За АПРИЛката е вече време бебенце в ръце да вземе

• 17 848
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от нас !

Вече от 2 дни сме вкъщи. Не съм писала защото още не можем да се осъзнаем- кърмене, цедене и само 1 час между тях и следващото хранене. Всеоще нямам достатъчно кърма и се дохранваме с адаптирано мляко. Ама няма как - бебата е такава поспалана, че педитърката каза че е добре да добавяме за да не спадне на тегло. Аз се наливам с лактогонен чай, ама не виждам кой знае какъв ефект. Надявам се да се увеличи кърмата и да  спрем с АМ. За раждането няма да разказвам сега- пожелавам успех да мамите на които то още предстои . Благодаря на всички за споделянето и подкрепата в форума.
Много целувки и честитки на всички мами и техните малки съкровища!

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 17:49 от suny78

# 226
Честито на новите мамчета ,да са им живи и здрави и на тези , които са се прибрали вече в къщи и си гушкат малките душички !  bouquet  bouquet  bouquet
Искам да ви  попитам бебчето до кога трябва да спи на една страна ,някъде съм чувала ,че до 2-3 седмици след раждането , но не съм сигурна .
pypy -И на мен ми казоха 1 месец след секциото да слагам колан ,то на  мен ми се поприбра доста ама все пак съм като бременна в 3 - ти месец Whistling
renka79 какво представлява това ,с което се мажеш и от къде си го купи и колко струва ,ако мажеш да ми кажеш  Hug

# 227
Ася, Вери_найс, съни 78! Добре дошли у дома!

На мен нищо не казали за колана, обаче слагам го ,като излизам навън, че шкебето ми още виси  Sad Питах доктора за упражнения, каза след 28 ден...
При мен пък на 8 ден след раждане спря кървене за цели 2 дни! Изписаха ми "метергин" за свиване на матката. Като изпих едно хапче вчера, все едно започнах да раждам! такива болки ме хванаха, че се притесних. Но, слава богу, вече наред всичко.

Имам въпросче кам Айла! Малката взе да папка много бързо. Едвам успява да преглъща! Яде на 3 часа, на 3.5-4 през ноща. Преди висеше на цица по 40 минути (20 една +20 друга), а сега изсуква всяка една за 5 минути Shocked Така правише кака, ама не на тази възраст! Дали е нормално?

# 228
Честит рожден ден, на Дея-Мария! Да е жива и здрава малката прицеса и да радва мама и тати!!!

Благодаря на Жабче за отговора, но сега имам още един въпрос! Не можем да се оригваме! Държа го по 15 мин и пак нищо не става. Дайте съвет какво да правя!

radost_mk на мен ми казаха, че трябва да спинкат настрани до 1 година. Даже, когато бебчето е по-голямо на кг, трябва да се слага нещо отзад на гръбчето, за да го подпира да не се обърне. Моя юнак си върти сам главичката и даже се надига.

# 229
  • Някъде там...
Емануела, ние имаме същия проблем с Яна. Мъча я по половин час да се оригне и не ще инатчето. пробвай да я наведеш и после да я изправиш рязко, понякога става така.

# 230
Здравейте и от нас!!! Днес ни изписаха и се чувстваме страхотно! Ще ви кажа с две-три думи за раждането ми: стана много бързо, имах контракции две вечери преди това и на 15 отивам на преглед, но нямах болки... казаха ми, че имам 2-3 см разкритие и могат да ме приемат. Аз исках да помисля, защото не бях настроена по този начин да станат нещата. След един час започнах да получавам много чести и болезнени контракции/вече се бях прибрала в къщи/ и звъннах на акушерката. Тя беше на смяна и аз отново отидох до болницата. Вече имах 4 см. Приеха ме в 11.30 и ми пуснаха система. След 1 час вече бях с 9 см разкритие и в 13.15 се роди малката Андреа. Нямам никакви разкъсвания и шевове...  Peace Пожелавам на всички, които са 2 в 1 като моето раждане!!! Екипът беше впечатлен, казаха ми, че е раждане-мечта!
Очарована съм от ВИП-сектора в Бургас!!! Страхотно отношение и денонощни грижи и внимание за майката и бебето. Peace Вярно, плащаш си, но пък получаваш много...струва си! Всяка една от акушерките е готова да ти изнася лекции за всичко, свързано с бебето, както и практически обучения по всяко време. Благодарение на тях сега в къщи имам чувството, че това ми е трето дете Laughing Въобще никаква паника, никакво притеснение, справям се със всичко без помощта на бабите Whistling
Естествено, хубаво е навсякъде отношението да е такова, но за съжаление в нашата страна трябва да се плаща за това... ooooh! 
Изпращам ви снимка на Андреа за първата страничка : тежи 3 460 г, 50 см   
А ето и още няколко снимки на красавицата Hug

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 23:22 от zelenoto oko

# 231
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМИ!
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА РАСТАТ МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Ние се изписахме днес.
Искам да благодаря на всички ви за прекрасните пожелания и особено на :
Абрикотин,Mамочка,Петьоф,The empress,Aни4ка и Олчето Heart Eyes
Чоки благодаря че избра моето заглавие за новата ,вече стара тема.направи ме още по щастлива.  bouquet
Малкия ми принц се казва ТОМА.Може ли да ни впишете на първа страничка? Flutter

Ще пиша пак момичета като се пооправя малко.  bouquet

# 232
  • Варна
Честит рожден ден на Дея-Мария! С Мони й пожелаваме да е все така чаровна, много щастлива и да е най-добрата кака на своята сестричка!

Днес май нямаме бебчета?! newsm78

Жабче, katti79, мерси за пожеланията! Дано е така наистина, че нямам търпение вече! Crazy Днес никакви симптоми нямам, за разлика от снощи... Confused

За оригването - Симона никога не е успявала да се оригне, не съм я и мъчила. За около минутка я държах изправена и тупках по гръбчето, до оригване така и не се стигаше, но не е еимало проблеми. Тя дори колики нямаше. Heart Eyes

Добре дошли на всички завърнали се вкъщи!!! Hug

zelenoto oko, много е сладка Андрея! Сега ще я сложа на първа страничка. Моля те, редактирай си поста и намали размера на снимките или ги пусни като линкове, че са много големи и ще ни смъмрят модераторите. Peace

Enigma, добре сте си дошли и вие! Сега ще му напиша името на мъника! Hug

# 233
Мамасита Бандита,да ти е жив  и здрав юнака и дано наследи хумора на мама  bouquet

Добре дошли на завърналите се мами Hug

Дея,да ти е жива и здрава  малката разкошница Дея Мария  bouquet
Пожелавам и едно страхотно детство, с много игри,шастие и радост newsm59

За колана след секцио-след излизането от родилния дом веднага го сложих,т.е. седмица след раждането.

Мамочка,и аз още докато бях в родилния дом,на третия ден от раждането кървенето спря за един ден,много се бях уплашила,още повече и като ме наплашиха че можело да се наложи някакъв химически масаж,или кюртаж ако имам задръжка Rolling Eyes.Но като започнах вечерта да кърмя бебка малко по малко пак започна,а видеозона показа че всичко е о.к.,а по-оскъдното количство се дължи на това че при операцията матката е била много добре изчистена.Но бях се постреснала де...

Mисля си за Nadeto_K,дано всичко е наред с нея,и очакваното раждане е минало благополучно Praynig,просто новините закъсняват Hug

При нас новото е че вчера падна пъпчето на бебка,а днес беше първата и разходка Party
Малко снимков материал Heart Eyes:
Aни
Aни с батко си
И пак двамата
И малко ''по-стари'' Grinning:
Изписването ни
Тати с бебе на изписването
Първата ''разходка'' на балкона с мама

Последна редакция: сб, 18 апр 2009, 23:36 от *dessi*

# 234
Привет, момичета Simple Smile/
Най накрая изчетох темата и сега пиша с една ръка, докато си гушкам детенцето да се оригне.
Набелязала съм си доста неща и запооооооочвам Simple Smile))
Кати 79, аз също бях на Дюкан преди да забременея, но само до 2 фаза стигнах и затова и доста дързо бая килограми понатрупах - общо 28. Обаче от болницата се прибрах минус 11, първат седмица свалих още 5 и днес като се измерих видях, че още 5 кг ги няма. т.е имам някакви си 7, 8 кг да свалям, коео смятам, че няма да ми е проблем. На фона на 28 звучи направо супер Simple Smile))  Така че не  се притеснявай, бързо качените килограми явно бързо се и топят Simple Smile)))
Корема ми доста бързо се прибра, наближава пак да стане плосък, имам само с целулита да се боря....
За акането да ви кажа, моя младеж не беше акал 7 дена, но ние сме само на кърма. И после като се отпуши и си я върши чудесно тази работа вече всеки ден по няколко пъти.
Вивита, момичетата са ти отговорили, но искам да споделя и аз, че бебо си папа супер добре от гърдите и има доста... помпата обаче не вади много. Особенно сега като ми поомекнаха гърдите. Направо ако вярвам на нея до сега да съм изкупила АМ от магазина до нас Simple Smile)))
Някой беше писал за създаването на режим на бебетата. тук това категорично се изключва, и в родилното и след това на консултциите казват само на поискване да се хранят, като се очаква че постепенно към 2 месец бебчовците ще си създадат режим сами.
На очакващите мами с 1 см рзкритие искам да кажа да не си мислите че ви е рано още. Simple Smile)) Аз в понеделник на 23.03 по обяд бях с 1 см разкритие и почти никакви контракции. В 5 ч през нощта във вторник на 24 ми изтекоха водите и родих Simple Smile)) Така че във всеки един момент е възможно да стартирате - желая ви леко и безаварийно преодоляване на това така приятно препятствие!
Жабче, колекторите за кърма вършат работа, а и като се стерилизират направо си събират кърмата, било то за съхранение за по-късно или направо за замразяване.
И още нещо ми стана странно - момичета. защо като имате кърма давате АМ? Кой и как преценява дали им стига на бебчетата. В болницата тук ама на никой не му и хрумна да ни дава нещо за дохранване, въпреки че бебчетата почти нищо не ядяха в началото. Моя бандит дори и в къщи като се прибрахме правеше само по едно нормално ядене на денонощие, по едно време на 4, 5 ден много ревеше, хранех го с лъжичка няколко пъти, но въпреки това не се препоръчва АМ. Щом майката има кърма детето ще се науч да сучи. И така и стана, още на 6 ден беше абсолютен спец!!!! Simple Smile))
А сега имам друг проблем - яде прекалено на често, час се храним и оригваме и след половин, макс един час пак иска да яде. Предполагам е в някаква криза на растежа.... дано да го преодолее вече, че нищо не мога да свърша. Заспива за половин час и хааааайде мамо да папаме. Има и колики и те развалян кефа!!! И от тях не може да спи.
Днес за първи път повърна, ама много, направо всичко, което беше изял. Следя го цял ден, уж нищо му няма. Нормално ли е според вас?
И последния ни проблем (мъничък Simple Smile)), е че не иска да си спи в леглото. Само с мама гушнат! Знам, че като е при мен му топля коремчето и не го боли толкова ама знам ли дали не се глези просто. И как ще го отуча и кога? дали да изчакам сега да поотминат коликите? Много си реве в леглото - не мога да го оставя там да се мъчи.
Амиииии бая нещо изписах май Simple Smile)) ама наваксвам. Хайде стига за днес. утре пак! Simple Smile)) ще гледам да е по-малко Simple Smile
Последна молба,  Чоки, кажи моля те как да си кача снимки в профила или къде да прочета. Как им се намаля формата нещо не ми е ясно.
И сега понеже вече стана 19 да ви почерпя, че и аз съм овне, като моето малко синче Simple Smile))   cook newsm38  party023 Не съм много наясно с картинките ама ако се науча утре ще ви пратя торта мое производство Simple Smile)) А сега си хапнете кой каквото има и каквото му се ще, пък нека е от мен от сърце Simple Smile)))

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 00:37 от Olimpias

# 235
Добро утро момичета!
Христос Воскресе!

Десси много сте сладки цялото семейство!
Аз да се похваля,че и на нас вчера ни падна пъпчето,доста се бях ошашкала,че изтича секрет,но сега вече като падна съм по спокойна!
Мамочка бебчетат май заякнаха и по-бързо хапват-моя малък мъж вече за 10 мин и е готов,изпразва цялата гърда  Peace
zelenoto oko голяма сладуранка е малката Андреа,радвам се че си получила добро отношение в болницата  Hug,а пък ние горе си ги обличахме и подсушавахме сами  Crossing Arms е не че не ми беше приятно  Heart Eyes,но едното мамче й беше първо бебче и мн. се притесняваше пък те никакво внимание!
Момичета от какъв магазин мога да си купя колан за да се стягам,че аз още се ослушвам!Вчера потърсих в магазин за бельо ама нямали! Thinking
Чудя се кои ли ще се сдобие с бебче днес  Thinking,

# 236
  • Варна
Воистина воскресе! Hug Hug Hug

*dessi*, много сте сладки!

Olimpias, качи снимките в албумчето или пусни линк тук, ако искаш определена снимка да бъде на първата страничка, ми пиши коя, аз ще я намаля и сложа. Peace

Чудя се кои ли ще се сдобие с бебче днес  Thinking,

Нека да съм аз, нека да съм аз!!!   jumpuu

Уф, че съм разсеяна!

Olimpias, честит рожден ден, миличка! Желая ти много здраве, щастие и още повече любов!

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 09:45 от chockolina

# 237
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Добро утро и от мен!
Христос Воскресе!

Аз все още съм на линия барабар с тумбака.Два дена се бях отдала на правене на козунаци и последни почиствания.В петък успях да взема и комплекта за изписване с пелената и вече сме напълно готови. Grinning Дори си спретнах и багажа( до сега седеше натрупан в кошарата).
При датите за раждане съм записана на 25.04 ,защото тогава така  ми го даде калкулатора на бг мама.След това обаче доки  ми определи 22.04 и за това вече съм в голямо очакване.Само дето в петък на прегледа доктора каза ,че все още бебето е високо и нямам разкритие никак. TiredМай ще си походим 2 в 1 повечко.Вече нямам търпение да се видим с малкото човече,дори и мъжо снощи сподели, че искал вече да раждам и да се въргаляло бебето в кошарката. Joy Как си представя да се въргаля скоро не знам ,ама това му бяха думите.

zelenoto oko малката е много сладка,и изглежда толкова оформена и пухкавичка,сладур и половина.Дано те слуша много и да ви носи много радост.
Относно ВИП сектора аз се бях отказала ,че е доста парички,ама ти сега направо ме хвърли в размисъл. newsm78 Не че не бих се справила да си гледам сама детенце ЖЗ докато съм там три дни,ама като сложим и пълното игнориране от страна на персонала,липсата на нормална тоалетна и баня,и още няколко малки подробности и нещата придобиват съвсем друг вид.Вярно е че и парите не са хич малко,и могат да се ползват за нещо за бебо но ти го описваш толкова хубаво ,че чак почвам да се замислям отново.
Някоя от бургаските мами знае ли колко се плащаше за избор на екип за нормалното раждане?Мисля че беше 290лв.  ама не съм сигурна. Rolling Eyes
Сега ви пожелавам весело изкарване на празника, на мамите с бебчета  да са им кротки мъниците ,а на тези 2 в 1 като мен , повече почивка ,че не остана. Peace

# 238
chockolina айде нека да си ти,до довечера има  много време  Hug
пухчо мисля че за избор на лекар се плаща 200лв а за акушерка 150 ама дано не те заблудя!

# 239
                                Добро утро и от мен!
                               Воистинна воскресе!

desi054224 ,стягащите колани ги има и в аптеките Peace

Olimpias ,честит рожден ден!Бъди жива и здрава,и много обичана жена и мама!

Olimpias ,завиждам ти за почти плоското коремче вече Flutter,как го правите незнам,моето е ужас още  Rolling Eyes,като бременна в началните месеци съм.Иначе в родилния дом ''хвърлих'' 10 кг,но искам още 10 да махна  Whistling.Как ще стане незнаммм....надявам се да ги стопя без много зор,първият път така се получи,дано сега не е по-различно Blush

Преди време няколко мами се уговаряха да раждат днес Mr. Green не помня вече кои бяха Embarassed,ха дано им се сбъдне желанието и се сдобият с рожбички на този светъл ден Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

chockolina,мерси че сложи и моето цвете в пъстрата ни градинка на първата страничка  bouquet

Нека да съм аз, нека да съм аз!!!   jumpuu
Нека!Стискам палци Hug Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт