Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 958
  • 348
  •   1
Отговори
# 165
Аз не подкрепям кърменето до 2-3 годишна възраст, но го дадох като екстремен пример, защото давате за пример вашите прапрабаби, които правили ранно захранване. А и моля, моля, дори и в средните (тъмните) векове, средната продължителност на живота е била 30-45 години. Така че, не са свръхеволюирали хората. "Обективната действителност" е, че ефектите от ранното захранване идват мноооого по-късно, за да могат да бъдат оценени тъй леко. В научните проучвания се е изисквало доста време, за да има една контролна група от ранно захранени деца, които да се проследят в пубертета. Но същата история е била и с цигарите - повече от 25 години са били нужни, за да се проследят статистически значими контролни групи и да се даде оценка. Та айде да си го кажем честно - приемането на известни количества фруктоза/глюкоза (във воден разтвор едното постоянно преминава във другото, както е в случая със сокчетата) в много ранна детска възраст прави детето малко по-спокойно, особено по отношение на съня нощно време. Веднага твърдя, че това спокойствие е илюзорно, както за детето, така и за околните. Това е единственият псевдоплюс на ранната захранка, но просто на родителите им е по-лесно така.

# 166
Уникално просто  #Crazy Сума страници, в които се обяснява, че:
1. Въпросният доктор е мошеник и се титулова сам  Mr. Green
2. Ранното захранване (а това не е ранно, а супер ранно, то вчера се родило детето, не знае на кой свят се намира, а някой си му набутва сокчета в устата) е ВРЕДНО! Не непрепоръчително, не да се избягва, вредно е!
3. Сума народ цитира СЗО, всички национални педиатрични организации и т.н - на което се противопоставя довода за свинския грип и световната конспирация. Но пък дори производителите на пЮрета, които имат изгода да ви пробутат пЮретата във възможно най-ранна детска възраст, пишат на етикета от 4 месеца. ПЮрета и сокчета за деца на дни не съм виждала...
Има и 4, 5, 6... и т.н, но какъв е смисълът? Освестете се и прочетете - не може всички да искат да навредят на прекрасния доктор, който толкоз мил и лЮбезен, лично налива сокчето в гърлото на детето, че и партита прави, пълни с добре изглеждащи деца... Всекиму е ясно, че никой няма да си заведе болното дете на парти, или пък да приеме покана от "доктора", който е отклЮчил алергия на детето му или знам ли още каква друга гадост. На въпросните партита най-рано захранилият получава награда ли, що ли?
Тези, които имат още съвсем малки бебета, не е късно да размислите. На останалите - пожелавам да не си бият главата един ден и да се чудят защо и как. Но някои хора са широко скроени - и да има проблем, то няма как да е от тях, ще е лошата храна, стресът и т.н

# 167
Електра, както призоваваш да не съдим, без да познаваме доктора, моля те, преди да си кърмила 2-3 години не говори за липса на социален живот и т.н.
Жени се връщат на работа, когато бебетата им са на 3 месеца и кърмят дълго. Всичко е до настройка, организация и желание. А и не на последно място интелект и преценка Peace

# 168
  • Sofia
Дайте една снимка на този доктор, да видим как изглежда поне... Може пък да разкрием разковничето на голямата любов към него... Mr. Green
Снимка тук Simple Smile
http://vkusnatahapchica.com/?go=faq

Та айде да си го кажем честно - приемането на известни количества фруктоза/глюкоза (във воден разтвор едното постоянно преминава във другото, както е в случая със сокчетата) в много ранна детска възраст прави детето малко по-спокойно, особено по отношение на съня нощно време.
При нас нямаше такъв ефект - будеше се нон-стоп до 3.5 год. Tired

# 169
Електра, както призоваваш да не съдим, без да познаваме доктора, моля те, преди да си кърмила 2-3 години не говори за липса на социален живот и т.н.
Жени се връщат на работа, когато бебетата им са на 3 месеца и кърмят дълго. Всичко е до настройка, организация и желание. А и не на последно място интелект и преценка Peace

Давам се за жив пример - върнах се на работа, когато синът ми беше на 4 месеца. Кърмих го изклЮчително до навършени 6 месеца. Ядене заместихме след годинката, и се кърмим досега (кога повече - най-вече когато му никне зъбче и не ще друго, кога по-малко).

# 170

Давам се за жив пример - върнах се на работа, когато синът ми беше на 4 месеца. Кърмих го изклЮчително до навършени 6 месеца. Ядене заместихме след годинката, и се кърмим досега (кога повече - най-вече когато му никне зъбче и не ще друго, кога по-малко).

Наистина ти се възхищавам, но не при всеки се получава. И аз исках да кърмя до 6-тия месец , но кърмата ми спря. Отдавам го на това, че изживях доста стрес със свекърите за името, а и около две седмици след раждането вече ходех на лекции и нямаше как да се цедя редовно.
След като не можех да предлагам повече кърма на детето си , реших че не губя нищо с плодчетата.

# 171

Наистина ти се възхищавам, но не при всеки се получава. И аз исках да кърмя до 6-тия месец , но кърмата ми спря. Отдавам го на това, че изживях доста стрес със свекърите за името, а и около две седмици след раждането вече ходех на лекции и нямаше как да се цедя редовно.
След като не можех да предлагам повече кърма на детето си , реших че не губя нищо с плодчетата.

1)Ако наистина толкова си искала да кърмиш,щеше да прочетеш в кърмаческия как да го правиш по-дълго.
2)Ако си изживяла толкова голям стрес само за едно име,то тогава след това,което ми се случи,трябваше да са ми изчезнали гърдите,не да ми е спряла кърмата.Нали знаеш-който иска,намира начин,който не иска,търси оправдания.
3)Нали никой насила не те е завлякъл на лекции?Можеше да прекъснеш,или все едно какво,защото детето ти на 2 седмици,има нужда най-много от теб.Наричат се приоритети тези неща и всеки сам решава как да бъдат подредени за него.
4)След като не можех да предлагам повече кърма на детето си , реших че не губя нищо с плодчетата.-тази свръхумна мисъл даже не мисля,че подлежи на коментар!!!

# 172
1. Четох в кърмаческия и къде ли още не, пих чайове за кърмачки, но като няма - просто няма. Давах на бебето да суче често, цедих се - но след месец кърмата просто намаля, пак продължих да се опитам да я стимулирам, но ефект нямаше.
2. Не знам ти какво си преживяла, но това което на мен ми се случи аз си го знам - и да най-върховната глупост заради едно име.
3.Прекарвам всичкото си свободно време със сина ми, естествено че той е най-важен,но това не означава че трябва да прекъсвам образованието си.
4.А свръхумната ми мисъл е продиктувана от разбирането, че ако детето е само на кърма може да намалее кърмата вследствие на даването на сокчета, но при положение че е на АМ- да при това положение не виждам нищо лошо в ранното захранване. Аз също съм захранена рано и нямам абсолтно никакви проблеми.

# 173
3)Нали никой насила не те е завлякъл на лекции?Можеше да прекъснеш,или все едно какво,защото детето ти на 2 седмици,има нужда най-много от теб.Наричат се приоритети тези неща и всеки сам решава как да бъдат подредени за него.
Laughing В това твърдение вярното е сред приоритетите на един нормален и здравомислещ човек детето му трябва да заема първо място, но за мен това не означава майката да се превърне в някакъв придатък на детето си. Естествено че трябва да се развива като личност.

# 174
Драги госте,не мисля че се превръщаш в придастък,ако останеш да гледаш двуседмичното си бебе.
Естествено,че майката трябва да се развива като личност,но не за сметка на детето си.
И аз не го разбирам това,като имаш дете,да се посветиш единствено и само на него,до навършването на 18 годишната му възраст.Но тук говорим за новородено!

# 175
  • Sofia
Аман от начукване на канчето, Иринке. На някои хора им е достатъчно по цял ден да съзерцават двуседмичното си бебе, което само спи, яде и ака, други имат нужда да си запълват времето и с други занимания. Това не значи, че си обичат децата по-малко.

# 176
Мда,Шунка.Аз съм от тези "някои".Само,че с едно уточнение-на това съзерцаване,аз му викам грижа.

# 177
  • пак там
Май доста сериозно изместихте темата...

# 178
Ирина, разбирам какво те притеснява, но наистина темата се измести Peace
Имането или нямането на кърма не е въпрос, който би следвало да се коментира в тема с такова заглавие, още повече по начин, който би могъл да обиди и двете страни.
Да, децата растат и на кърма, и на АМ, и късно, и рано захранени.
Важното тук е, че този доктор е наистина опасен.
И мисля, че една тема във форума никому няма да промени мнението. Нито на едната страна - доволната, нито на другата - възмутената.
Аз лично смятам, че има начини правата му да бъдат отнети.
Сигурно е пекрасен човек но той наистина експериментира със здравето на новородени, при това явно е достатъчно харизматичен, за да го прави с пълното одобрение на родителите им. А това е доста притеснително.
Затова смятам, че Познавач, ако наистиан е такъв познавач Wink може да удари едно рамо. Аз също открих, че познавам хора, които са завършили заедно с него... Т.е. може да има начини това, което той прави да бъде прекратено.

# 179
Почти невъзможно е "доцента" да си промени мирогледа. Най-малкото той не търпи никакво чуждо мнение, различно от неговото, било то от колеги или приятели. С две думи, не признава по-големи светила в медицината от себе си. Член е на БЛС, което му дава спокойната и напълно законна възможност да си практикува, както и където си иска. Няма кабинет, за да може да се направи проверка, няма официална практика, няма договор с НЗОК, но има правото да практикува. Схващате ли на къде бия? Просто човека "си е вързал гащите". Всичко останало е практически недоказуемо, а именно - защо не плаща данъци на хонорарите, напр. За огромно съжаление в България, като си член на съюза (БЛС) и си плащаш редовно членския внос, трябва да убиеш човек, за да ти вземат правата - всичко друго е в сферата на добрите пожелания и космическата фантазия.

Общи условия

Активация на акаунт