Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 982
  • 348
  •   1
Отговори
# 195
Добре е човек да умее да си подбира източниците. Не случайно някъде по белия свят в първи клас учат как се работи с търсачки, а тук децата пишат ченгели и чертици  Simple Smile И после много ясно, че с насмешка те пиитат "ама това в интернет ли го чете?"
За късогледството не бързай да обвиняваш майка си. Моят мъж е носил очила като дете и пак има 7 диоптъра късогледство. Просто носенето на очила в детството не ти гарантира добро зрение на старини, особено ако си гепил кофти ген.

# 196
Искам да питам всички тези разбиращи майки които дават сокчета и пюрета от 10-тия  ден нещо.Защо ,ако природата беше решила бебетата да ядат нещо освен мляко ,не им е дала зъби от раждането?И защо майките имат кърма?Странно ,ама не съм виждала никой бозайник да тъпче малкото си с нещо освен с мляко, докато то САМО не започне да си набавя храна.И колкото и да претендирате ,природата ни е направила бозайници.Не скачайте веднага с репликата ,че сме нещо повече от другите, защото поне аз не съм виждала някое животно да прави умишлено нещо в своя вреда.Така че вие просто вървите срещу природата.Да права е майката, че те бебетата ще са особено доволни и на вино в шишето ,но това не го прави безвредно нали.И само ще кажа нещо последно (имам биологично образование да не го приемете като голословене) това че няма последствия сега ,нищо не значи ,защото някои неща се натрупват и се проявяват след доста години.Вземете да прочетете за диабета в следствие на наднормено тегло дълги години ,например!

# 197
  • Mediterraneo
Много хубаво... От утре и аз се обявявам за педиатър. Моля, някой да се заеме с рекламната ми кампания! Таксата ми на месец ще е 90 лв, да подбия малко цената на Йоско. На методите ми ще могат да завидят всички, стига да са достатъчно тъпи( извинете, дълго търсих по- подходяща дума, но не я открих, въпреки богатия си речник) да не са преценили информацията, която им предлага модерният свят. Ще разчитам на пациенти, които държат сливи в устата си, вкарват кравешки поглед на обожание и не умеят да мислят с главите си.

# 198
Хайдееее, поредната спасителка! Абе, момичета, света ще оправите, страшни сте! Големи съвети, голямо чудо. То плюене по този доктор, то анатемосване на майките... Е хайде спрете се най-после. Мине се не мине ден два, и поредната спасителка се явява тук да раздава правосъдие. Гледайте си децата както си знаете и стига сте давали никому ненужни съвети и неискани мнения. Темата е за майки, които ПОЗНАВАТ  и ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ този доктор.
[/quote

Скъпа Лавандула 666, аз не съм спасителка, поне за сега не ходя по вода още  Laughing , но че му трябват спасители на нашето общество, е вярно! А и май тази със съветите бяхте вие, аз изразих мнение след прочетеното, ако не се лъжа в първия пост някой питаше за мнения. И пак казвам, че мненията на майките като мен , които НЕ ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ този доктор са крайно необходими и от голямо значение за майките които все още НЕ ГО ПОЗНАВАТ. smile3521

# 199
Аз пък недоумявам как може като не познаваш някого да го коментираш? Същото е да кажеш, че един филм е лош ,без да си го гледал.

# 200
Ами вашите цветущи публикации са достатъчни да го опознаеш господин д-р Йсифов, и да радвам се че нямам честа да го познавам.

# 201
Леле колко сте изписали, едва успях да наваксам  Joy
Нищо няма да пиша за този д-р Йосифов засега, смятам само да си чета  Popcorn

# 202

Скъпа Лавандула 666, аз не съм спасителка, поне за сега не ходя по вода още  Laughing , но че му трябват спасители на нашето общество, е вярно! А и май тази със съветите бяхте вие, аз изразих мнение след прочетеното, ако не се лъжа в първия пост някой питаше за мнения. И пак казвам, че мненията на майките като мен , които НЕ ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ този доктор са крайно необходими и от голямо значение за майките които все още НЕ ГО ПОЗНАВАТ.

"които НЕ ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ този доктор са крайно необходими и от голямо значение за майките които все още НЕ ГО ПОЗНАВАТ" -  и аз това казвам. Очевидно си имате някаква мисия да спасите невежите от набезите на доктора...
Но не мисля, че има нужда. Всяка майка се информира, чете, разпитва и тогава прави своя избор.
Тази тема е за майките, които приемат методите на доктора. Започната е от потребителка, която пита дали някой познава д-р Йосифов и т.н. Всички вие - противничките на ранното захранване, НЕ го познавате! /Знам, че и НЕ ИСКАТЕ да го познавате, прескочете тази вметка/! Така че е редно тук да се коментират методите на доктора от майките, които имат реален поглед върху работата му, а не такива, които по принцип са против ранното захранване и влизат да изкажат мнението си. Прочетохме достатъчно такива мнения, в множество други теми има също още доста такива, така че всички имаме представа за плюсовете и минусите. Получава се никому ненужно наливане от пусто в празно.

# 203
Ами вашите цветущи публикации са достатъчни да го опознаеш господин д-р Йсифов, и да радвам се че нямам честа да го познавам.

Докторът не е единственият привърженик на ранно захранване сред педиатрите.Но точно него сте взели на прицел. Чела съм и други теми по други форуми. Има и други педиатри, които препоръчват ранно захранване. Има майки,които го приемат и такива, които го отврърлят.
За мен една майка сама трябва да реши как да гледа детето си. Всяко дете е индивидуално.

И наистина темата е за хора, познаващи доктора. На тази в момента и отива заглавие "За или против ранното захранване"

# 204
Ако бяхте прочели правилно постовете щяхте да бъдете наясно че изобщо /в случая аз/ не отричам ранното захранване, нито пък мисля че темата говори само за или против ранното захранване. Както казах и преди изразих мнение и май никъде в заглавието на темата не пише: мнение на майките, които имат реален поглед върху работата на доктора. И май е време вече да се спре с клишета от рода на "майките с късното захранване" или "майките с ранното захранване". Тука вече ясно стана и се говори за методите на доктора, на които доста хора явно се възмущават. Това захранване май ви служи като оправдание вече. И понеже хорицата тука не четат правилно всичко написано- Напускам! balloon

# 205
Та на кои други методи се възмущавате?
По въпроса с бънджито на мен доктора ми каза, да го използваме след 6-тия месец.
На някои бил казал след 4-тия , ами то и на самото бънджи пише 4 +, а и доста майки го ползват оттогава без да познават доктора.

# 206
За мен странно в случая е не толкова ранното захранване, колкото това, че името на този лекар фигурира единствено във форумите. Няма практика, няма нищо... Лично аз бих се усъмнила, че е лекар въобще, а иначе да - всяка майка решава кому ще се довери.

# 207
  • До хладилника, който обичам
Странно нещо е лекар, който няма практика, а обикаля с градския транспорт по софийските квартали да прави домашни посещения. Не знам за вас, но за мен тази работа е много съмнителна. А като прочетох за методите му, как да го нарека по-благо, ранно развитие, направо вече съм сигурна, че става дума за смел експериментатор на чужд гръб, да не кажа фрийк.
Не знам защо се изтъква, че детето е щастливо и се чувства добре. Това ако е заслуга на лекаря, не знам какво да кажа за такива родители  Confused Моите деца изглеждат щастливи и без да идва лекар при тях. За какво му е на едно здраво дете да бъде посещавано всяка седмица от лекар?
Прави впечатление, че като напишеш в гугъл името му, не излиза никаква официална информация, а само теми по форумите. На вас какво ви говори това  Simple Smile
Да се довериш на такъв субект е малко да се довериш на Бърди, който раздава съвети из здравния, но нито се е представил с практиката си, нито със специалността си, нито даже с името си, но има учудващо голям брой майки, които го наричат "докторе" и му спазват препоръките  ooooh!

По-добре от Янечек не бих могла да го кажа Simple Smile Благодаря за изказаните мисли!

Докторът не е единственият привърженик на ранно захранване сред педиатрите.Но точно него сте взели на прицел. Чела съм и други теми по други форуми. Има и други педиатри, които препоръчват ранно захранване. Има майки,които го приемат и такива, които го отврърлят.

И наистина темата е за хора, познаващи доктора. На тази в момента и отива заглавие "За или против ранното захранване"

Ранно захранване - е сок от втори месец (забележете, втори - 40-60 дена, даже по най-"прогресивните" схеми за ранно захранване). Захранване на десетия ден - е дивотия, да не ползвам друг френски израз.

Държа да отбележа за всички гости, както и за някои регистрирани, че няма особена полза да сменят екранно гостенско име, както и да се раз-логват, само за да пишат с друг ник и после да влизат обратно със своето си име. Това е тотално безмислено  Grinning

# 208
И аз искам да подчертая, че ранно захранване на 40-60 ден е едно, а на 10- 20 си е живо престъпление, което НИКОГА не е било прилагано НИКЪДЕ, та даже никога не е фигурирало дори в учебник или научна литература по педиатрия или микропедиатрия. Но ми писна да обяснявам за откровените ЛЪЖИ на доктора, на които така и не обърнахте внимание. Просто разберете, че под лейбъла "ранно" захранване (което не е ранно, а е ГИГАранно) се извършва брутално престъпление, БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО в историята на педиатричната практика, както в България, така и по света. Ако четете учебниците на руската школа ще видите, че през 60-те ранно се е считало 60-90 дена, като се подчертава (дори в руските учебници), че за момета е нямало доказателства, че този метод е правилен. След години (80-90те) истинското ранно захранване е ТОТАЛНО отречено от медицината, на базата на статистически проучвания и проследявания на големи контролни групи.

# 209
Че е лекар, такъв е. Педиатърката от поликлиниката го познава. А това че няма друга практика, аз лично го отдавам на факта че тази му е достатъчна. В момента май се грижи за около 35 дечица,които посещава веднъж седмично ,което прави по около 5 дечица на ден и нужното време за предвижване - ами това си е цял работен ден.

Общи условия

Активация на акаунт