ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

• 114 906
  • 809
  •   1
Отговори
# 690
Аз също съм чела тук, че е най-добре на 3-ти ден, но миналата година моят гинеколог също беше написала на направлението от 3-ти до 5-ти ден, и а змисля, че отидох на 5-ти  newsm78 , ако не се лъжа.... Но ти си отиди на 3-ти! Пиши после за резултатите!

# 691
Здравейте, момичета, моля за помощ при разчитането!  Hug Притеснява ме високия тестостерон, пък и ЛХ и ФСХ ми се виждат като цяло нисички..
На 3-ти ден от цикъла са:

Prolactin 148.24
 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH 4.93
 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 4.44
 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 196.21
 pmol/l М:до191;Ж:от1-10г.22-99.1фол 40-606 овул.536-1930,лут121-719,мен. до136)

Testosteron 2.01
 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

FT 3 4.54
 pmol/l 3.10-6.30

FT 4 15.33
 pmol/l 11.00 - 22.60

TSH 2.260
 mIU/l 0.35 - 5.00

ТАТ <10.00
 IU/ml до 115

МАТ - (TPO) 9.20
 IU/ml до 34

# 692
Apr, на мен ми се струват нормални, а тестосерона- бих те посъветвала да пуснеш  и другите андрогени. ДХАЕС също.
На горна граница е, което може да ти създаде проблем с мензиса примерно, от там да наруши овулацията. Аз мисля че е ок,  моят лекар ми назначи стимулация въпреки че моя тестостерон също като твоя беше на горна граница, каза че когато се стимулира овулацията, той ще си дойде на мястото.

# 693
Аз съм тестостерон 2,4 и Владимиров ми е казвал, че няма проблем .В рамките на нормата е .

# 694
Apr , и на мен ми се струват като цяло нисички ЛХ и ФСХ, а и ЛХ доминира малко.  Thinking

# 695
 Hug

Да, и на мен ми направи впечатление, че ЛХ доминира леко, но не знам дали това може да означава нещо. Още по-малко пък знам дали това, че ЛХ и ФСХ са нисички също говори за нещо (то май и естрадиолът всъщност е нисичък).

А за тестостерона, много успокояващо ми подействаха вашите думи. Мисля пак да го изследвам заедно с прогестерона (доколкото си спомням от четеното, за него няма значение ден от МЦ), както и да послушам съвета на Чин. Само че кои са другите андрогени и за тях и ДХАЕС има ли значение деня от МЦ? Предполагам, че не и че те са по някакъв начин свързани с тестоостерона или в комбинация с неговите стойности могат да говорят за някакъв проблем?

# 696
Hug

Да, и на мен ми направи впечатление, че ЛХ доминира леко, но не знам дали това може да означава нещо. Още по-малко пък знам дали това, че ЛХ и ФСХ са нисички също говори за нещо (то май и естрадиолът всъщност е нисичък).

А за тестостерона, много успокояващо ми подействаха вашите думи. Мисля пак да го изследвам заедно с прогестерона (доколкото си спомням от четеното, за него няма значение ден от МЦ), както и да послушам съвета на Чин. Само че кои са другите андрогени и за тях и ДХАЕС има ли значение деня от МЦ? Предполагам, че не и че те са по някакъв начин свързани с тестоостерона или в комбинация с неговите стойности могат да говорят за някакъв проблем?
По принцип едно височко ЛХ може да значи поликистоза, но специално при теб ме съмнява.
Естрадиолът ти ми изглежда наред.
Другите андрогени освен тестостерон са : андростендион и DHEA-S. Денят на изследване няма значение.

# 697
Както е казала Бенджи, денят няма значение за андрогените. Според мен ако подтикнете малко овуто и всички други ще си дойдат на мястото. ЛХ и ФСХ се менят всеки месец, т.е изминалия месец може и ову да не е нямало затова да са нисички, но следващия месец ще се променят.  Успех и ни дръж в течение.

# 698
Благодаря ви, момичета, много ми помагате!  Hug

Както е казала Бенджи, денят няма значение за андрогените. Според мен ако подтикнете малко овуто и всички други ще си дойдат на мястото. ЛХ и ФСХ се менят всеки месец, т.е изминалия месец може и ову да не е нямало затова да са нисички, но следващия месец ще се променят.  Успех и ни дръж в течение.

Чин, какво имаш предвид под подтикнете малко овуто? Аз сама предприех изследванията, досега не съм се срещала със специалист...

# 699
Апр, не знам от къде си, добър ендокринолог в София мога да ти дам координати.
Аз харесвам Катя Тодорова, Коларов е добър ендокринолог от МД, моят лекар не е ендокринолог, но смятам, че също е добър.  За жалост Коларов искаше да ме пусне 6 месеца на противозачатъчни заради 1 андроген на горна граница, а това не е решение, когато се цели бебе. Да подтикнете, т.е ако ову няма или е много късна се прави лека стимулация, но преди това трябва да се направи спермограма и евентуално снимка на тръбите за да не се стреля на халос.

# 700
chin, благодаря ти, от София съм. И аз четох тук из темите добри отзиви за Тодорова и Коларов. Само не разбирам - това за стимулацията на овуто от ендокринолог ли се назначава? Това честно казано ме учудва - аз нямам опит, но все съм си представяла, че се назначава от АГ специалист...  newsm78

А между другото, и аз като си видях тестостерона изтръпнах, че може да се наложи противозачатъчни, а не искааааам, няма да понеса пак да прекъсваме бебеправенето  Sad А при теб как се развиха нещата, доколкото разбирам не си се дала на противозачатъчните?  Стискам палци за скорошен успех!  Hug

# 701
  • София
Стимулацията се прави от АГ и то в клиника и трябва да си под лекарско наблюдение Simple Smile

# 702
chin, благодаря ти, от София съм. И аз четох тук из темите добри отзиви за Тодорова и Коларов. Само не разбирам - това за стимулацията на овуто от ендокринолог ли се назначава? Това честно казано ме учудва - аз нямам опит, но все съм си представяла, че се назначава от АГ специалист...  newsm78

А между другото, и аз като си видях тестостерона изтръпнах, че може да се наложи противозачатъчни, а не искааааам, няма да понеса пак да прекъсваме бебеправенето  Sad А при теб как се развиха нещата, доколкото разбирам не си се дала на противозачатъчните?  Стискам палци за скорошен успех!  Hug
Аз пих противозачатъчни и хормона ми спадна само с 0.3 - пак беше на горна граница, отказах да ги пия още 4 месеца и минах на стимулацията, но пък от противозачатъчните ми се бяха изчистили кистите, смених лекаря, който ми каза, че няма смисъл да го мъчим още тоя тестостестерон, когато нямам външни белези (окосмяване, наднормено тегло, акне) . А стимулация се прави при строг контрол от лекар и след изследвания

# 703
Благодаря ви момичета още веднъж, много ме успокоихте. Засега мисля да се кротна и да не предприемам нищо, следващия месец пак да ги изследвам и тогава да му мисля взависимост от резултата. (разбира се с надеждата да се окаже по-нисичък тесторена тогава) ТСХ също ще следя и ако играе, ще търся и ендокринолог. (преди време ми беше малко над 3, но сам е паднал някакси...)

# 704
Здравейте, момичета!
Може ли мнение и за моите хормони? Изследвани са във фоликулна фаза, затова давам само нейните референтни стойности.
LH: 3,68 LU/L (ref: 1-18)
FSH: 5,15 mIU/ml (ref: 4-13)
Estradiol: 94 pmol/L (ref: 143-694)
Progesteron: 0,30 ng/mL (ref: 0,27-2,61)

Знам, че прогестеронът се изследва на 7-ми ден след Ову, но те ми го пуснаха, незнайно защо. Не съм изследвала пролактин и тестостерон. Днес бях на лекар и тя каза, че положението с прогестеронът било лошо и ми изписа Дуфастон, но за естрадиола нищо не каза.
Благодаря Ви предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт