?
Цитирам си поста от преди три страници относно цените на две от най-известните лаборатории в София (пълното им име е медико-диагностична лаборатория)- ЦибаЛаб и Кандиларов. Другата по-популярна е Бодимед. Иначе във всяка болница с лаборатория изследват хормони. ПРава е Бенджи, че е малко вероятно е джипито ти да ти даде направление за повече от 2 хормона  Rolling Eyes

Цитат
Да споделя малко инфо като прясно завърнала се от Цибалаб. Simple Smile

Направих пакета Лейди + - LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosteron = 68.40 лв.
Има и пакет Лейди - горните хормони без тестостерона = 59 лв.

За моя радост ми наточиха само едно контейнерче кръв. Резултати ми казаха за утре, макар че сигурно ще излязат още днес.
Преписвам от книжката им какво пише като изисквания за различните изследвания:

Цитат
Хипофизни, полови и други хормони:
Преди обяд, по схема, в зависимост от деня от МЦ. При жени, без медикаменти или хормонални препарати.

От това съдя, че няма изрично изискване на гладно и жадно. За пролактина хич не ме и питаха дали съм спокойна, камо ли да ми кажат изрично да поседна/полегна и като се има предвид, че карах  travel  до лабораторията и на пътя имаше 100 идиота, кой знае какъв резултат ще излезе  Laughing

И накрая малко бонус информация - сравнение между цените на 5-е хормона в Цибалаб и Кандиларов.(с включени цени за взимане на кръв, консумативи и адм.обслужване)
Цибалаб - 68.40 лв. (пакетна цена)
Кандиларов - 90.50 лв. (няма пакетна цена - LH, FSH, Prolactin - 16.90 лв., Estradiol - 17.90 лв., Testosteron - 18.90 лв.)

# 622
Здравейте момичета,

След две неуспешни бременности дойде и време за изследвания. Гинеколога ми се съмнява и за поликистозни яйчници. Ето и изследванията ми в 3 ден от цикъла в Кандиларов. какво мислите, макар и всичко да е в норма възможна ли е тази диагноза при тези стойности?
LH       5.1       U/l     2.4 - 12.6    

FSH       6       U/l     3.5 - 12.5   

Пролактин 335  mIU/l 127 - 637   

Естрадиол 162.4 pmol/l 46 - 607    

Благодаря Ви предварително Hug

# 623
Криската, на мен изобщо не ми изглеждат като за ПКЯ. ЛХ даже ти е по-ниско от ФСХ, а при ПКЯ е обратното. И другите хормони ми се струват наред, според мен от този храст заек няма да изскочи. Което е добре всъщност. Пожелавам ти с лекаря ти да намерите причината и да имаш успешна бременност! Peace

# 624
Криската, на мен изобщо не ми изглеждат като за ПКЯ. ЛХ даже ти е по-ниско от ФСХ, а при ПКЯ е обратното. И другите хормони ми се струват наред, според мен от този храст заек няма да изскочи. Което е добре всъщност. Пожелавам ти с лекаря ти да намерите причината и да имаш успешна бременност! Peace
Подкрепям казаното.
Наистина и на мен ми изглеждат много добре тези изследвания.

# 625
Благодаря Ви момичета. То всъщност при мен изкочи генетичен проблем и само се молех да нямам и хормонален, че тогава ми идва множко. В понеделник съм и при генеколожката и при проф. Кременски и ще видим Hug

# 626
  • Бургас
Благодаря Ви момичета. То всъщност при мен изкочи генетичен проблем и само се молех да нямам и хормонален, че тогава ми идва множко. В понеделник съм и при генеколожката и при проф. Кременски и ще видим Hug
Пожелавам ти успех! Hug

# 627
И аз ви благодаря за отговорите момичета  Hug

За заплащането съм ок, повече ме притеснява после разчитането на изследванията, че хич не съм веща по тези въпроси... (Пък като знам с други изследвания, че в лаборатариите само дават изследванията и отказват всякакъв коментар...)

# 628
Привет момичета!
Какво ще кажете за моите хормони правени на 5-ти ден от МЦ?

Estradiol  15,1 Pg/ml    ( ref. 11-69 )

LH            7,3 mIU/ml  (     1,7-13,3 )

FSH          5,53 mIU/ml (   4,5-11 )

Prolaktin   123  mIU/ml ( 87-613 )

Като си взех резултатите от лабораторията ми казаха, че по принцип са ми добри изследванията, но е добре LH и FSH да са с разменени стойности(т.е. ЛХ да е на мястото на ФСХ и обратно). И ме питаха дали са ми казвали да имам ПКЯ.
Един път при преглед ми откриха киста на единия яйчник, но при следващи, такава нямаше, та се чудя.
Питам вас, защото докато ми станаха изследванията, реших да приключа с доктора поради ред причини и сега още не съм се ориентирала към друг.
Благодаря предварително милички   bouquet

# 629
na_ga , и аз щях да те питам същото каквото са те питали в лабораторията.
Като цяло изследванията ти са в референтни граници, но наистина съотношението на LH:FSH не е от препоръчителните, ако беше обраното щеше да е по-добре.
И този естрадиол ми се струва малко нисичък. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт