За АПРИЛката е вече време бебенце в ръце да вземе

• 17 836
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
princessa raia кураж и от мен. Когато раждах сина ми бяхме без пукната пара,мъжо курсант а аз не работех ,че имах една злополучна бременност преди това.Живяхме при свеки,добре че те са много свестни хора.Много се притеснявах от това ,че няма да можем да се справим финансово с отглеждането на бебето ,и тогава едната ми баба ми каза -"всяко бебе идва на тоя свят стискайки в ръка  торбичка с жълтици".И повярвай ми като се роди бебето наистина всичко беше наред,едните баба и дядо накупиха количка ,матраче козметика ,другите взеха дрешките,кръстника ни подари креватче. Laughing Абе всичко си дойде на мястото.Накрая се чудех какво  да  купим ние с  малкото парички дето имахме събрани,и купих две три ризки колкото и ние да имаме принос някакъв. Laughing Така че недей се притеснява,ще видиш как всичко ще си дойде на мястото постепенно.Сега най -важното е да си много спокойна и да се наслаждаваш на последните дни на своята бременност.Никога вече с бебече няма да сте толкова близко. Peace

yana_kuncheva на метро всяка година има хубави козунаци.Не помня фирмата ,ама са като венец и са в едни такива опаковки оранжеви ,зелени.Натрупани са на палети до рибата.По принцип от две години ,от както имам машина сама си ги правя ,но съм хапвала от тези и знам че бяха мн меки и вкусни.

dgudge и аз прочетох за този начин за варене на яйцата,опитах да сваря така трички в една купа.Верно не се счупи ни едно ,но като ги хапвахме ,бяха съвсем леко рохки.Може би  като са в тенджера повече водата изстива по бавно и стават добре сварени,но много се чудя дали да опитам или да ги оставя поне 2-3 минути да поврят и тогава да ги сваля  newsm78

# 136

МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА че съм в ролята на щъркел шарен късокрак  Heart Eyes

МАДЛЕНА ИМА ДЪЩЕРИЧКА
МИЛА , 3250, 52см

ДА са ви ЖИВИ И ЗДРАВИ дечицата  момичета . Само радости да ви носят и безрой незабравими мигове

Много целувки и морски прегръдки Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 137
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ!!! Да растат здрави, силни и послушнички!

Ех, въобще не намирам време да седна и да ви изчета. Изпуснах момента с ражданията. Добре, че имаме статистика.  Simple Smile
Ние извеждаме малката на терасата за по 10-15 минути от третата седмица насам. Днес ще я водим на първа консултация. Дано е наддала прилично. Според педиатърката трябва да я храня на около 3 часа и вечерта между 24 и 6 часа да й давам само водичка. Да, ама бебенцето ми като е гладно и не ще да заспива само с вода. Докарахме си с мъжа ми 2-3 безсънни нощи и спрях с тази схема. Много беше лошо и в болницата, защото от 23 до 5 часа не носеха нищо, дори вода не даваха и бебетата не спираха да реват. То и за това там ми се разраниха зърната, защото малката много лакомо засукваше и не можех да я отделя от гърдите. Точно от 12 ден започнаха коликите. Някои дни са почти непрекъснати, някои само в определени часове, но реве силно, чак се дере и се свива горкото.  Педиатърката ни каза да давам от капките Colief, но да ви кажа въобще няма ефект. Давах и паралелно от чайчето на Хип с копър, но пак без ефект. Сега й варим направо семена от копър. От както започнаха коликите й топлим коремчето с кърпи, когато положението стане нетърпимо и това я облекчава. Все още мама е вкъщи, а другата седмица ще идва свекито. Само не знам като си заминат как ще се оправям сама. Те не са от Варна и ще трябва сами да си я гледаме. Моля се поне коликите да намалеят и да станат по-търпими.
Кой подготви темата? Не съм се упражнявала в публикуването на снимки и искам да помоля този, който я е подготвил да ми изпрати на лични мейла си, за да пусна снимка на малкото ни бебенце. 

# 138
  • Бургас
Аз също се присъединявам към молбата за съвет за коликите, имаме от няколко дни и вземаме капките на Еспумизан, не личи да има ефект и ми е Sad
Няма определено време, в което се появявят, тя все си е крива и изплаква силно, изведнъж, почервенява и започва да се свива... Sad
Ако така сме 3 месеца, направо незнам, не може ли по някакъв начин да се облекчи...?
А и защо тръгнаха толкоз рано...  Confused

Благодарим на вестителката  Hug

Честито бебче на madlena!!! Много здраве и късмет!!!

# 139
Еха, колко много нови бебчета, страхотно!
Да се залавям с поздравленията  Simple Smile
Честити дъщерички на Didi Bojinova, zeleno oko, Дея, ssiilvvi, Мадлена! Да им носят много радост, нека имат безоблачно детство и безброй мечти!

Честито и на poem, Mai4e_na_Zai4e за малките мъже! Да растат здрави, палави, щастливи и омайващи женските сърца!

Добре сте си дошли dena_klv, emanuela88   много да се наслаждавате на малките бебоци! newsm32

# 140
  • Бургас
бен 78, аз не съм давала еспумизан,
но една майка ми каза че ЕНТЕРОКИД помагат много, пробвай тях
И да ти кажа подготви се ние имахме от 5 ден до 3 месеца, не се знае при всяко дте е различно и най важното внимавай какво ядеш, твойта храна предизвиква дискофорт на бебчето.

# 141
Честито на всички нови мами и техните бебенца-да са живи , здрави и много усмихнати.
Момичета не ми остава много време да чета-малко по диагонал го правя та...
За коликите и ние явно вече имаме сериозни снощи почти не спахме.Кърмим се и акаме добре остават само те като проблем.От днес започнах да давам Инфакол и май е по-спокоен,но добрия ефект е след ден-два.
Аничка бебетата се изхождат няколко пъти на ден,това не е проблм ,даже показва,че детето се храни добре.
Принцеске тези твои шефове са за  fight аз днес си изтеглих моя-не си вършат работата на веме.Знам ,че е изнервящо ,но гледай да се успокоиш,че сега е не само излишно да се нервиш.
Чоки какво стана с теб и твоя проблем,сигурно си споделяла ,но нямам време да чета назад?Разбрах,че и ти се познаваш с моята сестричка-колко е малък света.
Незнам как е при другите с големи дечица,но при нас е страшно.Каката едва я удържаме,голям мерак,целувки,прегръдки и понякога и се поскарвам като прекали.
ще гледам скоро да кача снимки,че още не ми остава много време.
На родилите мами нацелувайте малките бонбони.А на тези 2 в 1 късмет и леко раждане Hug

# 142
  • Пловдив
Здравейте момичета!

Включвам се при Вас с една радостна новина -  brawneye е вече мама на една голяма хубава
госпожица със завидните мерки 4125 гр и 53 см. Родила се е  днес по обяд.
Да е жива и здрава и да радва много цялото семейство!

# 143
Поздрави на всички вече обебили се мами и на тези, които са още 2 в 1.
Ние с Александра сме си вкъщи от миналия понеделник и със самото ни пребиране от болницата започнаха коликите. в началото и дадох чай от анасон и Инфоколик, а от следващия ден минахме на чайчето на Хир от копър и да чукна на дърво тази седмица нямаме проблеми с коремчето. Да не забравя да кажа, че коликите ни започваха след храненето към 15, 00 часа и задължително някой я носесеше на ръце и й слагахме загряти носни кърпи на коремчето, а в най-тежките моменти водна грейка. Грейката е под нея, а малката принцеса по коремче отгоре.
В момента аз имам въпрос към по- опитните мами, дали е нормално при всяка смяна на памперса да е пълен с аки. Сменям го винаги преди ядене.

# 144
  • Варна
Първо влизам като вестителка - много се радвам да обявя, че:

вчера petjoff е родила своя прекрасен син Александър - 51 см. и 3200 кг. Бебо има много коса и двамата с мама се чувстват добре!!! Пожелавам на малкия Александър здраве, щастие и много, много късмет!!!

Честити бебчета на ssiilvvi, Мадлена, brawneye и Mai4e_na_Zai4e! Много щастие, здраве, любов и късмет през живота им да ги съпътстват!!!

ssiilvvi, не можахме да се засечем (освен ако не тръгна да раждам утре-вдругиден). Wink

dena_klv, при мен се оказа, че не е било херпес, но пък изследванията, които си пуснах тогава показаха, че съм носител (преболедувала съм го някога и имам изградени антитела, които би трябвало да съм предала на бебето). Ходих на вирусолог и тя ми препоръча за всеки случай след раждането на бебето да се приложи гамаглобулинова терапия (за подсилване на имунитета). Вчера мойта гинеколожка каза, че трябва да говоря с неонатолозите в болницата и да им покажа изследванията си. Отдлено този, който ме изражда, трябва добре да ме огледа - да не би да имам активен херпес в момента... Rolling Eyes Така че мога да си раждам нормално, дано само с това голямо бебе (виж в албума за какъв корем става въпрос - това е миналата седмица) не стане раждане 2 в 1 като при теб. Tired

Сега основният ми проблем е пустият обрив, който просто ще ме побърка - мажа се с изписаният вчера крем, но засега няма кой знае какво подобрение... Явно се налага да родя, за да се оправя. Mr. Green

За всички чакащи -  Hug Hug Hug

# 145
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)

Честити съкровища на madlena,brawneye,petjoff.Да растът здрави,умни и послушни.На техните майки героини -бързо възстановяване.  bouquet  bouquet  bouquet

chockolina знам един много добър дерматолог във Варна.Прегледите му са доста скъпи ,както и лекарствата които изписва ,но е много добър диагностик. Ако искаш мога да ти дам координати на лични да му се обадиш.И за херпеса може да питаш ако имаш още нещо неясно. Peace

# 146
Здравейте и от мен Simple Smile
Да ви почерпя искам аз в тоз ранен слетобеден час,
че имам аз рожден ден, рожден ден в тоз слънчев ден!
Ех вижте ме само  Joy
Хайде момимчета да ви е сладко  smile3510 cook cook cheers днес съм рожденничка и ставам на мнооооооого годинки  Sunglasses
и да ме споменавате със здраве!!!  Hug  Hug  Hug

Незнам колко ще празнувам че то и ние сме с тези колики, давам Еспумизан и чай от анасон но то часовете за колики са си часове и винаги си ги има малкия. Незнам дано скоро скоро отшумят, поне малко де. Иначе и аз си го кърмя вечер, изобщо когато каже че е гладен, немога да го държа гладно бебчето само защото трябвало да има режим. Режим ОК но има време още сме само на 17 дена. Смятам че режима до края на 1 и от началото на 2 месец вече е по редно да се установи ( някъде бях чела ).  newsm78
А още нещо да ви се похваля днеска взехме количка на Concord Fusion - каквато исках само с цвета направих компромис че нямаше синя а е бежова, но всъщност много ми харесва, много е свежа!
Та така какво още щях да казаваммммммм аде  Sunglasses
До скоро и много целувки и гушки на всички и особено на бургаския отбор майчета те си знаят Simple Smile
На тези които още чакат хайде кураж от мене да знаете че това е най хубавия момент, все още си го спомням и припомням на моменти.
Хубав слетобеден ден!

# 147
Честито на всички мами без кореми и със принцове и принцеси край тях.  bouquet леле колко много - Бравоооо
Едва ми стига времето да попрочета нещо  #Crazy не мога да се организирам още
Да споделя- и ние се кърмим и тръткаме на всяко ядене, та аз започнах да го преобувам моя юнак половин час след ядене, че то какво преобуя го, изчистя го и той за 10 минути е чист и докато папка - трът, трът и така пак е омазал пейзажа за следващите три часа. Колики имаме, но засега се справяме само със саб симплекс по-малко. Режима ни е - уаааааа и мама дава  hahaha е това е за сега.
Ей Кате-ринке честит рожден ден   bouquet Hug 
А маминките дето тръпнат в очакване много ама много  Hug и спокойствие.

# 148
  • София
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА petjoff, ssiilvvi, Мадлена, brawneye и Mai4e_na_Zai4e! Да радват много мама и тати!

kate-rina, Ч.Р.Д! Нека всичките ти мечти се сбъднат!

# 149
здравейте мамета!!!
ДНЕС BRAWNEYE ИМА ЩЕРКА ИВА - РОДИЛА СЕ Е В 13.35  - 53 СМ И ЦЕЛИИИИИ 4125 Г... ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА НА МАМА...
Извинете, че малко късно съобщавам, но му дремнах един здрав следобеден сън, че днес правих сладки и боядисвах яйца...
аааа ама то някой е съобщил вече - е и аз съм една вестителка.......
още съм 2в1 и още не съм си приготвила багажа за болницата нито пък съм купила всичко - все ми се струва, че има време...
нямам време да ви изчета.....
ама ще наваксам...
гуш и цун
Честито на всички нови майчета - да са им живи и здрави рожбите!!!!
Кате ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И СЛЪНЧЕВА КАТО ДНЕШНИЯ ДЕН!

Поздрави за всички, на които предстои раждане от BRAWNEYE - щом ми пусна втори есемес заключвам, че се чувства добре и се надявам наистина да е така...

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 17:28 от mara casy

Общи условия

Активация на акаунт