Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 961
  • 348
  •   1
Отговори
# 180
На мен ми взимаше 100 лева на месец, което включва задължително посещение един път в седмицата, като в началото доста неща имате да си обяснявате.

Като цяло моето мнение съвпада с това на "противниците" на доктора. Искам, обаче, да засегна друга страна от въпроса. За какво ми е лекар всяка седмица вкъщи да ми преглежда здравото бебе, да го храни с лъжица, дори и по най-добрата схема за захранване и т.н.? Хайде, мотивите на доктора са ми ясни, но тези на майките не са.

А относно захранването- нашата първа педиатърка даваше подобни съвети напълно безплатно. Не, че съм я слушала.

# 181
Асенцето Simple Smile,съгласна съм,че темата се измести(не без моя помощ,естествено Blush)
Видях доктора на снимка и вече имам отговор за себе си,защо има толкова много пациентки.Чаровник,мамин сладък Mr. Green

# 182
На мен ми взимаше 100 лева на месец, което включва задължително посещение един път в седмицата, като в началото доста неща имате да си обяснявате.

Като цяло моето мнение съвпада с това на "противниците" на доктора. Искам, обаче, да засегна друга страна от въпроса. За какво ми е лекар всяка седмица вкъщи да ми преглежда здравото бебе, да го храни с лъжица, дори и по най-добрата схема за захранване и т.н.? Хайде, мотивите на доктора са ми ясни, но тези на майките не са.

А относно захранването- нашата първа педиатърка даваше подобни съвети напълно безплатно. Не, че съм я слушала.

Съпруга ми с удоволсвтие дава тези пари, защото е спокоен че има на кого да разчитаме по всяко време на денонощието, че насреща имаме човек който ще дойде от другия край на София заради един запек или за да прегледа изпъкнало пъпче и да му постави лепенка например.

Асенцето Simple Smile,съгласна съм,че темата се измести(не без моя помощ,естествено Blush)
Видях доктора на снимка и вече имам отговор за себе си,защо има толкова много пациентки.Чаровник,мамин сладък Mr. Green

Не мен лично доктора не ми е чаровен. Виж ако изглеждаше като гинеколога или зъболекаря ми да кажеш ,че заради това съм го избрала. Mr. Green

А ако трябва да му се отнемат правата, защото практикува ранно захранване , то тогава трябва да се отнемат и правата на доста други педиатри ,защото той не е единствения. А и ранното захранване не е забранено със закон. Точно в момента чета Закона за здравето, че имам изпит утре и вътре не пише нищо подобно или пък аз недовиждам вече. newsm78

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 01:44 от elektra_86

# 183
Само мъничко да уточним, че дори и при най-ранните практикувани схеми на захранване (т.е. онези от старите учебници) сок се дава от 40-тия ден. В третия месец се включват плодови пюрета, четвъртия зеленчукови към петия се започва месото и жълтъка, а в шестия - млечните.
Дори в старите учебници пише, че детето се слага в проходилка, след като може да седи стабилно.
Тук говорим за нанасяне на вреда. И дано думите на познавач
За огромно съжаление в България, като си член на съюза (БЛС) и си плащаш редовно членския внос, трябва да убиеш човек, за да ти вземат правата - всичко друго е в сферата на добрите пожелания и космическата фантазия.
не са зло пророчество. Защото съм убедена, че е прав.
Но пак смятам, че има начини... Поне на мен ми се върти един, който ако не друго, то би отворил широка обществена дискусия Peace

# 184
Асенцето е права - ако може да се предизвика широка обществена дискусия, поне някои от майките, които смятат да поверят децата си на този шарлатанин, може и да размислят. Пък може и да не... Не ми се струва нормално да избираш педиатър, защото: това, което предлага, всички го отричат, но Пенка/Иванка/Стоянка така са направили и на децата им "нищо им няма", или защото всичко ти обяснява и няма нужда да се ровиш в Интернет, където пишат все депресирани хора с проблеми. Животът е прекрасен, отиваме на парти при доктора...

Електра не го казах това, за да предизвикам възхищение. Кърменето за мен е естествен и разумен избор, да не говорим, че и най-лесния и мързеливия  Mr. Green За възхищение е една мама от отчетните ни, която вече 15 месеца се цеди, тъй като детето й така и не засука. А е почти изцяло на кърма...

# 185

Съпруга ми с удоволсвтие дава тези пари, защото е спокоен че има на кого да разчитаме по всяко време на денонощието, че насреща имаме човек който ще дойде от другия край на София заради един запек или за да прегледа изпъкнало пъпче и да му постави лепенка например.

Извинявам се, че влизам така изведнъж в темата ама след всичко което прочетох до тук не мога да остана безучастна. С цялото ми уважение към Electra_86, ама вие този доктор за какво го ползвате, я да вземе да се преквалифицира като бавачка, щом неможете една лепенка да смените без него. И това съвсем не е най важното Naughty не можем с лека ръка да даваме съвети на "младите" майки от рода на: бебе на 3 м.-в бънджи, на 4 м.-седнало на гърне и т.н. и т.н., а за захранването- да не говорим #Crazy Цялото интернет пространство, десетки книги бъкат от информация за захранването-било то ранно или късно, но не и термина "суперранно".Че нали ако трябваше да се дава сок на 10-дневно бебе, то нали от гърдите на майка му/поне от едната/ щеше да тече сок Joy Някой от привържениците на този "прословут"доктор да каже- кога проговарят, ако не е тайна тези деца, милите.
И май е време да се приключва с тази тема, че гледай някоя неинформирана млада майка взела че се обадила на този доки.

# 186
Хайдееее, поредната спасителка! Абе, момичета, света ще оправите, страшни сте! Големи съвети, голямо чудо. То плюене по този доктор, то анатемосване на майките... Е хайде спрете се най-после. Мине се не мине ден два, и поредната спасителка се явява тук да раздава правосъдие. Гледайте си децата както си знаете и стига сте давали никому ненужни съвети и неискани мнения. Темата е за майки, които ПОЗНАВАТ  и ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ този доктор.

# 187
  • София
Кого познавате - "доцента" или "преподавателя"?

# 188
  • София
Гледайте си децата както си знаете...

Ето точно в този абсурден съвет се корени проблемът...

# 189
Странно нещо е лекар, който няма практика, а обикаля с градския транспорт по софийските квартали да прави домашни посещения. Не знам за вас, но за мен тази работа е много съмнителна. А като прочетох за методите му, как да го нарека по-благо, ранно развитие, направо вече съм сигурна, че става дума за смел експериментатор на чужд гръб, да не кажа фрийк.
Не знам защо се изтъква, че детето е щастливо и се чувства добре. Това ако е заслуга на лекаря, не знам какво да кажа за такива родители  Confused Моите деца изглеждат щастливи и без да идва лекар при тях. За какво му е на едно здраво дете да бъде посещавано всяка седмица от лекар?
Прави впечатление, че като напишеш в гугъл името му, не излиза никаква официална информация, а само теми по форумите. На вас какво ви говори това  Simple Smile
Да се довериш на такъв субект е малко да се довериш на Бърди, който раздава съвети из здравния, но нито се е представил с практиката си, нито със специалността си, нито даже с името си, но има учудващо голям брой майки, които го наричат "докторе" и му спазват препоръките  ooooh!

# 190
Ами освен и аз да си кажа мнението.....
Учудвам се, че майките тук скачат срещу тези методи, като че ли другите майки принуждават техните деца да растат и да бъдат отглеждани по този начин. Толкова злоба хвърчи от някои коментари, че направо не мога да разбера каква би могла да бъде причината. Аз лично за себе си знам, че и двете крайности не са за мен.Очаквам третото си дете, първото е отгледано по старите правила на ранно захранване, второто по новите с по-късно такова. На 20 дена сок ми се вижда раничко, но и нищо друго освен кърма или Ам до 100 години също ми идва нанагорно. Така че нека всеки сам си преценява, но не виждам какво ви пречи да съжителствате в блога, без непременно да споделяте едни и същи методи на отглеждане?

# 191
Така че нека всеки сам си преценява, но не виждам какво ви пречи да съжителствате в блога, без непременно да споделяте едни и същи методи на отглеждане?

Ние си съжителстваме, но не сме длъжни и да сме на едно мнение. Това че различното мнение се приема за обида, ми е още по-странно и от методите на доктора.

А първата част на изречението ти ме провокира да кажа нещо, което досега гледах да премълча. Всеки сам си преценява, когато решава какъв цвят чорапки да обуе на детето или в какъв цвят да му боядиса стаята. Има неща, за които човек не може да прецени, тъй като няма достатъчно знания по въпроса или достатъчно опит, или куп други неща. В случая говорим за нещо вредно, опасно, за което не дай Боже детето ще плаща цял живот, щото майка му ходила на парти с доктора и щастливи други дечица. Ако видиш майка с дете на ръце да пресича Цариградско шосе, пак ли ще си кажеш "тя си преценява"? Може и нищо да не я блъсне, но шансът е значително по-голям. А детето, каква е неговата вина в случая?...

# 192
  • София
ИМЕННО.

# 193
Всеки сам си преценява, когато решава какъв цвят чорапки да обуе на детето или в какъв цвят да му боядиса стаята. Има неща, за които човек не може да прецени, тъй като няма достатъчно знания по въпроса или достатъчно опит, или куп други неща.

Аз пък не съм съгласна с това изобщо. Не мога да понасям да ми втълпяват, че не знам кое е най-добре за децата ми, защото не съм квалифицирана. Трябва ли да съм педиатър, за да мога да реша кога детето ми трябва да се захрани и трябва ли задължително да дам ненужен АБ, само защото лекарката-идиотка го е изписала? И трябва ли да съм учила имунология, за да реша дали детето ми да бъде ваксинирано? Простете, но вече тръгнаха да ваксинират с полиция в Сливен, оства органите на реда да започнат да съдействат на педиатрите и за захранването, понеже все повече майки отказват да дават сок на 40 дена, гражданско неподчинение съзирам.
Еднакво малоумно е да слушаш някой, без да помислиш прав ли е, защо така, все едно дали става дума за бг-педиатър или сзо.

# 194
Янечек, говорим за едно и също нещо, но с различни думи. Може би не съм се изразила правилно. Пробвам пак...

Много съм за информирания избор. Когато човек се поинтересува, прочете сериозни писания, прецени за и против, той влиза в категорията на тези, които вече знаят достатъчно, за да преценят. Но когато някой се запъне и каже "Майката знае най-добре", и в следващото изречение обясни, че е избрала педиатъра заради това, че не й се налага да чете и търси информация в Интернет, не мога да се съглася. Аз лично, заради моята собствена майка, съм с висок диоптър, щото жената чела в някакво списание (Жената днес май беше), че е вредно да се носят очила. Тя самата нейните си ги носи де... Да ама аз бях със скрито далекогледство - откриха ни го в един и същи ден с една приятелка. Бяхме с бабите ни и чакахме сума време да ни направят очила и аз горда се прибирам вкъщи. Леле като се разкрещя тази жена, хвана очилата и ги стъпка и направи баба ми на бъзе и коприва. След не особено много време моето скрито далекогледство си се превърна в съвсем открито късогледство  Mr. Green и е излишно да ви казвам, че приятелката ми си има съвсем нормално зрение. Сега без очила не само че не мога да прочета огромно рекламно табло на улицата, ми може и да не го видя. Трудно ми е да преглътна, можеше и да не е така. Още повече че година по-късно майка ми прочете в друго списание за ползата от очилата (принципно също спорна, а пък и моят случай беше особен, но кой да се поинтересува - майката знае най-добре)...

Общи условия

Активация на акаунт