ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 850
  • 809
  •   1
Отговори
# 660
magnet_for_happiness два пъти в годината ТСХе по здравната каса,а лекаря ако иска може и повече Peace

# 661
  • София
magnet_for_happiness два пъти в годината ТСХе по здравната каса,а лекаря ако иска може и повече Peace

ок,значи личната ме е излъгала

# 662
Емии, щом бецайлен - бецален. То ако стига да е само това, ще съм хепи!!!  Hug Hug Hug всички!

# 663
Ужас.................  Cry Cry
А сега накъде???

От Кандиларов:

LH            7.8         U/l       2.4 - 12.6       
FSH    H     15.6       U/l      3.5 - 12.5    
Пролактин    318        mIU/l      127 - 637
Естрадиол    162.3        pmol/l      46 - 607

От Цибалаб:

Prolactin    266.38 IU/l 59.0 - 619.0
LH    5.69 IU/l фол 1.9-12.5
FSH    14.08 IU/l фол 2.5-10.2
Estradiol 211.93 pmol/l фол 40-606

Отивам да видя дали в една ин-витро клиника ще ме приемат за изследване на 2 допълнителни хормона, които се правят само там и в друга, неработеща в събота лаборатория. Дано ме приемат, защото утре вече няма да съм в 3-и ден от МЦ  Cry

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 14:41 от Café con leche

# 664
 spoko

Не губи кураж, другия месец пак ще ги изследваш... и въобще ще правиш всичко каквото трябва! Много, много ти стискам палци всичко да се нареди!

Успя ли с другите хормони?

# 665
Дандиела, ФСХ е доста завишен!!!!! Sad Мисля, че това говори за изчерпване на яйчниковия резерв! Дано и другите момичета се изкажат!

Това може да означава, а може и да не означава изчерпан яйчников резерв.
Дандиела, иди на добър гинеколог и не бързай да се паникьосваш. Peace

# 666
meritu, аз вчера си изследвах 3 от 5те: TSH, FT3 FT4, важното е да не си пила кафе и да е на гладно. Аз сама си ги назначих, но от лабораторията ми казаха, че деня няма никакво значение и май резултатите са добри:
FT 3 - 4.92 /3.10-6.30/
FT 4 - 15.92 /11.00 - 22.60/
TSH -1.540 /0.35 - 5.00/

За съжаление не така стои въпроса с FSH и Е2 на 4ти ден:  Embarassed
Е2 - 53 при реф.ст-ст: 20-273
пролактин: 21 при реф.ст-ст:2.60-26.70
FSH - 9.22 при реф.ст-ст:3.85-8.78
LH - 3.72 при реф.ст-ст:2.12 - 10.89
за които съм мноооого притеснена.
Пролактина макар и в норма ти е към горна граница. Може той да подтиска О. и за това да има завишен ФСХ. Не мисля че е ИЯР / моля не пускайте такива стресиращи изказвания. За да се предположи това трябват повече изследвания/
ФСХ просто този МЦ се е форсирал доста, но причината за това може да е какво ли не.
Посети добър АГ -Ендокринолог.

Кафенце, ще се включат и по-запознати момичета, а аз като по-незнаеща само си позволих да цитирам изказванията на каритас и Денис от по-назад в темата. Не си прави прибързани изводи, не се шашкай, направи си незабавно още утре час за 2 от специализираните клиники (1, която ще те приеме най-скоро и 2-ра, която ти субективно считаш за най-добра) и СПОКОЙНО си чакай часа, за да не го дочакаш в най-добрия смисъл. Това е единственото разумно, което може да направиш на този етап, може и да няма проблем, все пак на първото изследване не ти е много завишен и съотношенито между  ЛХ и ФСХ е добро според общоразпространеното мнение, но само не избързвай с лошите изводи.

Знам, че е много трудно да е спокоен човек в такъв момент, то аз само докато чакам да дойде време да си ПУСНА изследванията, почвам да се шашкам и да си мисля: какво ще правя по-нататък, затова прекрасно разбирам колко е лесно да кажеш на някой успокой се и колко е трудно сам да го направиш... но трябва!

# 667
Здравейте, момичета. Бихте ли погледнали стойностите на измерените ми хормони - TSX - 2.20, реф.ст. 0,4-4,00 и Пролактин - 436,7 реф. ст. 102-496. Благодаря ви.

# 668
Кафенце, ФСХ е малко високо, но това не говори за изчерпан яйчников резерв, за да се докаже това се правят редица други изследвания.  ЛХ и ФСХ се менят всеки месец.

# 669
  • София
Здравейте, момичета. Бихте ли погледнали стойностите на измерените ми хормони - TSX - 2.20, реф.ст. 0,4-4,00 и Пролактин - 436,7 реф. ст. 102-496. Благодаря ви.
аз мисля че и двете са леко завишени,може да се допиташ за мнение  на ендокринолог.

# 670
аз мисля че и двете са леко завишени,може да се допиташ за мнение  на ендокринолог.
В норма са, пролактина леко на горна граница, но високия пролактин е причина за липса на менструация. Според мен няма за какво да се притесняваш, но лекаря ти ще ти каже най-добре Simple Smile

# 671
  • София
В норма са, пролактина леко на горна граница, но високия пролактин е причина за липса на менструация. Според мен няма за какво да се притесняваш, но лекаря ти ще ти каже най-добре Simple Smile
че са в норма то е очевадно, но са към горна граница и двата,на ТСХ гледам е 4 границата...но все пак ТСХ 2.2 е супер...не казвам че  е проблем и лекар най-добре би се произнесъл

# 672
Нямам намерение да споря, очевидно е да, не знам за очевадно, а и говорим общо взето за едно нещо, обърнах се към нея, не към тем magnet_for_hapiness, но ТСХ 2.2 според мен е ok  къде е горната граница 4 ...имайки предвид че моя лекар ми е казвал, че 2 е златната среда. Аз смятам, че единствено пролактина е на горна граница, но ако няма проблем с цикъла едва ли е проблем.

# 673
  • София
Нямам намерение да споря, очевидно е да, не знам за очевадно, а и говорим общо взето за едно нещо, обърнах се към нея, не към тем magnet_for_hapiness, но ТСХ 2.2 според мен е ok  къде е горната граница 4 ...имайки предвид че моя лекар ми е казвал, че 2 е златната среда. Аз смятам, че единствено пролактина е на горна граница, но ако няма проблем с цикъла едва ли е проблем.
Peace ТСХ 2 е златната среда спор няма,както и няма правописна грешка в очевадно-умишлено го написах така,аз също не споря с теб...а и мога да пиша мнения нали,въпреки че не се обръщаш към мен Thinking

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 22:09 от magnet_for_happiness

# 674
ще се отклоня от темата...
не съм казвала, че е правописна грешка- точно това ме подразни. В българският език очевидно е по-меко и със същото силно значение като очевадно... видях, но не ми е извадило очите още.

Общи условия

Активация на акаунт