Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 996
  • 348
  •   1
Отговори
# 240
Не мога да разбера някои от вас с каква мисия са се захванали- да спасяват света от д-р Йосифов ли? Та чак и "Господарите"  Аз  не се радвам на вниманието на доктора, дори не помня откога не съм го виждала, тъй като последните пъти като е идвал съм била на лекции.Така че явно заради нещо друго съм му се доверила .А на вас щом не ви харесват методите му, ок. Това си е ваше право. Не не се опитвайте да натрапвате вашата гледна точка и на останалите. Всеки има право сам да преценява за себе си и за детето си.
Не мога да разбера защо точно с този доктор сте се захванали. Я вижте Черния списък - там е пълно с некадърни лекари.

# 241
  • Sofia
За какво ТОЧНО му се доверяваш?

# 242
А не, не.. никой не спасява Света. Слава Богу, той по Света не е тръгнал  Laughing

И никаква гледна точка никой не натрапва, просто е хубаво всичко да е ясно...

Ами приемете го така - нека пък тогава Светът се zапоzнае с това чудо на хуманната медицина, хем още много майки ще усетят страхотните му грижи, хем и той ще иzкара още мнооого по сто - двеста лева  Wink Peace

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 15:07 от Сова

# 243

Предполагам, че г-н Poznavach, не е намерил все още пътя към успеха и си цикли в някой кабинет, от постовете му струи наистина компетентност, но същевременно с това и огромна злоба към колегите му-бизнесмени!     

Мисля,че това изчерпва цялата тема.Точно това е в основата на всичко-той не е лекар,той е бизнесмен.
Нямам против някой да развива бизнеса си,но не и на гърба на детето ми!

# 244

Предполагам, че г-н Poznavach, не е намерил все още пътя към успеха и си цикли в някой кабинет, от постовете му струи наистина компетентност, но същевременно с това и огромна злоба към колегите му-бизнесмени!     

Мисля,че това изчерпва цялата тема.Точно това е в основата на всичко-той не е лекар,той е бизнесмен.
Нямам против някой да развива бизнеса си,но не и на гърба на детето ми!

Значи тогава по тази логика и лекарите и зъболекарите с частна практика са бизнесмени, а ние им позволяваме да си развиват бизнеса на наш гръб.

# 245
Май тръгнахме в много грешна посока. Окей е да има частни лекари. Аз също се доверявам повече на избран от мен частен такъв, когато става въпрос за лекуване на детето ми, отколкото на личния му лекар в поликлиниката. Услуга, предлагана от д-р Йосифов, не бих избрала, би ми било безкрайно досадно някой да ми казва кога да си уча детето да ходи на гърне примерно, но на който му харесва, няма лошо . Става въпрос , че съветите, които дава д-р Йосифов, са опасни за децата, отричат се в световен мащаб и не е редно да се твърди, че е добър лекар само на база отношението му към децата и майките, защото само то не е достатъчно. Много педиатри дават същите съвети, но понеже се намират в претъпкани поликлиники, излъчват незаинтересованост, майките търсят допълнителна информация, второ лекарско мнение и в края на краищата не спазват съветите им. А в случая заради едното добро отношение и измамно спокойствие, че всяка седмица детето е наблюдавано от лекар, на децата се вреди.

# 246
Elektra 86, не разбирам защо толкова го защитаваш този доктор? Да не ти плаща процент?Всеки изказва мнение ,не разбирам защо апострофираш всяко, което не го долюбва.Престъпление е да се експериментира именно с децата които са беззащититни, а този 'педиатър' точно това прави.Такива хора трябва да бъдат изобличени и спряни ,а не да им се кланяме като на господ.reme е права, че не отношението прави един доктор добър, макар че и аз не харесвам темерутите (и все пак предпочитам компетентен темерут пред мил и нищо не разбиращ)Е ,ако за отношение се взима толкова и аз от утре ставам доктор-нищо че нямам медицинско образование.На ръце ще ви разнасям децата.А ако объркам нещо хванете ми опашката ,като нямам ни практика ни нищо.Само това говори достатъчно, но не в негова полза.Пак ще кажа-Ако природата беше решила бебетата да ядат друго освен мляко, зъбите нямаше да им никнат от 6тия месец ,а  от раждането.Жал ми е за вашите деца защото вие вървите срещу природата ,а това на никого не е донесло добро.

# 247
Да, renxy, на хонорар при доктора съм, практикувам бъдещата си професия. Mr. Green
И аз не разбирам как може да се изказват мнения за човек, когото не познаваш , ама явно не можем да разбираме всичко, нали. И след като имам мнение по нечий коментар защо да не си го изкажа. Хайде не ме карай сега да ти цитирам КРБ за свободата на мнение , само че с което не се накърнява правата и доброто име на друг човек. Аз с моите мнeния определено не засягам, нито пък имам за цел да засегна някого. Просто казвам това ,което мисля.
И аз на никого не се кланям като на Господ. И като толкова ви се разобличава заемете се с Черния списък подред на номерата. Какво сте хванали на прицел този доктор и не се спирате. Какви му били методите, сякаш няма други педиатри на които са същите. Не плащал данъци, сякаш в България всички плащат данъци.
Разбирам ,че повечето от вас за късно захранване. Добре , всяка майка си решава за себе си и за детето си. Някои са решили друго. Всеки сам си избира. Но никой няма право да осъжда решението на другия.

# 248
  • София
Е целият проблем явно е в това, че Йосифов е чиста проба "апокрифен доктор".
Когато един човек не е легализирал дейността си, въпреки топлата любов на народните маси и максимата, че "всеки решава за себе си", ако стане беля с някое дете - кой ще отговаря?

# 249
Ето че пак ще апострофирам мнение, ама какво да правя като не мога да се сдържа.
Всички желаем само най-доброто за децата си.
А ако не дай си боже се случи нещо да не би лекарите с легализирана практика да отговарят. В нашата държава и те дори не могат да бъдат подведени под отговорност. Почти винаги се измъкват. Само помислете колко е броя на осъдените лекари?

# 250
Публикувам тук отговора, който получих от Др. Йосифов- сами ще видите че не ми е отговорил на въпросите:

Въпрос:   

Уважаеми Доктор Йосифов, допуснали сте малка неточност в отговора си към Радослава Янева. Препоръките на СЗО за захранването са доста подробни и добре формулирани. Те препоръчват изключително кърмене през първата половина от живота на бебето, като точно го дефинират като Кърмене без спазване на режим, без даване на допълнителни течности (дори и вода), без ползване на залъгалка и без други добавки. Иначе сте прав задаването на чайове и капки против колики- да, хубаво е и те да не се употребяват, но все повече жени ги заменят с гушкане и люшкане на бебето, топлене на коремчето, повиване и бял шум. Правилно ли разбирам че няма причина сока да се препоръчва като обща препоръка за всички бебета, а вие само по изключение, при някаква конкретна причина га препоръчвате на пациентите си? Бихте ли дали като пример такава възможна причина? Също така, обикновено различните организации по света, които дават някакви препоръки относно кърмене, захранване и грижа за бебетата се обосновават с някакви статъстики, изследвания, мета- анализи, публикации и т.н. Аз прочетох доста информация, но досега не съм попадала за изследване, което да открива предимства на ранното захранване (преди 4-6 месец, като въвеждането сок се дефинира като захранване). Бихте ли ме насочили към вашите източници? Предполагам, че като педиатър с дългогодишен стаж бихте могли да се позовете на опита си, но тогава очаквам че ще имате някаква пъбликувана в научно списание статистика, изследване, статия или друга форма в която да документирате опита си? Бих се радвала да прочета!

Отговор:    

Яна, за Вас като майка Препоръките може и да изглеждат достатъчно подробни и добре формулирани. От другата страна, това далеч не е така....Не са предвидени препоръки в социалната и медицинска сфера. Не се засяга въпросът - естествено хранене - естествено раждане, който е изключително болезнен, отношението към проблема на тези, които имат недостатъчно кърма или въобще не могат да кърмят, и още и още и още....както подобава на програмен документ от този ранг. Относно лечението на коликите...Да благодаря ви, че припомнихте още възможности за решаване на този проблем. Това е чудесно. И, естествено ще добавя...никой от тези методи и средства не е по-добър от другите. Всяка майка трябва сама да подбере най- добрия ЗА НЕЙНОТО ДЕТЕ! В този аспект разглеждам и приложението на сок, като определено го смятам за по-безвреден от ред специализирани препарати против колики. Относно термина \"захранване със сок\"...ами Вие самата говорите за допълнителни течности...За захранване със сок се говори, когато със сока се заменя едно цяло хранене или сока се дава с подобно перспектива. Не знам нещо подобно да се практикува. А относно хранене и захранване на бебето...ами проучете http://www.babycenter.com/0_age-by-age-guide-to-feeding-your-baby_1400680.bc. Написаното не се отличава значително от това, което наричате \"ранно захранване\"В заключение. Считам, че храненето и захранването следва да се решават строго индивидуално, за всяко бебе поотделно в зависимост от много фактори. Не забравяйте, че разглеждате само частния случай, когато майката има кърма. а той далеч не е универсалния. Ето...за тези случаи е необходим лекарски съвет и той е единствено СТРОГО ИНДИВИДУАЛЕН. Общите препоръки се отнасят за средностатистически бебета, които на практика не съществуват.

Коментари от мен- За тези, които са чели сайта на СЗО, като и линка посочен от доктора (абсурдно е че защитава тезата си със сайт, където пише до 4 месец на бебето да се дава кърма или формула САМО, последното с главни букви) знаят, че там всъщност има доста подробни указания- и за това как може да се увеличи лактацията, и за кърмене след секцио, и за това как да се храни бебето ако майката не може или не иска да кърми. Има статии с препоръки за това кога и как да се въвежда сока, обяснено е защо не бива да се захранва със сок. Захранването е дефинирано много ясно и точно и няма място за свободно тълкуване- всяко нещо, което не е кърма или АМ което бебето опита се смята за захранване. Смятам, че не е редно доктора откровено да ме лъже, или пък да твърди че в сайта на СЗО пише или не пише нещо без да го е чел. На сайта има и много интересни изследвания и мета- анализи- преди време бях попаднала на мета-анализ сравняващ бебета захранени на 4 и на 6 месеца (т.е. на които до 4 или до 6-ти месец не е давано АБОСЛЮТНО НИЩО освен мляко). Извода беше че захранените след 6-тия месец не се различават по нищо от захранените в 4-тия месец. Единствената значима разлика беше в това, е захранените в 6-тия месец по-рядко страдали от чревни инфекции.

И още- аз не говоря за допълнителни течности- напротив, казвам, че според СЗО дори вода не трябва да се дава, камо ли нещо друго, те не дават свобода на тълкувание, дефинирали са се точно и ясно.

И накрая- аз все пак не видях доктора да е посочил източник, който да подкрепя практиката му. А захранването, което препоръчва на пациентите си е еднакво, а не различно за всяко бебе- т.е. самият той не може да обясни защо е избрал именно тази схема.

# 251
Яна, благодаря за труда  Hug Прекрасен отговор е дал докторът, само ми затвърди мнението за него. И да допълня - в сайта, посочен от доктора, сокчетата се появяват в периода 8-10 месец (не ден, все пак) - нецитрусови сокове (ябълка или круша).

Електра, не размисли ли, бре душа  Mr. Green Или да търся в сайта, посочен от благия доктор кога се дава киви и други вкусотии, с които не захранва, а обогатява и допълва вашите бебета?

# 252
  • Видин
 rotfImbo Ще кажа още веднъж - абсолютен куку е този .... хм, "лекар"  #Silly

# 253
Добре, докторът дава пример, че майката може да не кърми и затова препоръките на СЗО не са универсални. Това значи ли, че според лекаря, храносмилателната система на хранените с АМ деца се развива по-бързо и могат да бъдат захранени на 20 дена? За мен това е нелогично. Моето дете не е кърмено нито веднъж, вода не пиеше, само АМ, захраних го на 5 месеца, но първите няколко седмици само ближеше пюретата като коте и плюеше всичко, което му попадне в устата. Сега отчитам като грешка, че не изчаках още малко. Но не мога да си представя как щеше да яде с лъжица на още по-ранна възраст.

# 254
  • До хладилника, който обичам
Добре, докторът дава пример, че майката може да не кърми и затова препоръките на СЗО не са универсални.
Те не са универсални, както и децата са много различни, но все пак минималната възраст, посочена от СЗО за въвеждане на каквото и да е, различно от мляко (изключая медикаменти при нужда, предписани от лекар), е минимум 4 навършени месеца (16 седмици).

Човекът просто спекулира и си играе с думи.

Общи условия

Активация на акаунт