Педиатър Йосиф Йосифов

• 38 999
  • 348
  •   1
Отговори
# 225
Добре де, то оставете това, ясно стана, че неговите методи са меко каzано... граничещи с опити, каквито се правят в лабораторни условия?  Sad примерно де, преувеличих малко.. НО какво може да се направи, zа да се спрат теzи негови "набеzи" , напълно поzволени от майки, които като облъчени повтарят "той е супер, той е върха  Shocked " . (Ако това с теzи постове тук е истина, а не са нещо инсценирани, щото продължава де НЕ ми се вярва, че някой може така да вярва беzреzервно, неzвисимо колко симпатичен бил доктора  ooooh!).

Асето, гледам, е zачеклнала тоzи въпрос. Не може ли някаква проверка, нещо.. пък ако се докаже, че е тоооолкова добър, колкото.. абе моля ви се.. Ще му се иzвиним, а и на поклонничките му също Wink

Например как ви се струва "Господари на ефира" , ако не нещо по-сериоzно...?

# 226
Е  Grinning Къде ще го издирят тези господари? В автобус 88, на път за поредното посещение? На мен ми е любопитно каква е гимнастиката, която прави на бебетата, защото в началото една от пациентките сподели, че сестра й се разревала като видяла  Thinking

# 227
  • София
Тя от умиление, бе душа...

Съвети за сокчета на 20 дни дават и много педиатри в поликлиниките, но не може да вземаш по 100лв.на месец за консултации и да не седнеш да прочетеш новите препоръки на СЗО и т.н. Просто не е морално. А колкото до здравите му бебета- моето непрофесионално наблюдение е, че до 1 година, a и до 2, повечето деца не боледуват или поне не сериозно.

Абе, според мен няма редова педиатърка от старата школа, която да препоръчва киви, портокал и банан на новородено. Това просто е КУКУ.

# 228
  • До хладилника, който обичам
Тя може да се е разревала от безсилие, че нейният педиатър не е идвал да гимнастицира децата й у дома, подходи сериозно  Naughty

# 229
  • София
А, то не само тя рева, ето още една:

Вчера в магазина една майка ме попита от коха и как давам плодовите пюрета. Беше отдавна, но се сетих. А когато казах, че докторът присъства и той даде пирвото пюре, очите и се насълзиха от незпомощност сред многото съвети, дадени на теория от нейния педиатър. Съжалих я искрено, че не е случила като нас..

Незпомощност, незпомощност...

# 230
  • Анкх-Морпорк
Четейки отговора на "д-р" Йосифов в сайта, ми направиха впечатление две неща - разтяга локуми, за да заобиколи прекия отговор, и не знае как се пише "Colief" - написал е Кол Лийф... (разделено така, на английски би значело нещо съвесем друго)
Питам, що за педиатър не познава продуктите срещу колики?
Ето как се пише името на капките: http://www.colief-bg.com/
Другото какво да се коментира... Гледам, защитават го майки, нуждаещи се от внимание - някой да им идва на гости, да им прави партита...
Бебетата са издръжливи, каквото и да им наливаш, все поемат...
Не е като някоя машина, да й сипеш захар в бензина и да се прецака. Ми тъй де. На бебето може да наливаме всичко.

# 231
Нека да помислим защо д-р Йосифов е събрал толкова много деца, и как толкова много родители са му се доверили?! Той в момента, както казвате, се грижи за 35 деца, но след като има от няколко години такава частна практика, значи има още безброй много випускници!!! Това какво говори – че се справя добре с работата си, че е търсен, препоръчван, изпитан! – едва ли има толкова много мързеливи и нехайни родители, които да му се връзват току-така!
Логично е да си помислим, че една такава услуга може да си позволи по-платежоспособната част от населението – а за да е качествена и оправдана, съм убедена, че д-р Йосифов е дал всичко от себе си! В противен случай, всички щяха да се юрнат към поликлиниките, нали там е безплатно?! 
Очевидно бизнеса му е успешен!
Предполагам, че г-н Poznavach, не е намерил все още пътя към успеха и си цикли в някой кабинет, от постовете му струи наистина компетентност, но същевременно с това и огромна злоба към колегите му-бизнесмени! – ако, г-н Poznavach, желаете да отмъщавате с нещо на доктора /или на други Ваши колеги с подобна практика/, то не е тук мястото, защо го правите, наистина?! А това, че последния ще бъде търсен и желан от младите родители и занапред, в това съм убедена! /имам позната, която ползваше неговите услуги, сега очаква второто си дете, и желае отново да се свърже с д-р Йосифов. Разказвала ми е за партита, които той организира – там е имала шанса да се запознае с много други родители, и всички с добри професии, подчертано интелигентни хора, които едва ли биха се заблудили чак толкова много от някой шарлатанин/.
Нека не забравяме, че когато някой се възползва от нечия услуга, предварително се е запознал с условията, и с всякакви подробности около нея, ДОРИ и в случаите, които касаят човешки живот!!!

Благодаря за вниманието! Уверявам ви, че НЕ пиша от името на доктора, и не съм поредния му защитник; не желая да пиша от профила си, поради лични съображения!     

# 232
  • Анкх-Морпорк
Нека да помислим защо д-р Йосифов е събрал толкова много деца, и как толкова много родители са му се доверили?!
Защото хората обичат да им се обръща внимание, а него явно много го бива в това.
Един добър лекар с много голяма практика и наистина много пациенти няма време да ласкае егото на майката, а действа само по същество.
Освен това повечето хора не могат да преценят дали е правилно това, което ги съветва, и се доверяват. Нали е "доцент" и "доктор"

# 233
Логично е да си помислим, че една такава услуга може да си позволи по-платежоспособната част от населението...

Така е, няма какво да се лъжем. Човек от безпаричие може да направи куп глупости, като например да кърми възможно най-дълго, за да спести от разходи за био-млека и био-киви+банан, както и да ползва алтернативни методи за бебешка хигиена, за да спести от памперси, под предтекст, че го е грижа за планетата. После като все някога захрани, направо се забива в темата за домашни каши и пюрета, поради простата причина, че не може да си позволи милупа и хип. Там допълнително се комплексира.
Не на последно място е завистта за партитата, в най-добрия случай човек може безплатно да се уреди на някое фирмено.
Можем да заключим, че в интернет, освен прости и нещастни хорица, както бе отбелязано от user..., пишат и бедните, които нямат пари за качествени забавления (в Семинарията например).

# 234
Драги ми abcdefgji,

Както няколко пъти казах - НЕ съм лекар, но се занимавам с медицина и здравеопазване. Не мисля, че съм злобен към д-р Йосифов. Както виждате, не отричам, че има 2 специалности и дисертация по трета. Само че, човек, който лъже, че е доцент, че знае 4-5 езика (а не знае как се пише препарат за колики), който си е направил фалишив печат, който твърди, че преподава в МУ и в НБУ, а всъщност не е така, е  ни повече, ни по-малко от СИСТЕМЕН ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ. Харесва ли ви или не, никой не можа да оспори тази истина с 1- единствено фактче.

Второ, не съм бизнесмен. Но смея да твърдя, че и д-р Йосифов не е бизнесмен. Д-р Йосифов не е регистриран никъде (като фирма (юридическо лице) или като самоосигуряващо се лице), следователно, на теория, няма право да извършва дейност. Четейки етичния правилник, на сайта на БЛС, ни става ясно, че при липса на регистрация и при липса на договор (писмен) с пациент, от даден лекар НЕ може да се търси НИКАКВА отговорност.

Смея да отбележа и че не смятам ИСТИНАТА за заяждане или злоба. НЕ се намери един, да отрече фактите, които изнасям, няма и да се намери. А самият лекар, трепери от страх, четейки тази тема и не смее да се намеси, защото пред ИСТИНАТА може само да немее.

# 235
  • Кърджали
Едно е много жестоко - да превърнеш здравето на съвсем малките деца в бизнес, да се усмихваш на родителитеим и да ги убеждаваш в някакви напълно нелогични неща, и на гърба на бебето да печелиш.Не мерси...
Лекарката ми може да не организира частни партита за пациентите си,може и да не ми идва всяка седмицав къщи, може и да не съм съгласна с някои нейни препоръки, но поне не си позволява такива експеримети.

# 236
Нека да помислим защо д-р Йосифов е събрал толкова много деца, и как толкова много родители са му се доверили?!
Защото хората обичат да им се обръща внимание, а него явно много го бива в това.
Един добър лекар с много голяма практика и наистина много пациенти няма време да ласкае егото на майката, а действа само по същество.
Освен това повечето хора не могат да преценят дали е правилно това, което ги съветва, и се доверяват. Нали е "доцент" и "доктор"

Peace

Да те и в "пирамиди" едно време влиzаха много хора, както платежоспособни, така и вzимащи на zаем, zа да го направят. Щото тия, дето ги убеждаваха, също бяха мноого симпатични, интелигентни, и иzобщо сууупер хора. И там потърпевшите на своя воля си даваха париците. Ама после ореваха света...  Sick

Абе иzобщо хората са много лесни zа zаблуждаване, това е повече от явно.

хах, янечек, ми ако трябва в 88 да го пресрещнат, ако трябва на адрес ще го викнат, да покажат, аджеба по ТВ, какво сме иzпуснали ние, дето не е имало кой да дойде да ни дава сокчета в устите на децата лично.. Ужас.. Ама само zа "Господарите.." се сещам, така поне ще дадат публичност на тая... иzродщина... просто друго не се сещам..

И тая гимнастика, да бе вярно... отврат иzглежда написано, пък не zнам,. Ще иzлеzе някой да напише колко супер е в същност и как ние, слепите не zанем.. Абе кошмар....

П.П. Хора, не zнам, кажете ми наистина, тъпа ли ви се струва идеята да се обадим някъде, някой да пораzрови таzи работа...?Аz бих се обадила, не съм "пациент", или потърпевш, но просто бих представила таzи тема като информация, дали ще е на тях, дали... Не zнам, просто ми се струва, че не  трябва ей така да си стоят нещата, а всички само да гледаме сеир. Пък нека докажат, че е най_добрия, ако е така.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 11:58 от Сова

# 237
Доктора е допуснал маааалки фактологически грешки в отговора си до Янечек- в сайта на СЗО много точно и ясно е дефинирано какво означава късно захранване и изключително кърмене. Страницата е публична, всеки може да провери- там се казва бебето да се кърми на поискване, без никакви добавки, храни и течности (включително и без вода). СЗО (както и ЛЛЛ, ААП, УНИЦЕФ, и ред други международни авторитети) препоръчват захранването да се съобрази с регионалните и културни особености- Янечек е обяснила добре- т.е. след като бебето е готово за захранване, между 4-6 месец то се захранва според разбиранията и желанията на майката- дали с картоф или морков, ориз или елда.... Той също така не може да даде причина поради която на всички деца да се дава сок- излиза че измисля причина за всяко дете по отделно? Т.е. би следвало, например половината бебета записани при него да са късно захранени? ИЛи всяко от децата е имало някакъв ПРОБЛЕМ!?!?!? заради който доктора е препоръчал сокче?
Прави впечатление, че всеки уважаващ себе си лекар, лекарска организация и т.н. се аргументира с някакви статистики, изследвания, научни публикации, мета-анализи и т.н. Досега не съм попадала на такива, които доказват предимствата на ранното захранване. Интересно ми е дали Др. Йосифов може да посочи източниците си. Би могъл, разбира се, да се позове на собствената си практика, но за да го направи би следвало да има публикувана статистика от нея, както и някакви проведени наблюдения, изследвания, публикации в научни издания....

И още един въпрос- много ли са 35 деца за един лекар? Педиатрите, които аз познавам имат в практиката си по доста повече деца- т.е. излиза че не е чак толкова търсен лекаря, но пък тарифата му е висока, та си докарва печалба, без да носи отговорност, без да плаща данъци!!! Апропо- може би е добра идея да го проверят данъчните, сигурна съм че ще се отрече от практиката си.
Интересно е също така, че пациентите му смятат че щом на партито всички деца са здрави- значи всичко е наред. Мога да ви уверя, че сред близките ми познати, с които се срещам редовно (да кажем 10-тина майки с около 20 деца) смятаме че най-нормалното нещо е децата да са здрави. И по-скоро е изключение някое дете да е болно- за протокола, колкото и странно да звучи- не сме пациенти на Йосифов. И все пак имаме здрави и усмихнати деца!

# 238
Никакви данъчни не могат да го хванат, за съжаление или за щастие (както прецените), защото няма нищо черно на бяло, което да е доказуемо. Винаги може да твърди напр. "Аз работя pro bono (без пари), а тези 150 лв само ми покриват разходите, защото се возя само с менте таксита като ОК - Супершанс по 10,90 на км." И проверката свършва до тук.

# 239
Е как защо дава сокчета - иначе с какво ще оправдае ежеседмичните посещения и съответно таксата? Иначе кой ще се навие да плаща 100 лв. за едно претегляне месечно? Защото нека не се лъжем, по-голямата част от децата нямат нужда от каквито и да било посещения  Mr. Green За сравнение в ЛЮксембург, където живея, след изписването ни викат на 2-рата седмица, за да се види как наддава, на 1 месец и след това за ваксините. Дори не и веднъж на месец. Разбира се, ако детенце е болно, винаги можеш да го заведеш.

А за уникалната идея, че платежоспособните могат да си го позволят, а бедните кротко завиждат отстрани, все си мислех, че след дивите мутренски години никой не се хваща на такива неща, или...? Май винаги има хора, които с радост плащат за нищо или за вредни неща, само и само да се почувстват различни?

Общи условия

Активация на акаунт