Педиатър Йосиф Йосифов

• 39 001
  • 348
  •   1
Отговори
# 255
Сладкодумен е, да, малко като поп Simple Smile На мен ми стана смешно, че майките, които имат кърма са частен случай Simple Smile Като математик мога да кажа, че частните случаи като правило са малко и тъкмо затова се наричат така и всеки се изучава отделно. Но може пък, изхождайки от дългогдишната си практика, чрез наблюдение е стигнал до заключението, че наличието на кърмеща майка е частен случай. С методите, които ползва и разбирането му на понятието захранване, това всъщност никак не е чудно Simple Smile

# 256
Янечек, щом си математичка, моля те обясни с прости думи, как така средно статистическите случаи, практически "не съществуват"? Казано сложно, в нормално гаусово разпределение, при средната математическа стойност има най-много наблюдения, т.е точно обратното на това, което твърди д-р Йосифов.

# 257
Ами като човекът работи с манипулирани данни  Mr. Green

# 258
За поддръжниците на уж "руската школа", искам да цитирам една научнопопулярна статия, на двама руски лекари : "Желательно, чтобы малыш хотя бы до 6 месяцев кормился грудным молоком, нежелательно введение прикорма (соки, пюре, каши, кисломолочные продукты, творог) до 5 - 6 месяцев, нежелательно частое изменение питания, особенно базового (если ребенок получает какую - то искусственную смесь, не нужно пытаться ее заменить на другую, если в этом нет явной необходимости)." - http://tawi.gabr.org/article/article8.htm ,

и тук : "ТЕПЕРЬ ВВОДИТЬ НОВЫЕ ПРОДУКТЫ ДЕТЯМ ДО ГОДА НАДО ГОРАЗДО ОСТОРОЖНЕЕ, ЧЕМ ЭТО ДЕЛАЛИ БАБУШКИ ИЛИ ВЫ СТАРШИМ ДЕТЯМ." - http://tawi.gabr.org/article/article4.htm

Кратък речник:
запор-запек
прикорма-захранване

Ако не разбирате нещо - препоръчвам гугъл транслейтър.

# 259
Ха добър ден и от мен. Понеже пръстите пак ме засърбяха след като прочетох някой публикации, реших пак да споделя мнението си. Smile Замислих се и реших да проверя ей така от горе- от горе колко доволни /от доктора/ майки ще изкажат мения. И се оказа, че за безброй многото, както писа един от гостите по-рано, май се броят на пръсти, в това число и гостите включвам разбира се.Като се замислиш и друго- 35 деца- клиентела-това идва средно около 20 родителя. Та интересно ми е, къде са доволните майки от партитата, предполагам доста се събират там. Thinking Тука чухме  позиции от трима-четерима, а да, и още някоя друга позиция, написана на латиница, от гостите. Много му е бедна рекламната кампания на доктора Laughing, понеже и без това не върви нещо, я вземете вместо да почвате да цитирате Конституцията и правата на гражданите, седнете прочетете здравното законодателство, НК и НПК, че да знаете после как да квалифицирате деянията му /да не дава Господ да се случва/. В крайна сметка пък, ако това не ви плаши, всеки си носи кръста.

# 260
  • Sofia
Joselin, защо пък трябва това да е рекламна кампания?
Аз пиша отдавна тук и не само в тази тема. Нищо не съм рекламирала, а съм споделила впечатления.
По същия начин, както се споделят впечатления и за други доктори, училища, филми и т.н.
Не знам защо очакваш всички майки да се изредят да пишат тук, сякаш е задължително да четат бг-мама и да се изкажат.

Всъщност и двете страни вече изказаха мнението си достатъчно ясно и в темата освен обиди към майките, избрали д-р Йосифов (да, Шамс, има обиди), няма друго развитие. Смятам, че който се интересува от този доктор, може да си направи заключение на база на досегашната дискусия и да реши дали да го ползва или не.

Лъжата, че е доцент, не я приемам и я подминавам единствено, защото това вече не е нашият лекар. Има много мед. лица, за които няма информация в интернет, а на мен не ми е дори минавало през ума да им проверявам дипломите, преди да им дам да ме прегледат.  Rolling Eyes

# 261
честно казано моят син е на 6г. и не съм му давала сокче като е бил на два дена,което според този лекар яжно е нормално.Интересно ми е по неговата схема дали на 3мес. децата е нормално да ядат пържоли със салата например.Ужас нямам думи ,а и ми е интересно как ще си повериш детето на такъв лекар.Ами прочетете малко в интернет за захранването бе хора. ooooh!

# 262

Лъжата, че е доцент, не я приемам и я подминавам единствено, защото това вече не е нашият лекар. Има много мед. лица, за които няма информация в интернет, а на мен не ми е дори минавало през ума да им проверявам дипломите, преди да им дам да ме прегледат.  Rolling Eyes

За всички медицински лица, които са с признати дипломи и имат право да практикуват, има списък на сайта на БЛС. Относно това, че не ти е минавало през ум да проверяваш, лекарите, които те преглеждат - ако са наети, се проверяват от лечебното заведение, ако имат регистрирана практика се проверяват или от НЗОК (при договор с тях) или от МЗ, така че е нормално да не ти минава през акъла. За хабилитираните лица пък (PhD, доценти, професори ст.н.с и т.н) си има регистър на ВАК.

Нормално е, само че, да провериш човек без договор с НЗОК, без кабинет, без трудов договор към лечебно заведение. Не си ли на същото мнение?

# 263
Познавач, за последното съм на мнението на Шунка - на повечето хора няма да им мине през ума да проверяват кой какъв е, особено ако е препоръчан от познати. Аз примерно въобще не знам къде какви списъци има, но пък определено щях да се оттегля като размаха сокчетата, забъркани специално за моето 10 дневно дете.

Шунка, по въпроса за обидите не е разбрах....

Доволните от д-р Йосифов майки сигурно не пишат, тъй като Интернет не ползват - не им трябва, нали докторът всичко им казва кое как...

# 264
  • Sofia
Шамс, беше писала, че различното мнение се приема за обида... Но имаше в темата някои директно отправени обиди от типа "тъпи, малоумни майки", това имах предвид.
Познавач, доколкото помня, работеше в болница и ходенето по домовете му е доп. работа, просто не предизвика съмнение. А и други мед. лица го познаваха. Аз също не съм наясно с тези списъци, които пусна по-назад, търсейки в Гугъл по името на който и да е доктор, този сайт не излиза.

# 265
Списък на лекари, с право да практикуват тук - http://www.blsbg.com/index.php?lang=bg&option=com_sobi2&Itemid=235  (първо се избира града на практикуване)

Списък на ВАК за научни звания и титли тук - http://phd-center.bvu-bg.eu/index.php?Cmd=bazidanni  (пишат се 2-те или 3-те имена).

# 266
ДОБЪР ВЕЧЕР! ВИЖДАМ, ЧЕ ДОСТА ЗЛОБА СЕ ИЗСИПВА ВЪРХУ ДОКТОР ЙОСИФОВ, НО СПОРЕД МЕН ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ.
МАЙКИТЕ КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ ДОКТОР ЙОСИФОВ САМО МОГАТ ДА СЪЖАЛЯВАТ, МОЕТО ДЕТЕ Е НА ДВЕ ГОДИНИ И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПИЛО НИТО ВЕДНЪЖ АНТИБИОТИК. АКО ИМА МАЙКИ КОИТО ДА СЕ ПОХВАЛЯТ СЪС СЪЩОТО ДА ЗАПОВЯДАТ. ХАРЕСВАМ ТОЗИ ДОКТОР И НАПЪЛНО МУ СЕ ДОВЕРЯВАМ. .................. И В КРАЙНА СМЕТКА КАКВО КАТО НЕ Е ДОЦЕНТ

# 267
Недей да крещиш. Мисля, че всичко по темата вече е казано. Не можеш да ме убедиш в правотата на методите на този доктор, но пък не е и нужно. Всеки си има глава на раменете и си преценява. Хора всякакви, мнения - също. И, между другото, в близкото ми обкръжение има деца на възраст между 2 и 3 годинки, които досега (да са живи и здрави) антибиотик също не са пили и то без да са получили витаминозна киви-бомба (със закъснител) на безумната крехка 10-дневна възраст.

И как какво като не е доцент?! Ами да не се представя за такъв. За сериозен човек със сериозна професия говорим все пак, защо се представя за по-квалифициран, отколкото е? Въпросът е реторичен, не ми отговаряйте.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 21:08 от Мрън

# 268
Хм, излиза че е голямо чудо детето да е здраво, така ли? Аз имам 2 деца, големият ми син пи антибиотик веднъж, като беше на 5 месеца, а малкия все още не е пил абсолютно никакво лекарство- нито капки против колики, нито панадол, нито нищо! Големият ми син (освен антибиотика, който тогава дадох без нужда) е пил 2-3 пъти панадол, по половин доза, т.е. това са 3 лъжици панадол за 3 г. и половина.
Просто информативно го казвам- може да съществуват здрави деца и без Др. Йосифов! И без да са захранени на 10 дни. Малкият ми син все още е главно на кърма Simple Smile

# 269
  • До хладилника, който обичам
Голямата ми дъщеря е на 6,5 години, пила е антибиотик веднъж - след 2-годишна възраст. Малката е само на кърма, на 5,5 месеца. Антибиотик не е пила, нито каквито и да е лекарства.
Не е чудо децата да са здрави - това е нормалното и е норма. Също както е нормално да се захранят с каквото и да е на нормална за това възраст, най-рано след 4 навършени месеца.

Общи условия

Активация на акаунт